De linkse vooringenomenheid van Wikipedia is nu zo ver gegaan dat niemand meer mag vertrouwen wat er in de digitale encyclopedie staat. Dat zegt Wikipedia-oprichter Larry Sanger, meldt dailymail.co.uk.

Larry Sanger – die Wikipedia in 2001 samen met Jimmy Wales heeft opgericht – uit de scherpe kritiek in een interview met de site Unherd.

Vorig jaar veroorzaakte Sanger al opschudding toen hij in een blogpost verklaarde dat het neutraliteitsbeleid van Wikipedia nu “dood” is omdat de inhoud van de site zo politiek bevooroordeeld is:

Wikipedia oprichter: Linkse activisten hebben de site vernietigd

Ook op de Nederlandse Wikipedia vertekent een groep linkse activisten de inhoud van artikelen over politieke kwesties ten nadele van hun tegenhangers. Aangezien rechtse activisten niet de moeite nemen om accounts aan te maken op de site en zich hiertegen te verzetten, kunnen de linkse activisten dit gedrag voortzetten.

Larry Sanger vertelt Unherd.com dat hij de encyclopedie die hij ooit zelf heeft gecreëerd niet meer vertrouwt.

Linkse activisten hebben de Engelstalige Wikipedia zodanig vervormd dat veel artikelen nu als pure propaganda kunnen worden beschouwd, merkt hij op.

Op de vraag of de encyclopedie te vertrouwen is, antwoordt hij:

“Je kunt erop vertrouwen dat het een betrouwbaar standpunt heeft over bijna alles. Kan je er op vertrouwen dat het je altijd de waarheid geeft? Nou, dat hangt er vanaf wat de waarheid is. Wat veel van onze huidige mediabronnen, Wikipedia inbegrepen, lijken aan te nemen is dat er slechts één legitieme, verdedigbare versie van de waarheid is over een controversiële kwestie.”

Facebook verwijdert zorgen of vermoedens over verkiezingsfraude

Sanger haalt als voorbeeld aan dat artikelen over linkse politici als Joe Biden verstoken zijn van kritische informatie en dat het Republikeinse perspectief schittert door afwezigheid. Artikelen over rechtse politici als Donald Trump staan echter bol van kritiek vanuit een links perspectief.

Het corruptieschandaal rond Joe Biden’s zoon Hunter is nauwelijks te lezen op Wikipedia, merkt de oprichter verder op.

“Het weinige dat je vindt is uiterst partijdig en klinkt als een brief van een advocaat van de verdediging.”

Sanger zegt dat er in feite veel Republikeinen zijn die Wikipedia gebruiken en zouden willen ingrijpen om meer evenwicht in de artikelen te brengen. Maar ze worden tegengehouden door de linkse activistische administrateurs.

“Dat is vrij opmerkelijk als je bedenkt dat het neutraliteitsbeleid nog steeds van kracht is.”

Larry Sanger voegt toe:

“Als slechts één versie van de waarheid is toegestaan, is dat een enorme stimulans voor rijke en machtige mensen om controle te krijgen over zaken als Wikipedia om hun macht te consolideren. En dat doen ze.”


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Hoe Google en Wikipedia u hersenspoelenVolg Frontnieuws op Telegram

7 REACTIES

  1. De man heeft gelijk. Met eigen ervaring kan ik dat bew3ijzen.

    Ik was de eerste ECHTE kraker in NL; adres: Rootselaarstraat 16 Amersfoort.

    Voor mij was iemand die in overleg met gemeente in een leegstaand pand trok; sus eigelijk geen kraken.
    Maar wikipedia stelt dat die rijkeluis zoontjes in Amsterdam de eerste waren en noemden mij niet; terwijl ik infeite de eerste van NL en Europa was.

    Vandaar dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here