Degenen achter de troon zijn nooit gevaarlijker dan wanneer ze met hun rug tegen de muur staan. Hun macht glijdt snel weg: Militair, door de geleidelijke vernedering van de NAVO in Oekraïne; financieel, omdat het grootste deel van het Zuiden vroeg of laat niets meer te maken wil hebben met de munt van een failliete schurkengigant; politiek, omdat de mondiale meerderheid beslissende stappen neemt om niet langer een roofzuchtige, in diskrediet geraakte, in feite minderheid te gehoorzamen, schrijft Pepe Escobar.

Dus nu beramen degenen achter de troon plannen om op zijn minst te proberen de naderende ramp op het militaire front tegen te houden.

Zoals bevestigd door een hooggeplaatste bron in het Amerikaanse establishment is een nieuwe richtlijn over de NAVO versus Rusland in Oekraïne doorgegeven aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken. Blinken is, in termen van werkelijke macht, niets anders dan een loopjongen voor de Straussiaanse neocons en neoliberalen die feitelijk het buitenlands beleid van de VS bepalen.

De minister van Buitenlandse Zaken kreeg de opdracht de nieuwe richtlijn – een soort boodschap aan het Kremlin – door te geven via de gedrukte mainstream media, die prompt werd gepubliceerd door de Washington Post.

In de arbeidsverdeling van de Amerikaanse elite mainstream media staat de New York Times zeer dicht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Washington Post bij de CIA. In dit geval was de richtlijn echter te belangrijk en moest ze worden doorgegeven door de krant van de imperiale hoofdstad. Het werd gepubliceerd als een opiniestuk (achter betaalmuur).

Rommel: Het WP opiniestuk is volledig te lezen met een van mijn supergeheime linken Filterbypass, voeg de WP link (https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/01/24/blinken-ponders-post-ukraine-war-order/) in.

Nieuw is dat de Amerikanen voor het eerst sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie (SMO) in Oekraïne in februari 2022 een variatie voorstellen op de klassieker “offer you can’t refuse”, met inbegrip van enkele concessies die de Russische veiligheidseisen kunnen bevredigen.

Cruciaal is dat het aanbod van de VS volledig voorbijgaat aan Kiev, waarmee eens te meer wordt bevestigd dat dit een oorlog tegen Rusland is, gevoerd door het imperium en zijn NAVO-volgelingen – met de Oekraïners als louter uit te breiden proxies.

  Oekraïne en het Westen staan voor een vernietigende nederlaag

‘Ga alsjeblieft niet in het offensief’

John Helmer, de old school correspondent van de Washington Post in Moskou, heeft een belangrijke dienst bewezen door de volledige tekst van Blinkens aanbod aan te bieden, uiteraard uitgebreid bewerkt met fantasierijke begrippen als “Amerikaanse wapens helpen Poetins invasiemacht verpulveren” en een gênante verklaring: “Met andere woorden, Rusland moet niet klaar zijn om uit te rusten, te hergroeperen en aan te vallen.”

De boodschap van Washington kan op het eerste gezicht de indruk wekken dat de VS de Russische controle over de Krim, Donbass, Zaporozhye en Kherson – “de landbrug die de Krim met Rusland verbindt” – als een voldongen feit zouden erkennen.

Oekraïne zou een gedemilitariseerde status krijgen, en de inzet van HIMARS-raketten en Leopard- en Abrams-tanks zou beperkt blijven tot West-Oekraïne, als “afschrikmiddel tegen verdere Russische aanvallen”.

Wat mogelijk is aangeboden, in nogal vage bewoordingen, is in feite een verdeling van Oekraïne, inclusief gedemilitariseerde zone, in ruil voor de annulering door de Russische generale staf van haar nog onbekende offensief in 2023, dat even verwoestend kan zijn als het afsnijden van Kievs toegang tot de Zwarte Zee en/of het afsnijden van de aanvoer van NAVO-wapens over de Poolse grens.

Het aanbod van de VS omschrijft zichzelf als de weg naar een “rechtvaardige en duurzame vrede die de territoriale integriteit van Oekraïne handhaaft.” Nou, niet echt. Het wordt dan alleen geen romp Oekraïne, en Kiev zou zelfs die westelijke gebieden kunnen behouden die Polen dolgraag wil opslokken.

De mogelijkheid van een directe overeenkomst tussen Washington en Moskou over “een eventueel naoorlogs militair evenwicht” wordt ook genoemd, waaronder geen lidmaatschap van Oekraïne van de NAVO. Wat Oekraïne zelf betreft, lijken de Amerikanen te geloven dat het een “sterke, niet-corrupte economie met lidmaatschap van de Europese Unie” zal worden.

Wat er ook aan waarde overblijft in Oekraïne is al opgeslokt, niet alleen door de monumentaal corrupte oligarchie, maar vooral door beleggers en speculanten van het BlackRock-type. Allerlei bedrijfsgieren kunnen het zich eenvoudigweg niet veroorloven Oekraïnes graanexporthavens te verliezen, noch de handelsvoorwaarden die vóór de oorlog met de EU waren overeengekomen. En ze zijn doodsbang dat het Russische offensief Odessa zal veroveren, de belangrijkste zeehaven en transportknooppunt aan de Zwarte Zee – waardoor Oekraïne door land ingesloten zou raken.

