De wet van Benford is een wiskundige wet die kan worden gebruikt om criminaliteit en gemanipuleerde gebeurtenissen te bestrijden. Berekeningen met het model laten zien dat de Democraten in de Verenigde Staten uitgebreide verkiezingsfraude hebben gepleegd.

De wet van Benford laat zien dat er in sommige deelstaten sprake is van grootschalige verkiezingsfraude, terwijl het in andere staten laat zien dat er legaal is gestemd. Verkiezingsfraude is geconcentreerd in staten waar het nodig was dat Joe Biden de verkiezingen won. Klik op de afbeelding om naar GitHub te gaan waar meer gegevens en grafieken worden gepresenteerd.

Politici liegen vaak, maar de wiskunde niet. De wet van Benford, ook wel bekend als de  Newcomb-Benford wet, de wet van de afwijkende cijfers, of de wet voor het eerste cijfer van getallen, is een observatie over de frequentieverdeling van de leidende cijfers in veel reële sets van numerieke gegevens.

De wet van Benford wordt voor talloze doeleinden gebruikt door verzekeringsmaatschappijen om fraude op te sporen, door de politie om criminaliteit op te sporen, door het belastingkantoor om belastingfraude op te sporen, en nog veel meer.

Simpel gezegd laat de wet van Benford zien dat in natuurlijk voorkomende verzamelingen van getallen, het leidende getal waarschijnlijk klein is.

Bij beeldanalyse, bijvoorbeeld, kunt u met de wet van Benford de aanwezigheid van de kleurinhoud en pixelaanwezigheid van een afbeelding meten en de uitkomst vergelijken met hoe de afbeelding eruit moet zien volgens de wet van Benford. Als de componenten van een afbeelding aanzienlijk afwijken van de Benford-distributie, weet men dat de afbeelding is gemanipuleerd.

  Facebook gaat frontaal Big Brother met nieuwe "extremisme"-waarschuwingen

Dit is wat programmaleider Latif Nasser vertelt in de vierde aflevering van de Amerikaanse wetenschapsdocumentaire serie Connected: The Hidden Science of Everything, deel “Digits”.

Als een grote hoeveelheid gegevens sterk afwijkt van de wet van Benford, kan dat een aanwijzing zijn dat de cijfers zijn gefabriceerd of gemanipuleerd. Dit maakt de wet praktisch bruikbaar voor controle op veel verschillende gebieden. Zo is de wet bijvoorbeeld van toepassing op de economische boekhouding, prijslijsten, het aantal stemmen bij stemmen tussen een groot aantal alternatieven, zoals bij presidentskandidaten en veel senatoren, en de bevolking in de steden.

Als de aantallen gelijkelijk verdeeld zouden zijn, zou elk aantal ongeveer 11,1 procent van de gevallen voorkomen. De wet van Benford doet ook voorspellingen over de verdeling van tweede getallen, derde getallen, cijfercombinaties, enzovoort.

Men kan eenvoudigweg zeggen dat in sets die de wet gehoorzamen, het getal 1 in ongeveer 30 procent van de gevallen als het belangrijkste significante getal wordt weergegeven, terwijl 9 met minder dan vijf procent frequentie voorkomt.

De wet stelt bijvoorbeeld dat het getal 1 in 30,1 procent van de gevallen het eerste cijfer moet zijn, het cijfer 2 in 17,6 procent van de gevallen en het cijfer 9 in 4,6 procent van de gevallen in een grote hoeveelheid gegevens.

Wikipedia verandert – de massamedia houdt zich stil

De Engelstalige Wikipedia-pagina over de wet van Benford werd op zaterdag geredigeerd, een dag na de publicatie van de gegevens die de basis vormen voor de Benford-berekeningen achter de grafieken waar dit artikel naar verwijst.

Op 15 januari beschreef Wikipedia’s artikel hoe de wet van Benford werd gebruikt om verkiezingsfraude in Iran te onthullen, terwijl het artikel ook stelde dat “andere deskundigen” geloven dat de wet van Benford onbruikbaar is in de analyse van verkiezingsfraude.

  Britse historicus Niall Ferguson: Als Biden wint, dreigt de Derde Wereldoorlog

In het door Wikipedia op zaterdag herziene artikel wordt niet meer vermeld dat de methode werd gebruikt om verkiezingsfraude in Iran aan het licht te brengen. Er staat nu dat de methode niet “onfeilbaar” is en dat drie genoemde politieke wetenschappers – dat wil zeggen geen wiskundigen of statistici – de methode als “problematisch” en “misleidend” beschouwen in studies over verkiezingsfraude.

Desalniettemin wordt de wet van Benford zeer vaak gebruikt in fraudeonderzoeken. Zoals Latif Nasser in zijn hierboven gepresenteerde documentaireserie uitlegt, is de berekeningsmethode zo krachtig “dat de Amerikaanse regering niet eens wil dat wij ervan weten”, wat bijvoorbeeld geldt voor de Amerikaanse Belastingdienst IRS.

Maar de studies die zijn gepresenteerd op basis van de tot nu toe getelde stemmen, tonen aan dat Joe Biden de stemmen van de mensen heeft gewonnen door uitgebreide verkiezingsfraude.

Of de Amerikaanse autoriteiten, politici of de mainstream media zich zorgen maken over de wiskundige aanwijzingen en bewijzen van verkiezingsfraude in het voordeel van Joe Biden,  is een heel andere vraag die de toekomst zal uitwijzen.

Uiterst ongelijk aantal stemmen tussen Trump en Biden in D.C. – vraag over verkiezingsfraude wordt in de VS gedebatteerd

Vorig artikelLinkse meutes uiten hun woede op Trump-pop
Volgend artikelVerkiezingsfraude in de Verenigde Staten of niet – vreemde afwijkingen in het stemgedrag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in