Foto: Social media

Meer dan drie decennia geleden bracht de legendarische Duitse rockband Scorpions een van de meest virale nummers aller tijden uit, het beroemde “Wind of Change”. Het nummer vertelt de gevoelens van een Europese jeugd die gekweld en tegelijkertijd hoopvol is over het einde van de Koude Oorlog en het begin van de “integratie” tussen Sovjets en westerlingen. De songtekst vertelt op een heel eerlijke manier de emoties van de vereniging van twee werelden die meer dan vier decennia van elkaar gescheiden zijn, hoewel zichtbaar vanuit een westers perspectief, schrijft Lucas Leiroz.

In december 2023 was ik in Minsk, de hoofdstad van de Republiek Wit-Rusland, toen tijdens het diner het nummer van de Scorpions in het restaurant werd gespeeld en alle Russen/Wit-Russen het meteen spontaan begonnen te zingen, als een natuurlijke reactie op het geluid dat uit de radio galmde. Het tafereel verraste zelfs de weinige westerse toeristen die er op dat moment waren.

Hoewel ik “Wind of Change” al lang kende, was ik op dat moment voor het eerst nieuwsgierig naar de commentaren op de video’s van het nummer op YouTube en andere sociale platforms. Het enorme aantal reacties in het Russisch is indrukwekkend. Het is duidelijk dat het lied geliefd is in de “russkiy mir” – wat de scène verklaart die ik in Minsk zag.

I follow the Moscow and down to Gorky Park
Listening to the wind of change

Maanden later liep ik door het Gorky Park in Moskou, midden in de Russische zomer, geconfronteerd met de sfeer van collectieve vreugde die in dit seizoen in de Russische hoofdstad heerst. Onmiddellijk herinnerde ik me de verzen van de Duitse band, wiens epifanie precies plaatsvond tijdens een wandeling door het Gorky Park.

Ik voelde de utopische “wind of change” een paar seconden in mijn gezicht waaien, maar ik herinnerde me al snel de recente herinnering aan drie bezoeken aan het conflictgebied aan de Russisch-Oekraïense grens. Onmiddellijk realiseerde ik me dat de “wind” waarover de Duitsers vertelden, de verkeerde kant op waaide.

The world is closing in
And did you ever think
That we could be so close like brothers?

Voor de zuiverste harten aan het eind van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig leek de wereld werkelijk vervuld van een atmosfeer van “verandering” die het Westen en Eurazië “nader tot elkaar” kon brengen. Voor onschuldige harten zou het einde van de Koude Oorlog het begin betekenen van een tijdperk van harmonie en samenwerking tussen alle volkeren.

  Duitsers worden gewaarschuwd voor "moeilijke herfst" en "zeer zware winter"

Dit was in feite een mogelijkheid. Maar het Westen koos het tegenovergestelde pad. Het koos, geleid door zijn megalomane verlangen naar wereldheerschappij, het pad van confrontatie, haat en oorlog met Rusland.

Na de politieke, economische en sociale catastrofe van het Gorbatsjov-Jeltsin-tijdperk – toen de USSR werd geliquideerd en de Russische Federatie al op de rand van een burgeroorlog werd opgericht – had de jonge Vladimir Poetin de NAVO, al dan niet onschuldig, het voorstel gedaan dat de richting van de banden tussen Moskou en het Westen zou bepalen: De mogelijke toetreding van Rusland tot de NAVO.

Uiteraard verwierpen de VS, die al tientallen jaren ervaring hadden met de kennis van de geopolitieke wetenschap (die in de USSR helaas werd genegeerd als een “Duitse wetenschap”), het voorstel van Poetin. Hoe kon Rusland, het centrum van het “Heartland”, uiteindelijk toetreden tot de Atlantische alliantie!

De stilzwijgende voorwaarde voor Russische toegang tot de NAVO was eenvoudig: Rusland zou zichzelf moeten verdelen in tientallen landen, die zwakke Westerse etno-staten zouden vormen. Met zijn territoriale grootsheid intact, gaf Rusland het Westen geen “veiligheidsgarantie” die sterk genoeg was om toe te treden tot de alliantie, omdat het grootste land ter wereld op elk moment eenvoudigweg de NAVO kon verlaten en een vijand kon worden die sterk genoeg was om het op te nemen tegen de VS en zijn vazallen.

Hoe dan ook, Rusland en het Westen waren niet “zo close” als de muzikanten van de Scorpions graag hadden gewild.

