Amerikaanse minister van Energie Jennifer Granholm, 23.01.2023 © White House

Nee, het is geen grap: de minister van Energie van de regering Biden heeft serieus voorgesteld om alle Amerikaanse militaire voertuigen tegen 2030 om te schakelen naar elektrische aandrijving. Wat een geweldig plan zou kunnen zijn voor de wereldvrede, schrijft Dagmar Henn.

Je zou bijna geloven dat de oorlogstegenstanders in de VS er eindelijk in geslaagd zijn een dwarsligger – of liever gezegd een saboteur – in een beslissende positie te plaatsen. De minister van Energie van de regering Biden vertelde het Senate Armed Services Committee dat zij wil dat alle Amerikaanse legervoertuigen tegen 2030 elektrisch zijn.

“En ik denk dat het verminderen van onze afhankelijkheid van de volatiliteit van wereldwijd verhandelde fossiele brandstoffen, waarbij we weten dat wereldwijde gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne de prijzen voor mensen thuis kunnen opdrijven – dat draagt niet bij aan onze energiezekerheid.

Ik denk dat energiezekerheid wordt bereikt wanneer we binnenlandse, schone energie hebben die overvloedig aanwezig is, zoals u ziet in Iowa. Ik denk dat we wereldwijd voorop kunnen lopen, op de manier waarop we energieonafhankelijk zijn geworden…”

Zeker, ze heeft het op veel punten mis. Het lithium voor de batterijen moet worden geïmporteerd, en het komt ook niet uit de Verenigde Staten. Om elektrische voertuigen te kunnen gebruiken, is een zekere energievoorziening nodig, wat in Iowa zelfs met windenergie alleen niet mogelijk is. En de batterijen die nodig zijn om voertuigen als een Abrams-tank te verplaatsen, zijn gigantisch. Om het vermogen van 100 kilowatt te bereiken dat een Tesla nodig heeft, zou een batterij van 500 kilogram nodig zijn. Voor de tank, die al erg zwaar is, zou dat een extra vijf ton zijn, waarvoor bovendien geen plaats meer zou zijn in de bestaande modellen, dat zou een batterijwagen op sleeptouw betekenen.

  Na wekenlang mislukt tegenoffensief slaan Oekraïense strijdkrachten NAVO-aanvalsstrategieën in de wind - stap komt nu VS zich steeds meer ergert aan Kievs tactiek en voortdurende eisen

De gevolgen zijn echter spannend. Immers, gigantische stroomkabels achter troepen aanslepen werkt niet; maar veel delen van de wereld zijn net genoeg geëlektrificeerd om een koelkast en een paar lampen te laten werken, maar niet om een voertuig op te laden…

Voordat de VS een land in het Zuiden kunnen binnenvallen, moeten zij eerst jarenlang werken aan de ontwikkeling van de elektriciteitsvoorziening. Hoogspanningslijnen naar de uithoeken van Burundi en de Boliviaanse Andes. Een tank die onderweg zonder stroom komt te zitten, is immers volstrekt nutteloos.

Aangezien nog niemand weet hoe een veilige energievoorziening met hernieuwbare energiebronnen kan worden gerealiseerd, maar alleen een dergelijke voorziening aanvaardbaar is, zou dit ervoor zorgen dat de Verenigde Staten de komende twee of drie decennia geen bedreiging meer vormen.

Voor de consistentie zijn er echter nog een paar mogelijkheden: explosieven zouden vrij moeten zijn van polycyclische aromatische koolwaterstoffen, er is dringend een geluidslimiet nodig voor wapens, en gevechtsvliegtuigen zouden ook elektrisch moeten worden aangedreven.

Dan zou voor de voltooiing alleen nog maar het kernarsenaal moeten worden ontmanteld. Elke kernkop wordt immers na verloop van tijd kernafval, en de “niet-binaire” commissaris voor kernafval is niet meer beschikbaar, omdat hij te veel koffers van buitenlandse vrouwen heeft gestolen.

