Joe Biden heeft voor de Verenigde Staten een oorlog gecreëerd zoals we die nog nooit gezien hebben: een oorlog waarin anderen sterven en de Verenigde Staten gewoon achterover leunen en een enorme rekening betalen,” zegt Peter Van Buren.

De Amerikanen proberen niet eens via diplomatie tussenbeide te komen in de oorlog, terwijl de vredesvoorstellen van anderen, zoals de Chinezen, worden afgedaan en gebrandmerkt als pogingen om hun eigen invloed te vergroten.

De regering Biden heeft volgens Van Buren haar lessen geleerd van de Koude Oorlog en hij vergelijkt de “Biden Doctrine” met het idee van “een nooit eindigende, nooit ophoudende oorlog die nooit bedoeld is om gewonnen te worden” zoals in Orwells dystopische roman 1984.

Na ruim een jaar van een nieuwe brandende fase in het Oekraïense conflict is de strategie van Biden duidelijk genoeg geworden: in vijftien maanden tijd is de “hulp” die naar Oekraïne is gestuurd, gesprongen van helmen en uniformen naar F-16 gevechtsvliegtuigen en ander wapentuig, zonder dat er een einde in zicht is voor deze wapenexport.

Natuurlijk zijn Amerikaanse wapens nooit genoeg om te winnen, maar ze zijn altijd ‘net genoeg’ om de strijd voort te zetten tot de volgende ronde. “Als de Oekraïners denken dat ze met de VS om wapens spelen, kunnen ze maar beter nagaan wie er echt voor alles betaalt met hun bloed,” suggereert Van Buren.

In zekere zin speelt Poetin dit spel zelf ook, waarbij hij ervoor zorgt dat hij geen al te krachtige wapens inzet, zoals strategische bommenwerpers, om zo het evenwicht te verstoren dat Biden een excuus zou geven om direct in de oorlog in te grijpen.

  Joe Biden's Time interview zou alarmbellen moeten doen rinkelen

De toegevoegde bonus van de wapenhulp aan Oekraïne is natuurlijk dat het Pentagon na het sturen van verouderd materieel, de door het Congres goedgekeurde fondsen kan gebruiken om zijn uitgeputte voorraad aan te vullen door weer nieuwe wapens van defensiebedrijven te kopen.

“De strategie van de VS lijkt gebaseerd te zijn op het creëren van een soort angstaanjagend gelijkspel, waarbij twee partijen in een rij aan weerszijden van het veld op elkaar staan te schieten totdat één partij het voor gezien houdt,” beoordeelt Van Buren.

Een soortgelijke strategie werd gebruikt in de Amerikaanse Burgeroorlog en in de Eerste Wereldoorlog, maar in Oekraïne staan legers tegenover elkaar met 21ste-eeuwse raketsystemen, machinegeweren en andere dodelijke wapens die veel effectiever zijn dan het musket of het Gatling-mitrailleur.

Op de vraag hoeveel Oekraïners er nog zullen moeten sterven, heeft Biden al duidelijk geantwoord: “mogelijk allemaal”, beweert Van Buren. “Voor al het andere moet je cynisch geloven dat Biden denkt dat hij de overwinning gewoon kan kopen.”

Sinds Rusland zijn speciale operatie in Oekraïne begon, hebben de Verenigde Staten meer dan 40 miljard dollar aan militaire hulp naar Kiev gestuurd, de grootste afzonderlijke wapenoverdracht in de geschiedenis van de VS. Moet de hele regio vernietigd worden in dit grote machtsspel?

Het verlies aan mensenlevens in de huidige oorlog is enorm. Een diepe menselijke tragedie is onvermijdelijk maar ook een enorme economische kans voor bepaalde partijen. Oekraïne wordt al “de grootste bouwput ter wereld” genoemd. De New York Times heeft een voorspelling herhaald dat de wederopbouw 750 miljard dollar zal kosten, waardoor een “nieuwe goudkoorts” ontstaat.

  Artillerie, luchtmacht, nog eens artillerie: Russische strijdkrachten gebruiken eenvoudige en doeltreffende tactieken tijdens de bestormingsoperaties in Avdiivka en Marinka

Met dit in gedachten hebben meer dan 300 bedrijven uit 22 landen zich ingeschreven voor de Rebuild Ukraine tentoonstelling en conferentie in Warschau. In Davos werd tijdens de bijeenkomst van het World Economic Forum ook gesproken over de “investeringsmogelijkheden” die later in Oekraïne zullen ontstaan.

