© European People's Party / Flickr (CC BY 2.0)

In een interview met het Oostenrijkse dagblad eXXpress heeft Viktor Orban, premier van Hongarije, gezegd dat hij ervan overtuigd is dat het huidige politieke systeem in Europa binnen dit decennium zal instorten, schrijft Freewestmedia.com.

“De kloof wordt groter, de vervreemding tussen Hongarije en de EU neemt toe,” aldus de Hongaarse leider. Viktor Orban (59) hield een exclusief gesprek met verschillende journalisten op het congres van het Mathias Corvinus Collegium – waaronder eXXpress-hoofdredacteur Richard Schmitt – over de huidige Europese situatie.

De journalisten die aanwezig waren op het congres van het Mathias Corvinus Collegium hadden een tweeënhalf uur durend gesprek met de premier van Hongarije.

Orban sprak openlijk over de huidige conflictsituatie tussen Europa en Rusland. Maar hij beoordeelde ook de situatie in de Europese Unie met verrassende helderheid: “Ik weet waar de regeringsleiders in Frankrijk en Duitsland het over hebben: meer migratie. En over gender. Wij Hongaren hebben een traditioneel gezinsmodel – maar zij zijn zo anders.”

En Orban benadrukte meerdere malen: “Zij willen de ‘Verenigde Staten van Europa’ – wij zeker niet.”

De oorlog in Oekraïne heeft oude bondgenootschappen vernietigd

En de Hongaarse premier zette vraagtekens bij de richting die de EU is ingeslagen: “Hoe gaat dit verder? Het huidige politieke systeem in Europa kan niet veel langer overleven, het zal instorten. Dan wordt het zoiets als: ‘Terug naar de traditie’.” Er werd hem gevraagd wanneer hij dacht dat dit werkelijkheid zou worden. “In dit decennium. En de conservatieven van Europa hebben een hoofd nodig, een boegbeeld.”

De huidige oorlog in Europa heeft veel kapot gemaakt, zei Orban: “Onze eerdere alliantie met Slowakije, Tsjechië, Oostenrijk en Italië heeft daar ook onder te lijden.” De nieuwe Italiaanse premier Giorgia Meloni wordt door de Hongaarse premier echter beschouwd als een “game changer.”

Maar volgens Orban zit Italië momenteel in de financiële problemen. “Zij [Meloni] moet alleen de onderhandelingen met de EU-leiding over betalingen uit het herstelfonds tot maart overleven. Italië heeft het geld nodig.”

Vanwege zijn kritiek op de huidige politieke situatie van de EU-leiding werd Viktor Orban door een van de aanwezige journalisten gevraagd of hij er nog steeds voorstander van is dat Hongarije in de EU blijft. Zijn antwoord verraste de mediavertegenwoordigers: “Absoluut niet. Maar we moeten wel. Normale mensen met normale opvattingen willen niet in deze EU blijven. Het probleem van mainstream Europa met ons Hongaren is: wij zijn succesvol.”

De premier sprak vervolgens over de vijandelijkheden aan de Hongaarse grens: “Met deze houding word je natuurlijk meteen beledigd als ‘fascist’ of als ‘homofoob’. Ik weet het nu: ik ben in alles het zwarte schaap. Maar wat doet er echt toe? Dat doen onze kiezers. Maar een verkiezingsoverwinning is ook niet genoeg, en je omgeving moet je ook niet altijd vijandig gezind zijn. Ja: ik ben voor een patriottisch christelijk Hongarije.”

Het gesprek vond plaats na afloop van een mediacongres van het Mathias Corvinus Collegium (MCC) in Boedapest. Het MCC is een interdisciplinaire denktank, het professionele college biedt verschillende programma’s zoals een academie voor leiderschap en journalistiek, en ook cursussen voor studenten en middelbare scholieren over economie, sociale wetenschappen en recht.