Echt, een omschakeling van het Amerikaanse leger naar elektrische voertuigen kan alleen maar van harte worden toegejuicht. Helaas valt te vrezen dat dit glorieuze plan niet zal worden uitgevoerd en dat het probleem van de Amerikaanse hegemonie anders zal moeten worden opgelost.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ach kijk! Met WO III voor de deur is preppen opeens geweldig en trendy. De vlag draait naar de nieuwe wind!   Volg Frontnieuws op Telegram

  "Poetin heeft het Westen verkeerd geïnterpreteerd en als hij niet snel wakker wordt, is Armageddon aangebroken"

Lees meer over:

Vorig artikelEen weekendoverzicht – China, Oekraïne en andere interessante zaken
Volgend artikelWat Rusland anders maakt: Politici die zich vrijwillig aanmelden voor de oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Sommige mensen kunnen gewoon niet nadenken je kan bijna gewoon middelbare school natuurkunde en wiskunde gebruiken wat je er voor nodig hebt.

  Diesel is een van de betrouwbare brandstoffen voor krachtbronnen en het heeft minder ontploffings gevaar bij lage temperaturen.

 2. Dus tanks op batterijen laten rijden is niet echt praktisch. Nou, dan laat je ze toch op zonne energie rijden. En voor de nacht en bewolkt weer zorg je ervoor dat het dezelfde high tech heeft als de auto van Fred Flinstone. En die energievretende vloot van die Amerikanen moet ook anders. Daar kan windenergie een uitkomst bieden. Zeilschepen zijn niet nieuw dus wat is het probleem? Bij geen wind kan er geroeid worden. Go woke go broke.

  • @ Gert Visser

   😛

   Fantastische opmerking. Wereld is compleet gek geworden. IQ (zover dat wat waard is) van de meeste “mensen” is aan het afdalen naar dat van een sperzieboon.

  • Deze foto ;

   Handen lijken op oude mannen handen
   Oren vind ik niet in verhouding met gezicht.
   Het geeft een onnatuurlijk totaal plaatje.

 3. BATS!!!! Een dikke opTETTER om de oren van deze persoon op de foto.
  Die misselijke lesbo.
  Met haar wijzende vingertje…..BREEK!

 4. Dat doet me ook denken aan die steengoede sketch van de helaas pas overleden Paul van Vliet met zijn “Majoor Kees”; “Gelieve het land niet binnen te vallen tussen vrijdag 17, nul nul uur en maandag ochtend nul punt nul 7 uur aangezien er in die periode op geen enkele weerstand hoeft gerekend te worden”
  Omgerekend naar de Amerikaanse toestand vanaf 2030 geldt daarbij ook dat er doordeweeks als de zon onder is er geen noemenswaardige tegenstand te verwachten is omdat de batterijen niet voldoende zijn opgeladen. voeg daar nog eens bij dat tegen die tijd er geen mannelijke militairen meer zijn maar een samenraapsel van de letters A t/m Z (die overdag hun elektrische speeltjes ook moeten op laden want echte seks kunnen ze niet meer bedrijven) en waar die tanks tegen enorme kosten moeten verbouwd worden want een gaspedaal bedienen met ‘high heels’ is niet zo simpel.

 5. Jongens toch, ik vind het allemaal een heel mooi plan.
  Elektrisch oorlogstuig dat wordt opgeladen met dieselgeneratoren 😂🤣😂.
  Doen ze ook nu, als die wef-pedo’s Oekranazïers liegende volksverraders bij elkaar komen.
  Het zijn en blijven notoire leugenaars.
  Problemen en crisissen creëren, aan oplossingen heeft dit gajes nog nooit gedaan.

 6. Vrije energie.
  Antizwaartekracht.
  Maar natuurlijk niet. Op het slagveld.
  Dan ligt het voor het voor het oprapen.
  Laserkanonnen enz.
  Magnetron frequenties.
  Allemaal dodelijk.

 7. Electrische tanks voor het klimaat….daar kun je toch enkel eens hartelijk mee lachen, wat ik dan ook onwillekeurig moest doen .

 8. Wat een strak plan!! Tanks met elektrisch aangedreven motoren!! Wat goéd. Vergeet de elektrisch afgevuurde kogels en granaten niet met de regenboogvlag in top daarmee zijn de verenigde staten zijn goed bezig.

 9. Tenzij ze een fusie reactor erin kunnen duwen zal het feest niet doorgaan. En op dit moment zijn het de Chinezen hun vijanden die een doorbraak hebben op gebied van nucleairr fusion reactors. Geweldig om dus dat land ook maar gelijk vijandig te behandelen en dus een technologisch een kleine eeuw achterop gaan lopen. De clowns in dit gigantische circus doen hun uiterste best om grappig te lijken maar zijn spijtig genoeg clowns met een afgekeurde geest die geen enkele waarheid meer kan aan nemen.

