GuavaTrain / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

The Telegraph publiceerde zondag een artikel over de dood van de Noordzee olie en gas en wat dat betekent voor Groot-Brittannië – een ramp.

Alleen al vorig jaar werden meer dan 200 olie- en gasbronnen gedicht, acht platforms verwijderd en nog eens 180 van de 284 olie- en gasvelden in Groot-Brittannië zullen aan het eind van dit decennium worden gesloten, schrijft Rhoda Wilson.

De massale sluitingen zijn niet het gevolg van eco-protesten, noch van een gebrek aan vraag, schreef The Telegraph, en de aanvoer slinkt ook niet. In plaats daarvan geven de operators de schuld van de hoge belastingen voor de snelle sluitingen Sommigen worden geconfronteerd met heffingen van meer dan 100 procent op hun winst.

Wat heeft de toekomst in petto? Naast het feit dat de Britse regering £20 miljard aan belastinginkomsten misloopt, stelt Chris Wheaton, een analist bij Stifel die gespecialiseerd is in de offshore-industrie, dat de energiezekerheid er ook onder zal lijden.

“De Britse gasproductie zou versneld afnemen, waardoor meer gas geïmporteerd zou moeten worden … met gevolgen voor de energiekosten voor consumenten. We schatten dat het Verenigd Koninkrijk al in 2030 80 procent van zijn gasbehoefte zou moeten invoeren,” zei hij.

Omdat het huidige rampzalige energiebeleid van de regering zulke grote gevolgen heeft voor ons allemaal, hebben we in het algemeen belang een kopie van het artikel van The Telegraph hieronder bijgevoegd.

Why-the-death-of-North-Sea-oil-is-a-disaster-for-Britain-The-Telegraph  Download

In een boek uit 2007 onderzocht Dr. Vernon Coleman wat er gebeurt als de olie opraakt, hoewel om andere redenen dan die welke door The Telegraph worden uitgelegd. Het volgende is een uittreksel uit zijn boek dat praktisch advies geeft over hoe we ons kunnen voorbereiden op een olietekort.

Door Dr. Vernon Coleman

De eerste vraag die je jezelf waarschijnlijk wilt stellen is deze: is het echt waar dat de olie opraakt? Als je, ondanks al het bewijs dat ik in mijn boek heb aangehaald, twijfelt aan de waarheid over peak oil (en vermoedt dat de politici gelijk hebben en de experts het bij het verkeerde eind hebben), dan moet je naar de kansen kijken.

Is er 50% kans dat de politici gelijk hebben? Of denk je dat de kans dat de politici de waarheid vertellen wel 90% kan zijn? Denk je dat iemand misschien toch een perpetuum mobile uitvindt en ons allemaal voorziet van een eeuwigdurende voorraad gratis energie?

Verander nu het probleem.

Als je wist dat er een kans van 10% was dat je huis in de komende vijf jaar zou afbranden, zou je dan gealarmeerd zijn? Zou je al het mogelijke doen om jezelf en je dierbaren voor te bereiden?

De tweede vraag, die volgt op de eerste, is wat je gaat doen met de informatie die je hebt verkregen?

Er zullen natuurlijk veel mensen zijn die ervoor kiezen om de waarheden te negeren die ik in mijn boek ‘Een groter probleem dan klimaatverandering’ heb gedeeld, net zoals, denk ik, veel mensen bewust de waarheden negeren over de relatie tussen roken en kanker en het eten van vlees en kanker. In een wereld waar mensen sigaretten kopen, ze opsteken en in hun mond stoppen terwijl de pakjes waarin de sigaretten worden uitgedeeld grote, duidelijk gedrukte gezondheidswaarschuwingen bevatten, moeten we, denk ik, nergens verbaasd over zijn.

Wanneer ze geconfronteerd worden met een onaangename waarheid, trekken de meeste mensen liever de gordijnen dicht en zetten de televisie aan, in de hoop dat wanneer ze de gordijnen weer opentrekken, de waarheid verdwenen zal zijn.

  Het Grote Oliecomplot: Het is al sinds het einde van WWII bekend dat olie geen fossiele brandstof is; het is abiotisch

Maar de waarheid gaat niet weg.

En op een dag, als de energie op is, zullen de mensen die de waarheid niet onder ogen willen zien, gedwongen worden om de gordijnen open te doen.

En dan zullen ze voor een zeer onaangename verrassing komen te staan.

Ik hoop dat jullie voorbereid zullen zijn.

Dit deel van het boek is ontworpen om je te helpen je voor te bereiden op de onvermijdelijke crisis die op ons afkomt.

Als je niet voorbereid bent, zul je het niet overleven.

Voor het eerst sinds lange tijd zal het leven gaan over de overleving van de sterkste.

Er zijn twee dingen waar we zeker van kunnen zijn.

Ten eerste dat de regering geen echte moeite zal doen om het land, of ons, voor te bereiden op de komende chaos.

Ten tweede, als het probleem zich voordoet, zullen ze er een puinhoop van maken en zich beperken tot het vullen van de straten met politieagenten en soldaten om degenen die betrokken zijn bij de onvermijdelijke boze protesten af te ranselen.

Je moet dus je eigen voorbereidingen treffen.