  Europese gasimporteurs geven zich stilletjes over aan Rusland en beginnen hun gas in ROEBEL te kopen... terwijl de economische oorlogssancties van het Westen rampzalig terugslaan

Orban vergelijkt Oekraïne met Afghanistan

Hongarije heeft herhaaldelijk kritiek geuit op de sancties van de Europese Unie tegen Rusland, omdat die de Europese economie dreigen te vernietigen. Bovendien beschreef Orban Oekraïne onlangs als een niemandsland en vergeleek het met Afghanistan, wat nog meer verontwaardiging opriep.

“Dit bloedige sanctieregime drijft de inflatie de hoogte in,” zei Orban eerder deze maand tegen de staatsomroep MR1. “Als de sancties zouden ophouden, zouden de energieprijzen onmiddellijk dalen, samen met de algemene prijzen, waardoor de inflatie zou halveren.”

De onverzettelijke houding van de EU ten aanzien van de financiering van Hongarije betekent ook dat de regering de leraren slechts een loonsverhoging van 10% biedt, maar dit zou kunnen verhogen tot 20,8% als Brussel de Covid-fondsen zou vrijgeven.

Hongarije heeft laten weten dat het zijn veto zal uitspreken over eventuele EU-sancties tegen Rusland met betrekking tot kernenergie. Hongarije heeft een in Rusland gebouwde kerncentrale die het wil uitbreiden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky: “Ik ben dol op cocaïne, het geeft me de hele dag energie”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGrootte doet ertoe – Over een Amerikaanse grondinterventie in Oekraïne
Volgend artikelDe val en ondergang van het Europese Imperium
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Een onheilsprofeet is iemand met een door angst-psychoses verstoorde belevingswereld……. onbenaderbaar voor pogingen om hem te bereiken.

  Vroeger heette dat knettergek.

  Teugeswoordig is dat de gemiddelde state of mind van dit soort figuren. Kop in het zand. Het grote gelijk er uit blijven schreeuwen.

  Dergelijke types blijven boven in het hoofd complottheorieën ontwikkelen, als ze in dat grote gelijk worden gestoord.

  Vanuit die (zieke) geest projecteert dat zijn angstbeleving in de beschuldiging van……jawel …. complottheorieën.
  Het hele angstige zootje bestuurders……

  Onbenaderbaar als een valse hond blijft dat bijten.

  Nu kunnen ze ook niet veel anders meer . Ze hebben meegewerkt vanuit pure onwetendheid, met een machtspositie (in zijn geval veilig weggekropen op zijn zolderkamertje achter zijn laptopje, met de deur op slot) bij de grote machtige mama de koerant.
  Dat zijn mamaatje even gestoord is hijzelf ziet hij niet.

  Arme arme jongen.

  Maar hij is wèl een probleem. Volgevreten van zijn grote gelijk dankzij voedster mamaatje, kun je dat uiteindelijk met een kraan uit het dak takelen in een van die emotionele sensatie -programma’s.

  Gezien de kijkdichtheid van dat soort programma’s, zal ook daar wel weer een publiek voor zijn.

  Tot dan wens ik ons sterkte. Er is veel geduld voor nodig.

  • Kritiek neerzetten als onheilsprofeet, beetje vreemd. Er is nergens iets inhoudelijks terug te vinden in dit commentaar. Je moet wel oogkleppen ophebben om niet te zien dat de EU ten dode is opgeschreven. Het kan ook eigenlijk niet. Cultuur, taal zijn grote verdelers en dan nog niet eens gesproken over religie en opvattingen over hoe je een land moet en mag besturen. Zolang het westelijk deel blindelings achter de VS blijft huppelen zal het oosten en centraal Europa steeds meer vervreemden van de EU. Mensen zijn en denken anders in dit deel van Europa en gelukkig maar. Dat maakt het commentaar van deze schrijver duidelijk, onwetendheid en vooringenomenheid al dan niet doordat men niet weet waar men het over heeft. De denkwijze van EU bureaucraten.