“Het is duidelijk dat het Amerikaanse bedrijfsleven de motor kan worden die opnieuw de wereldwijde economische groei zal aandrijven,” zei Zelensky eerder in februari, waarbij hij BlackRock, JP Morgan, Goldman Sachs en andere “angel investors” prees met wie al een “memorandum of understanding” is ondertekend voor de wederopbouw van Oekraïne, na de vermeende nederlaag van Rusland.

De potentiële goudkoorts voor de wederopbouw is een interessante toevoeging aan de strategie van Biden, die de menselijke tol lijkt te negeren. Hoe meer infrastructuur er in de oorlog vernietigd wordt, hoe meer er herbouwd moet worden, wat meer inkomsten oplevert voor het Amerikaanse grootkapitaal. Is dit waar de campagneslogan van Biden, “Build back better”, over ging?

De “Biden Doctrine” is cynisch eenvoudig. De VS vermijdt directe betrokkenheid bij de gevechten, maar zet anderen wel aan. Enorme hoeveelheden wapens worden naar het in Oekraïne gecreëerde marionettenregime gestuurd om de gevechten gaande te houden tot de laatste Oekraïner dood is. In de fase van wederopbouw wordt verwacht dat Amerikaanse bedrijven enorme winsten zullen maken, die op hun beurt de Amerikaanse economie en de dollar zullen helpen.

“Washington rekent erop dat we op de lange termijn genoegen zullen nemen met een uitkomst die de situatie terugbrengt naar het niveau van voor 2022,” stelt Van Buren. Tot die tijd wordt de regering Biden geacht “de Russen droog te bloeden, zoals bij een herhaling van de Afghaanse oorlog in de jaren tachtig”.

  Rusland spreekt voor het eerst over het activeren van artikel 19: "Er zal een wereldwijde kernoorlog uitbreken als we niet in Oekraïne winnen"

Het Kremlin is zeker op de hoogte van het Amerikaanse plan, maar wat is het eigen plan van de Russen? Om de arsenalen van de NAVO in het Westen uit te putten? Wat zal er met het marionettenregime van Zelensky gebeuren als de eerder gehypete “tegenaanval” mislukt en de mist van de informatieoorlog optrekt?

Via Markkusiira.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – AFU-tegenoffensief: Lichamen rotten weg & Zelensky kondigt zijn voornemen aan om de ZNPP-centrale te vernietigen via een terreuraanslagVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse Leopard tanks zijn een zelfmoordeenheid geworden
Volgend artikelOekraïne krijgt meer wapens, maar wat doet het land ermee?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

    • Rusland die vecht voor zijn bestaan? Ik geloof er geen barst van. Toen Hitler eraan kwam, toen moesten ze vechten, de verschroeide aarde, alle industrie achter de Oeral verplaatsen. En ze wonnen.

     Dit is gewoon flauwekul ga naar de onderhandelingstafel. Het is mooi geweest

     • Eenzijdig naar de onderhandelingstafel?
      Jawel Gijp. Je hebt er niet veel van begrepen.
      Vind je trouwens nog iets van de voorgeschiedenis van dit conflict. Of beter gezegd… weet je er iets over.

     • Beste Gijp,
      Ga je eens verdiepen in de Russische geschiedenis.
      Het zijn feiten die er toe doen, niet wat er gelooft wordt.

      Voor wat betreft onderhandelen;
      Dat moeten beide partijen dan wel willen.
      Oekraïne heeft diverse pogingen van o.a. Rusland,China en Turkije naar de prullenbak verwezen.
      Daarbij is er een wet ingevoerd die het de Oekraïne verbied om te onderhandelen met Rusland.

      • Dus er moest nog een wet voor opgetuigd worden ook nog? Dan willen ze niet onderhandelen.

       Straks komen er een hoop vrouwen en kinderen op de vrije markt. En ik maar denken dat ze in de donkere Middeleeuwen achterlijk waren

     • Ik vind dit een naïeve opmerking die geen rekening houdt met hoe de wereld er tachtig jaar geleden voorstond, en hoe nu de dingen in elkaar steken en geopolitiek functioneert.

     • Rusland vecht inderdaad voor zijn bestaan, de USA willen het vernietigen zoals ze met Duitsland hebben gedaan, want Rusland is de moderne Chinese Muur.