Dit is wat je moet doen:

1. Bereid je mentaal voor op een andere wereld. Een wereld waarin de rijken paardrijden, de middenklasse de fiets gebruikt en de armen overal naartoe lopen. Denk goed na over je huidige levensstijl. En probeer je voor te stellen hoe moeilijk (en anders) de dingen zullen zijn als er geen olie meer is. (Zonne-energie en windmolens zijn een lachertje en zullen nooit genoeg stroom leveren om meer te doen dan de huizen van de miljardairs te verwarmen en te verlichten).

2. De energieprijzen zullen onverbiddelijk stijgen. Neem nu de tijd om de hoeveelheid energie die je gebruikt te verminderen. Schrap al het niet-essentiële energieverbruik. In huis is verwarming meestal de grootste kostenpost. Kijk hoe laag je je thermostaat kunt zetten en toch comfortabel kunt leven. Draag binnenshuis een trui en je kunt misschien een lagere temperatuur aan.

3. Schaf indien mogelijk alternatieve vormen van verwarming en koken aan. Vertrouw niet op één energiebron. Als je centrale verwarming op gas hebt, moet je een of twee elektrische kachels beschikbaar hebben. Als je je oven moet vervangen, overweeg dan om er een aan te schaffen waarmee je zowel op gas als op elektriciteit kunt koken.

4. Als je op zijn minst gedeeltelijk onafhankelijk kunt worden door een alternatieve persoonlijke energiebron te installeren, dan is dit het moment om het te doen. Misschien kan een kleine windmolen ten minste een deel van je elektriciteitsbehoefte dekken. Als je een werkende maar ongebruikte open haard in huis hebt, laat dan de schoorsteen vegen en schoonmaken zodat je hout- of kolenvuren kunt hebben om warm te blijven. Leg een voorraad houtblokken en kolen aan. Deze dingen rotten niet en ik denk niet dat er veel kans is dat ze in prijs zullen dalen.

5. Kijk rond in je huis en maak een lijst van alle gadgets en apparatuur waarvan je afhankelijk bent. Hoe ga je het doen zonder elk item? Kun je reserveonderdelen verzamelen? Kun je leren hoe je een van deze dingen repareert?

6. Bereid je voor op stroomuitval door lampen en kaarsen te kopen. Vergeet niet dat je kandelaars en lucifers nodig hebt. (En zorg ervoor dat iedereen in het gezin weet hoe je ze veilig moet gebruiken).

7. Als je overweegt om van auto te veranderen, kun je overwegen om een auto te kiezen die minder brandstof verbruikt. Zoek ook een auto met een behoorlijke tankinhoud, zodat je kleine ritten kunt blijven maken als er brandstoftekorten zijn. Heroverweeg al je reisbehoeften. In hoeverre heb je een eigen auto nodig? Zou je het voordeliger (en met minder gedoe) doen als je af en toe gewoon op taxi’s en huurauto’s zou vertrouwen? Hoe groot is de auto die je echt nodig hebt? Moet je een nieuwe auto kopen? Een oudere auto heeft misschien meer onderhoud nodig, maar het onderhoud zal vrijwel zeker eenvoudiger te regelen zijn dan een auto die bestuurd wordt door een reeks ingewikkelde computers. Als je nog geen fiets hebt, is dit een goed moment om er een aan te schaffen. Als je nog niet kunt fietsen, is dit het moment om het te leren. Vouwfietsen passen gemakkelijk in een auto en het moet mogelijk zijn om ze mee te nemen in het openbaar vervoer. Rust je fiets uit met fietstassen en een mandje zodat je er boodschappen op kunt doen.

  Bill Gates' nieuwe plan: 70 miljoen hectare bomen kappen om "de opwarming van de aarde tegen te gaan"

8. Als je een nieuw huis kiest, houd dan rekening met je toekomstige behoeften. Huizen op loop- of fietsafstand van een treinstation zullen in de toekomst meer verkopen. Een huis met een eigen watervoorziening zal bijzonder aantrekkelijk zijn nu de openbare watervoorziening onder druk komt te staan. Maar ga op zoek naar een bron of een watervoorziening op zwaartekracht in plaats van een boorput. Om water uit een boorgat te halen heb je een elektrische pomp nodig – en als de elektriciteit uitvalt krijg je geen water.

9. Als je land hebt, overweeg dan om een moestuin aan te leggen waar je ten minste een deel van je eigen voedsel kunt verbouwen. Probeer zoveel mogelijk voedsel te verbouwen. Als je weinig of geen ervaring hebt met tuinieren, zal het je waarschijnlijk een jaar of twee kosten om wat basisvaardigheden te leren. Schaf een kleine bibliotheek aan met relevante tuinboeken. Probeer je tuin te beheren zonder kunstmest, pesticiden, herbiciden of andere chemicaliën te gebruiken. Zelfs als je niet meteen je eigen moestuin wilt beginnen, moet je er misschien aan denken om in een huis te gaan wonen waar een moestuin mogelijk is. (En idealiter zou je een moestuin moeten hebben die niet toegankelijk is voor de wereld. Dieven van de toekomst zullen geen televisies en mobiele telefoons stelen. Ze zullen aardappels en snijbonen stelen. Als je je eigen groenten kweekt, moet je voorbereid zijn om ze tegen dieven te beschermen. Je moet je nu voorbereiden door je huis formidabel, ondoordringbaar en onuitnodigend te maken. Als je je gazon moet omspitten om meer voedsel te verbouwen, moet je nadenken over manieren om je gewassen te beschermen tegen dieven).