 2. Meneer Victor Orban, ik denk dat ik namens een heel groot deel van de Europese bevolking mag bedanken voor u inzet en de krachtige bewoordingen. Brussel haat u misschien maar het volk niet !

  Ik ben er van overtuigd dat Hongarije er alles aan zal doen om onafhankelijk te blijven. Ik denk dat op het moment ze Hongarije gaan dwingen deel te nemen dat Hongarije zijn lidmaatschap aan de NATO op zal zeggen en ik denk dat hij dan ook uit de EU zal stappen. En het zou mij niet verbazen als dan de dominostenen om gaan vallen en meer landen Hongarije gaan volgen.

  Hoera voor Hongarije, lang leve Hongarije

 3. Ah…..ben onvolledig geweest.

  Het ging in principe over Keulemans,maar je kunt dit naadloos over de rol van iedere bestuurder (die via de welbekende banen-carousel op een toppositie is gekomen) die in dienst van het WEF, WHO, Eu, …..en de rest kun je zelf wel bedenken.

  Het zijn de Jetten’s, rutte’s, Kaag…..en dat hele zootje onbeschoft van de kartelpolitieke beweging….inc een groot deel van de oppositie…..

  Maar dat is inmiddels wel bekend.

  Dat narcistische krijgen ze mee van huis uit. Alle politieke leiders van de afgelopen 50 jaar komen uit die vunze studentenvereniging Minerva Leiden….
  Inc de Demminck ’s en consorten…..
  En in dat Minerva wordt dat volledig gevoed. Minerva is in deze de voedster van het grote gelijk, en daar het kh daar zijn telgen dumpt ter opvoeding, stichting ende vermaeck trekt alles ( en specifiek uit het wereldje van ouders met poen teveel en ervaring met die fantastische kruiwagety van het kh ) naar die club.

  Uiteraard te duur voor de gewone man.

  Daar komen de burgemeestertjes al die dikkop van Nijmegen uit voort. Daarom wordt er naar die dikkop geluisterd . Het is de eerste opstap .
  Minerva
  Politiek
  De Bilderberg groep
  Europa.

  Ondersteund door het nietsontziende en gestoorde tuig met poen teveel uit de hoek van de Rothschild’s Rockefeller’s Soros Bezos Gates…..

  Waar dat door is aangestuurd bespreek ik hier niet . De poort naar de hel is wijd open gegaan, en daar zal ik geen wiggen onder slaan.
  Dicht dat kreng .

  Maar dit is waar het over gaat. Losgesneden (letterlijk) van essentiële emolumenten van het menselijk zijn, blijft er (helaas vaak uiterst intelligent) tuig zonder gevoelsbeleven over.

  Zieke beperkte geesten.

  Zoals Keulemans en Jetten….en in het groot.

 4. Er zijn gelukkig ook nog gewone, normaal denkende leiders in deze krankzinnige EU. Ik houd het stug vol: Europa wordt bewust, in opdracht van de usa, naar de donder geholpen. Zowel financieel (gelddrukken= inflatie= verarming), maatschappelijk (faillissementen die komen) , sociaal ( door de ongeremde toestroom).
  Europa mag nooit een sterk continent worden en zeker niet samen met Rusland. Onthoudt de uitspraak van de denktank onder Obama Statfor: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. En daarmee is alles gezegd.
  Arm Europees volk, die straks aan de bedelstaf mag door dit wanbeleid. Dag EU, dag pleuro en usa zal volgen, dus ook dag dollar.

  • Jan ik kan je volgen maar je moet je afvragen wat je werkelijk nodig hebt om gelukkig te zijn ….. vrijheid is het belangrijkste.

   De jeugd zal het het moeilijkste krijgen maar laat het nu juist de jeugd zijn die zich totaal dom laat houden en het allemaal wel goed vindt.