  • Rusland zal alles vernietigen, is een onzinnige uitdrukking. Het land wil gerust gelaten worden van buitenlandse bemoeial die zeggenschap overal ter wereld claimt. Ik geloof niet dat Rusland een cent geeft om bijvb. Nederland, laat staan, godgeklaagt, geïnteresseert is in België. België? Goe gek!

   • Belgie mag dan een flutland zijn zonder ruggegraat.
    Feit is wel dat ze de hoofdkwartieren van zowel de NAVO als de EU herbergen.
    Dat maakt hun een niet te missen doel voor Rusland. Als de kop van de slang, en die zit in Brussel, eraf is dan is de oorlog al bijna gewonnen.

 1. Je denkt toch niet dat dit gedachtegoed dat zich richt op overnemen van Oekraine en zo de Amerikaanse hegemonie op economisch niveau zal herstellen met behulp van vanguard and blackrock ?!
  Ik hoop dat geen enkel westers bedrijf daar voet aan de grond krijgt. Wat een voortgezette arrogantie! Een zelfde arrogantie die de wereld
  ook in deze situatie bracht! Afschuwelijk.
  Doe de oogkleppen maar af van Buren.

 2. Om eindelijk dit verdienmodel te doorbreken waarin talloze mensen het slachtoffer zijn, moet er dit keer alles aan worden gedaan om deze aasgieren op te lichten. De RF moet, net als bij SAR, toekijken en toestaan ​​dat ze hun schot missen. Zodat deze investering zal leiden tot hun ondergang.

 3. In welk perpectief moet dan de komende ramp met de kerncentrale te plaatsen zijn?
  Dan valt er voorlopig toch niets meer op te bouwen?
  De windrichting zal de dader aanwijzen?

 4. Naar mijn mening zullen de Russen doorgaan totdat aan hun voornemen (de- militariseren en de-nazificeren is voldaan.
  Gezien de acties van de VS en de NAVO is het goed mogelijk dat de Russen doorgaan tot aan het westen van de Oekraïne.
  Wellicht gaat er een deel naar Polen en een deel naar Hongarije.
  Voor de rest zal het mogelijk onder Russisch gezag komen waarbij ze de regels gaan bepalen.
  Mijn vermoeden is, dat de VS en consorten aan het kortste einde zullen trekken en absoluut geen invloed zullen krijgen.

 5. Ook de ‘machthebbers’ in de EU zullen straks een flinke bloedneus oplopen als ze erachter komen dat niet zij de kostbare grondstoffen in oekieland mogen plunderen maar dat het Russische en waarschijnlijk ook Chineese bedrijven zullen zijn die straks die gouden koek gaan verdelen.

  • realistische gedachten gang..maar dat was Nooit het idee van Poetin..en co.. veiligheid eerst voor Ruslands bevolking waar ook in Oost europa..de rest is koffie dik kijken…

  • Denk ik ook, de Rabobank had al zwaar geïnvesteerd maar dat is straks allemaal van de Rus. Typisch gevalletje van gegokt en verloren. Rusland zegt gewoon “ tot hier en niet verder”

   Mooi, dan hebben we onze boeren hard nodig. Want van Oekraïne kunnen we niet vreten.

 6. Gewoon wakker worden en een dikke “fuck you” naar Amerika. Vervolgens goede bestuurders naar Poetin sturen en na excuses voor achterlijk gedrag vriendschap sluiten en handel drijven. Maar dan moeten we eerst fatsoenlijke regeringen hebben en dat gaat alleen gepaard met bloed.

 7. rusland doet het nu nog rustig aan want ze willen zo meteen doorstoten naar duitsland en de Scandinavische landen.
  het vk zal in de golven verdwijnen.
  brussel wordt van de kaart geveegd omdat het navo hoofdkwartier daar gevestigd is.
  china zal afbuigen naar het midden-oosten .
  dan even in SF taal er verschijnt een planeet die we allemaal kunnen zien en de legers leggen hun wapens neer en vertrekken naar huis.
  over die planeet heb ik mijn twijfels maar oke je weet nooit.

  • Rusland geeft geen druppel zweet voor Duitsland of de Scandinavische landen. Een nieuw Ijzeren Hek volstaat, en daar in ’t Westen kunnen ze nog verder verpauperen met woke, gendergedoe en het “redden van de planeet”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in