10. Ga geen extra schulden aan. Probeer bestaande schulden zo snel mogelijk af te betalen. Kredietkaartschulden zijn bijzonder duur en kunnen een enorm beslag leggen op je persoonlijke middelen. Als de rente stijgt, kunnen je afbetalingen verlammend zijn. Water en voedsel zullen, net als brandstof, extreem duur worden. En de komende prijsstijgingen van olie en voedsel zullen structureel zijn, niet cyclisch. Olie en voedsel zullen nooit meer zo overvloedig en goedkoop zijn als het ooit was. Je spaargeld kan je helpen overleven.

11. Dit kan een goed moment zijn om je leven onder de loep te nemen. Hoeveel van de dingen waaraan je geld uitgeeft zijn essentieel voor je gezondheid en geluk? Hoeveel van de dingen die je koopt blijken een last te zijn in plaats van een aanwinst? Denk bij elke grote aankoop niet alleen aan de geldprijs, maar ook aan de tijdsprijs. Hoeveel uur heb je moeten werken om het geld te verdienen om het te betalen? Als je overweegt een elektrisch artikel te kopen dat 500 pond kost en je verdient 5 pond per uur na aftrek van belastingen, dan kost het artikel dat je overweegt te kopen 100 uur van je leven. Stap uit de consumptieloopband en je kunt er lichamelijk en geestelijk beter van worden.

  Dr. Coleman: Waarheden die u de stuipen op het lijf zouden moeten jagen

12. Probeer wat ingewikkelder gereedschap in huis te vervangen door eenvoudiger gereedschap dat geen elektriciteit nodig heeft. Een kleine handboormachine is bijvoorbeeld langzamer en moeilijker te gebruiken dan een elektrische boormachine, maar je kunt het nog steeds gebruiken als er geen elektriciteit is. Verzamel eenvoudig, goed gemaakt handgereedschap voor in huis en in de tuin.

13. Dit is misschien een goed moment om te beginnen met het aanleren van eenvoudige, praktische vaardigheden zodat je voor je huis en je bezittingen kunt zorgen zonder altijd afhankelijk te zijn van “experts” van buitenaf. Leren timmeren en loodgieten zal je veel vrijheid geven.

14. De afgelopen jaren is het steeds moeilijker geworden om buiten kantooruren een huisarts te vinden. Dit zal waarschijnlijk zo blijven (zo niet erger worden). Ziekenhuizen zullen waarschijnlijk nog verder achteruitgaan omdat ze worstelen met een topzware bureaucratie, een steeds incompetenter en ongelukkiger personeelsbestand en een voortdurende energiecrisis. Zorg er daarom voor dat je een aantal eenvoudige medische vaardigheden onder de knie krijgt. Zorg voor een eenvoudige EHBO-doos en een kleine bibliotheek met eenvoudig te begrijpen medische boeken.

15. Probeer zoveel mogelijk boodschappen te doen in plaatselijke winkels en op plaatselijke markten. Als je voedsel koopt, probeer dan lokaal verbouwd voedsel te kopen. Grote supermarkten kunnen soms (maar niet altijd) goedkoper zijn en het is zeker handiger (hoewel nogal zieltogend) om al je boodschappen in één winkel te doen, maar als olie steeds duurder wordt, zullen de grote winkels niet overleven. (Het transport van voedsel en andere benodigdheden naar hun winkels zal duur zijn en veel van hun klanten zullen niet langer het vervoer beschikbaar hebben om winkels buiten de stad te bezoeken). Als jij en je buren de kleine winkels en markten niet in leven houden, waar ga je dan winkelen als de supermarkten sluiten?

16. Probeer de hoeveelheid afval die je verzamelt te beperken. Naarmate olie steeds duurder wordt en gemeenten worstelen met hun dramatisch stijgende pensioenverplichtingen, zullen lokale diensten aanzienlijk verslechteren. Vuilnisophaaldiensten, die nu al bedreigd worden, zullen niet meer bestaan. Probeer nu zoveel mogelijk afval uit je huis te halen. En wees voorzichtig met het in huis halen van nieuw afval en rommel. Je zult nieuwe manieren moeten vinden om in de toekomst van je afval af te komen – door het te begraven of te verbranden.

Het bovenstaande komt uit het boek ‘A Bigger Problem than Climate Change’ van Dr. Coleman, dat voor het eerst werd gepubliceerd in 2007 en dat elk jaar nauwkeuriger wordt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het Grote Oliecomplot: Het is al sinds het einde van WWII bekend dat olie geen fossiele brandstof is; het is abiotischVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne moet wellicht een compromis sluiten met Rusland, geeft NAVO-chef toe
Volgend artikelIvermectine blijkt een belangrijk hulpmiddel bij de behandeling van kanker
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

58 REACTIES

 1. Daar hebben we de angst prediker weer. Olie en gas worden ongelimiteerd aangemaakt door de aardkern.

  SCHAARSTE IS DE GROOTSTE LEUGEN OOIT.

