Ik ben gefascineerd door de desinformatie en het bedrog die via de sociale media worden verspreid over de beroemde Russische chef-kok Evgeny Prigozhin en zijn mythische militaire dapperheid. Het nieuwste voorbeeld hiervan is afkomstig van Jeff Bezos’ Washington Post:

Wagner chef bood aan om Russische troepenlocaties aan Oekraïne te geven, zegt lek

THE DISCORD LEAKS | Yevgeniy Prigozhin zei dat hij het Oekraïense leger zou vertellen waar het Russische troepen kon aanvallen als zij hun eigen troepen terugtrokken uit de belegerde stad Bakhmut, waar huurlingen van Wagner zware verliezen leden.

Als er ooit enige twijfel was dat de zogenaamde “Discord Leaks”, naar verluidt het handwerk van een nederige U.S. Air Force knar, een gecontroleerd lek is dat deel uitmaakt van een informatieoperatie, zou deze laatste wauwelaar alle scepsis moeten wegnemen, schrijft Larry Johnson.

Volg de logica. Er is zogenaamd een stuk Top Secret signaalinformatie dat “bewijst” dat Prigozhin twee maanden geleden aanbood Rusland te verraden om zijn eigen troepen te beschermen (vergeet niet dat het “gelekte” materiaal dat op 6 april werd “ontdekt” door een organisatie die banden heeft met de Britse inlichtingendienst, verslag deed van geheime informatie die rond 1 maart werd verspreid). Hoe kan Prigozjin, die geen enkele militaire ervaring heeft en geen deel uitmaakt van de Russische commandostructuur, toegang hebben tot de slagorde van de Russische strijdkrachten? Onwaarschijnlijk.

Wagner Group is geen creatie van Evgeniy Prigozhin. Vergeet de populaire westerse meme dat Wagner een Russische versie is van de Dirty Dozen – veroordeelden en criminelen die een kans krijgen om zichzelf te verlossen door een Russisch uniform aan te trekken en hun leven te riskeren. Dat is een beeld dat de Russische inlichtingendienst heeft gepropageerd en dat de goedgelovigen in het Westen hebben opgepikt.

  Breaking News - Rusland geeft toe zich te bemoeien met Amerikaanse verkiezingen en belooft het weer te doen

Ik geloof in het verslag van Alexander Mercouris over de geschiedenis van Wagner – dat wil zeggen dat het is opgericht onder leiding van de Russische militaire inlichtingendienst, de GRU, en de Russische versie van de FBI, de FSB. Met andere woorden, Wagner lijkt meer op de Special Activities Division (SAD) van de CIA, de militaire tak van de CIA, en het Franse Vreemdelingenlegioen. Wagner staat volgens mij niet onder de operationele controle van Prigozhin. Hij is niet alleen een meester in de culinaire kunsten, maar ook een verdomd goed acteur. Prigozjin presenteert de wereld het beeld van een man die balanceert op de rand van waanzin en megolomanie en de inlichtingendiensten van de VS en andere NAVO-landen smullen ervan.

Wagner is een lichte infanterie-eenheid en is gespecialiseerd in het opleiden van buitenlandse soldaten en strijders. Net als de SAD van de CIA wordt Wagner geleid door voormalige actieve Russische militaire officieren en onderofficieren. Mijn vriend, Andrei Martyanov, merkt terecht op dat Wagner weliswaar gespecialiseerd is in stadsgevechten, maar dat het niet georganiseerd of uitgerust is om als een gecombineerde wapeneenheid te opereren. Naast zijn capaciteiten in stedelijke oorlogsvoering dient Wagner echter ook een doel in de Russische informatieoorlog tegen het Westen.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat Prigozhin ook de eer krijgt voor de oprichting van het Internet Research Agency alias IRA, dat in de media wordt omschreven als “een beruchte trollenboerderij die door de Amerikaanse regering is gesanctioneerd voor inmenging in de Amerikaanse verkiezingen.”

Prigozhin neemt maar al te graag de eer op voor de IRA. Hij gaf in februari het volgende persbericht:

“Ik reageer met plezier,” zei Prigozhin in de verklaring. “Ik ben nooit alleen maar de financier van het Internet Research Agency geweest. Ik heb het uitgevonden, opgericht en lange tijd beheerd. Het werd opgericht om de Russische informatieruimte te beschermen tegen lompe agressieve propaganda van anti-Russische narratieven uit het Westen.”

Wat nu? Heeft Prigozhin in het geheim ook ROSATOM of het Russisch Ruimteagentschap opgericht en gefinancierd? Nogal moeilijk om een smakelijke omelet te maken als je bezig bent met het opzetten van een militaire huurlingenorganisatie en een internet-inlichtingendienst. Prigozjin is de nieuwe Beria zonder überhaupt afwijkend seksueel gedrag, zo wordt ons wijsgemaakt. Of misschien is hij Ruslands versie van generaal Patton.

  Pentagon probeert mainstream media te stoppen die ons in de Derde Wereldoorlog duwen

De meeste Amerikanen zijn meegegaan in de mythe van generaal Patton als de generaal die door de nazi’s en de Wehrmacht het meest werd gevreesd:

Uit de film Patton en uit de biografie waarop deze gedeeltelijk is gebaseerd, Ladislas Farago’s Patton: Ordeal and Triumph, krijgt men de indruk dat het Duitse opperbevel het grootste deel van zijn wakkere uren doorbracht met piekeren over Patton en zijn verblijfplaats. Volgens Farago was Patton na zijn campagne in Sicilië de geallieerde generaal die de Duitsers beschouwden als “hun gevaarlijkste tegenstander in het veld”, waardoor ze zijn doen en laten in de gaten hielden “als rubbernekken die een tennisbal op Wimbledon volgen”. Het probleem is, merkt Yeide op, dat “er geen greintje feit achter deze bewering lijkt te zitten”.

