Henry Ridgwell (VOA) / Wikimedia (Public Domain)

Weet je nog dat Joe Biden zei dat je kernwapens nodig hebt om een gevecht tegen de Amerikaanse regering te winnen? Het is een uitspraak dat toen niet waar was, en het is niet in goede aarde gevallen. De Amerikaanse regering bood de Taliban een onvoorwaardelijke overgave aan, mannen op slippers met AK-47’s die rondreden in Toyota Hiluxes.

Nu zitten ze in een in principe niet te winnen oorlog met een andere groep mannen op slippers, schrijft Andrew Anglin.

Je zou Jemen simpel kunnen tapijtbombarderen, op grote schaal, en dat zou mannen in tunnels er niet van weerhouden drones op je los te laten.

Dit is een nieuw tijdperk.

Business Insider:

De oorlogsschepen van de Amerikaanse marine die zijn ingezet in het Midden-Oosten zijn opgesloten in een high-tempo operatieomgeving terwijl ze de klok rond werken om ongekende aanvallen van een rusteloze vijand te bestrijden.

De Houthi’s hebben bewezen een sluwe en geduchte vijand te zijn. Vijf maanden na de luchtaanvallen van de door de VS geleide coalitie om hun capaciteiten te “verstoren en af te breken”, blijven de militanten verwoestingen aanrichten. Ze dwingen de door de VS geleide taskforce routinematig om hun raketten, bomboten en vliegende kamikaze-drones te onderscheppen die van de scheepvaartroutes in de Rode Zee en de Golf van Aden een gevaarlijke – en dodelijke – corridor hebben gemaakt.

De Houthi’s hebben de afgelopen week meerdere schepen aangevallen en Amerikaanse functionarissen zeggen dat deze aanvallen waarschijnlijk niet snel zullen stoppen, waardoor de vrees ontstaat dat de VS vastzit in een kostbare en onhoudbare impasse.

En dat is natuurlijk het doel, wat heel slim is.

Voor een opstandige groep – een kleine groep die vecht tegen een veel grotere macht – is de enige term voor overwinning dat ze overleven. De manier waarop ze overleven is door simpelweg de grotere macht uit te putten.

  Israëlisch leger valt ziekenhuizen en burgers aan in Noord-Gaza (18+ video's)

De Houthi’s zijn erin geslaagd Washington mee te slepen in een langdurig, duur, grondstoffen uitputtend conflict en hebben de scheepvaartkosten veel hoger opgedreven. Hoewel er geen Amerikaanse oorlogsschepen zijn geraakt, moet de VS de toenemende financiële kosten en de slijtage van zijn oorlogsschepen dragen.

Door hun campagne hebben de rebellen niet alleen bewezen dat ze een geduchte aanwinst zijn in het proxy-netwerk van Iran, maar ze hebben ook laten zien dat ze meer dan capabel zijn om in de toekomst de commerciële scheepvaart opnieuw te bedreigen.

Amerikaanse zeestrijdkrachten hebben sinds de herfst een aanzienlijke hoeveelheid middelen ingezet om de Houthi’s te bestrijden.

De Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group, die bestaat uit het vliegdekschip Ike en een aantal andere oorlogsschepen, heeft tijdens zijn inzet meer dan 500 munitie afgevuurd en de vliegtuigen hebben tienduizenden uren gevlogen, hebben functionarissen van de marine de afgelopen weken bekendgemaakt.

Alleen al de gebruikte munitie is goed voor bijna 1 miljard dollar, onthulde minister van Marine Carlos Del Toro medio april, hoewel dat bedrag in de twee maanden daarna zeker is gestegen. Dit cijfer alleen al onderstreept de groeiende financiële aderlating van Amerika’s marineaanwezigheid in de regio, en het omvat niet de andere kosten die helpen om de operatie in stand te houden.

Business Insider heeft het Pentagon en het US Central Command gevraagd naar de totale kosten van de counter-Houthi operaties, maar heeft nog geen antwoord ontvangen.

De VS heeft vertrouwd op dure raketten om Houthi-munitie te vernietigen die een fractie kosten van de 2,1 miljoen dollar kostende SM-2 interceptor, bijvoorbeeld, maar experts zeggen dat het Pentagon de toenemende uitgaven voor raketten nog jaren kan volhouden. Wat de VS meer zorgen baart, zeggen ze, is het in stand houden van de oorlogsschepen van waaruit deze munitie wordt gelanceerd.

Experts zijn het er allemaal over eens dat de VS voor altijd oneindig veel geld zal hebben.

  Zal Israël Zuid-Libanon binnenvallen?

De werkelijke getallen zijn onzinnig. RFK Jr. heeft hier veel over gesproken. Ik kan het exacte citaat nu niet vinden, maar volgens mij zei hij dat over 15 jaar 100% van de belastinginkomsten naar het afbetalen van de staatsschuld zal gaan. Ik herinner me dat Ron Paul het hier in de jaren 2000 over had, en toen verhoogde Trump de schuld meer dan elke andere president in de geschiedenis bij elkaar, en Biden doet nog iets extremer dan Trump.

Het is interessant om hier te vermelden, omdat het vermogen van de Amerikaanse regering om deze schuld te laten oplopen gebaseerd is op het vermogen van het Amerikaanse leger om de wereld te domineren. En toch, hier zijn ze, miljarden aan het uitgeven om te vechten tegen mannen in slippers, en ze verliezen.

