De video hieronder werd gemaakt in het dorp Dolgengoe, dat ten zuiden van de stad Izyum ligt. Troepen onder Russische leiding hebben onlangs hun controle over het dorp opgeëist. Op 16 mei mislukte een tegenaanval van de Oekraïense strijdkrachten in Dolgenkoe, bericht Southfront.org.

De Russische militairen beschrijven de opruimoperatie in het dorp, en tonen de door de AFU achtergelaten militaire stellingen en buitenlands materieel. Op de video tonen de Russische militairen de plaats waar de Oekraïense militanten een Russische gevangene levend verbrandden. Ook bevestigden zij dat de AFU-leden in een van hun militaire stellingen in de buurt een vrouw verkracht en vermoord hebben. Een foto van haar lijk werd eerder gepubliceerd.

“Zij lieten ons niet naar binnen gaan. Wij hebben daar een DZOT (een boom-aarde afvuurpunt) verpletterd, wij hebben het hier verpletterd, met voltreffers. Dat heeft onze dappere artillerie gedaan.

Een heleboel mijnen, wij deden goed werk. Eerst wij, dan de sappeurs. U ziet de touwen, wij plukken ze naar beneden, en kijken dan of er anti-tankmijnen onder liggen. Daar is er een afgegaan. Hier sloegen hun clusterbommen in, verachtelijk… het splijt en slaat in met 2,5 duizend stukjes kleine granaatscherven.

Op de eerste, tweede mei zaten we met Azat in de kelder, ’s morgens begint een artilleriebombardement, granaten begonnen precies rond onze stelling te “vallen”, fuck. Stopt een beetje, een paar minuten later horen wij letterlijk een paar meter van ons vandaan: “Luister, jongens, ja ze zijn allemaal weggerend.

Ik wist verdomme niet wat ik moest doen, wij zijn met z’n tweeën, in een seconde dacht ik dat onze mannen allemaal weg zijn gegaan, en alleen wij met z’n tweeën zijn hier overgebleven… Ik greep een “Efka” (een F-1 anti-personeelgranaat), ik hield hem vast, ik trilde, een paar seconden ging voorbij, soldaten komen, met de letter Z…  Ik was opgelucht, alsof ik opnieuw geboren was. Dat was het engste moment van mijn leven.

En zo zijn we eigenlijk gisteren een offensief begonnen, met artillerie die aan die kant werkte, en aan die kant, ze sloegen op hol, daar hebben we verdomme hun auto vernield, ze trokken zich terug, diep in het “groen” (bebost gebied) daarginds. Dat is eigenlijk alles… wat valt er nog meer te zeggen.

’s Nachts keek ik toe vanaf mijn schootsveld, waar de school vernietigd is, sommigen waren er nog, aan de andere kant waren ze er niet meer. Zij renden voor hun leven, lieten hun bezittingen, documenten, hele plunjezakken achter, daar: geld, documenten, telefoons, tandenborstels, alles ingepakt. Dat wil zeggen, ze zijn er haastig vandoor gegaan, ze kregen twee minuten om in te pakken, ze draaiden zich om en vertrokken.

Wij gaan naar binnen, hier hebben ze droge rantsoenen, Britse, made in Britain,  AGS, MG42 achtergelaten, beneden liggen een heleboel slaapzakken, droge rantsoenen en persoonlijke bezittingen. Ze hebben hun persoonlijke bezittingen achtergelaten, samen met documenten en telefoons.

Dat is niet van ons. Het is een Engels droog rantsoen.

“De verschrikkingen van de oorlog, ze hebben daar een man levend verbrand. Wij hebben gezien hoe ze hem vastgebonden op het vuur legden. Er is een vrouw die verkracht en vermoord is. Maakt niet uit, wij zullen onze wraak krijgen! Wij wreken ons met elke stap, met elke seconde, dat zullen ze begrijpen. Maar het is geen mens die dit doet, nee, het is geen mens. Een mens zou nooit zoiets doen: iemand levend verbranden. Maar maakt niet uit, er is niet veel meer over, nu sluiten we de ring en dan zullen ze er geweest zijn… en dat is het dan, het keerpunt van de oorlog zal definitief zijn!

Toen onze jongens binnenkwamen, terwijl ze er niet meer uit konden komen… hier werd hij levend verbrand op de brandstapel. Hier ligt hij! Hoogst waarschijnlijk is het de compagniecommandant.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is een dood land dat wandelt (Video’s 18+)Volg Frontnieuws op Telegram

  Haat en ophitsing: Krankzinnige propagandacampagne tegen Rusland en Vladimir Poetin

Lees meer over:

Vorig artikelHet sociaalkredietsysteem is het controlemiddel van de elite
Volgend artikelBritse vrijwilliger zegt dat hij “gemanipuleerd” werd om zich bij de frontlinie in Oekraïne aan te sluiten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

  • Dat komt denk ik ook omdat Oekraïeners in het verleden afgrijselijk geleden hebben onder Stalin. Uitgehongerd zijn, tot kannibalisme aan toe. Misschien zijn ze toen hun menselijkheid verloren. Als je een keertje zover bent gekomen is het moeilijk om weer ‘normaal’ mens te worden. Dat werkt door in de volgende generaties weet ik uit eigen ervaring. Dan kun je alleen nog op eigen volk vertrouwen. Vandaar die haat, het nazisme ook en de enorme russenhaat. Kleuters krijgen dat daar al met de paplepel ingegoten.

