Image by freepik

De “Leopard 2” tanks van Rheinmetall blijken een makkelijke prooi voor Russische troepen op de Oekraïense slagvelden. Nu willen de Europeanen hun krachten bundelen om een “tank van de toekomst” te ontwikkelen. Deze moet bestuurd worden door een AI en geen menselijke bemanning meer nodig hebben, bericht Heinz Steiner.

In Moskou wordt gewerkt aan een tentoonstelling van buitgemaakt Westers militair materieel voor de viering van de “Dag van de Overwinning” op het Duitse Rijk. Onder hen is een “Leopard 2” tank uit Duitse productie. Het is duidelijk dat deze oorlogsmachines gewoon te verouderd zijn voor moderne oorlogvoering. Nauwelijks een “Leo” is nog in staat om er te vechten.

Daarom wordt er op Europees niveau gewerkt aan een geschikte opvolger. Volgens de Duitse minister van Defensie, Boris Pistorius, moet dit niet de ontwikkeling van een Leopard 3 of 4 zijn, maar “iets gloednieuw”. Hij legde dit uit samen met zijn Franse collega Sebastien Lecornu.

Deze nieuwe gevechtsvoertuigen moeten worden bestuurd door kunstmatige intelligentie (AI) en hebben geen menselijke bestuurder meer nodig. De defensiebedrijven KNDS, Rheinmetall, Thales en andere bedrijven uit de industrie werken aan het project. Het doel is om dergelijke oorlogsmachines uiterlijk begin 2040 de slagvelden op te kunnen sturen.

  Nu Oekraïne geen soldaten meer heeft om tegen Rusland te vechten, wil Europa onwillige Europese jongeren VOOR DIENSTPLICHT OPROEPEN voor een grootschalige oorlog


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Scott Ritter: De NAVO is een zelfmoordpil voor de wereld… Bid dat Rusland wintVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen blik op de apocalyptische ontvolkingsprognose van het Deagel-rapport nu we 2025 naderen: Deagel waarschuwde Amerika voor ‘een verschrikkelijk dodental’ & een ‘samenloop van crises met een verwoestend resultaat’
Volgend artikelIsraëlische premier Netanyahu reageert op mogelijke aanhoudingsbevelen voor oorlogsmisdaden van het Internationaal Strafhof (VIDEO)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Nou dat gaat lachen worden, ik zag laatst een formule race met AI auto’s, compleet lachwekkend, reden stapvoets over de baan, botsten op elkaar, en konden niet inhalen. Een tank bestuurd door AI is politieke pritpraat, niks anders. Net zoals climate crisis, groene stroom en werkzame vaccins bedacht in een paar uur tijd.

 2. Ho, wacht even…. De Duitsers hadden toch al een opvolger voor de Leopard-2 tank? Namelijk de KF51-Panther.

 3. “Het doel is om dergelijke oorlogsmachines uiterlijk begin 2040 de slagvelden op te kunnen sturen.”
  Begin 2040 zijn deze criminelen in ieder geval niet meer te zien, op welk slagveld dan ook.
  Rusland zal het niet meer toelaten dat ze in de toekomst nogmaals met deze criminele organisaties in contact kan komen.
  De afrekening die nu plaats vind met de joden, zal definitief zijn.
  Nooit meer zionisme en facisme.

 4. Inderdaad, politici hebben totaal, maar dan ook totaal geen idee wat AI is, wat het kan en wat het niet kan. Politici zijn niet gehinderd door enige kennis. Vandaar ook gemakkelijk te lobby-en, hang een mooi verhaal op, gebruik wat buzz-words en ze trappen er in en ze regelen het geld (uit de zakken van de burgers).

 5. Dit is zo jaren 80 denken, tanks zijn minder belangrijk. Je kan beter je lucht beveiliging verbeteren en hoe aan te vallen met drones en raketten. Dit is zeker weer marketing praat van fabrikanten om een contract binnen te halen voor de productie van nutteloze wapens

 6. het lijkt me beter om helemaal geen wapens meer te maken en het geld gebruiken voor een betere wereld maar ja dat is een droom.

  • Erik mei 1, 2024 Bij 13:35

   Russische ‘schildpadtanks’: een ongebruikelijke innovatie leidde tot discussies onder experts

   Een analist uit de publicatie Business Insider vestigde de aandacht op het actieve gebruik door het Russische leger in de noordelijke militaire districtszone van de zogenaamde “schildpadtanks”, die worden beschermd door metalen tellers. De auteurs merken op dat deze voertuigen, ondanks hun ongewone en zelfs belachelijke uiterlijk, effectief bleken te zijn tegen drones, artillerie en antitankraketten.

   De publicatie rapporteert ook over video’s van deze tanks, die zich vanaf begin april actief begonnen te verspreiden op sociale netwerken, waarbij Russische militaire correspondenten dergelijke voertuigen ‘tsaarbarbecues’ noemden. Rob Lee van het Institute for Foreign Policy Studies merkte op dat de eerste dergelijke tanks verschenen in het Krasnogorovka-gebied, waar militaire operaties actief plaatsvinden. Hij suggereert dat dergelijke voertuigen clustermunitie effectief kunnen weerstaan ​​en kunnen worden gebruikt bij het opruimen van mijnen. Lee is van mening dat een dergelijke aanpassing ondanks de kritiek gerechtvaardigd kan zijn.