  Mr Coleman kan beter zwijgen over dingen waar hij niks of weinig van weet. Olie is a-biotisch, het ontstaat uit de hitte van de aardkern waar alles smelt en vernieuwd wordt. Mijn hemel, de gemiddelde ‘wappie’ is zoveel beter geïnformeerd dan de gemiddelde stukjesschrijver/columnist/journalist.

  Veel schrijvers verdienen alleen een boterham als ze dit soort fearporn blijven verspreiden.

  • Michael Mann: Er is in wezen geen limiet in de zin dat als je ver genoeg teruggaat in de tijd, honderd miljoen jaar geleden, naar het vroege Krijt, dat een tijd was waarin we weten dat de CO2-niveaus waarschijnlijk meerdere malen hoger waren dan nu, in de duizenden delen per miljoen. Al dat CO2 werd langzaam begraven door natuurlijke processen. De CO2-concentraties daalden langzaam toen al die koolstof werd begraven in de vorm van organisch materiaal, dat zich een weg naar beneden onder het aardoppervlak baande en uiteindelijk een plek diep genoeg in de aardkorst bereikte waar het werd omgezet in fossiele brandstoffen – olie, aardgas en steenkool. Wat wij doen is al die koolstof ontginnen die door de aarde is begraven in een tijdsbestek van honderd miljoen jaar, en dit op een tijdschaal van honderd jaar in de atmosfeer laten terechtkomen – een miljoen keer sneller.

   • @John…

    Jou uitleg is dezelfde als die van Shell. Ik geloof er helemaal niks van. Kijk naar planeten waar gas en methaan in de atmosfeer komen, die planeten maken dat zelf aan, dat is een cyclus. Onze planeet maakt gewoon gas en olie aan vanuit de kern van de aarde. Gas- en olievelden kan je leegpompen… als je jaren later terugkomt zijn ze weer gevuld. Wat jij verteld is het verhaal dat de satanisten en hun ‘wetenschappers’ ons laten geloven en ik geloof daar helemaal niks meer van.

    • @Theme 2 dingen die we absoluut niet mogen weten: besmettelijke virussen bestaan niet en olie en gas zijn fossiele brandstoffen. Met deze 2 leugens houden ze ons in angst/gevoel van schaarste én het zijn hun grootste verdienmodellen. Helaas doet Coleman hier aan mee.

    • Ik ben ook niet zeer enthousiast over Dr. Coleman. Maar we moeten wel begrijpen dat de Britten buitengewoon conservatief zijn, en dat ze al veel kansen hebben verspeeld. Dit grijpt misschien terug naar, de absurde romantiek, een tijd waarin alles draaide om fysieke kracht en superioriteit om te overleven, de heldenepossen op tv toen het zwaard nog telde.

     • Hiermee moeten ook de Almachtige God en de Koning, de traditionele liefde, de hoofsheid en hoffelijkheid van de middeleeuwen terugkomen, toen een man nog een man was en een vrouw een vrouw.

      • Yeshua ben Joseph (Jezus Christus) sprak altijd over Vader/ Moeder God en het vaticaan heeft het vrouwelijke element uit de geschiedenis geschreven. In dit kader past ook het afserveren van Maria Magdalena als hoer, terwijl ze in Kana met Jezus is getrouwd.
       Leonardo da Vinci was een ingewijde van veel geheime kennis en daarom heeft hij op het schilderij Het laatste avondmaal Maria Magdalena aan de rechterkant van Christus geschilderd.
       Jezus, Maria Magdalena & hun drie kinderen Tamar, Jezus Justus + Sarah zijn later naar Zuid-Frankrijk (leven als God in Frankrijk) verhuisd en vormen zo een essentiële schakel tussen de Essenen en Katharen.
       Jezus is niet geboren in Bethlehem (bestond niet tijdens zijn geboorte) maar in een Esseense nederzetting in Qumran.

     • Hoofse liefde was de ridderlijke bewondering voor een voor hem onbereikbare vrouw. Aan haar droeg hij bijvoorbeeld zijn overwinningen op.

       • eigenlijk is voor Ron Swart.
        die zogezegde kruisiging heeft een grote economie teweeg gebracht hoeveel kruisjes en kruizen zijn er sindsdien gemaakt en verkocht , alles samen een miljarden of nog meer industrie.

       • @John…

        De kruisiging staat voor de pijnapelklier tot aan de 4de nekwervel. De pijnappelklier is onze antenne waarmee we met God kunnen connecten. Die klier is het doelwit van de satanisten, die klier moet verstoord worden dat doen ze dmv angst. De kruisiging draait om angst zodat de pijnappelklier niet werkt, waardoor wij volgers/slaven worden.

        De wederopstanding is niks anders dan het loslaten van angst zodat de pijnappelklier weer kan connecten met God. Zodat we uit bewustZIJN gaan leven en uit bewustZIJN kan alleen liefde voortkomen. Het gaat allemaal om processen in ons ipv verhalen buiten ons. Deze hele oorlog waar we nu al duizenden jaren in zitten, draait om het bewustZIJN. De satanisten zijn al duizenden jaren bezig om ons bewustZIJN laag te houden, door onze pijnappelklier buiten werking te houden. Zo houden ze ons slaven.

        Tot onze angst sterft, hangen wij aan het kruis, zodra de angst sterft komt de wederopstanding in liefde.

