Vernietigde Leopard tanks en Bradley gepantserde voertuigen in Oekraïne

Toen ik een paar weken geleden in de Donbass was, heb ik ervaren en gerapporteerd dat de Russische soldaten absoluut niet bang waren voor de Duitse Leopard tanks. Ze waren bijna respectloos tegenover de Leopards, waarmee het Oekraïense leger door het Russische front wilde breken en oprukken naar Mariupol, zelfs naar de Krim. Dit waren immers de verwachtingen die Kiev en het Westen nog maar een paar weken geleden hadden van het Oekraïense offensief.

Zoals we weten is het anders gelopen en is het Oekraïense offensief een ramp en een zelfmoordmissie voor de Oekraïense soldaten. Van Russische soldaten die ik ken, weet ik dat ze deels medelijden hebben met de Oekraïners die door hun commandanten een zekere dood tegemoet worden gedreven en die soms op een volkomen lukrake manier over de hele linie aanvallen in plaats van hun aanvallen op zijn minst te concentreren op individuele punten van de Russische verdediging, schrijft Thomas Röper.

Dat het Oekraïense offensief een politiek offensief is dat militair zinloos is, was vanaf het begin duidelijk. Want Kiev moest zijn westerse sponsors een soort succes bieden voor de ruim honderd miljard die het heeft ontvangen. Of dat in ieder geval proberen te doen.

De Russen hebben totale luchtsuperioriteit en schieten de meeste zware Oekraïense wapens, d.w.z. tanks en pantservoertuigen, neer voordat ze ook maar in de buurt van het eigenlijke front komen.

De jacht op Leopards

Vooral de Duitse Leopards worden in grote aantallen afgeschoten en men vraagt zich af waarom. De Leopard 2 tanks zijn tenslotte geen slechte tanks.

De reden is psychologisch. Ik blijf erop wijzen dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds een trauma is voor Russen en dat de dag van de overwinning op nazi-Duitsland een van de belangrijkste feestdagen van het jaar is voor Russen. Elke Rus, zelfs de huidige schoolkinderen, weten allemaal precies waar hun grootouders (of zelfs betovergrootouders) in de oorlog waren en wat hun lot en lijden was.

Dit wetende, is het niet moeilijk voor te stellen hoe het de Russen is vergaan dat nu – 80 jaar na de oorlog – Duitse tanks weer op Russische soldaten schieten in de steppen op een paar honderd kilometer van de stad die toen Stalingrad heette.

  Niger kan de volgende proxy-oorlog van de VS worden

Dit heeft er overigens toe geleid dat verschillende Russische verenigingen hoge premies uitloven voor soldaten die een Leopard hebben neergeschoten. De totale premie, inclusief de premies die ook door het Russische Ministerie van Defensie worden betaald voor neergeschoten Leopards, kan al snel oplopen tot meer dan tienduizend euro voor een vernietigde Leopard.

Als het doel van het Westen was om de Russische soldaten aan het front te motiveren, dan was het leveren van Leopards het best mogelijke idee. Dit werd mij aan het front verteld, maar dit was vóór het Oekraïense offensief en ik was eerlijk gezegd sceptisch over hoe het er in de praktijk uit zou zien.

In de praktijk is het natuurlijk veel extremer. Ik hoor steeds meer verhalen over de Russen die letterlijk op de Leopards wachten. En zelfs het officiële Kiev geeft nu toe dat de Russen zich zo hardnekkig verdedigen en zich onder geen beding zullen terugtrekken, dat het Oekraïense leger nu niet meer weet wat het anders moet doen.

De Oekraïners beschadigen hun eigen Leopards

Het feit dat de Leopards de favoriete doelwitten van de Russen zijn, heeft ertoe geleid dat de tanks het front nauwelijks halen en dat de Oekraïense Leopard-bemanningen in feite op zelfmoordmissies worden gestuurd. Als gevolg hiervan beschadigen Oekraïense Leopard-bemanningen steeds vaker zelf hun tanks om te voorkomen dat ze de strijd in worden gestuurd.

Een paar dagen geleden berichtte zelfs Der Spiegel hierover in een artikel, althans terloops. Spiegel laat een Oekraïense tankschutter aan het woord en zegt dat er soldaten zijn die weigeren aan gevechten deel te nemen en daarom schade aan de tank veinzen “zodat ze niet het gevecht in hoeven”.