Hetzelfde kan niet worden gezegd van Prigozhin. Hij is een voorwerp van obsessie in de westerse media en bij veel politieke leiders. Prigozjins recente, zeer publieke uitbarstingen, waaronder scheldkanonnades aan het adres van Russische militaire leiders, hebben in militaire en inlichtingenkringen van de NAVO de hoop gewekt dat de binnenste cirkel van Poetin misschien, heel misschien, begint af te brokkelen en dat Rusland echt niet meer is dan een benzinestation met kernwapens.

Ik geloof niet in toeval. Het feit dat Prigozjin zo publiekelijk in verband wordt gebracht met een militaire organisatie en een internet-informatieoperatie die allemaal onder controle staan van de Russische inlichtingendienst, doet mij geloven dat hij een belangrijke speler is in de Russische campagne om het Westen te misleiden en in verwarring te brengen over zijn ware militaire plannen en doelstellingen. Vorige week deed Prigozjin zijn best om de NAVO-landen ervan te overtuigen dat Wagner op de knieën lag en een reëel risico liep om onder de voet gelopen te worden door de nieuw versterkte en bevoorrade Oekraïense troepen. Dat was toen.

  Een spel der tronen

Vandaag, volgens Prigozjin?

“… de eenheden van de PMC’s van Wagner zijn tot 130 m opgeschoten in en rond het zogenaamde “Nest”.
De PMC aanvalsgroepen hebben 91.000 meter bezet.
1,69 vierkante kilometer van Bakhmut blijft onder vijandelijke controle.
9 hoogbouwgebouwen zijn overdag bevrijd, 28 hoogbouwgebouwen onder onze controle, 20 onder vijandelijke controle.
De aanvalsgroepen blijven taken uitvoeren voor de definitieve verovering van Bakhmut, en werken ook aan de flanken, waar ze moesten blijven om pogingen tot doorbraak te stoppen.”

Ja, dit is de man die volgens de Washington Post in het geheim onderhandelt met Oekraïne om de Russen te verraden. Begrijpt u nu waarom ik de B.S.-vlag hijs?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De gruwelijke video van de executie van de gewonde Rus die Yevgeny Prigozhin woedend maakte – “Daarom zullen we iedereen op het slagveld doden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCV19 vaccin is een moordcampagne – Dr. Sherri Tenpenny
Volgend artikelNederlandse Europarlementariër Rob Roos hekelt globalisten ‘Great Food Reset’ beleid: “Geen boeren, geen voedsel, geen toekomst” (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • Washington Post-eigenaar is multimiljardair & Deep Stater Jeff Bezos.
   Het CIA-hoofdkantoor is niet gevestigd in Langley (Virginia), maar in Genève, naast het CERN.

 1. Prigozhin wordt door hoerkraïne weldegelijk gebrandmerkt als berucht geweldadig homoseksueel. Maar dat soort lulkoek kennen we inmiddels wel. De echte beruchte gewelddige homoseksuelen zitten hier in de rechtspraak, politiek en media. Maar als je dat kan bewijzen wordt je opgepakt, vastgezet en bedreigt. In ons land van ‘vrijheid’ en ‘democratie’.

 2. De waarheid sneuvelt als eerste in tijd van oorlog.Praktisch alles is aan propaganda onderhevig.
  Wij ook.Door op te letten,naar verschillende partijen te luisteren kun je een beeld schetsen,
  hoe het er aan toegaat.
  Ik denk dat De oekri’s hard vechten,en wagner pmc zich niet in de kaart laat kijken.
  Iedere keer,dat je je vijand weet te misleiden,kun je voordeel halen.
  We gaan het meemaken.

 3. Die Bezos is éen van de grootste mentaal gestoorden die rondloopt. Dat iemand heel veel poen heeft binnengescharreld maakt hem verstandelijk beter? De meeste psychopaten graaien heel veel geld binnen, daar kun je geen waarde en/of verstand des persoons aan ontlenen. Bezos was bovendien toch degene die de “ruimte” wil “koloniseren” met zwevende gebouwen?? Hoeveel peuter-achtige fantasieën kun je aan de wereld verkopen voordat iemand je niet meer serieus neemt? En nu loopt hij te brallen over iemand die op het slachtveld staat, terwijl hij zelf achter zijn computerscherm op zijn duim zit te zuigen? ’t Is maar goed dat er mensen zoals Larry Johnson zijn, of niet, Schaapie, want zinnige opmerkingen van je nabije medemens wil je toch niet aanhoren. Mss kan Larry je wat gezond verstand aanpeuteren? Blijf af en toe lezen!

 4. Prigozhin lijkt een meesterzet in het Russische Schaakspel..de man zelf kunnen we niet inschatten tijdens de debatten, maar voor mij wat ik hier kan beoordelen Lijkt hij een fantastische Soldaat voor 🇷🇺🌟🌟🌟

  • Raphaël Vangestel mei 16, 2023 at 10:57
   Eens.En als hij dat niet is,is hij wel een betere acteur dan zelenski.
   Ik denk dat goebbels zou glimlachen om zoveel slimheid.
   Trap keet,PANIEK,wij gaan hier weg.
   En het westen glunderd en rekent zichzelf rijk.
   Bovendien is het geen manager in die zin,hij is veel aan het front
   en geen beroepsmilitair volgens mij.Was hij niet een chef-kok?
   Anyway,als ik zou wedden,zet ik mijn geld in op Rusland.
   gewoon gezond verstand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in