Directeur van de nationale inlichtingendienst Avril Haines waarschuwde vorige maand dat de Houthi’s waarschijnlijk nog wel enige tijd actief zullen blijven. Elementen van de Eisenhower aanvalsgroep hebben de Rode Zee al een keer verlaten om te worden herbewapend en bevoorraad en het Pentagon heeft de maandenlange inzet onlangs voor een tweede keer verlengd.

“Zolang we de wil hebben om dit te doen, kunnen we dit volhouden,” vertelde de gepensioneerde generaal Joseph Votel, die in de jaren 2010 de CENTCOM-commandant was, aan Business Insider. “We zijn groot genoeg, we hebben genoeg mogelijkheden en capaciteit om dat te doen. Het zal er om gaan of we dit willen blijven doen.

Een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis zei dat de VS zich blijft inzetten voor de strijd tegen de Houthi’s omdat de rebellen een “zeer levensvatbare dreiging” blijven en nog steeds problemen veroorzaken voor scheepvaartmaatschappijen.

Of ze nu een bedreiging vormen of niet, als er geen weg naar de overwinning is, wat is dan het nut van vechten?

  Israëlische atleten kunnen zonder beperkingen deelnemen aan de Olympische Spelen - "Kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun regering" 

Blijkbaar is het punt dat de VS moet vechten tegen mensen die hun positie als wereldpolitie in twijfel trekken. Maar is het niet erger als ze vechten en verliezen dan helemaal niet vechten?

Er lijkt ook een echt gevoel van een dreigende wereldoorlog te zijn. Alles wijst erop dat veel mensen in Washington dit zien als een oplossing voor hun problemen. Dit is niet echt logisch. Maar de afgelopen 20 jaar hebben ze zichzelf echt in een hoek gedreven. Er is geen ruimte om terug te krabbelen. Tenminste, de mensen in Washington zien geen mogelijkheid om terug te krabbelen, of willen dat niet. Het is mogelijk dat intelligente mensen een manier vinden om het imperium te ontmantelen, zodat de VS weer een gewoon land kan worden, zonder interne ineenstorting.

Maar dan heb je nog dat immigratiegedoe, dat voorbestemd lijkt om tot een interne ineenstorting te leiden, aangezien die bruine mensen waar de regering ons mee vervangt over het algemeen niet de capaciteiten hebben om een complex, ontwikkeld land te leiden (vandaar dat hun eigen landen shitholes zijn).


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Houthi’s zinken westerse hegemonieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe “wind of change” blies in de verkeerde richting
Volgend artikelANGST PSYOP: Vogelgriep met hoge mortaliteit kan al ontworpen zijn voor snelle overdracht op mensen, waarschuwt voormalig CDC-hoofd Dr. Robert Redfield
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Die overleven de atoombom(en)….net zoals Hamas én Hezbollah’s….onder de Grond-Steden… honderden meters diep en uitgestrekte van Land tot Land….Owèè Israël…🤔🎱😁

 2. “aangezien die bruine mensen waar de regering ons mee vervangt over het algemeen niet de capaciteiten hebben om een complex, ontwikkeld land te leiden”
  Nou zeg, wat doen de ratten die ons nu leiden het geweldig.

 3. Het zijn niet alleen Biden en Trump geweest die de staatsschuld verhoogden. In feite heeft iedere president in de laatste decennia dat gedaan. Obama wist de schuld in 1 termijn te verdubbelen, best een prestatie.
  Het probleem is gewoon dat er in feite geen antwoord is dan een volledige burgeroorlog waarna de volledige regering op de schop gaat.
  De top uitgaven zijn de sociale zekerheid (nou, ja, voornamelijk het geld dat naar alleenstaande zwarte moeders gaat, want voor de werkende klasse is er niet veel), het leger en de aflosssingen op de staatsschuld. (Het is duidelijk dat er enorm veel geld in allerlei departementen naar de CIA wordt doorgesluisd, maar zo staat het niet op de begroting).
  En dat laatste is een post die binnenkort groter zal zijn dan de kosten voor het leger. Er is ook nulkommanul kans dat die schuld ooit gaat worden afgelost; wiskundig is dat gewoon niet mogelijk in het huidige model.

  Dat houdt in dat men op een andere manier met die schuld moet omgaan. Aangezien die wordt afgezet tegen het bruto nationaal inkomen zou een mogelijkheid zijn (op papier althans) om dat te vergroten. Maar daar heb je wel een werkende economie voor nodig die daadwerkelijk zaken produceert en die is juist gekrompen; mijnbouw, visserij, landbouw en de maakindustrie zijn allemaal enorm gekrompen.

  In principe is er wel een mogelijkheid om hier uit te komen zonder oorlog; schaf de inkomstenbelasting voor burgers af. Schaf de BTW af, of zet die op 0.5% en voer een nieuwe belasting in; 0.25% op iedere financiele transactie die geen daadwerkelijke goederen betreft. Dus de acties tussen banken en financiele instellingen onderling, de verhandelingen op derivaten, de handelingen op de beurs, de handelingen tussen verzekeringsmaatschappijen. Die transacties vormen veruit het grootste deel van de transacties die dagelijks worden gedaan.
  Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, want daar zouden de financiele instellingen zwaar bij inleveren terwijl de gewone burger ervan zou profiteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in