   Ik heb 14 jaar een hobby boerderij gehad van z,n 6000m2. Wij hadden ons eigen slachtvee, moestuin en zo ongelooflijk veel diverse fruitsoorten. Wij haren niet rijk maar verdiende voldoende. Die 14 jaar waren de aller fijnste jaren. Ik heb 10 jaar in Azië gewoond, dat was ook fijn. Voordat ik naar Azië vertrok had ik net een ander huis gekocht, mooi ingericht maar ik miste iets dus besloot ik naar Azië te vertrekken. In Azië heb ik geleerd dat al die luxe alleen maar ballast is. Terug in Nederland en niets luxe ingericht maar ik mis toch weer 2 zaken en dat is mijn hobby boerderij en het buitenland. Ik ben zo klaar met dit k Nederland.

   Dus ik vertrek weer naar het buitenland naar een huis met grote schuren en 8000m2 grond. Simpel huis in prachtig land. Ik woon daar 2 km van een flinke stad waar alles te doen is. Leuke terrasjes maar ook een prachtige omgeving….. wat heb je nog meer nodig…. ja een leuke avontuurlijke vrouw die hetzelfde voelt wat ik voel. Maar het weerhoudt mij niet om alleen te gaan.

 5. En nog ben ik onvolledig…..

  Ik heb het niet over Orban dus.

  Er is een programma op tv waar ik 1 keer naar heb gekeken . Daar werd iets van een mens van een slordige 400kg uit het dak getakeld .
  Dergelijke types hebben een voeder of voedster, meestal het laatste.
  Vanuit een volkomen gestoorde belevingswereld, met de overtuiging dat ze iets goeds doen, blijven ze voedsel in dat jong proppen tot die niet meer op eigen benen kan staan.

  Er is iets dat die megalomane egotrippers voed…..en met veel.

  De rest kun je zelf wel bedenken.

 6. Het is ook de bedoeling dat wij het allemaal niet overleven. Het is helaas een subjectieve beleving en niet ieder individu realiseert zich het gevaar van de huidige actualiteit en waar hij/zij mee bezig is. Dat geld met name voor de politiek.
  Onder Hitler ging de Duitse massa ook vol geënthousiasmeerd mee in de zelfdestructie. Wat er nu ontvouwd is niets meer of minder een vervolg van weleer. Wederom opgezet door zionistische varkens en illuminati, uitgevoerd door USA/NAVO met WEF/ WHO/ VN als glijmiddel

 7. Tis dat mijn vrouw niet meewil want anders was il al lang verhuisd naar Hongarije. Kijk daar al jaren naar.

  Orban is goed voor zijn land en is nog niet omgekocht door de westerse cabal pedo imperialisten …

 8. THIS determines if you ascend… OR NOT Your chakras are the hidden key to ascension, but the controllers are on a mission to destroy them. https://youtu.be/_NkEMzrQh-w

  Worden we toch gigantisch in de maling genomen door die overheden met die medicijnen als je deze hebt gezien The Biochemistry of THE GREAT AWAKENING! Sluit je iedere discussie toch uit en/of dat het gerechtvaardigd was….The Biochemistry of THE GREAT AWAKENING!
 https://rumble.com/v24qpq4-the-biochemistry-of-the-great-awakening.html

  It’s A Worldwide Phenomenon! https://youtu.be/q4aeCPbt5IU

  SPIRITUAL AWAKENING and on the 5D ASCENSION https://youtu.be/W17J-4fDE4A wanneer je het vanuit je hart doet….HUMANS ARE ASCENDING Humanity is awakening to who we really are. The various awakening symptoms that many humans may encounter during the consciousness evolution process that is happening on planet earth. https://energeticsynthesis.com/what-is-ascension

  Hoor hier bij het terugblikken op het vissen tijdperk en het inluiden van Aquarius wat dit allemaal met zich mee gaat brengen…Humanity’s Future & Awakening to the New Earth https://youtu.be/OEcZy-JYl4Y

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in