   • Hou toch op. Het is een kletsverhaal. Aardolie en -gas worden constant aangemaakt in de aarde. De schaarste is volkomen kunstmatig om de prijzen hoog te houden.
    CO2 gehalte is inderdaad hoger geweest dan het nu is, sterker nog, het is de afgelopen decennia op recordlaagte geweest, rond de 380ppm, waar het nu ruwweg 400ppm is. Maar de meeste planten zouden het nog een stuk beter doen als het naar 500, misschien zelfs 600 ppm zou gaan.
    Maar het idee dat olie uite plantaardig materiaal ontstaat is gewoon onzin.
    Als dat zo was dan zouden oliebronnen die eenmaalleeg zijn ook leeg blijven. Het is echter al meerdere keren aangetoond dat die zich langzaam hervullen.

    Dr Coleman dient zich bij zijn leest te houden; medische zaken.
    En hij klept hier zoveel onzin dat het nauwelijks te doen is om alles op te sommen, maar hij maakt zich belachelijk. Alleen al het idee dat mensen die gas stoken misschien maar een electrische kachel zouden moeten aanschaffen is natuurlijk van de zotte.
    Of het idee dat de grotere winkels een olietekort niet zouden overleven; nee, de kleine winkels gaan daar als eerste aan ten onder, de grotere ketens houden het het langste vol.

    Hij heeft een aantal goede punten, maat kan gewoon beter niet gaan roeptoeteren over zaken waar hij duidelijk geen verstand van heeft

   • Het is te ver voor onze tijd om deze veronderstelling te kunnen verifiëren, in de wetenschap dat de gehele ‘geschiedenis’ ten nadele van ‘het volk’ verdraaid en gemanipuleerd id.

   • Klopt niet John, olie ontstaat veel dieper dan waar fossiele delen zich bevinden…het neemt wel fossiele delen op op de weg naar boven…OLIE RAAKT NOOIT OP

  • Goed hij gaat wat extreem, met de Corona zat hij er niet echt naast.
   Het gaat er niet om hoeveel olie of gas er is, maar of het er voor jouw is.
   Gloeilamp, TL buis, binnenkort verchroomd metaal.
   Het bestaat nog maar kopen kun/mag je het niet meer.
   Waarom is de Superplus 98 in Nederland € 2.40/liter en ergens ander in dezelfde EU € 1.50/liter.
   Dingen worden onbetaalbaar gemaakt of gewoon verboden, dat zal jouw tekort zijn.
   Ik denk ook dat ze achter het onroerend goed aan zullen gaan, kun je je huis nog een keer afbetalen.
   Geloof serieus dat er nog een boel verassingen in het verschiet liggen.

   • Ja Rommelaar, de inwoners van WEF-gidsland Nederland worden steeds meer op de proef gesteld, zeg maar gerust dat onze nieren worden geproefd. De door het demissionaire kabinet afgekondigde maatregelen worden steeds krankzinniger en ook het tempo wordt opgeschroefd om ons bestaan compleet onleefbaar te maken.
    Ik vraag me steeds meer af hoe ver deze goddeloze boevenbende kan/durft (te) gaan, want bij steeds meer mensen staat het hemd nader dan de rok.

   • @Vetraan delta…

    Coleman praat over angstaanjagende gevolgen, maar de oorzaken laat hij ongemoeid. Dat is angstzaaierij. Coleman kan met zijn bereik ook mensen informeren dat het allemaal gecreëerde chaos is. Olie raakt niet op, de elites nemen olie van ons af.

    Daarnaast reikt Coleman oplossingen aan als een huis kopen dat gunstig ligt tov voorzieningen, zodat je huis verkoopbaar blijft. Als olie op raakt zal niemand ooit nog kunnen verhuizen. Dan tipt hij om elektrische kachel te kopen. De satanisten willen alles op stroom hebben, want stroom kunnen ze met 1 knop aan en uit zetten. En zo haalt Coleman nog wel meer dingen aan die gewoon helemaal niet kloppen of helemaal geen oplossing zijn.

    Als olie echt op raakt, dan gaan we terug naar de middeleeuwen. Dan halen de oplossingen die Coleman aanreikt helemaal niks meer uit. Zonder olie is er geen economie of industrie mogelijk, dan komt het ‘You will own nothing’ verhaal, want onze hele economie en al onze welvaart drijven op Rockefeller olie.

    Coleman had tijdens begin cojona een paar filmpjes die hout sneden, maar daarna heeft hij niet veel rake dingen meer gezegd. Zijn pleidooi is zijn mening. Hij haalt Peak Oil terwijl dat in een artikel op FN, over dat olie a-biotisch is, al lang is bewezen dat olie schaarste een totale leugen is net zoals alle schaarste en dat de term Peak Oil is verspreid met hetzelfde doel als waarom de CIA de term complottheorie heeft verspreid. Meneer Coleman is misschien geïnformeerd vbw cojona en de ‘vaccins’, maar dit verhaal weet hij duidelijk niet veel van. En zijn oplossingen verdampen zodra er geen olie meer te krijgen is.

    Als Coleman zou weten wat veel wakkere mensen weten dan zou hij een heel ander artikel schrijven. Namelijk dat de elites bezig zijn om olie van ons af te pakken.