   • Onzin.Er zijn ook mensen die harder geleden hebben en toch normaal zijn gebleven.
    Oekraieners waren altijd zo; en nazi’s zijn nazi’s, en moeten uitgeroeid worden.

    NIET op de west europese methode, door NIET te vervolgen/straffen. Maar door vuur peleton.

    P.s.: de enigen die dat ook deden: de moffen en de Isis.

    • Toen de Russen een klein concentratiekamp in Polen bevrijdden, en zagen wat de SS had gedaan, propten ze alle SS in autobussen, en verbrandden ze levend.

     Wat de SS deden: zij verloren alle rechten.

     Nu zijner ook veel personelijke spullen gevonden van de oekies. Daarbij zal veel bewijs matereaal zijn.
     What goes around, comes around.

   • B.S. Anneke,
    Bestudeer de Holodomor, zijn slachtoffers en de redenen waarom, en begrijp dat goed beschouwd het westen er achter zat en dat Russen net zo goed het slachtoffer waren.

   • Lol regerings-trollers worden steeds actiever hier.
    Wel goed voor vermaak van de dag, kijken welke troller de grootste grap maakt, kan er altijd goed om lachen.

  • Wat denk je dat piloten doen als ze een bom gooien…..ze vertellen zichzelf dat eht soldaten zijn die ze aanvallen….artillerie precies zo…..was er niet een dorp met burgers weggevaagd tijden de vredesmissie in Afghanistan door NATO artillerie…..?

   En wat is het verschil tussen iemand levend verbranden of dwingen een spuit te nemen die mogelijk iemands leven verwoest? De een doet zijn misdaad terwijl hij het slachtoffer ziet, de ander geeft vanuit een kantoor bevel en slaven voeren het uit…..in beide gevallen word iemand ontmenselijkt, waarbij de een een gruwelijke maar korte pijn heeft voordat de hersenen uitschakelen en de ander mogelijk een lange lijdensweg…..

   Dit is wat het is, en het enige dat je kunt doen is vluchten, buigen of vechten. Logia, rede en menselijkheid zijn al een tijdje geleden vertrokken, ook hier in west Europa.
   Alleen lopen de moordenaars hier lachend in een kostuum met stropdas en zitten ze niet in een ongewassen stinkend uniform aan de front linie….

 1. Ik hoop dat de ban die achter putin staat ingrijpt. Putin reageert te soft, word tijd voor harde maatregelen, de gaskraan dicht de olievaten dicht en de stroom dicht naar europa en de vs. Klaar geen gezeik meer, geen tarwe geen meel. Alle producten stopzetten naar de vs en europa. Is kijken hoe hard ze dan in kutoekraine gaan bleren. Word kotsziek van van die zieke nazies.🤬

 2. Er lopen toch zoveel gekken rond in de wereld. Als nu eens een zo’n gek om te beginnen die Zelensky zou kunnen ‘kaltstellen’.

 3. Iemand levend verbranden… wow. Dat gebeurde destijds met vrouwen die er van verdacht werden ‘heksen’ te zijn. Nog niet zo gek lang geleden in de geschiedenis van het menschdier.

  Ik heb mijn abonnement op het menszijn al opgezegd. Het mensdier is een afgrijselijk gedrocht dat samengesteld is uit dociele meelopers en de kwaadaardige leiders die ze toejuichen. Sommigen noemen dat satan, maar het is gewoon het mensdier. Zou het dierenrijk het volhouden als het mensdier verdwijnt? Vast wel he…

  • Geen reactie op eerder draadje EH Immortal !
   Lijkt dat alleen wat jouw welgevallig is dat je dan wel terug schrijft .
   Heb ik je op je besneden pekker getrapt ?? 😛
   Je lult fijn met alle winden mee maat .
   ik neem jou niet meer serieus met je draadjes .
   Je hoort de bel luiden , beetje pavlof Immortal .
   Kosjer genoeg voor je GAP !

   • p.s. ik krijg geen meldingen dat andere reaguurders hebben gereageerd. Dus ik weet niet wie er wel of niet gereageerd heeft op een opmerking van mij. Als je dat bedoelt…

    • Immortal, laat die Cor NIETdus ajb lekker gaan. Die is letterlijk verbitterd en reageert af op anderen. Doet hij vaker.

     Niks van aantrekken.

     Uw bijdragen hier op FN vind ik letterlijk altijd boeiend en raak en effectief!!
     Zijn er velen met mij over eens.

     Dus die Cor NIETdus lekker laten gaan.. is de tijd en moeite niet waard dat soort type mensen (a.K.a. energy vampires).

 4. (Zou het dierenrijk het volhouden als het mensdier verdwijnt? Vast wel he…)

  Als het (Mensdom) Verdwijnt bloeit de aarde weer op. En zeker het Dierenrijk, wat door toedoen van de mens bijna vernietigd is. Deze planeet is beter af, zonder de mens.

 5. Nu is Rusland aan de beurt. Zij zijn het martelen en vermoorden van kameraden niet vergeten.

  • Cor jij bent serieus niet 100%.

   Begin ajb. aan de groei van je emotionele ontwikkeling. Het is nooit te laat.

   Malloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in