  • Lepoudre Luc april 30, 2023 at 18:05
   Beste Lepoudre, ik ben het graag met je eens, maar die vrouwen worden door mannen ingefluisterd. Het zijn gewoon spreekmuizen voor kerels die de macht uitoefenen.

   • achter iedere sterke man staat een sterkere vrouw…
    dat spreekwoord zou je toch al moeten kennen ????
    ik ben de baas thuis en als ik tegen mijn vrouw zeg dat ik de afwas ga doen, zal ze me niet tegenspreken

    • Ik ben de baas thuis en ik heb toestemming van mijn vrouw om dat hardop te mogen zeggen.
     Mijn vrouw is ook de baas over de keuken, de portemonee, de inrichting enz.
     Het enige waar ik de baas over mag spelen zijn de goudvissen in de vijver.

  • Euh, dit gewoon een kerel hoor net als chris legarde, siciriet kaag en mario koopmans bijvoorbeeld.
   Er is bijna geen biologische vrouw te vinden in een topfunctie of met flinke inspraak in de politiek.

   Ook niet bij het nieuws, de actreuses, de zangeresjes en ga zo door, het grootste deel is secret transgender

   Just my 2 cents

 10. Laten ze vooral doen om al hun oorlogstuig om te bouwen naar elektrisch. Je moet ze vooral niet tegen houden als zij zelf hun eigen stommiteiten willen doordrukken. Als we vanuit gaan met de huidige techniek van lithiumbatterijen. En hopen dat andere landen die ze in de toekomst aan willen vallen al vast laadpalen op het slagveld laat plaatsen, zodat ze de tanks kunnen opladen tijdens de strijd.

 11. Nix batterijen, die zijn uiteindelijk ook vreselijk slecht voor het milieu. Opwindmotor, mijn wekker draait twee dagen als ik ‘m opgewonden heb. Moet bij tanks toch ook kunnen? En als je die tanks van pieperdepiepschuim maakt wegen ze bijna niks. Als handwapen rubberen opblaasknuppel, kun je elkaar eindeloos op de b*k timmeren. ‘Just Stop Oil’, het enige goede daaraan is dat er geen oorlogen meer gevoerd kunnen worden. Lets go for it.

 12. “Elektrische tanks voor het klimaat!”

  Ik moet aan het citaat van Arthur Schopenhauwer denken waneer ik de Energie minister van de Biden Administration hoor oreren.
  *
  Een man bereikt zijn verstandelijke en geestelijke rijpheid zelden voor zijn achtentwintigste jaar, een vrouw al met haar achttiende. Maar haar verstand is er dan ook naar: het is wel heel armzalig uitgevallen. Zo blijven vrouwen hun leven lang kind, ze zien altijd alleen maar het meest voor de hand liggende, ze interesseren zich alleen voor het ogenblik, verwarren schijn met werkelijkheid en verkiezen kleinigheden boven belangrijke aangelegenheden.

  – Arthur Schopenhauer

  • Als je ziet wat er in de landen van de Vikingen aan het gebeuren is sinds de ‘sociale’ vrouwen er aan de macht zijn, weet je genoeg. Ze zijn hun noordelijke paradijzen aan het verkwanselen voor een multiculturele hel.
   Sinds vrouwen, naast traditionele vrouwen taken, ook traditionele mannentaken gaan doen zijn, is het om zeep. De traditionele takenverdeling is immers in de loop van de eeuwen niet zonder reden ontstaan.
   Moest ‘SHTF’ gebeuren, zouden we binnen de kortste keren terugkeren tot de traditionele rollenpatronen.

 13. Als het dan tóch elektrisch moet, ontwikkel dan een voertuig dat veel lichter is dan een 70-ton wegende tank. Vervang de bepantsering door iets anders, kevlar bijvoorbeeld, waardoor 70 ton gereduceerd kan worden tot 7 ton.

 14. Het Nederlandse leger doet het nog beter. i.p.v. echte kogels roepen ze “BANG” en met bommen “BOEM”.
  Is absoluut een duurzame oorlogsvoering.

  • Er voor kernbommen roepen ze ‘BOEM’ door een megafoon en voor gebruik van gemotoriseerde voertuigen roepen ze ‘VROEM’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in