© flightlog / Flickr (CC BY 2.0)

Deskundigen uit de zware industrie hebben de Europese Commissie gewaarschuwd dat de EU het gevaar loopt van “permanente deïndustrialisatie” als Brussel nu niet optreedt om de sector te redden, bericht Breitbart.com.

Topmensen uit de zware industrie waarschuwen dat de Europese Unie nu het gevaar loopt van “permanente deïndustrialisatie” als er geen actie wordt ondernomen om de druk op bedrijven door de aanhoudende energiecrisis te verlichten.

De waarschuwing komt nadat uit een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat zes op de tien fabrieken die momenteel in het land actief zijn, gedwongen zouden kunnen worden te sluiten vanwege de stijgende kosten, waarbij velen hun energierekening met 100% of meer hebben zien stijgen.

In een brief die door de non-ferro metaalindustriegroep Eurometaux is gepubliceerd, waarschuwen industrieleiders dat ook de zware industrie in de EU ernstig gevaar loopt.

“Wij zijn zeer bezorgd dat de komende winter een beslissende klap kan toebrengen aan veel van onze activiteiten, en wij roepen de leiders van de EU en de lidstaten op om noodmaatregelen te nemen om hun strategische elektriciteitsintensieve industrieën te behouden en permanent banenverlies te voorkomen,” staat in het document, dat werd gestuurd naar de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, en de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel.

“De producenten worden geconfronteerd met elektriciteits- en gaskosten die meer dan tien keer zo hoog zijn als vorig jaar en die de verkoopprijs van hun producten ver overschrijden”, luidt het verder. “We weten uit ervaring dat wanneer een fabriek eenmaal gesloten is, dit heel vaak een permanente situatie wordt, aangezien heropening aanzienlijke onzekerheid en kosten met zich meebrengt.”

“Wij maken ons grote zorgen dat Europa in de nabije toekomst in een kritieke situatie verkeert, met een perfect storm van torenhoge elektriciteitsprijzen, geen liquiditeit op de energiemarkt door een onzekere gasvoorziening, een voortdurende uitfasering van kernenergie en steenkool, en onvoldoende resterende energiebronnen om in de marktbehoeften te voorzien”, aldus het document, waarin uiteindelijk wordt gewaarschuwd voor een “permanente deïndustrialisering” van de EU.

  Von der Leyen stelt 18 miljard euro voor Oekraïne in het vooruitzicht

In de brief worden politici van de Europese Unie aangespoord om snel actie te ondernemen om de crisis te helpen verlichten, waarbij de industrie-experts specifiek de nadruk leggen op de opheffing van verschillende belastingen en tarieven van de groene agenda om energie goedkoper te maken.

Eurometaux drong er met name bij de wetgevers op aan om “de buitensporige prijs van fossiele brandstoffen aan te pakken” en de prijs te verlagen van overtollige koolstofemissies die een arm en een been kosten dankzij de groene heffingen en regels van het blok.

Hoewel deze eisen gegrond lijken te zijn – met de nieuwe Britse premier Liz Truss die donderdag de versoepeling van verschillende groene regels aankondigde in de hoop de energiecrisis in Groot-Brittannië te beteugelen – zou de hardnekkige betrokkenheid van de Europese Unie bij de klimaatideologie dergelijke stappen kunnen verhinderen.

In Duitsland weigeren de autoriteiten bijvoorbeeld nog steeds om de ontmanteling van de drie resterende kerncentrales volledig om te draaien, ondanks de voortdurende bedreiging van de energiezekerheid, en pas onlangs de bereidheid uitgesproken om twee van de drie stations in koude reserve te houden, die zogenaamd kunnen worden ingeschakeld als dat nodig is.

Deze alternatieve regeling voor het gewoon online houden van de centrales is door de industrie echter omschreven als technisch niet haalbaar“.

Andere autoriteiten zijn meer geneigd om hun bevolking te dwingen het grootste deel van het zware deel van het karwei op zich te nemen om een ramp af te wenden, waarbij de Franse president Emmanuel Macron het grote publiek opdraagt tot soberheid op energiegebied, die past bij een periode die markeert wat hij het einde van overvloed noemde, terwijl Von der Leyen mensen heeft opgeroepen om de curve af te vlakken met “verplichte energierantsoenering”.

Hoeveel rantsoenering deze leiders in hun eigen leven zullen moeten doorstaan, valt nog te bezien; Macron kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen omdat hij tijdens zijn vakantie op een jetski rondracede, hoewel dit vaartuig bekend staat als uiterst milieuonvriendelijk.

  Ach, arme dromers

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen de NAVO en VS een oorlog tegen Rusland winnen? “Nope”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelALERT: De EU bereidt een nieuwe massale vaccinatiecampagne voor
Volgend artikelPSYOP-19 Kindermoord in open zicht: Verhaal van een kinderpatiënt – Suri
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Dat is ook precies de bedoeling: permanente deïndustrialisatie. Teruggeworpen naar het stenen tijdperk. Verarmd en weerloos. Makkelijk te controleren.

   • idd enorm vreemd en ‘beangstigend’ hoe ‘makkelijk’ ze er mee weg lijken te komen.

    zelfvernietiging…

    als in een funny tekenfilm , te pletter vallen onder een instortend gebouw en dan een hand boven het puin uit stekende met een duim omhoog, I’m ok…

 2. Dat is ook de bedoeling v.wef en e.u met de staten generaal der regering v. NL
  .Zodat we alles moeten huren van een leefinkomen.
  Dat ze dan ook nog eens willen bepalen wie en wat iemand mag huren.
  Ligt eraan hoe braaf en volgzaam iemand is.

