Iedereen met een beetje verstand had het kunnen zien aankomen – Europa staat aan de vooravond van een economische en sociale crisis die sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is voorgekomen; en ze hebben het in feite zichzelf aangedaan. Sinds de Russische invasie in Oekraïne en de daaropvolgende NAVO-sancties hebben de pratende hoofden in de media het publiek voortdurend een eindeloos narratief gevoerd over hoe de EU geen Russisch aardgas nodig heeft. We hebben een hele reeks theorieën en borstklopperij gehoord van bedrijfsjournalisten en liegende politici; allemaal klonken ze zo zeker dat Rusland binnen de kortste keren geïsoleerd en economisch vernietigd zou worden. Dat is niet gebeurd, en nu zou het omgekeerde wel eens spoedig voor de EU en het VK kunnen gelden, schrijft Tyler Durden.

Om u een idee te geven van de desinformatie die het publiek over deze kwestie wordt voorgespiegeld, kijkt u eens naar het “strijdplan” van 10 punten dat het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in maart heeft opgesteld om de Russische energie-import af te snijden en de EU van een crisis te redden:

1) Sluit geen nieuwe gasleveringscontracten met Rusland. (REALITEIT: Dit is een dwaze veronderstelling, dat Rusland nieuwe contracten met Europa wil sluiten).

2) Vervang de Russische gasleveringen door alternatieve bronnen. (REALITEIT: Er bestaan geen alternatieve bronnen die in de buurt kunnen komen van de energiebehoeften van Europa en die even gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Europa zal moeten putten uit energiegrondstoffen uit de hele wereld, waardoor het een groot deel van een krimpende taart in beslag zal nemen en de prijzen voor de meeste naties op de planeet zal opdrijven).

3) Minimumregels voor de opslag van gas invoeren. (REALITEIT: Dit veronderstelt dat er gas zal zijn om op te slaan voor later.)

  De korte maar oncomformtabele waarheid over de bluf van Biden in Oekraïne

4) Versnel het opzetten van nieuwe wind- en zonne-energieprojecten. (REALITEIT: Antikoolstof-fantasieland dat niet op de wetenschap gebaseerd is. Er bestaat geen groene energie die de Europese huizen kan verwarmen en hun industrie van brandstof kan voorzien, behalve kernenergie, en de regeringen van de EU hebben zich steeds vijandig opgesteld tegenover nucleaire projecten).

5) Maximaliseer het gasvermogen uit bio-energie en kernenergie. (REALITEIT: Hoe meer bio-energie u ontwikkelt, hoe minder landbouwgrond u beschikbaar hebt voor voedsel. En, het duurt jaren om kerncentrales te bouwen en de regeringen van de EU blijven zich ertegen verzetten. Als de EU 5 jaar geleden een deel van de miljarden die zij jaarlijks aan nutteloze groene technologie en anti-koolstofprogramma’s verbruikt, had genomen en dat geld aan kerncentrales had besteed, zouden zij nu niet in de problemen zitten waarin zij nu zitten).

6) Stel op korte termijn belastingmaatregelen in op meevallende energiewinsten – Verlaag de energierekeningen wanneer de gasprijzen hoog zijn. (REALITEIT: U kunt niet tegelijk hogere belastingen op energieproducenten heffen en de energierekeningen verlagen zonder prijscontroles door de overheid. En prijscontroles leiden sowieso tot minder aanbod. Hoe meer u de energieproducenten belast, hoe meer de energierekeningen zullen stijgen om dat te compenseren. Er is geen weg om dit te omzeilen).

7) Versnel de vervanging van gasketels en warmtepompen. (REALITEIT: Vóór de winter? Geen schijn van kans. Dit had al een paar jaar geleden moeten gebeuren. Ook moet opgemerkt worden dat het IEA in zijn zero-carbon agenda heeft opgeroepen om tegen 2025 geen gasketels meer te gebruiken. Nogal handig dat de energiecrisis hun groene energiedoelstellingen bespoedigt, vindt u niet?)

