Duitse veiligheidsdiensten vrezen nieuwe golf van links terrorisme

Volgens een rapport over politiek extremisme van het Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV – een van de drie Duitse inlichtingendiensten met als hoofdtaak contraspionage en informatieverzameling van anticonstitutionele personen en organisaties – is een nieuwe golf van links terrorisme waarschijnlijk.

In het rapport wordt beschreven hoe “de intensiteit van de gewelddaden” is toegenomen en dat “de ontwikkeling van terroristische structuren binnen extreem links” denkbaar is.

Ook wordt opgemerkt dat gerichte moorden op politieke tegenstanders niet langer een “ondenkbaar” resultaat zijn van de toegenomen radicalisering onder degenen die zich in linkse kringen bewegen.

Grotere bereidheid om geweld te gebruiken

De toegenomen radicalisering in het linkse milieu is in een aantal Duitse deelstaten waargenomen. Verschillende extremistische groeperingen die “meer bereid zijn geweld te gebruiken” hebben zich losgemaakt van de meer reguliere groeperingen.

Voorheen radicaliseerden in Saksen, Berlijn en Hamburg veel linkse extremisten, nu ook in Beieren, Thüringen, Noordrijn-Westfalen en Bremen.

Duitse sociaal-democraten steunen Antifa – AfD wil haar verbieden

Geldboete gepland voor vaccinweigeraars? Aantal blijkbaar groter dan gepresenteerd in de mainstream

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here