Dit gaat zo ver dat, volgens Spiegel, geen van de Oekraïense soldaten de “refuseniks” deze actie kwalijk neemt. Spiegel moest ook toegeven dat de Russische soldaten onverschrokken vechten en citeerde een Oekraïner die zei:

“Maar die rukkers zijn keihard.”

Ik ga binnenkort weer naar het front

Zoals u weet, was ik de laatste paar keer dat ik in de Donbass was bij een vrijwillige eenheid die momenteel aan het front vecht, voornamelijk in Zaporozhye, en die geleid wordt door de voormalige Roscosmos-chef Dmitri Rogozin. Die ik bij deze gelegenheid verschillende keren heb geïnterviewd (zie hier en hier) en met wie ik nog steeds contact heb.

  Escalatie: Rusland zegt Oekraïens transportvliegtuig met westerse wapens te hebben neergeschoten

Ik zal binnenkort ook weer naar de frontlinie reizen om mijn eigen indruk ter plaatse te krijgen. Om veiligheidsredenen zal ik echter niet zeggen wanneer dat precies zal zijn.

Rogosin, die op dit moment aan het front is, heeft zich een paar dagen geleden op Telegram ook uitgesproken over het onderwerp Leopards en hij bevestigde alles wat ik hier zojuist heb geschreven. Ik vertaal zijn Telegrampost hierover volledig (nadruk als in het origineel).

Begin van de vertaling:

Gisteravond lieten verlichte mensen mij een interessant document zien. Daaruit blijkt dat de Oekraïense strijdkrachten zich grote zorgen maken over het feit dat Oekraïense tankbemanningen hun eigen Leopards massaal zwaar beschadigen. Met name in een rapport aan zijn commando wijst een Oekraïense officier op de redenen voor dit “schandalige gedrag” van zijn ondergeschikten, die ofwel zand in de motoren van de tank gooien of een mijn onder de achterkant plaatsten en er naar verluidt per ongeluk overheen reden….

Uit het document blijkt dus duidelijk dat de Oekraïense bemanningen van de “Leopards” massaal weigeren om ermee ten strijde te trekken. En als ze toch tot de aanval worden gedwongen, beschadigen ze hun tanks alleen maar om te voorkomen dat ze het doelwit van de Russen worden. De reden hiervoor is eenvoudig: de Oekraïense officier wijst er in het document op dat Russische soldaten instinctief en vanwege hun historisch geheugen deze Duitse tanks als het belangrijkste doelwit beschouwen. Ze worden beschoten met artillerie en antitankvuur, ze worden bewerkt door legervliegtuigen en drones.

Toen ik dit document las, moest ik trouwens meteen denken aan een filmster die beloofde grof geld te betalen voor elk neergeschoten Leopard. Ik weet niet of de beroemdheid aan het opscheppen was, maar in de loopgraven van het Russische leger werd dit nieuws uitgebreid besproken, inclusief wat er met het geld dat voor deze vernietigde “Leopards” werd ontvangen, gekocht kon worden. Vadim Zadoroshny en zijn vele partners van het Technologisch Museum in Arkhangelskoye bij Moskou hebben ook herhaaldelijk de wens geuit om trofee-“Leopards” te kopen voor hun wapencollectie.

  Over de kwestie van de Krimbrug

Welnu, nu is het zover. Nadat ze hadden vernomen dat ze ook flink zouden worden betaald voor de huid van de gehate Leopards, bewapenden de Russische mannen zich met alles wat ze hadden en gingen ze op pad om de beestjes uit te roeien.

De Oekraïense militairen die de mooie Duitse tanks bemannen, hebben echt pech. Eigenlijk zijn het allemaal zelfmoordterroristen. Ze kunnen niet eens uit een brandende Duitse tank komen omdat de Russische infanterie met alle wapens op hen schiet. Dit werd mij trouwens verteld in de 1st BARS, dat deel uitmaakt van het 70ste Regiment van het 58ste Leger. Hun mitrailleurschutter maaide iedereen neer die uit vernielde Leopards probeerde te komen. De commandant moest [de schutter] tegenhouden, hij ging zo op in het gevecht. Kortom, zelfs deze Oekraïense tankbemanningen hadden geen schijn van kans om gevangen genomen te worden. Zo is het nu eenmaal.

