Te midden van de terugtrekking van het Russische leger in de regio Kherson hebben de gezamenlijke strijdkrachten van Rusland, de DPR en de LPR nieuwe overwinningen aangekondigd aan de frontlinies van Donbass, bericht Southfront.org.

Op 11 november namen door Rusland geleide troepen de stad Mayorsk in handen, gelegen aan de noordwestelijke rand van Gorlovka.

De strijd om Mayorsk duurde ongeveer twee maanden. De eerste berichten over gevechten aan de rand van de stad kwamen begin september.

De aanval werd voornamelijk uitgevoerd door militairen van de 3e Brigade van de Volksmilitie van de DPR. Hun opmars werd vertraagd door de noodzaak om diepe betonnen Oekraïense vestingwerken te bestormen die gedurende 8 jaar van de antiterroristische operatie van de AFU tegen de bevolking van Donbass zwaar versterkt waren.

De controle van de DPR over deze nederzetting is van groot strategisch belang, omdat het Russische leger hierdoor zijn offensief op Dzerzhinsk (nu bekend als Toretsk) kan ontwikkelen. In de stad bevindt zich ook een belangrijk spoorwegknooppunt.

De bevrijding van Mayorsk is ook uit humanitair oogpunt van groot belang. Het DPR kan nu de sluizen openen bij de dam in de stad, die jarenlang door de Oekraïense nazi’s werd gecontroleerd, en water leveren aan Donetsk en Gorlovka via het kanaal Seversky Donets – Donbass. Dit betekent dat er niet langer een tekort aan drinkwater zal zijn en geen enorme rijen voor de pompen in Donbass.

Klik voor groot

Een andere overwinning van de door Rusland geleide troepen werd uitgeroepen in het gebied van Avdiivka. Nadat het grondgebied van de luchthaven van Donetsk onlangs onder Russische controle was gekomen, werd ook het dorp Opytne, gelegen tussen Avdiivka en de luchthaven van Donetsk, door het Russische leger veroverd.

  'Leider van de vrije wereld' staat genocide en wereldwijde vernietiging toe

De Russische controle over een strategisch belangrijk dorp ten westen van Donetsk zal de beschieting op de burgerbevolking van de hoofdstad van de republiek verminderen.

De controle van het dorp stelt de door Rusland geleide troepen ook in staat om de Oekraïense groepering in Avdiivka verder te omsingelen. Zij zullen oprukken naar de dorpen Pervomaiske en Vodiane en zich vervolgens wenden tot Tonenkoe. De Russische posities in Tonenkoe zullen hen in staat stellen de weg Orlovka-Avdiivka onder vuur te nemen, wat een directe bedreiging zal vormen voor de operationele omsingeling van de AFU-groep in Avdiivka.

Russische militairen in Opytne:

Russische UAV’s hebben Oekraïense posities in het gebied bestookt:

Verwacht wordt dat het Oekraïense commando spoedig reserves naar het gebied zal overbrengen om het front te stabiliseren. Oekraïense eenheden zullen nu hun verdediging in Vodiane versterken en de tweede verdedigingslinie in Tonenkoe voorbereiden.

Ten noorden van Avdiivka loopt de frontlinie sinds de zomer langs de snelweg Konstantinovka-Avdiivka. In de stad zijn er ook geen veranderingen, de frontlinie loopt aan de rand, in het gebied van de industriële zone.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat zullen de reële gevolgen zijn van Europa’s komende energiecrisis?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe elektromagnetische puls knockout aanval om de oorlog in Oekraïne te beëindigen
Volgend artikelMagere Hein is gearriveerd: Een dodelijke winter komt – Tips en trucs om in leven en warm te blijven zonder failliet te gaan terwijl de energieprijzen door het dak gaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Executie van een overloper van de Wagner Group met een voorhamer: Prigozhins commentaar (VIDEO 18+)

    Oekraïense bronnen publiceren beelden waarin een zekere Yevgeny Nuzhin, die op 4 september van het front naar de strijdkrachten van Oekraïne vluchtte, naar verluidt wordt gedood door Oekraïense militanten.

    https://t.me/RVvoenkor/31719

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in