Het internet meldt iets herkenbaars over deze medische kaart: Gretal-alcoholsyndroom

7

Canadese Reddit-reaguurders merkten een markante gelijkenis op tussen klimaatactiviste Greta Thunberg en een afbeelding van een persoon met een foetaal alcoholsyndroom [een groep afwijkingen bij baby’s van vrouwen die veel alcohol gedronken hebben in het begin van, of tijdens de zwangerschap, red].

Veel van de opmerkingen waren, op zijn zachtst gezegd, onvriendelijk, schrijft de Pluralist.

Klimaat-angstaanvallen hebben dit kind volledig geruïneerd. Je vraagt je af hoeveel er nog meer van haar zijn, schrijft een reactie.

Verscheidene Redditors namen de ouders Thunberg van de 17-jarige op de korrel.

Ze is zowel autistisch als het resultaat van het drinken van haar ouders tijdens de zwangerschap, schrijft een reaguurder.

Ze zou het posterkind kunnen zijn voor hoe alcoholmisbruik je kinderen kan schaden, schrijft een andere commentator.

Hernoem het naar Gretal Alcoberg Syndroom ter ere van haar, meldt een andere reaguurder.

Memes die Thunberg vergelijken met de afbeelding op de kaart zijn al enige tijd in omloop.

In oktober gaf de National Organization on Fetal Alcohol Syndrome een verklaring uit waarin de “talrijke online aanvallen” op de Zweedse tiener werden veroordeeld.

NOFAS bekritiseerde de memes als “schaamteloos beledigend, schandalig onwetend en diep beledigend”.

“We zijn verheugd dat deze beledigende memes vaak direct met negatieve kritiek op blogs, nieuwssites, en zelfs op dezelfde social media sites worden beantwoord die zijn gebruikt om de memes te verspreiden”, voegde de organisatie eraan toe.

“Helaas gebruiken sommige mensen in de samenleving het ‘foetaal alcoholsyndroom’ als een geringschattende belediging. Dit doet grote schade en bestendigt het stigma rond FASD, terwijl kinderen en volwassenen die getroffen zijn door FASD ons begrip en steun verdienen”.

Greta Thunberg, klimaatverandering-strijdster Thunberg is voor activisten over de hele wereld een bron van inspiratie geweest en heeft het publieke protest tegen de klimaatverandering onder de jongere generaties aangewakkerd.

  Zweedse academici: "De Vikingen hadden klimaatangst"

In augustus 2018 begon Thunberg elke vrijdag met spijbelen van school om de klimaatkwestie te benadrukken, zittend met een handgeschreven bord buiten het Zweedse parlement.

Ze steeg naar globale bekendheid voor het inspireren van wereldwijde scholierenstakingen die vragen om een dringende politieke reactie op de klimaatverandering en voor het geven van toespraken die de wetenschappelijke bewijzen uitlichten ter ondersteuning van de noodzaak om de uitstoot van broeikasgassen sneller te verminderen.

Thunberg heeft meer dan 4 miljoen volgers op Twitter en bijna 10 miljoen op Instagram.

Greta’s netwerkers – veel miljardairs

Vorig artikelItaliaanse viroloog: zorgen over “racisme” verlamde Italië’s response op het Coronavirus
Volgend artikelTweederangskinderen ervaren de hel op aarde opdat groene deugmensen telefoneren terwijl ze een elektrische auto rijden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Zij lijkt te lijden aan een ernstige vorm van de ziekte van Korsakov.
  Ook de voormalige Zuipschuit Juncker leed daaraan.

 2. Verduveld. Ik dacht altijd dat dit krapuul een lichte vorm van down’s syndrome had (mongolisme). Dan kan de moeder ook niet beticht worden van zuipen tijdens zwanger.

 3. Ik denk het niet hoor. Mijn buurvrouwtje heeft dit alcoholsyndroom en dat ziet er toch veel duidelijker uit. Evengoed kan ze nog normaal functioneren ook. Is getrouwd, heeft een schat van een dochter, doet leuk werk.
  Greta is een half mongooltje volgens mij. Maar dat geeft niet, ieder mens is zoals hij/zij is.

 4. Oei…..Nazi-praktijken.
  N.a.v uiterlijke symmetrie en vorm, stelling maken.

  Slechte zaak. Vorming lichaam heeft op dna-niveau altijd onvoorspelbare uitwerkingen. Een gezicht kan normaal(?), maar dan wel weer vatbaarder voor andere ziekten/afwijkingen etc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in