  Oekraïne situatierapport: verrassingsaanval van Rusland verandert oorlog in Oekraïne!

Er is geen enkel bewijs dat de Russische president Vladimir Poetin en de hele Russische Veiligheidsraad – inclusief zijn secretaris Nikolai Patrushev en vice-voorzitter Dmitri Medvedev – reden hebben om iets te geloven van het Amerikaanse establishment, vooral via louter handlangers als Blinken en de Washington Post. De stavka – een benaming voor het hoge commando van de Russische strijdkrachten – beschouwen de Amerikanen immers allemaal als “niet in staat tot overeenstemming”, zelfs wanneer een aanbod op papier staat.

Dit loopt en praat als een wanhopige Amerikaanse poging om tijd te rekken en Moskou wat wortels voor te schotelen in de hoop het geplande offensief van de komende maanden uit te stellen of zelfs te annuleren.

Zelfs old school, dissidente Washington-agenten van de oude stempel – die niet loyaal zijn aan het Straussische neoconbestel – wedden dat dit een kansloze zet zal zijn: in een klassieke “strategische dubbelzinnigheid” zullen de Russen doorgaan met hun aangekondigde demilitarisering, denazificatie en de-electrificatie, en zullen ze “stoppen” waar en wanneer ze maar willen ten oosten van de Dnjepr. Of verder.

Wat de Deep State werkelijk wil

De ambities van Washington in deze oorlog tussen de NAVO en Rusland gaan veel verder dan Oekraïne. En dan hebben we het nog niet eens over het voorkomen van een Russisch-Chinees-Duitse Euraziatische unie of een nachtmerrie van gelijkwaardige concurrenten; laten we het houden bij prozaïsche kwesties op het Oekraïense strijdtoneel.

De belangrijkste “aanbevelingen” – militair, economisch, politiek, diplomatiek – werden eind vorig jaar gedetailleerd beschreven in een strategiedocument van de Atlantische Raad.

En in een ander document, onder “Oorlogsscenario 1: De oorlog gaat door in het huidige tempo”, staat het Straussiaanse neoconbeleid volledig beschreven.

Het staat er allemaal in: van “het mobiliseren van steun en militaire steun aan Kiev die voldoende is om te kunnen winnen” tot “het verhogen van de dodelijkheid van de overgedragen militaire steun met gevechtsvliegtuigen die Oekraïne in staat stellen zijn luchtruim te controleren en Russische troepen aan te vallen; en rakettechnologie met voldoende bereik om Russisch grondgebied te bereiken.”

Van opleiding van het Oekraïense leger “om westerse wapens, elektronische oorlogsvoering en offensieve en defensieve cybercapaciteiten te gebruiken, en om nieuwe rekruten naadloos in de dienst te integreren” tot versterking van de “verdediging aan het front, in de buurt van de Donbass-regio”, met inbegrip van “gevechtstraining gericht op onregelmatige oorlogsvoering.”

Naast “het opleggen van secundaire sancties aan alle entiteiten die zaken doen met het Kremlin,” bereiken we natuurlijk de moeder aller plunderaars: “Confisqueer de 300 miljard dollar die de Russische staat op buitenlandse rekeningen in de Verenigde Staten en de EU heeft staan en gebruik het in beslag genomen geld om de wederopbouw te financieren.”

  Het getier en geraaskal op Vladimir Poetin: Hij hangt in de touwen

De reorganisatie van de SMO, met Poetin, chef van de generale staf Valery Gerasimov en generaal Armageddon in hun nieuwe, versterkte rollen, doet al deze uitgewerkte plannen ontsporen.

De Straussianen zijn nu in diepe paniek. Zelfs Blinkens nummer twee, de Russofobe oorlogszuchtige Victoria “F**k de EU” Nuland, heeft in de Amerikaanse Senaat toegegeven dat er vóór de lente (realistisch gezien pas in 2024) geen Abrams-tanks op het slagveld zullen staan. Ze beloofde ook “de sancties te versoepelen” als Moskou “terugkeert naar de onderhandelingen.” Die onderhandelingen werden in het voorjaar van 2022 in Istanboel door de Amerikanen zelf in de kiem gesmoord.

Nuland riep de Russen ook op om “hun troepen terug te trekken.” Nou, dat biedt tenminste wat komische verlichting vergeleken met de paniek die uit Blinkens “offer you can’t refuse” spreekt. Blijf kijken naar de niet-reactie van Rusland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Beth Van Schaak liegt…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“In oorlog met Rusland”, Europa kijkt in de afgrond
Volgend artikelIs het offensief van Rusland aan de gang en proberen de VS een deal te sluiten?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Rusland heeft eerder duidelijk gemaakt, de afspraken met europa/nato of andere westerse criminele organisaties heeft 0 waarde.
  De uni-polaire wereld bestaat niet.
  Er zal aangaande dan ook nooit meer afspraken worden gemaakt met amerika of zijn vazalstaten.