The wind of change blows straight
Into the face of time
Like a storm wind that will ring
The freedom bell for peace of mind
Let your balalaika sing what my guitar wants to say

Veel factoren verhinderden dat de utopische dromen van de Duitse muzikanten werkelijkheid werden. In de eigen teksten van de Scorpions komt zelfs een racistische mentaliteit tot uiting, waarbij de Russen worden gezien als een “primitief” volk en onwetend over de culturele innovaties van het kapitalistische Westen – misschien wisten ze niet dat het muzikale rockgenre bijna gelijktijdig opkwam in de USSR en West-Duitsland, in de jaren 1960, waarbij de elektrische gitaar net zo gewoon was voor de Russen in de late USSR als de traditionele balalaika.

Op een naïeve manier weerspiegelt het lied de gedachten van een Europese jeugd onder de indruk van de “ontdekking” van de Russisch-Sovjet wereld, als een “interessante nieuwigheid” voor de verveelde Westerse maatschappij. De pijn van de Sovjets die hun land zagen instorten werd nooit in rekening gebracht door Westerse artiesten – die, opgeslokt door de dominante ideologie, ervan overtuigd waren dat deel uitmaken van het Westen het beste was voor iedereen aan de “andere kant van de wereld.”

  Onaangename verrassing: Chinese premier weigert ontmoeting met Zelensky in Davos

Westerlingen hebben altijd al een racistische en supremacistische kijk op Russen gehad, die zelfs in de meest onschuldige en vriendelijke werken tot uiting komt – zoals in dit nummer van Scorpions. Russen zien als een “retrograde” en “primitief” volk is een van de basisprincipes van de hele russofobe ideologie die in het Westen heerste in de 20e eeuw en nog steeds heerst in de 21e eeuw. Voor de NAVO en voor historische (Duitse) en huidige (Oekraïense) nazi’s is Rusland een barbaars, primitief land dat de komst van de “Westerse beschaving” nodig heeft. Deze mentaliteit verhinderde een vruchtbare vredesdialoog in de jaren na de Koude Oorlog.

Take me
To the magic of the moment
On a glory night
Where the children of tomorrow dream away

Ambities voor wereldheerschappij en russofobie – geërfd van de nazi’s die na de Tweede Wereldoorlog asiel kregen in de VS en Europa – leidden ertoe dat westerse landen alle vormen van maatregelen tegen de Russische Federatie steunden. De bevordering van separatisme in gebieden zoals Tsjetsjenië en neonazisme in de Russische strategische omgeving, voornamelijk in Oekraïne, leidde tot opeenvolgende afslachtingen tegen Moskou.

Rusland versloeg de separatisten in de Kaukasus en neutraliseerde de Russofobe dreigingen in Georgië, maar besteedde te laat aandacht aan het Oekraïense probleem. Na acht jaar oorlog in Donbass nam Moskou de juiste beslissing om in te grijpen en een einde te maken aan de genocide op etnische Russen in Donetsk en Lugansk – en verschillende andere regio’s met een Russische meerderheid.

In Donbass beleefden de “children of tomorrow” aan de Russische kant van (toen nog) Oekraïne geen ludieke en aardige jeugd, maar een echte hel met door het Westen geleverde luchtmacht, artillerie en drones. Met brede steun van de NAVO vorderde de Kiev Junta haar “de-Russificatie” plannen en voerde een etnische en culturele genocide uit in de oostelijke regio’s, waardoor duizenden onschuldige kinderen en burgers de marteldood stierven.

Voor de kinderen van Donbass is er nooit een “glory night” geweest – tenminste niet voor 24 februari 2022, toen de strijdkrachten van de Russische Federatie eindelijk een einde maakten aan de genocide die in 2014 door de neonazi’s was begonnen. Voor die kinderen waaide de echte “wind of change” precies op de avond dat Russische raketten de bases van de Oekraïense fascistische milities onder vuur namen.

  Scott Ritter: We zijn getuige van de bitterzoete geboorte van een nieuw Rusland

Wat de Westerse wereld een “ongerechtvaardigde invasie” noemde, noemden de onschuldige kinderen van Donbass “hope” – of gewoon “change.” Ongetwijfeld was de vroege ochtend van 24 februari 2022 voor die kinderen een “glory night” – de eerste sinds 1991, toen miljoenen Russen plotseling vreemdelingen werden in hun eigen land.

