Op 22 februari, twee dagen voordat de Russische troepen de Oekraïne binnenvielen, legden de VS en de EU Rusland een massa sancties op. Ze namen ook zo’n 300 miljard dollar aan Russische reserves in beslag die in het “westen” waren geïnvesteerd. Over de sancties hadden de EU en de VS maandenlang onderhandeld en voorbereidingen getroffen, schrijft Moonofalabama.org.

Het idee was om Rusland binnen enkele weken failliet te laten gaan. De misleide mensen achter deze sancties hadden geen idee hoe groot de economie van Rusland werkelijk is en die sancties lieten het zien. De sancties hadden geen enkele invloed op Rusland, maar de gevolgen ervan leidden tot een tekort aan energie in Europa en verhoogden de toch al hoge inflatiecijfers. De inflatie in Rusland daalt en de algemene economische cijfers zijn goed. De nu hogere energieprijzen genereren voldoende extra inkomsten om de oorlogsinspanningen volledig te financieren.

Iemand met gezond verstand zou concluderen dat de sancties een vergissing waren en dat opheffing ervan Europa meer zou helpen dan Rusland. Maar nee, de Amerikaanse en Europese pseudo-elites zijn niet langer in staat om op een verstandige manier te handelen. In plaats daarvan verdubbelen ze het meest idiote sanctieplan waarvan men ooit heeft gehoord:

De Europese Unie ging woensdag door met een ambitieus maar onbeproefd plan om de olie-inkomsten van Rusland te beperken.

Als de wereldwijde olieprijs hoog blijft, zou dat de inspanningen van de Europese Unie om een prijsplafond op te leggen aan Russische olie bemoeilijken. Verwacht werd dat dit plan donderdag definitief zou worden goedgekeurd, nadat onderhandelaars van de EU een akkoord hadden bereikt over de maatregel als onderdeel van een nieuw pakket sancties tegen Moskou.

Volgens het plan zou een comité met vertegenwoordigers van de Europese Unie, de Groep van 7 en andere landen die instemmen met het prijsplafond, regelmatig bijeenkomen om te beslissen over de prijs waartegen Russische olie moet worden verkocht, en die prijs zou veranderen op basis van de marktprijs.

Verschillende diplomaten die betrokken zijn bij de besprekingen in de E.U. zeiden dat Griekenland, Malta en Cyprus – maritieme landen die het meest getroffen zouden worden door de maximumprijs – de verzekering hebben gekregen dat hun zakelijke belangen behouden zouden blijven.

De landen hielden het achtste sanctiepakket tegen dat de Europese Unie sinds de Russische inval in Oekraïne heeft aangenomen, omdat ze vreesden dat een prijsplafond voor Russische olie die buiten het blok wordt uitgevoerd, hun scheepvaart-, verzekerings- en andere industrieën zou aantasten, aldus de diplomaten.

Door de hoge olieprijzen haalt Rusland miljarden dollars aan inkomsten binnen, ook al verkoopt het kleinere hoeveelheden. Het plafond – onderdeel van een breed plan van de regering-Biden waarmee de G7 vorige maand heeft ingestemd – is bedoeld om de prijs van Russische olie lager vast te stellen dan nu het geval is, maar nog steeds boven de kostprijs. Het Amerikaanse ministerie van Financiën berekent dat het plafond het Kremlin jaarlijks tientallen miljarden dollars zou ontnemen.

  Sanctieramp: Schuilplaats in warmtezalen tijdens gasnoodsituatie

Hoe zorg je ervoor dat een grote producent van een zeldzaam goed dat onder de algemene marktprijs verkoopt? Tenzij je een zeer sterk koperskartel hebt dat ook dat product van elders kan betrekken, lukt dat niet. Het is een economische onmogelijkheid.

Om de maatregel effectief te maken en de Russische inkomsten te beperken, zouden de Verenigde Staten, Europa en hun bondgenoten India en China, die aanzienlijke hoeveelheden Russische olie kopen, ervan moeten overtuigen die olie alleen tegen de afgesproken prijs te kopen. Deskundigen zeggen dat zelfs met bereidwillige partners het plafond moeilijk te implementeren zou kunnen zijn.