    Laten we hopen dat er op de hoogste niveaus ook wakkere mensen zijn die bezig zijn om de oude wereld te beëindigen en ons straks verborgen technologie vrijgeven waardoor olie overbodig wordt… want de kluizen van de satanisten liggen vol met geroofde technologie waardoor de mensheid in een schaarste model blijft. Als alle technologie wordt vrijgegeven kan de mensheid in 10jr tijd zo’n 10.000jr vooruit schieten. We leven in een matrix en de satanisten remmen onze vooruitgang om ons te houden waar zij alle macht hebben… in schaarste.

    Je hoeft alleen maar naar de natuur te kijken om te zien dat schaarste onnatuurlijk is. Alle schaarste wordt gecreëerd. De satanisten hebben er een dagtaak aan om elke seconde van elke dag alles te vernietigen om hun schaarste model in stand te houden. Daarom willen ze ons gevangen zetten in 15 minuten steden waar ze alle groen nagenoeg volledig verwijderden, want dan verliezen wij de connectie met de natuur en dan snappen wij niet meer dat de waarheid is dat alles obv overvloed werkt. Ze kappen alle bossen om en zeggen dan dat bomen zeldzaam zijn. Ze sluiten alle oliebronnen en zeggen dan dat olie zeldzaam is. Ze vernietigen ons drinkwater en zeggen dan dat water zeldzaam is. Ze roeien alle dieren uit en zeggen dan dat alles zeldzaam is. Ze besproeien de aarde en zeggen dan dat zonlicht zeldzaam is. En zo doen ze het met alles. En in alles maken ze ons wijs dat het allemaal door ons komt.

    • @Theme,
     Ik heb Coleman nou al een paar keer betrapt op vrijmetselaars handgebaren!
     Gezien zijn boodschap met dubbele bodem lijkt het mij vrij logisch dat de beste man een andere agenda dient dan we op het eerste gezicht verwachten, een wolf in schaapskleren.

     90% de waarheid vertellen en 10% liegen is een beproefde methode.

 2. Alleen de naam Vernon Coleman moet voldoende zijn om van angst in je broek te poepen (maar niet heus..). Deze man is kampioen angst zaaien. Alle bewijzen zijn terug te vinden in zijn boek roept hij herhaaldelijk alvorens de volgende apocalyps te profeteren. Hoop dat hij geen kleinkinderen heeft.. of zou hij dan misschien toch normaal kunnen doen. Zo heeft ieder zijn verdienmodel. Nou meneer Vernon veeg je reet maar af met je boek.

 3. De Meesters van onze Geestelijke Hiërarchie, die samen met Maitreya in de wereld komen, beschikken over de technologie om het broeikaseffect, de vervuiling van de atmosfeer en zelfs de gevolgen van radioactieve straling te neutraliseren. Wij moeten een eind maken aan het opwekken van energie door middel van kernsplitsing. Ik wil niet de suggestie wekken dat ik pleit voor een terugkeer naar vroegere tijden, dat de mensheid weer gaat leven in landelijke eenvoud, enzovoort. We zullen nog steeds een welvarende, evenwichtige, moderne levensstijl kennen, met alle technologie die we maar kunnen uitvinden. We zullen de beschikking krijgen over de blauwdrukken van technologie waarvan we ons op dit moment zelfs nog geen voorstelling kunnen maken. Het denken van de modernste wetenschapper zou ervan duizelen. (Maitreya’s Missie, dl.III)

 4. Een van de belangrijkste activiteiten van de Ruimtebroeders is het neutraliseren van de vervuiling waarmee we onze planeet vernietigen — voornamelijk veroorzaakt door de radioactieve straling van de kerncentrales overal ter wereld. Bij elke ondergrondse kernexplosie komt atoomstof vrij in de atmosfeer die volledig is besmet met radioactieve straling, met een halfwaardetijd van duizenden jaren. Zij ruimen zoveel straling en vervuiling op als binnen de grenzen van karma mogelijk is. Ze gaan ook naar de bodem van de oceanen om afvalstoffen onschadelijk te maken die we daar gedumpt hebben, die anders het zeeleven zouden vernietigen en de planeet verder zouden vergiftigen. De planeet is al vervuild in een mate die inmiddels gevaarlijk is. Vervuiling is een grotere doodsoorzaak voor de mens dan welke ziekte ook en voor een groot deel komt dat voor rekening van radioactieve straling. Het advies van Maitreya en de Meesters zal zijn om alle energiecentrales in de wereld die werken met kernsplijting onmiddellijk te sluiten. Deze zouden morgen vervangen kunnen worden door een veilig proces van kernfusie, als overgangsmaatregel tot de komende Lichttechnologie. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)

 5. De mens moet stoppen te ‘spelen met de dood’. Kernsplitsing is het gevolg van de atoombommen die Hiroshima en Nagasaki hebben verwoest, van de explosie in Tsjernobyl, en veroorzaakt momenteel nauwelijks merkbaar dood en ziekte. Het is “dat wat gewrocht is waar het niet hoort te zijn” en wat de mens moet opgeven wil hij verder bloeien. Aardse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat zij het monster daadwerkelijk hebben getemd en onder controle kunnen houden. Zij beseffen niet dat hun instrumenten zeer primitief zijn, dat ze alleen de lagere aspecten van radioactieve straling meten, dat zich boven deze grofstoffelijke niveaus nog niveaus bevinden die fijner en gevaarlijker zijn voor de gezondheid en het welzijn van allen. Zonder de onvermoeibare inspanningen van onze Buitenaardse Broeders om dit onzichtbare gevaar te verzachten, in zoverre de karmische wet dat toelaat, zou onze toestand uiterst penibel zijn. Word wakker, mensheid! (Benjamin Creme’s Meester, ‘Onzichtbaar gevaar’)

  • John,

   Naast het fenomeen Chernobyl is er ook nog een vergeten ‘soortgelijk’ akkefietje geweest in Fukushima.
   Daar hoor je (ook) niets meer van, ondanks alle doom-scenario’s van weleer…

 6. Koop handgereedschap voor als er geen stroom is… en koop elektrische kachels om te verwarmen???

  Een huis dichtbij een station zal beter verkoopbaar zijn???