  • Opleiding, logistiek, onderdelen, munitie…. De Russen lachen ermee. En het zijn oude tanks…. Upgraded, maar oud en geen match voor de hypermoderne Russische tank. En ze doen er niet veel toe. De oeki veldslagen worden voornamelijk door artillerie uitgevochten. De levensduur van die tanks, mochten ze het slagveld ooit effectief betreden is belachelijk laag

 2. Gewoon heel ukraine innemen . Het gaat die kut usa alleen maar om de grondstoffen daar en de biolabs . Helemaal overrompelen en innemen . net zoals die nsb ers dat in 2014 met de krim deden . Allemaal vooropgezet . Daarna mh 17 plat door usa via ukraine en rusland de schuld geven .daarna referendum voor ukraine .waarop wij nee zeiden. En dat paste niet in het geschreven script. Dus schoothondje rutte met een vals inlegvelletje naar europa toe. Toen verraden die hond ons al. En zo hebben ze het scriptje afgelopen.referendum daarna verbieden. Nee rusland mag van mij europa en usa vernietigen en ukraine inlijven .kunnen we zien wat die viespeuken daar uitspookten . Van mij mag het 1000 jarige rijk van rusland komen

 3. Voor WO2 waren de verdagen van München 1938 en het niet-aanvalspakt van 1939 huichelarij om tijd te winnen en de positie te versterken. Hetzelfde gebeurde nu met de akkoorden van Minsk. Als er bedrog is geweest, hoe wil je dat de tegenpartij opnieuw aan tafel komt met bedriegers? Er zullen dus zware concessies moeten gedaan worden door een van de partijen die uitgeput geraken zoals na WO1.

 4. “Blinken is, in termen van werkelijke macht, niets anders dan een loopjongen voor de Straussiaanse neocons en neoliberalen die feitelijk het buitenlands beleid van de VS bepalen.” LEUGEN

  escobar liegt, blinken is juist een machtige speler in het geheel………. en staat boven deze ‘straussianen’

  hij is de defacto baas van de amerikaanse regering, hij is ook degene die de afghanistan deal heeft gemaak

 5. Winston Churchill: “We will force this war upon Hitler, if he wants it or not.” – Winston Churchill (1936 broadcast)
  “Germany becomes to powerful. We have to crush it.” – Winston Churchill (November 1936 to US-General Robert E. Wood)
  “Germanys unforgivable crime before WW2 was its attempt to loosen its economy out of the world trade system and to build up an own exchange system from which the world-finance couldnt profit anymore. …We butchered the wrong pig.” – Winston Churchill, The Second World War (Book by Winston Churchill, Bern, 1960) [Amazon]
  “Not the political doctrine of Hitler has hurled us into this war. The reason was the success of his increase in building a new economy. The roots of war were envy, greed and fear.” – Major General J.F.C. Fuller, historianh, England
  “Now we have forced Hitler to war so he no longer can peacefully annihilate one piece of the Treaty of Versailles after the other.” – Lord Halifax, English embassador in Washington (1939)
  “Hitler and the German people didn’t want this war. We didn’t answer Hitlers various petitions for peace. Now we have to admit that he was right. Instead of a cooperation with Germany, which he had offered us, now stands the gigantic, imperialistic might of the Sovjets. I feel ashamed to see how the same intentions which we accused Hitler of now are pursued under a different name.” – Sir Hartley Shawcross, British chief-accuser in Nuerenberg
  https://www.realhistorychan.com/hitlers-peace-proposals.html
  https://www.hitlerspeaceplans.com

 6. Hoplaaaa………nog ff doorzetten…….die beerput open trekken over die biolabs……en in de onderhandelingen met Europa eisen dat het hele verlengstuk van die deep state wordt opgeruimd.

  Gaarne als gevolg van die onderhandelingen, die hoerenkast van de kartelpolitieke troep dictatoriale hufters naar Siberië voor een jaartje of 20. Kunnen ze daar kennis nemen van de opwarming van de aarde. Het was daar 64 graden onder nul, vorige week. Als ze dat soort dan hun kolen en brandhout zelf laten delven, zagen en hakken…….leren ze misschien iets over het het èchte leven. Kan die doorgekookte inhoud van die hersenpan wat afkoelen…….. Verboden voor dat soort om een muts te dragen, voor het geval daar nog wat zinnigs in die hersenpan aanwezig is. Verplicht een beklap voor omdat anders die longen bevriezen……en ze mogen niet te snel dood.
  Morgen aub

 7. 👍👍👍👍Wat een erg Leuk stukje is me dat zeg.. Plezant om U te lezen het zou een Droom zijn moest dat lukken.. Heerlijk..ik ben met U hoor en met heel veel anderen ❗❗♥️🇷🇺♥️🌹🌹🤗👍👍👍

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in