Rusland heeft verklaard dat het geen olie zal verkopen aan partijen die het prijsafsprakenstelsel van de G7 steunen. Daarom zullen noch China, noch India, noch enig ander land naast de EU en de VS ermee instemmen zich eraan te houden.

Het hele idee is idioot en veel te ingewikkeld om iets te bereiken:

Volgens de nieuwe regels zouden bedrijven die betrokken zijn bij het vervoer van Russische olie – waaronder reders, verzekeraars en assuradeuren – ervoor moeten zorgen dat de olie die zij helpen vervoeren wordt verkocht tegen of onder het prijsplafond. Als zij worden betrapt op hulp aan Rusland bij de verkoop tegen een hogere prijs, kunnen zij in hun eigen land worden aangeklaagd wegens overtreding van de sancties.

Vanaf 5 december geldt in het grootste deel van de Europese Unie een embargo op Russische ruwe olie, en in februari op aardolieproducten. Het prijsplafond voor zendingen naar niet-EU-landen is door de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen bepleit als een noodzakelijke aanvulling op het Europese olie-embargo.

Volgens de overeenkomst met de EU mogen Griekenland, Malta en Cyprus Russische olie blijven verschepen. Als zij er niet mee hadden ingestemd om hun bedrijven in de voorhoede van de toepassing van het prijsplafond te plaatsen, zou het hun verboden zijn geweest om Russische olielading buiten de Europese Unie te verschepen of te verzekeren, wat een enorme klap zou zijn geweest voor grote industrieën.

Meer dan de helft van de tankers die nu Russische olie verschepen zijn in Griekse handen. En de financiële diensten die deze handel ondersteunen – waaronder verzekeringen, herverzekeringen en kredietbrieven – zijn voor het overgrote deel gevestigd in de Europese Unie en Groot-Brittannië.

Dit is natuurlijk een open uitnodiging aan andere landen om ten koste van Europese bedrijven toe te treden tot de oliescheepvaart en aanverwante financiële diensten.

  Lepelbuiger Uri Geller geeft waarschuwing aan president Poetin - Dreigt Rusland met kernbommen te bestoken met zijn helderziende krachten

China en India zullen beide hun marktaandeel op die gebieden vergroten. Hun schepen zullen Russische olie vervoeren naar wie het maar wil kopen voor de marktprijs minus de altijd onderhandelbare Russische korting. Griekse schepen zullen stilliggen of worden verkocht, terwijl Indiase, Chinese en andere Aziatische tankers het heel erg druk zullen hebben. China’s grote verzekeringsmaatschappijen zullen zich graag aansluiten bij die nieuwe wereldwijde dienstensector.

Dat de Europese bureaucraten hebben ingestemd met dit domme Amerikaanse idee, dat het Europese bedrijfsleven vooral zal schaden, is nog een teken dat Brussel het heeft opgegeven om een agentschap te hebben.

Vandaag reageerden de OPEC+-landen, het oliekartel, op het idiote sanctie-idee en de komende wereldwijde depressie door overeen te komen hun dagelijkse productie met 2 miljoen vaten te verlagen. Dit werd niet gedaan uit Saoedische solidariteit met Rusland. Saoedi-Arabië heeft olie van meer dan 80 dollar per vat nodig om zijn begroting te financieren.

Brent Crude, die op 26 september was gedaald tot $83/bl, is sindsdien gestegen tot $93/bl.

De wereldwijde vraag naar olie bedraagt ongeveer 100 miljoen vaten per dag. Als de vraag op peil blijft, zal de vermindering van de OPEC+ productie met 2% aanzienlijke prijseffecten hebben en ligt $100 per vat binnen handbereik.

Maar OPEC+ streeft naar stabiele prijzen, niet naar aanzienlijke prijsstijgingen. Tijdens de OPEC+ sessie van vandaag liet de Saoedische prins Abdulazis deze tabel zien:

Klik voor groot

Sinds het begin van het jaar zijn de prijzen voor alle vormen van koolstofhoudende energie behalve ruwe olie aanzienlijk gestegen. Abdulazis betoogde dat de grafiek aantoont dat OPEC+ de olieprijzen op verantwoorde wijze beheert. De EU doet absoluut niet hetzelfde.