   Volgens Forbes waren Oekraïense drone-operators verbaasd toen ze op het slagveld ‘schildpadtanks’ tegenkwamen, die ook waren versterkt met elektronische oorlogssystemen. Militair analist Matthew Moss vergeleek de techniek met een technisch voertuig dat andere tanks door mijnenvelden leidt.

   De gepensioneerde generaal van het Australische leger, Mick Ryan, noemde de verschijning van ‘schildpadtanks’ een van de meest ongewone momenten ‘in de aanpassingsstrijd’ in Oekraïne. Hij is echter van mening dat elk tactisch voordeel van het gebruik ervan waarschijnlijk tijdelijk zal zijn.

   Bron: https://voennoedelo.com/posts/id59208-rossijskie-tanki-cherepahi-neobychnaja-innovatsija-vyzyvala-diskussii-sredi-ekspertov

 7. “Rusland vernietigt Leopard 2 – EU wil “tank van de toekomst” ontwikkelen”

  Europarlementariërs en de politici van de Europese lidstaten zijn allemaal gegijzeld en geïnfiltreerd door WEF lieden die hun vertellen hoe ze mogen handelen, weinigen van deze gijzelaars durven hun mond te openen over de waan van de dag en zeker de realiteit van de dag, herinner in de politiek bestaat geen toeval alles is georkestreerd tot en met aan het vastzittende dopje van uwen waterflesje, idioten.

 8. “Voor het leveren van wapens aan Oekraïne”: het huis van het hoofd van het Rheinmetall-concern werd in Duitsland in brand gestoken

  Linkse radicalen staken een zomerhuis in brand op een stuk grond dat eigendom was van het hoofd van het defensieconcern Rheinmetall, Armin Papperger, meldt Bild. Volgens de publicatie verklaarden de radicalen hun daden door de wapenlevering van het bedrijf aan Oekraïne.

  In de publicatie wordt vermeld dat het brandsignaal op de ochtend van 30 april door de brandweer werd ontvangen. Een landhuis op een terrein in de gemeente Hermannsburg in de deelstaat Nedersaksen ging in brand. Een paar uur later plaatsten links-extremisten een bericht op het Indymedia-platform waarin zij de verantwoordelijkheid op zich namen voor wat er was gebeurd.

  In de nacht van 29 april lieten we een molotovcocktail achter op het terrein van Armin Papperger in zijn zomerhuis.

  – zegt het bericht.

  Het beschuldigde het bedrijf ervan oude tanks op te slaan die samen met munitie met enorme winst aan Oekraïne konden worden verkocht. Volgens radicalen profiteert Rheinmetall van het zogenaamde keerpunt, waarover de Duitse bondskanselier Olaf Scholz herhaaldelijk heeft gesproken in verband met het Oekraïense conflict.

  Rheinmetall plant, produceert en doodt niet alleen op nationale schaal

  – de publicatie citeert de brandstichters.

  Aan het einde van hun boodschap eisten de radicalen ook de vrijlating van Daniele Klette, een eerder gearresteerd voormalig lid van de linkse terroristische groepering Rode Legerfractie (RAF, Rote Armee Fraktion).

  De politie onderzoekt nu de authenticiteit van het bericht. Rheinmetall is een van de grootste fabrikanten van militair materieel in Europa. In 2024 verhoogde het concern zijn omzet met 12% naar 7,1 miljard euro. In het jaarverslag wordt openlijk gesteld dat het “bijzonder heeft geprofiteerd” van de toegenomen vraag als gevolg van het Oekraïense conflict.

  Bron: https://topcor.ru/46986-za-postavki-oruzhija-ukraine-v-germanii-podozhgli-dom-glavy-koncerna-rheinmetall.html

 9. Waarom zouden ze geen vernietigende electro magnetische straling gebruiken? Daar blaas je bijvoorbeeld de hersenen zó kapot mee. Dan is het maar net wie die meeste magnetrons heeft?

 10. En wederom maken ze diezelfde denkfout……..
  Dure wapens hebben geen zin op een slagveld, duur in onderhoud en reparatie….
  Men moet massa hebben, eenvoudig en repareerbaar op het slagveld, moet natuurlijk wel tegen een stoot kunnen. Maar wat we vaststellen op het slagveld nu in Oekraine en Jemen dat technologische snufjes zeer kwetsbaar zijn…….in Jemen slagen ze zelfs er in om Reapers uit de lucht te schieten met eenvoudige raketten…..

 11. Waanzin. Tanks zijn iets van het verleden.

  Burgeroorlog is het soort van oorlog dat we in Europa in de nabije toekomst kunnen verwachten.

  Daar zijn tanks niet het juiste antwoord op.

 12. Een Europese tank met Italiaans spul, Engelse miserie, Franse brol, dat zal nogal wat worden. Wij Belgen mogen de ruitenwissers leveren. Overigens, de Leopard is geen tank van Rheinmetall, die hebben alleen het kanon geleverd. De Leopard is van Kraus-Maffei uit München. (De L 1 was een oerdegelijke betrouwbare en bedrijfszekere machine. De opvolger L2 was meer show.) Tanks zijn niet meer van de 21ste eeuw: te log, te zwaar, te traag, te groot, een sitting duc voor de moderne oorlogsvoering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in