Dit betekent dat Oekraïense tankbemanningen op de T-72/62/64 meer kans hebben om te overleven, maar dat degenen die het riskeren om in de Duitse tanks te stappen een zekere dood tegemoet gaan.

Ik neem aan dat onze jongens met dezelfde maniakale ijver op de Amerikaanse tanks zullen jagen zodra ze aan Oekraïne geleverd worden. En dat ze de Abrams bij elke bocht zullen verbranden, wat bij de gemiddelde Amerikaanse burger een hartaanval zal veroorzaken.

De situatie met de ” Leopards “, die nu op de Rode Lijst staan, is natuurlijk grappig en – als u de mentaliteit van de Russische man en soldaat kent – verklaarbaar. Maar er is niets goeds aan deze ontketende jacht van onze jongens op de Westerse, vooral Duitse, tanks, die bij de Oekraïense soldaten een ziekelijke angst veroorzaakt om erin te stappen. Tanks van Sovjetontwerp zijn niet minder gevaarlijk, dus een oproep aan de strijders van de bataljons: verbrand alles wat je ziet, niet alleen de dikke Duitse katten!

Einde vertaling


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een paniekerig Imperium probeert Rusland een aanbod te doen “It Can’t Refuse”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel5 kinderen verstopt aangetroffen op Drag Queen party vol met drugs, seksspeeltjes en een lijk – politie zegt “niet verdacht”
Volgend artikelTot de laatste Oekraïner – De doctrine van Biden en de toekomst van Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Een panzer die in brand staat moet je er onmiddellijk uit, verstikkende rook binnenin en ontploffingsgevaar van munitie, maar er rond zit infanterie met adrenaline van dodelijke angst die u direct kapot knallen als er iets uit de tank komt. In WOII, in de slag om Koersk sprong soms de bemanning uit de rijdende T34, chauffeur inbegrepen, die op de vijandelijke lines afstormde.

 2. “De reden is psychologisch. Ik blijf erop wijzen dat de Tweede Wereldoorlog nog steeds een trauma is voor Russen en dat de dag van de overwinning op nazi-Duitsland een van de belangrijkste feestdagen van het jaar is voor Russen. Elke Rus, zelfs de huidige schoolkinderen, weten allemaal precies waar hun grootouders (of zelfs betovergrootouders) in de oorlog waren en wat hun lot en lijden was”

  De Nederlandse kinderen weten géén reet van de geschiedenis, het Wokeism wordt hen geleerd, de straatnamen e de standbeelden van onze zeehelden worden veranderd en weggehaald i.p.v. wordt er een enorm standbeeld van een negerin met de handen in de zakken opgericht op het Stationsplein Rotterdam.

  Elke generatie verbeeldt zich intelligenter te zijn dan een vorige, en wijzer dan degene die erna komt.

  – George Orwell

  • In België leren de kinderen hoofdzakelijk één ding van 6 tot 18 jaar op school: “de planeet redden”. Alle lessen staan in het teken van het milieu, het klimaat, groen, de CO2 en de rest over homofielen en transgenders. Geindocrineerde groene fanatici van de vorige generatie staan nu zelf voor de klas.

   • In ons gave land krijgen mensen een baan als minister niet op basis van ervaring kennis en vakmanschap maar omdat ze homo of lesbies zijn en dat zie je dan ook terug aan hoe dit land bestuurd word.

 3. Het Godsgeklaag om op deze manier mannen te OFFEREN.
  Stop deze onzinnige Oorlog. GA OM DE TAFEL ZITTEN.
  Niet meer LUISTEREN NAAR USA en EU NAVO NATO .
  Zij zijn de ophitsende Partij

 4. Heroïsme 2023

  Met een onderzeeër naar de Titanic
  Met een Duitse tank naar het Oostfront

  In het ene imploderen vrijwillig miljardairs
  In de andere exploderen geronselde arme sloebers

  Ironisch, niet? Wat druk met een mens doet.

  • Mooie kernachtige zinnetjes die oh zo waar zijn en het echte beeld van deze waanzinnige tijd weergeven Disciplus Simplex!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in