  Let op wat Vladimir Poetin zegt

De regering Biden heeft ondertussen de inhoud van de Amerikaanse Strategic Petroleum Reserve bijna gehalveerd. Dit om de Amerikaanse pompprijzen laag te houden en de Democraten aan de macht te houden.

Klik voor groot

Geen van beide is een verantwoord.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Je niet weet wat je mist, totdat het er niet meer is. Het is al te laat, dus neem uw tijd om ervan te lerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlles wat fout gaat, was gepland door de samenzweerders
Volgend artikelPolitiek met andere middelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Waarom buigt het hele westen zich als een octopus over Oekraïne en stellen ze al hun geld en wapens beschikbaar om deze proxy-oorlog te winnen? Er zit in Oost Oekraïne voor 7500 miljard (7,5 biljoen) aan essentiële grondstoffen die noodzakelijk zijn voor het slagen van de Green Deal (denk bijvoorbeeld aan grondstoffen voor zonnepanelen, windturbines en accu’s etc ).

  Die hele ‘duurzaamheidstransitie’ loopt ongekende averij op of is gedoemd te mislukken als het westen niet de controle over Oekraïne heeft. Die oorlogstaal van D666 en Brussel schreeuwen ze niet voor niks van de hoogste torens. Daarom wilde ze van meet af aan ook niks van diplomatie en vredesbesprekingen weten. Op de achtergrond wordt alles aangestuurd vanuit Washington zoals gewoonlijk. Check de video. Kwartiertje. “David Boerstra: “Zonder Oost-Oekraïne is de Green Deal gedoemd te mislukken!” https://www.youtube.com/watch?v=F_mKt1VkAhk

 2. “Saoedi-Arabië heeft olie van meer dan 80 dollar per vat nodig om zijn begroting te financieren.”

  Die oorlog in Yemen is dan ook niet goedkoop.

 3. Het hele punt is dat het Angelo Zionisten Rijk die hun vazallen Amerika, de VK en de EU aansturen nog nooit eerlijk gehandeld heeft. Het was altijd een land met geweld veroveren en dan een marionet als heerser te plaatsen in het land, om vervolgens het land te plunderen. Deze methode doen ze al eeuwen lang. Het plan was om ook Rusland daaraan te onderwerpen, maar dat viel tegen en de sancties kwamen als een boemerang terug. Nu andere landen deze ontwikkelingen zien, sluiten zij zich massaal aan bij de BRICs waardoor het Angelo Zionisten Rijk steeds verder in het nauw komt. Een situatie die al eeuwen niet meer is voor gekomen. Daarom blijven de vazallen eigenwijs en arrogant door gaan met hun gebruikelijke afpers methodes en blijven hun opgedragen scripts gehoorzaam uitvoeren. De vazallen zijn niet bij machte om zelf het tij te keren en in te spelen op de markt situatie. Want alle marionetten hebben trouw gezworen, dat falen geen optie is en als zij toch falen, dat zij door hun eigen leden vermoord zullen worden. Daarom blijven zij vast houden aan de opgelegde scripts koste wat het kost en tegen beter weten in. Dat deze marionetten hun landen daarmee compleet ruïneren en de bevolkingen berooid achter laten interesseert ze geen donder, alleen hun eigen huid telt.

 4. ” Dat deze marionetten hun landen daarmee compleet ruïneren en de bevolkingen berooid achter laten interesseert ze geen donder, alleen hun eigen huid telt.”

  Het interesseert ze wel; het is onderdeel van het plan. De grote vraag is of Rusland ook in het complot zit. Vooralsnog werken ze mee aan het plan.

 5. Het plan lijkt om een derde WO uit te lokken,en zodoende de mensheid te elimineren,You own nothing but will be happy.
  De elite zit diep ondergronds en kan het jaren uithouden.
  Hoelang de straling blijft is onbekend.
  Ruslands grondstoffen komt ze zeker van pas.
  Ze willen geen vrede,er word niet gepraat alleen maar meer wapens en geld gestuurd.
  En over een heeel lange tijd speelt de circle of life weer haar altijd terug komend lied.

  https://youtu.be/fc-_t-SS-WQ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in