Directeur verpleegdienst dreigt vaccinatieweigeraars met ontslag

0

Zoals reeds kort na de start van de Coronavaccinaties is gebleken, is de bereidheid van gezondheidswerkers om het vaccin te laten toedienen niet bijzonder groot.

Afgezien van het feit dat deze omstandigheid ons medische leken veel stof tot nadenken zou moeten geven, stelt de onwil van dit cliënteel om zich te laten vaccineren zowel de politici als de werkgevers in de gezondheids- en zorgsector voor een geloofwaardigheidsprobleem.

Het blijkt nu dat de verzekering van de politici dat de Coronavaccinatie vrijwillig zou zijn, een “mooi weer” belofte is die is gedaan in het vertrouwen dat men de burgers genoeg bang had gemaakt om een bevredigend aantal mensen te laten vaccineren.

Maar zoals nu blijkt, is dit echter niet het geval en brokkelt de gegeven belofte van vrijwilligheid af. PI-News is in het bezit van een rondzendbrief van een verpleegkundige dienst in Brandenburg, gedateerd 6 januari, die gericht is aan alle medewerkers onder het onderwerp “Coronavaccinatie” en heeft daar geschokte lezers achtergelaten.

En ben je niet gewillig…

In de circulaire verwijst de directeur van de zorgdienst naar een recente peiling onder het personeel om een lijst met namen op te stellen van degenen die bereid zijn zich te laten vaccineren. In de brief staat:

“Een deel van de feedback van u is erg teleurstellend geweest. Natuurlijk is er geen verplichting om te vaccineren, omdat het vrijwillig is. Als zorgdienst hebben we echter een bijzondere zorgplicht tegenover onze zorgklanten, waardoor we geen personeel in dienst kunnen nemen dat geen gebruik maakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. In dergelijke gevallen bepaalt het arbeidsrecht dat de werkgever moet nagaan of het betrokken personeel zonder klantcontact elders in het bedrijf in dienst kan blijven. Ik moet dit beantwoorden met een ondubbelzinnige NEE. Deze mogelijkheid bestaat niet. En aangezien niet-gevaccineerde werknemers een gezondheidsrisico vormen voor klanten (sic), zijn arbeidsrechtelijke gevolgen mogelijk. We willen ten koste van alles persoonlijk ontslag vermijden en een beroep doen op uw gezond verstand”, ontleend aan de oorspronkelijke brief.

  Brits gezondheidszorgstelsel jaagt kinderen schrik aan door het tonen van de Kerstman die doodgaat aan Covid

Moreel verwerpelijke actie

Het lijdt geen twijfel dat het risico op schade door het Coronavaccin op de lange duur niet kan worden uitgesloten. Het is de moeite waard om te denken aan honderden gevallen van narcolepsie, een ongeneeslijke, ernstige ziekte die zich in de daaropvolgende jaren voordeed tijdens vaccinaties tegen de Mexicaanse griep. Inmiddels zijn er verschillende sterfgevallen gemeld die verband houden met de “Coronavaccinatie”.

De keuze die de directeur aan de medewerkers van zijn verplegingsdienst geeft, is diepgaand moreel verwerpelijk: ofwel het vaccinatierisico nemen, ofwel hun baan verliezen.

Maar wat als een van degenen die op deze manier tot vaccinatie worden gedwongen, door het vaccin daadwerkelijk een ernstige, chronische ziekte ontwikkelt? Is de bedrijfsleider er financieel verantwoordelijk voor?

Natuurlijk niet.

Hij zal zijn handen in onschuld wassen en erop wijzen dat de werknemer een keuze had.

Peiling: Corona vaccinatiebereidheid daalt en is het laagst onder gezondheidswerkers

Vorig artikelImmigratie- islamkritische partij Ware Finnen grootste partij na IS-schandaal
Volgend artikelCoronapolitie slaat toe op gepensioneerde verpleegster Margit, 76: “Het is tirannie!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in