In the wind of change…

Al twee jaar is de hoop van elke etnische Rus in de Nieuwe Regio’s – en in alle gebieden met een Russische meerderheid – de militaire overwinning van Moskou. Meer dan dat, de hoop op een Russische overwinning strekt zich uit tot de overtuiging dat de nederlaag van het regime in Kiev een domino-effect van veranderingen in het hele geopolitieke scenario van de wereld teweeg zal brengen, wat een totale herconfiguratie van de wereldorde teweeg zal brengen.

De “wind of change” van na de Koude Oorlog heeft in de verkeerde richting gewaaid. Het Westen is nog nooit zo russofoob geweest als nu. Er is in het Westen nog nooit zoveel demonisering en marginalisering van Rusland geweest als nu, nu de VS en Europa vergeefs proberen het grootste land ter wereld te “elimineren.” Het einde van de Koude Oorlog en het communisme, in plaats van een echte “wind of change,” bracht het de opkomst van racisme en fascisme met zich mee als oorlogswapens in dienst van het verlangen van het Westen naar wereldmacht.

En het is juist de Russische Federatie die de wereld nu een alternatief toont om de koers van de mensheid ten goede te veranderen. De winden die de afgelopen decennia de verkeerde kant op hebben geblazen lijken nu eindelijk gunstig te zijn voor het ontstaan van een nieuwe wereld, waar mensen eindelijk nader tot elkaar kunnen komen en vriendschappelijker kunnen zijn, door middel van een multipolair systeem zonder hegemonieën.

Het valt nog te bezien of het Westen het onvermijdelijke lot van de mensheid zal accepteren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Jacques Baud: “Het verval van de Amerikaanse hegemonie in de komende decennia”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStudie: Opwarming van de aarde veroorzaakt cognitieve achteruitgang bij links-liberale politici, waardoor ze macht verliezen aan ‘gevaarlijke’ populisten
Volgend artikelAmerikaanse marine bloedgeld om Houthi-aanvallen op scheepvaartroutes te stoppen, heeft niets bereikt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. ” Oekraïne heeft babyfabrieken en Oekraïense vrouwen worden gedwongen om het leven te schenken aan baby’s die overhandigd worden aan een Zwitsers biotech bedrijf. Eén voorbeeld is de BiotexCom kliniek in Kiev waar een kind gekocht kan worden voor $43.000. Het is een van de 20 van zulke faciliteiten in Kiev. Sommige vrouwen worden gedwongen om het leven te schenken een drie baby’s op een rij, de een na de ander. ”

  Dit komt van de Russische FSB af……en die is bezig om die smeerlapperij te ontmantelen.

  ” Oudere kinderen worden ook weggehaald bij weeshuizen en van de straat geplukt en verkocht voor een gemiddelde prijs van $150.000. Aangezien meer dan 700.000 Oekraïense kinderen worden vermist sinds de oorlog begon en als die allemaal zijn verkocht, betekent dit dat de gangsters in Oekraïne $105 miljard hebben verdient aan de verkoop ervan.

  De Russen schatten dat het criminele regime ook $2 miljard per jaar verdient met het verkopen van organen. Vladimyr Zelensky tekende een wet dat organen verwijderd kunnen worden zonder toestemming.

  https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/3380436-zelensky-signs-law-regulating-transplantation.html

  “Organen worden niet alleen bij dode Oekraïense soldaten verwijderd maar ook bij degenen die nog in leven zijn om te verkopen op de zwarte markt”, zegt een FSB-bron. ”

  De FSB voegt eraan toe dat al het geld dat het door de Rockefellers geleide Biden regime naar Oekraïne stuurt, door Zelensky is witgewassen en naar de privébankrekeningen van Biden, zijn zoon en anderen is gestuurd.

