Het Russische leger heeft meer van de pas verworven Oekraïense artilleriesystemen vernietigd met zijn geavanceerde zweefmunitie.

Tussen 15 en 18 maart hebben Russische bronnen video’s gedeeld van zes recente aanvallen met Lancet- en KUB-BLA-munitie tegen artilleriesystemen van Kievse troepen binnen de speciale militaire operatiezone, bericht Southfront.

De aanvallen waren gericht op drie Amerikaanse M777 getrokken 155 mm houwitsers, twee Amerikaanse M109 gemotoriseerde 155 mm houwitsers en één Tsjechoslowaakse RM-70 meervoudige raketwerper.

Zowel de KUB-BLA als de Lancet zweefmunitie zijn ontwikkeld door de ZALA Aero Group, een dochteronderneming van de Russische defensiegigant Kalashnikov.

De KUB-BLA, die wordt geleid door een GLONASS-gesteund traagheidsnavigatiesysteem, heeft een uithoudingsvermogen van 30 minuten en een granaatkop van drie kilogram.

Lancet daarentegen is verkrijgbaar in twee versies, de Izdeliye-52 met een uithoudingsvermogen van 40 minuten en een granaatkop van drie kilogram en de grotere Izdeliye-51 met een uithoudingsvermogen van een uur en een granaatkop van vijf kilogram. Beide versies zijn uitgerust met een GLONASS-ondersteund traagheidsnavigatiesysteem en een elektro-optisch systeem dat statische en bewegende doelen kan detecteren, volgen en vergrendelen.

De Lancet- en KUB-BLA-munitie van het Russische leger heeft de afgelopen maanden zware verliezen toegebracht aan de Kievse strijdkrachten. Oekraïense pogingen om de zweefmunitie te stoppen met luchtverdedigingsvuur, elektronische oorlogsvoering en tegenmaatregelen hadden allemaal weinig of geen succes.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

LGBT en gender: Rusland steunt het klassieke gezinVolg Frontnieuws op Telegram

Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijd

Lees meer over:

4 REACTIES

    • Als dit bericht klopt dan zou ik hem direct afknallen.
      Wat moeten die eikels daar.
      U- SS flikker toch op …… schaamteloos land.

  1. de NAVO en de Engelsen mogen wel uitkijken met hun pedofiele tanks je haalt ze tenslotte er zo uit met hun vlaggen van de regen boog dat word prijs schieten

  2. Rusland en China zijn nog veel te voorzichtig en terughoudend. Als de zaken omgekeerd zouden zijn dan roepen de Amerikanen direct een no-flyzone uit ruim voorbij hun internationale grens en andere brutale maatregelen “om de belangen en de veiligheid te vrijwaren” van de United States en dat soort vocabulair. Ik hoop dat nog te beleven dat beide grootmachten zich eenzelfde houding kunnen aanmatigen tegenover de oud-kolonisators.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here