  Ik zal weinig mogen huren verwacht ik zo.
  want hier werk ik niet aan mee.

 3. The new world

  Alle fabrieken naar de lageloonlanden, waar kinderarbeid, slavernij, armoede en uitbuiting troef zijn.
  Chantage en corruptie door regeringen en multinationals.

  The new world

  En al ze dan hier in de miserie zitten, kunnen ze eens nadenken waarom ze dat allemaal hebben laten gebeuren.

  The new world

  Het kan mij niet meer schelen, dat ze maar doen.
  Ik zal die enkele jaartjes die mij nog resten wel doorkomen, ik heb mijn deel gedaan.

  • idd scary shitshow is het geworden, net als je denkt met een paar jaar met pensioen te gaan, paar jaar daarna wellicht in een goed betrouwbaar verzorging tehuis te komen waar je als een koning in de watten wordt gelegd en wellicht nog een leuke zuster kan scoren bewijze van 😉

   zijn die gedachten over de toekomst ineens enorm veranderd, oke al wat langer dan sinds 2020, maar toch, nu moet je er niet aan denken je lot in dat soort ‘handen’ instanties te leggen, ze kunnen je spuiten met van alles, ze kunnen over je beslissen en dan gewoon liegen naar de buitenkant we hebben ons best gedaan en meneer is plotseling overleden, hij heeft niet lang geleden want we spoten hem nog een aantal extra keren in to be sure about that.

   tis gewoon diep diep triest! en dat nog buiten dat ze al je spaargeld komen roven via allerlei belastingen over belastingen en corrupte energie prijzen en vrije prijzen zogenaamd en zorgt voor beter prijzen zogenaamd and so on! alles verkocht als zoete appels terwijl die door en door verrot zijn.

   vertrouwen in…
   nog moeilijk te vinden, tis als EU roulette, the wrong game.

 4. Ik denk dat er voor sommige straks niks anders opzit om te gaan roven zometeen bij deugers. Denk dat je zwaar fucked bent met een Tesla of cupra voor de deur met ukra vlaggetje in de tuin…Californië en NY / Chigago toestanden…Alle produktie ligt eigenlijk al stil in europa dus je hoeft geen licht te zijn waar dit naar toe gaat. Enige oplossing is heel rap EU ontbinden en ons ontdoen van het WEF die iligaal de scepter zwaait hier en handelsmissie naar Rusland om te onderhandelen en de veraders uit te leveren of zelf te veroordelen hier.

  • Dat zal gaan gebeuren, zeker weten. Geen metershoog hek met stalen punten houdt je tegen als je niks hebt en een ander alles. Bewapende wachten zijn om te kopen.
   Kijk maar naar wat maanden geleden in Zuid-Afrika gebeurde. Dat werd hier uit het nieuws gehouden en dat is niet voor niets.

  • Ze zijn niet zo slim hoor. Overschatten zichzelf. Dat komt vaker voor met rijke mensen. Die denken dat iederéén zich laat leiden door geld.

 5. Permanente de-industrialisatie van Europa is juist de bedoeling van Agenda 21 en het vervolg Agenda 2030.
  Het plan ligt dus op schema.
  Afschaffen van fossiele energie.
  “Voor het klimaat”.
  En daarbovenop wordt The Great Reset uitgevoerd, het gedetailleerd uitgewerkte pkan van het WEF.

 6. Vergeet het allemaal maar. De tandem van verduurzaming en industrie zullen exponentieel worden aangejaagd. Ook hier zullen we ondemocratisch toezien dat dit alles mag kosten.

  • yep, ze gebruiken het als een kanonskogel om alles wat hun in de weg kan staan te slopen, zodat men het kan overnemen met weinig gesputter en als je te hard tegen sputtert dan hebben ze nog wat ‘medicijn’ om dat te verhelpen voor dat scorum.

 7. Ik snap het idee van de machthebbers niet helemaal.
  Geef het volk brood en spelen, is de regel om het volk zoet te houden.
  Ontneem je het volk vanalles en je laat hen honger lijden, dan keert het volk zich tegen je.
  Beseffen zij niet dat zij hier hun eigen graf aan het graven zijn?

 8. Het ware probleem dat hier aan ten grondslag ligt is dat de USA failliet is en zo ook Europa als geheel. En wat doen natie’s die failliet zijn? Die gaan een oorlog beginnen zoals we nu zien. Ww1 en ww2 is ook door deze zelfde club mensen georchestreerd by the way. Even flink de boel swipen aan beide zijde. De ellende is, het hoeft niet zo te zijn. Maar het is de USA helaas die zichzelf genoodzaakt ziet dit te forceren. Het zal alleen maar verliezers opleveren. Een snelle val van de EU is enige oplossing om dit tegen te gaan en dan ieder land soeverein. Echter is de massa gehypnotiseerd en na Oekraïne wordt nu de EU geofferd als er niet ingegrepen wordt en wefpuppets worden geëlimineerd. We hebben zat olie en gas ter beschikking voor aankomende 100en jaren en een transitie zou geleidelijk kunnen gaan naar renewable. Wat nu ligt aan plan is onmogelijk en zelfs nog vervuilender en gedoemd te mislukken. Vandaar dat ze ook de-populatie hebben ingezet met de spuitjes en dat merken we nu al aan sterftecijfers. Zodat er zo minder vraag is naar energie. Kortom we worden gekiert en rest gemodificeerd via transhumanisme. Het is 00:05 en er zal aktie moeten worden ondernomen anders leuk hier nog even een tekst te hebben geschreven. Wel toevallig dat bij het afstappen van de goudreserve in 1971 ook het WEF werd opgericht. Long term strategen zijn gevaarlijkst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in