Eerder deze maand publiceerde Juan Sinmiedo, die een populair Telegramkanaal runt dat mensenrechtenschendingen in Oekraïne documenteert, een explosief interview met ‘Boneface’ – echte naam Kent McLellan – een 32-jarige neonazi uit Florida die zich tijdens de Donbass-oorlog aansloot bij de fascistische vrijwilligersgroep Rechtse Sector, en in januari 2022 terugkeerde om mee te vechten met het Azov-regiment, schrijft Felix Livshitz.

Het gesprek met McLellan verbrijzelt vele mythes en leugens die de ronde doen over de Maidan-coup, het huidige conflict in Oekraïne en de verontrustend sterke invloed van nationalistische bewegingen in het land.

McLellan, de zoon van de frontman van de neonazi-rockband Brutal Attack, raakte als tiener al betrokken bij extreem-rechts activisme en kwam talloze malen in aanraking met de wet wegens subversieve, racistisch getinte activiteiten. Hij en andere leden van de racistische organisatie American Front werden in mei 2012 door de FBI gearresteerd wegens het voorbereiden van terreurdaden tegen etnische minderheden in Florida.

Deze achtergrond bracht hem ertoe om in 2014 naar Oekraïne te reizen. De Amerikaanse fascistische kringen waarin hij zich bewoog hadden directe banden en regelmatig contact met nationalistische groepen in de voorhoede van de Maidan, die op dat moment “bijna dagelijks grote openbare evenementen organiseerden in elke Oblast waar geen oorlog woedde.” Net als extreem-rechtse bewegingen in veel andere nabijgelegen landen, waaronder Finland, Georgië en Letland.

“Voor het geval de wereld zich afvraagt wat er gebeurd is met alle echte skinheads. Die zijn allemaal naar Oekraïne gegaan.” – McLellan.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse regering de aanwezigheid van McLellan en anderen in Oekraïne destijds goedkeurde. Hij zegt dat hij werd betrapt – het is niet duidelijk door wie of wat – op het onderwijzen van Oekraïners in DNS poisoning, en dat de Amerikanen “erbij wilden zitten en helpen.”

“Ze wilden geen namen of zo, maar ze wilden de situatie in de gaten houden. Zonder deze steun zou ik zijn aangeklaagd wegens schending van de Amerikaanse neutraliteitswet,” zegt McLellan.

  Poetin's rechterhand Peskov is de bullshit zat ...

Ongestrafte oorlogsmisdaden

In 2015 begon een absoluut gruwelijke video te circuleren waarop leden van het Azov-regiment een Russische inwoner van Oost-Oekraïne zouden hebben gekruisigd, en vervolgens het kruis waaraan hij letterlijk en bloedig was genageld in brand staken. Rond dezelfde tijd verspreidde een andere clip – getiteld “Kikes get the rope” – met een opgehangen zwangere vrouw en haar man, ook online. Er werd beweerd dat het paar Joden waren die door Azov-strijders waren gelyncht.

Meerdere door de Oekraïense en westerse overheid gefinancierde factchecking websites , waaronder het met neonazi’s sympathiserende StopFake, verklaarden dat de beelden frauduleus waren, en deden dat opnieuw in koor toen de gruwelijke beelden na 24 februari op grote schaal opnieuw opdoken.

Het Azov-regiment heeft ook herhaaldelijk ontkend dat hun strijders verantwoordelijk waren voor beide gruwelijke daden, hoewel hun verdediging niet overtuigend was. Er werd alleen beweerd dat het Azov-logo op de uniformen van de moordenaars “veel groter was dan het zou moeten zijn.”

De getuigenis van McLellan bevestigt dat deze video’s echt zijn. Hij komt inderdaad voor op de beelden van de kruisiging, en nam foto’s van Tornado-strijders die poseren met de lijken van het opgehangen echtpaar. Hoewel het paar in feite niet Joods was, en hun rituele moord zelfs naar zijn gewelddadige smaak te extreem was – “Ik zou een dergelijke actie niet hebben gesteund,” zegt hij.

Over Tornado zegt McLellan dat het fascistische paramilitaire bataljon “verreweg het gruwelijkste is wat ik ooit in mijn leven heb gezien of meegemaakt.”

Onderzoeken van westerse rechtengroeperingen kwamen tot de conclusie dat Tornado absoluut brute martelingen toepaste op gevangen genomen separatistische strijders en onschuldige burgers in de Donbass. Gevangenen werden uitgekleed, vastgehouden in kelders en er werden elektrische schokken toegepast op hun genitaliën en andere lichaamsdelen. Sommige gevangenen werden onder bedreiging van de dood gedwongen elkaar te verkrachten.

  Gigantische cijfers van Oekraïense verliezen beginnen nu eindelijk bij het Westerse establishment door te dringen

McLellan was betrokken bij enkele van de wrede “verhoren” van Tornado en suggereert dat “de behandeling van dergelijke mensen hetzelfde is als met de Russen, zou ik denken,” verwijzend naar soldaten die sinds 24 februari gevangen zijn genomen. Een aantal Tornado-strijders werd uiteindelijk door de Oekraïense regering voor hun misdaden gevangen gezet. Ondanks hun strafblad – waaronder de verkrachting van kinderen, marteling en de koelbloedige moord op burgers – ontkwamen zij op de een of andere manier aan een aanklacht wegens oorlogsmisdaden, en kregen zij doorgaans lichte straffen.