8) Verbeteringen van de energie-efficiëntie in gebouwen en de industrie versnellen. (REALITEIT: Wie gaat dat betalen?)

9) Een tijdelijke thermostaatverlaging van 1 °C door de consumenten aanmoedigen. (REALITEIT: Dit zet de deur open voor “slimme meters” die de energiebedrijven of de regeringen zonder uw toestemming kunnen controleren).

  Stinger zwendel: Waarom 40 jaar oude MANPADS van de VS geen kans maken tegen Rusland in Oekraïne

10) Meer inspanningen leveren om de flexibiliteitsbronnen van het elektriciteitssysteem te diversifiëren en koolstofvrij te maken. (REALITEIT: Meer groene energie, waarvan keer op keer bewezen is dat het een volkomen ondoeltreffende vervanging is voor brandstoffen op basis van koolstof).

Het IEA is een instelling die vijandig staat tegenover op koolstof gebaseerde energie en industrieën, en oproept tot het einde van alle koolstofuitstoot tegen 2050. Daarom heeft geen van hun voorgestelde strijdplanpunten van maart gewerkt; omdat ze niet ontworpen zijn om te werken, maar alleen verdere koolstofbeheersing bevorderen, terwijl ze de wereldwijde energieopwekking schaden.

Er zijn momenteel geen praktische vervangers voor olie, kolen en aardgas; geen enkele. Zeker niet binnen een redelijk tijdsbestek dat de Europeanen zou behoeden voor een regelrechte ramp. De enige manier waarop groene technologie in staat zou zijn om de wereldbevolking van voldoende energie te voorzien, zou zijn als de menselijke bevolking sterk gereduceerd zou worden. De energiecrisis van Europa helpt eigenlijk de agenda van het IEA, net zoals zij de klimaatagenda’s van de VN en het WEF helpt. Maar hoe zit het met al die mensen die in de tussentijd zullen lijden?

Verwacht deze winter uitgebreide energierantsoeneringen in de EU. Ongeveer 80% van al het aardgas in de EU wordt ingevoerd en de Russische uitvoer van aardgas is goed voor ongeveer 40% van de verwarming en de elektriciteit in Europa. Nu Rusland zijn uitvoer tot 20% van zijn oorspronkelijke niveau heeft teruggebracht, is de kans nihil dat de EU haar normale energiegebruik zal kunnen handhaven.

Tekorten aan de aanbodzijde zullen een prijsexplosie in de winter betekenen, wanneer de vraag toeneemt. De prijzen kunnen tegen het begin van 2023 verdubbeld (of meer) zijn.

  Parallellen met het begin van de Tweede Wereldoorlog

De Europese regeringen zullen waarschijnlijk voorrang geven aan de verwarming van de publieke woningen boven energie voor de industrie; zij zullen dit doen om onrust onder de bevolking te voorkomen, waarvoor sommige regeringsfunctionarissen nu al waarschuwen. De kans bestaat dat de industrie in de EU gehinderd zal worden, omdat de energievoorziening omgeleid wordt voor het verbruik door de bevolking. Wij hebben dit jaar iets soortgelijks gezien in China, waar de droogte verergert.

Burgerlijke onrust zal er waarschijnlijk toch komen. Klimaatbeperkingen, groene energieregels over koolstofemissies en andere belachelijke maatregelen maken het de Europeanen onmogelijk zich aan crisissituaties aan te passen. De prijzen zullen hoog zijn, en prijsplafonds zullen niet helpen bij tekorten in het aanbod. Wanneer de mensen beginnen kou te lijden, zal er woede en wanhoop zijn.

De enige legitieme oplossing op korte termijn om een historische energieramp in de EU deze winter te voorkomen, zou zijn de sancties tegen Rusland op te heffen. Maar de NAVO heeft duidelijk gemaakt dat dit niet zal gebeuren. Het Europese volk wordt dus in een positie gebracht waarin het de gevolgen moet dragen, terwijl het te horen krijgt dat er geen gevolgen zullen zijn. En, wanneer de pijn begint te komen, zal hun verteld worden dat het allemaal voor het “grotere goed” is.