  Hier zijn enkele koppen die hun beweringen staven:

  “De in Oekraïne gevestigde oprichter van een harde kinderpornografie website bekent schuld.”
  https://www.ice.gov/news/releases/ukraine-based-hardcore-child-pornography-website-founder-pleads-guilty

  “Oekraïense kinderen worden naar buitenlandse weeshuizen gebracht en verkocht aan Britse staatsburgers.”

  https://dan-news.ru/en/society/ukrainian-children-taken-abroad-to-orphanages-sold-to-british-nationals–ukr

  “Inside-informatie over het Gevecht Tegen de in Mensen Handelende ‘Snoepwinkel’ aan de Oekraïense Grens”

  https://bylinetimes.com/2022/05/06/inside-the-fight-against-the-human-trafficking-sweet-shop-on-ukraines-border

  “Britse pedofielen reizen naar Polen om ‘humanitaire hulp’ te leveren aan Oekraïense vluchtelingen”

  https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/british-paedophiles-ukraine-refugees-poland-b2128367.html

  Vanaf mijn jeugd las ik alles wat los en vast zat……en het viel mij vanaf het begin op dat die russen in alles wat er op de markt kwam aan boeken, altijd weg werden gezet als het tuig van de aardbol. Ik las onder andere Alistair McClean…….en die schrijver, met zijn voor die tijd ongelooflijk spannende verhalen, zorgde er voor dat je het ging geloven……..en hij was er een van velen.

  Maar het waren wel de Russen die een eind wisten te maken aan de oorlog van de Nazi’s, en het was wél Amerika die met die overwinning aan de haal ging, door met zijn frisse soldaatjes in opgepoetste tanks Europa binnen te rollen, en Europa opzadelde met een gigantische schuldenlast voor die overwinning.

  Een schuldenlast die om de nek van de bevolking is gehangen, op tot op de dag van vandaag als een molensteen om onze nek hangt……..en dat van Godverlaten staatstuig heeft daar tot op de dag van vandaag aan meegewerkt.

  Geil op de baantjes. Geil op de macht. Geil op zichzelf. Geil op de energie van een ander.

  Parasieten pur sang. Een groot deel pedo’s. Advocaten. Rechters………en die begonnen steeds meer kutsmoezen in wetjes te gieten, die ze het recht verschaften om de bevolking middels dat belastingschorum-kantoor de bevolking uit te kleden en te onderdrukken. Dus wat werden ze?……Politici! Burgemeestertjes van het niveau Brulsboei en Halsema. Bestuurdertjes ………en de boel maar uitvreten jongens.

  Maar goed……het internet heeft mede geholpen om héél veel mensen wakker te trappen……..en dát was kennelijk toch niet geheel en al voorzien. Het was ontworpen om de burger te ‘vormen’, en dat is lang goed gegaan……………….tot aan Maart 2020!

  Die “Wind of Change” waait al vanaf het moment dat de Witte Slang van Kundalini over de aarde begon te trekken……en dat was in de zestiger jaren……..daar hoef ik verder niet op door te breien hier.

  Ik wou maar zeggen dat de dominostenen aan het vallen zijn, en het zijn er miljoenen. Het gaat nog even duren…….en zéker in dit land, waar de Brulsboeien en Halsema’s uit de universiteiten van dit dit land overal zijn gepositioneerd door de nogal Nazistish aangestuurde Bilderberggroep.

  Maar die “Wind of Change” waait ……..en het wórdt een storm. Onthoudt dat maar. In feite hebben we onder andere via deze site’, niet aflatend actie gevoerd door alles te delen wat we in huis hadden.

  • Organen uit dode soldaten halen heeft m.i. geen nut. Het zij dan dat ze toen nog levend waren en voor dood zijn achtergelaten. Pijnstilling dan? Vast niet. De beesten die dit doen, moeten op de ouderwetse pijnbank worden gelegd en worden gevierendeeld.
   Doet me nu even denken aan de zgn hersendoden waaruit ook organen worden gehaald. Niet kunnen reageren, maar wel ontzettende pijnen lijden.

 2. Geweldig geschreven en oh – wat terecht!… Het is ook heel mooi dat dit artikel de hoop geeft op de goede afloop van het conflict en het afschuwelijke westerse beleid van haatzaaien tegen Rusland.

 3. “ het valt nog te bezien of het westen het ‘ onvermijdelijke ‘ lot van de mensheid zal accepteren

  Vanuit welke hoek dit bezien wordt is de vraag.