Zo kreeg de oprichter van het regiment, Ruslan Onishenko, een sadistische pedofiel, in 2017 slechts 11 jaar gevangenisstraf. Hij is een van de verschillende Tornado-strijders die sinds het begin van het conflict door president Vladimir Zelensky uit de gevangenis zijn vrijgelaten en naar de “heetste plekken” zijn gestuurd om te vechten.

Twee verschillende oorlogen

Bij zijn terugkeer naar Oekraïne begin dit jaar meldde Boneface zich aan bij het Azov-regiment, en raakte al snel betrokken bij de strijd om Mariupol, waardoor hij getuige was van “veel gruwelijke shit.”

Hij beschrijft de eerste stadia van de strijd als “veel schieten op absoluut niets, en veel soldaten die niet weten wat ze moeten doen,” en hij had het gevoel dat de burgers van Mariupol “sterk verdeeld waren in een pro-Oekraïense en een pro-Russische houding.” Gedurende deze periode, zo stelt McLennan, was Azov in gesprek met de CIA en het Pentagon, die “inlichtingenoperaties uitvoerden tijdens de oorlog daar.”

Het is de “Amerikaanse inmenging in Oekraïne” die de invasie van Rusland heeft veroorzaakt, meent McLennan. Hoewel hij Rusland niet als “het slachtoffer” ziet, aanvaardt hij dat het land door Kiev en het Westen werd geprovoceerd. Hij staat zeer kritisch tegenover zijn landgenoten omdat zij niet weten dat plaatsen als Ossetië bestaan, of dat Georgië het is binnengevallen.

  Poetin zegt het leger de ondergrondse stad Azovstal niet te bestormen, maar ze te vergrendelen en ze uit te hongeren

“Ze denken gewoon dat Rusland besluit om zonder reden plaatsen te bombarderen,” zegt McLennan.

Boneface werd “op bevel” teruggestuurd naar de VS nadat agenten van de Oekraïense veiligheidsdienst waren betrapt op een moordaanslag in een ziekenhuis in Kiev. Hij blijft Azov “tot het uiterste” steunen, maar hij steunt de EU en de NAVO niet, en vindt dat als de NAVO zich in het conflict mengt, “er voor een nationalist niets meer is dat de moeite waard is om voor te vechten.” McLennan zegt dat “er massaal feest werd gevierd toen Oekraïne werd afgewezen voor de NAVO.”

Voor hem weerspiegelt dit hoe het Oekraïne-conflict in feite twee oorlogen is – die van de nationalisten en die van de staat. Hij voorziet dat Azov en andere nationalistische groepen in de toekomst door Kiev onder de bus zullen worden gegooid, “zodra hun nut voor het NAVO-regime ophoudt.”

In de woorden van de vermoorde leider van de Rechtse Sector: “We zijn nog niet klaar, in de Maidan.” McLennan besluit met te zeggen: “Ik zou graag zien dat Rusland gewoon naar huis gaat, en terwijl de regering in Kiev broos is, nog een [Maidan] revolutie.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe kiemtheorie ontkracht!
Volgend artikelWat een keuze: Een tirannieke wereldregering of een nucleaire oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Na het zien van deze foto ging ik even duckduckgoën en kwam een afbeelding tegen waarin deze griezel McLellan het teken met de bok (Baphomet) maakt.
  Neo-nazi Arnold Schwarzennegger (1947) maakte tijdens zijn huwelijk in 1986 met Maria Shriver (1955, Kennedy-telg) ook het teken met de bok.

  • Het nationale teken van de staat Texas. Wel opletten. Het teken Baphomet doet nog iets met de duim aan de binnenkant van de hand.

 2. Weer een leuke photoshopper. En voordat ik commentaar krijg, zoom of focus even in op de blauwgele pad (badge) met de Azov pad (badge) vlak daaronder, dat komt sowieso niet overeen met de plooi(en). Die outfit zelf heb ik ook mijn twijfels over, lijkt wel uit een videogame. En dan die schaar… Meneer komt zeker net bij een naaicursus vandaan… 🤣

  • Haha ja die schaar. Ze krijgen naaicursus hoe ze de kapotgeschoten lijken moet dichtnaaien voor de terugreis.

   Uiteraard nadat de nog bruikbare organen zijn geharvest/geoogst. (Dit tiep ik voor een medebezoeker.)

  • Lijkt mij een selfie met een verkeerde lens….”bonehead” is trouwens een benaming die wij vertalen als “eikel”….ik denk dat dit een gevalletje hersenspoeling is vanaf de geboorte, geen vrije overdachte keus maar een afgericht gebeuren. Triest, ieder mens zou zelf in vrijheid keuzes moeten mogen maken. Jehova’sdoen hetzelfde met hun kinderen trouwens….

   Ik ben niet voor of tegen religie, mijn goden zijn Rheinmetal en Fabrique national, HD en India Summer…..maar het moet achter de voordeur blijven en uit vrije keus met een helder verstand zijn, net als sex. Anders deugd het niet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in