Hoe kan dat nou? Slava Oekraïne!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederland: Onbeperkte wapenhulp voor Zelensky
Volgend artikelJonge artsen in Canada sterven na de tweede booster met een tempo die 23X dan normaal is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Kunnen we niet emigreren naar Rusland? Al je bezittingen verkopen voor goud en dan in Rusland nieuw leven opbouwen. Dan in ieder geval geen kou leiden. Ik spreek helaas geen Russisch.

  • Kijk eindelijk iemand die eens verstandig is. Zouden meer mensen moeten doen die hier veel al komen. Lekker zeuren op de westerse wereld, maar emigreren ho maar. We weten natuurlijk beide dat ze het te goed hier hebben.

   Trouwens geloof dat er aanstaande vrijdag een interessante podcast komt van Boekestijn en de Wijk BNR samen met een gas expert.

   • Al die grote muilen over emigreren ben ik kotsbeu. Kort door de bocht zogenaamde oplossingen, maar het grotere plaatje niet overziend of je moet een koffer met doekoe hebben en-of digitaal je doekoe weten te verzamelen. Fucking lulkoek !!

  • Dat kan.
   Je kan je melden bij de Russische overheid.
   Als je er dan voor tekent dat je geen aanspraak zult maken op steun van de regering, kun je op de kaart een gratis perceel kiezen waar je dan zelf-voorzienend kunt gaan wonen/landbouwen/beestjes houden.
   Dat zal uiteraard geen a-locatie in Moskou zijn maar wel een geschikte locatie ergens in een dorp of zo.

 2. Onlangs eens gesproken met men lokale boer Betreffend de windmolens deze op zijn velden geplaatst werden, mijn vraag was Naar waar werden de kabels verlegt? Hij keek me met grote ogen aan en zij Wat voor kabels???Next joke Windenergie ✌🏻😉

 3. Iedereen de eigen energieminister! Iemand daar al aan gedacht? Op de overheid hoeven we niet te rekenen, die heeft alle beslissingsmacht weggegeven aan internationale organisaties als EU, VN en anderen die uitsluitend de belangen van de multinationals, grootbanken en de superrijken bedienen. Zelfredzaam worden is de boodschap.

 4. als de Russen hier binnenvallen dat ze dat clubje in Davos maar meedoen er zal zich niemand tegen verzetten want dat zijn net de aanstokers van alle ellende.

 5. Ik denk dat er een energiebudget komt. Net als een CO2 budget en straks een waterbudget. Verbruik je meer dan ga je stevig betalen.

 6. Als je een beetje van elektronica af weet en/of handig bent met een soldeerbout, dan maak je zo een ontvanger. Je haalt als ware stroom uit de lucht d.m.v. een antenne, 4 germanium diodes (1N34), 2 ceramische condensators (0,2uF 50V) en 2 elektrolytische condensators (100uF 50V) en een aarde voor in de grond. De antenne behoeft niet zo groot te zijn, het is wel afhankelijk welke frequentie jij wilt ontvangen. Zou je een antenne opstelling van 3 bij elkaar zetten, zullen ze elkaar versterken. Het is afhankelijk welke radio frequentie je kiest, maar je haalt ongeveer 0,7 tot 5 volt uit het antenne opstelling. Zou je achter deze mini opstelling een DC/DC spoeltje met een weerstand en condensator en een transistor plaatsen. Deze opstelling moet je ongeveer 8x achter elkaar plaatsen, telkens ietsjes zwaarder. Deze laatste dc/dc spoel kun je dan splitsen en gelijkrichten, zodat je van 2x 255 Volt naar 230 Volt gelijk richt. Dan kun je per opstelling ongeveer gewoon 230 Volt en de Ampère is weer afhankelijk hoeveel wikkelingen en draaddikte jouw DC/DC spoeltjes zijn. Kosten voor 1 zo’n opstelling is ongeveer 20 euro. Heb je er meerdere opstellingen , die kun je eventueel aan elkaar schakelen en kun jij je eigen verbruik van 3 tot 4K watt per dag zo uit de lucht halen. Er zijn tegenwoordig genoeg radio frequenties in de vrije omgeving keus genoeg. Je pompt als ware met de DC/DC spoeltjes het voltage en de ampèrage op. Dan ben je eigen energie centrale en onafhankelijk van wat dan ook. En onderhoud heb je er eigenlijk niet aan. Deze opstelling werkt 24/7/365 jaar in jaar uit. Helaas zijn er geen kant en klare setjes met bouwschema’s te koop, want dat zou anders direct verboden worden. Want dan zouden die setjes de energie bedrijven werkeloos maken en de regeringen machteloos. Dus zelf hobbyen en zelf knutselen, veel plezier aan het hobby project, wat je duizenden euro’s op kunt leveren in het besparen op je energie rekeningen.