  Mijn hemel wat een enorm slecht artikel. Dr Coleman schetst een Mad Max scenario en tegelijk praat hij over huizen die goed verkoopbaar blijven. Pfffhaha… dr Coleman kan beter kinderboeken gaan voorlezen, want hij begint een ‘expert’ te worden die de plank gigantisch mis slaat. Hij schetst een scenario waar niet op voor te bereiden is en wat eigenlijk voor niemand te overleven is en dan geeft hij tips op een niveau van wat extra zakken chips inslaan, een straalkacheltje op stroom en een huis dat goed verkoopbaar blijft. Jaja…

  Als het scenario van dr Coleman waarheid wordt, zullen we 300 tot 400jr terug in de tijd gaan. Dus koop kaarsen en petroleum voor licht en warmte, sla wol in voor kleding isolatie en dekens, ga op tijd naar bed als het koud wordt, was je met koud water en een washandje, koop een middeleeuwse wastobbe en wasrek, ga leren om veel minder te eten en verbouw je eten, koop een waterfilter… en je bent klaar om zonder stroom of olie of gas te leven… voor zolang het vol te houden is.

  Maar lees dit artikel goed en je kan lezen dat het een gevolg is van een satanische overheid dit alles kapot maakt dmv belastingen. Olie raakt niet op, OLIE WORDT ONS AFGENOMEN!!!

  Ik vertrouw deze dr Coleman niet. Dit artikel zit vol met gaten en tegenstrijdigheden. Dr. Coleman schrijft steeds door waar ik vraagtekens krijg en het hele artikel op af kan schieten. Olie wordt voor 100% belast, daarom worden alle bronnen afgesloten. Maar dr Coleman schrijft gewoon verder alsof de olie op is ipv dat hij het heeft over hoe de overheden de olie zo duur maken dat producenten hun oliebronnen sluiten. Pfff… wat een slecht verhaal zeg. En dit is niet de eerste keer dat ik iets van dr Coleman lees waar ik zoveel gaten in kan schieten dat het geen artikel meer is.

  Als dr Coleman echt wat wil vertellen, dan kan hij vertellen dat we wederom in de maling worden genomen. Dr Coleman haalt zelfs de term Peak Oil aan… en hij is het daar mee eens. Terwijl al lang en breed bewezen is dat de term Peak Oil door de olie-industrie is bedacht om een schaarste model te creëren.

  Dr. Coleman… tja… zo onderhand moet het duidelijk worden dat WIJ (de bewuste mensen) de echte onderzoekers en het nieuws zijn.

  We are the news now!

  @alle media en alle shills die hun boterham verdienen aan de horror in de wereld;
  PANIC EN PAIN are coming… Patriots Are Now In Control en Patriots Are In the News.

  • Sinds 01.05.1776 is door de geheime krachten achter de schermen in wisselende samenstellingen gewerkt aan de totstandkoming van een uiterst dystopische New World Order en de 500 miljoen overlevenden komen te ‘leven’ in een Hungergames-samenleving, die volledig is gemodelleerd naar de periode van voor de Renaissance toen lijfeigenschap & horigheid gemeengoed was voor 95% van de mensheid.

 7. Wat de overheid over olie en corona uitkraamt is allemaal onzin, maar als ze verplichten om waarschuwingen en bloederige plaatjes op pakjes shag te zetten dan moet je opeens bang worden om dood te gaan van roken.
  Hiermee valt hij duidelijk door de mand.

 8. PEAK OIL/PETROLEUM IS NOT A FOSSIL FUEL MADE FROM ANCIENT DEAD THINGS NOR IS IT GOING TO RUN OUT.
  https://www.bitchute.com/video/BKzx30atPPNF/

  I have no problem with this VC guy, he made a lot of sense over the last few years about the c0nv1d pl4nd3m1c etc.. but I think he’s not helping with things I suspect he knows very little about.

  I don’t claim to do either, but IF oil runs out, what can we do? we just have to ADAPT.

  We can see what a disaster the EV’s are, so in the meantime, DRILL baby DRILL 😉

 9. hij zou beter het SAS overlevings boek aanraden ipv van zijn boek.
  als ik zie hoe hij praat dan zal zijn boek niet veel anders zijn , dus waardeloos.

 10. Het gaat hier wederom over het eeuwenoude trucje om de belangrijke dingen schaars te maken en mensen dom te houden. Olie is de op één na meest voorkomende vloeibare substantie ter wereld, begreep ik.