  Mooi geschreven stuk , prachtig

  Echter , Rusland leeft mogelijk in een bubbel – positief omdat bij velen menselijke waarden en normen bewaard zijn .
  Negatief – men niet genoeg mi “ lijkt” aan te voelen met welk SOORT ze te maken heeft.
  Dat niet alleen de Romeinse invloeden in elk maatschappelijk item zijn ingeworteld
  Echter ook in de samenleving als geheel .
  Dat tolerantie alleen betrekking heeft op voorgeschreven werkelijkheid, door de overheid die nog in oud tijdperk gebleven is. Zie de lagen in het narratief covid , de voorgeschreven werkelijkheid die maffia praktijken in zich heeft. De NSB die in grote getalen dit systeem in stand houdt het is NIET zozeer de overheid, de koning,
  het is mede ca de helft van het volk wat dit maffia systeem OOK ondersteunt uit eigenbelang, mi ook familieleden daarin prevaleert. (Mogelijk geen 5 waardeloze pillen/ recepten eerst , maar direct de juiste keus bij de ““ arts”” )

  – hoewel deze ‘ voorgeschreven werkelijkheid ‘ in elke samenleving een rol speelt, is de lading van orthodoxe christelijk als basis mogelijk de redding van de Russische samenleving als eenheid , dit kan natuurlijk ook de islam zijn, zie de moslimgemeenschap die in Nederland in EEN uitzonderlijke kracht is blijven staan in geval van gezond verstand.

   • In christelijke ‘ religie’
    Bid men tot Jesus !
    God is van de plaats , als ALLERHOOGSTE in de orde !
    een ‘ verhaal’ is er voor in de plaats gekomen als – centrum-
    ‘ men is volkomen van het padje af’

   • Na de covid hoax komt nu de klimaat hoax ,
    klimaat Akkoord van Parijs 2008 , daaruit volgend
    Akkoord van Kyoto .
    Waar de Republikeinse partij VS NIET getekend heeft.

    Conclusie stap , voorsprong VS.
    Hoewel ze (VN) iedereen erin geluisd hebben
    Onbekend of Canada, Australië getekend hebben .
    maffia
    Romeinse rijk is nog STEEDS actueel, floreert
    Liegen en bedriegen.
    Verdeel en Heers.
    GRAAIEN 💴

    Deze bedrijven waaronder de EU opgericht na de ww2 lijken opgezet als val en belasting paradijzen van Romeinse nakomelingen.

    • En maar vliegen in hun door belasting geld, betaalde privéjets naar wef dellen parties in Genève.
     Of thee zuipend op een ‘ vrede top’ in Zwitserland in ‘ hun ‘ yets.
     Wellicht geld toe 💴 dat men getekend heeft ‘ voor de volgende party ‘
     “ Men vergeet echter dat bij dit soort , dat men een tegen prestatie verwacht”

 4. Ik ben geen historicus. Maar ik heb het vermoeden dat deze groep wannabe-wereldheersers altijd heeft geprobeerd het enorme Russische rijk met al zijn rijkdom en diversiteit te onderwerpen. Hitler en zijn regime faalden en daarom moest hij geëlimineerd worden en moest Duitsland de collectieve schuldenlast blijven dragen. Idealiter zou een derde wereldoorlog een totale vernietiging van de verborgen netwerken van deze groep maniakken betekenen.

 5. Wat leuk dit artikel, heb Scorpions 2x live mogen aanschouwen, een tijdloos nummer en een verbindend nummer, ja helaas gaat het Westen zelf nu de andere kant op, het oude koloniale denken, het reactionaire denken, dank voor dit artikel, het bevestigd wat ik zelf met muziek, iets waar je soms steun aan hebt en behoefte, zoals een goed boek,film,serie of kunst!

  • Krekel,
   Dank voor het delen met ons, ik weet dat als dit je overkomt in de VS,Nieuw Zeeland,Canada of het Australische continent je echt alles kwijt bent, de blues is ook ontstaan uit pijn, de pijn van veelal zwarte Amerikanen onder de slavernij, ook religie heeft mensen geholpen en doet dit nu nog ondanks al hun leed, de blues is ook een middel, zo zie ik muziek vaak ook, ik heb het zelf ook nodig, ik zelf ben amuzikaal maar mijn droom was vroeger gitarist te worden, dat was een droom die ik niet kon waar maken, ik denk dat ik daarom ook zoveel met muziek heb, geen afgunst of jaloezie voor zij die het wel kunnen spelen, de mensen op onze planeet zoeken verbinding en dat is iets wat muziek zeker brengt, nogmaals dank voor het delen van deze Dutch man (uit het artikel) in New Orleans!

 6. de US wil niet dat de EU vrienden worden want dan is Europa het machtsblok dat sterker is dan de US dus zochten ze naar corrupte EU ministers via Klaus Schwabs en Merkel wat dan nog lukte nu is heel de boel door en door rotcorrupt. opknopen
  is het antwoord voor de corrupten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in