   • Tot mijn spijt werkt dat niet,de ontvangst van een radio of tv zender is enkele millivolt.
    Daar zou je dan mits versterking een serieuze spanningsverhoging mee bekomen.
    Die versterking heeft op zich al een beetje energie nodig, bijvoorbeeld een batterij.
    Maar het probleem blijft de stroom hoe je ook schakelt je kan daar NOOIT enige energie uithalen.
    Hij spreekt van germanium diodes niet meer in gebruik en gelijkstroom spoeltjes???
    Hij heeft een klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  • interessant … heb je ook een schema voor een beetje stevige jammer? Inbrekers en geweldsplegers gebruiken tegenwoordig oortjes om beter onschuldige burgers te kunnen aanvallen en / of beroven, vandaar. Ik vraag dit voor een vriend?

 7. Ik wacht geduldig af wij zullen wel zien waar ons smerig verraders volk zal eindigen een stem op VVD Rutte zal ze nog lang blijven achter volgen de dood voor de schaapjes is korter bij dan dat ze denken, en wij zien nu dat vele atleten op jonge leeftijd sterven maar een ding is zeker corona konden ze niet meer krijgen naar de spuit van Rutte en Hugo en dat klop ze gaan dood aan hart en longen ziektes bloedstolling hersen infarcten maar daar twijfel ik aan want wat zij zeker niet hebben zijn hersenen.
  Waarom worden de ouders niet aan gepakt die hun kinderen opzettelijk hebben vermoord door hun kinderen deze gift spuit te hebben laten nemen ook nog onder dwang dat is pure moord en zij plegen genocide op hun eigen kinderen wat staat ons nog te gebeuren met het ezelen volk.

 8. En weer bieden de (vee)boeren soelaas:
  het gas uit de mest van 3 koeien stelt een huishouden tot 5 personen in staat een jaar lang te koken en te douchen…………….
  (bron: o.m. het AD in Nederland)

  • Juist!en ook met voedselresten kun je biogas aanmaken.En je eigen poep.En de kippen,de hond en kat.
   Maar dat is allemaal een beetje arbeidsintensief.
   Heb jarenlang in de energie-toelevering gezeten en vertelde wel eens aan mensen.
   Als je het licht aandoet,weet je hoe dat komt?
   De meeste mensen neee?
   De nederlandse kolen en gascentrales waren de beste ter wereld.Helaas we moesten er mee stoppen.Ze gingen allemaal dicht.Hemweg Amer,eemshaven en ga zo maar door.
   De ingineurs hadden het zo voor elkaar,dat die ketels zo weinig uitstoot hadden aan nox,wat waren wij trots op ons werk!
   Iedereen had stroom,voor een fijne prijs.
   Moet je nu zien wat voor ellende wij,als bevolking over onsheen krijgen.
   Kieswijzer gedaan en ik kom op Wilders uit.Voor alle zaken waar ik voor of tegen ben.
   Voor ik die test deed,zat ik al aan PVV te denken.
   Welnu,dit is de bevestiging!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in