  Er is dn ook geen energie probleem, net zo min als er een klimaat probleem zou zijn, buiten het feit dat de KM-psychopaten het hard proberen te verzieken! Er wordt wel technologie achter gehouden die de mensheid onafhankelijk kan maken van de vraag en aanbod van energie. Er is een overvloed aan energie overal om ons heen zoals de miskende, maar geniale Nikola Tesla al een eeuw geleden bewezen heeft.

  “If you want to solve the secrets of the universe, think in terms of energy, vibration and frequency.”

 11. “Dr. Coleman: De olie raakt op – Uw persoonlijke overlevingsplan”

  Tja schat je overlevingsplan maar in wanneer de WEF doctrine naar de geest en letter wordt uitgevoerd, Homo Sapiens is verworden tot een konijn dat in de scherpe koplampen van een aanstormende trein kijkt enfin ik hoop voor de mensheid dat de Georgia Guidestones ongelijk zullen krijgen, het satanisme een voorspoedig dood tegemoet moge zien.

  • Tekorten ontstaan wanneer er wezen’s zijn die zeggen dat het van hun is.!
   Dan ben je afhankelijk van wat die wezen’s bereidt zijn te leveren, en tegen welke prijs.!
   Het ene land verovert een arm land dat rijkdommen heeft, en zegt, NU is het van ons, dan is er schaarste.
   De schaarste komt door de Wezen’s.!
   () wezen’s zijn domme egoïsten, houden niet van “SAMEN-LEVEN-LEVING”…!!
   Onder anderen, Nazie’s, Imperialisten, en zionisten …..!!!!!!!

 12. Er wordt gezegd dat er in Siberië nog heeeel veel olie in de grond zit. En daarom jaagt het pentagon op Moskou.. en de de Russische slechteriken.

 13. Angst is hun grootste wapen! Angst voor schaarste, angst voor wat er nog gaat komen, enzovoort. Je voorbereiden en alert zijn is één, maar jezelf in een angst campagne laten meesleuren door je volledig te richten op morgen, haalt je uit het hier en nu..leef!! En dat zeg ik ook tegen mezelf.
  Maak je geen zorgen om de dag van morgen, vandaag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.
  Angst verlamd en leid naar de dood, het houdt je gevangen in scenario’s en maakt dat je in je hoofd blijf hangen, ik spreek uit ervaring. Dit zeg ik ook tegen mezelf: iedere angst die niet reëel is, dat wil zeggen dat het niet een directe bedreiging is, werkt verlammend, omdat je niet kunt handelen naar de dreiging, zoals bijvoorbeeld een pandemie met een onzichtbaar virus, een aanstaande oorlog, aanstaande schaarste, enzovoorts. Zolang het niet daadwerkelijk plaatsvindt, werkt de angst verlammend en herbeleef je allerlei scenario’s in gedachten. Dat is het hele doel van deze angst campagne, want angstige (ik bedoel dus die irreële angst) mensen maken foute keuzes, omdat ze gevangen zijn in scenario’s. Reële angst is bijvoorbeeld dat je op een treinspoor staat en er komt een trein aan.. er is een directe, reële dreiging en je kunt/moet handelen, je weet de uitkomst als je blijft staan. Dat is gezond. Breng waarheid terug in je denken als je merkt dat je in doemscenario’s denkt, het zijn irreële angsten die je in gedachten gevangen houden met allerlei scenario’s, en de elite weet dat dat zo werkt, daarom is angst hun grootste wapen, de angst doet het werk voor ze.. blijf in het hier en nu en leef

  • Ha Nino, je haalt me de woorden uit de mond met” maak je geen zorgen om de dag van morgen…..” want zo is het inderdaad.
   Die angst zaaiers dienen maar 1 doel, ANGST!!!! en daar kan je met deze tekst in gedachten immuun voor zijn.

   No Fear!

 14. Ik ga gewoon verhuizen.
  Waar naar toe hoor ik al roepen.
  Naar een BRICS Land, Landen die niet aan problemen denken, “MAAR AAN OPLOSSINGEN” .!
  Tot ziens.

  • Oprecht april 10, 2024 Bij 10:20

   Ja dat zijn dus de frustraties van veel reguurders, net alsof veel reguurders de financiële middelen ter beschikking hebben om zomaar te verhuizen met hun hebben en houden, staan er niet bij stil dat in de andere lande veel van de bevolkingen óók kritisch staan t.o. migranten.

   https://youtu.be/OXAcZ_IPK5c

   • @Oprecht…

    Er is geen ontkomen aan. Iedereen moet zijn eigen stukje aarde gaan opruimen en zuiveren van satanisten. Brazilië is bijv bezig om next level te gaan qua totalitaire dictatuur. Dan denk je veilig naar een BRIC’s land te verhuizen, maar je loopt gewoon dezelfde dictatuur in. Ze noemen het niet voor niks globalisme. Ik zou ook wel weg willen en ik heb me georiënteerd, maar het is overal een bende. Als je verhuist doe het dan voor meer ruimte en voor het klimaat dat je wenst.

    • Beste Theme,
     Jij moet niet verhuizen naar een BRICS land.!
     Ga je heil zoeken waar jij in geloof.!
     Of blijf zitten waar je zit en verroer je NIET, zoals de meeste.!
     Maar ik zit anders in elkaar.
     Als het regent zoek ik de zon op, en niemand houd mij tegen.!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in