Wensdenken heeft de overhand in de strijd om de westerse perceptie van de oorlog in Oekraïne te vormen. Sympathie voor de in de minderheid zijnde en onderbewapende verdedigers van Kiev heeft geleid tot overdrijving van Russische tegenslagen, miskenning van de Russische strategie, en zelfs ongegronde beweringen van amateur-psychoanalytici dat Poetin zijn verstand verloren heeft, schrijft Bill Roggio.

Een meer nuchtere analyse laat zien dat Rusland misschien een knock-out slag heeft willen uitdelen, maar altijd goed voorbereide plannen had voor vervolgaanvallen als zijn eerste zetten onvoldoende zouden blijken.

De wereld heeft Poetin al eerder onderschat en die fouten hebben voor een deel tot deze invasie in Oekraïne geleid.

Nu de oorlog aan de gang is, moeten wij met een heldere blik kijken. Maar zelfs de professionals van het Pentagon laten hun oordeel door sympathie vertroebelen. Nog maar twee dagen na de Russische invasie in Oekraïne beweerden de voorlichters van het Amerikaanse Ministerie van Defensie al snel dat het uitblijven van de inname van Kiev in de eerste dagen van de oorlog een ernstige tegenslag was.

De voorlichters van het DoD suggereerden dat het offensief van Rusland ver achter lag op het schema of zelfs mislukt was omdat de hoofdstad niet gevallen was. Maar de Amerikaanse leiders hadden moeten leren hun hoop in te tomen na hun catastrofale terugtrekking uit Afghanistan.

Opnieuw trappen de Amerikaanse en Westerse functionarissen in de val dat zij Poetin en zijn doelstellingen niet begrijpen.

Naar verluidt geloofde Poetin dat de Oekraïense regering zou instorten zodra de Russische troepen de grens zouden oversteken en naar Kiev zouden doorstoten. Poetin hoopte zeker op een snelle overwinning, maar hij vertrouwde duidelijk niet op zijn openingssalvo als het enige plan voor succes. Het Russische leger was veeleer bereid het land met geweld in te nemen, als een snelle onthoofdingsaanval te kort zou schieten.

Dit soort plan zou bekend moeten zijn bij Amerikanen die zich de invasie van Irak in 2003 herinneren.

In de eerste uren van de oorlog lanceerde de Amerikaanse luchtmacht haar “shock and awe”-campagne in een poging Saddam Hoessein en andere belangrijke leiders te doden en de regering ten val te brengen. Saddam overleefde het, maar het Amerikaanse leger was er helemaal klaar voor om er een grondaanval op te zetten.

  Salvation Army of Ukraine heeft staatswebsites gehackt en opgeroepen tegen Zelensky te vechten

Een blik op het Russische militaire offensief toont aan dat er een plan was voor een grootscheepse invasie, die Rusland nu aan het uitvoeren is.

Conventionele, gemechaniseerde oorlogvoering is een onderneming die veel tijd en middelen vergt, en een operatie van deze omvang wordt niet in dagen in elkaar geflanst.

Het Russische offensief vindt plaats op vier afzonderlijke fronten. Op een vijfde front, in Oost-Oekraïne, dat Poetin vorige week onafhankelijk verklaarde, binden Russische troepen Oekraïense troepen aan zich die elders nodig zijn. Het grootste deel van de Russische troepen rukt op in zuidelijke richting, van Wit-Rusland naar Kiev.

De Russische opmarskrachten, waaronder lucht-, mobiele en verkenningstroepen, zijn al sinds het begin van de oorlog buiten Kiev in gevecht met de Oekraïense troepen. Een enorme colonne Russische troepen, naar schatting meer dan 40 mijl lang, bevindt zich slechts 20 mijl ten noorden van Kiev, en is zich waarschijnlijk aan het verzamelen om de hoofdstad te omsingelen.

Indien de Russische troepen Kiev kunnen innemen en naar het zuiden oprukken om zich te verbinden met de troepen aan het Krim-front, waardoor Oekraïne in tweeën wordt gesplitst, zou dat een zware slag zijn voor de regering Zelenski.

Wat belangrijker is dan een handvol tegenslagen, is dat de Russische troepen in minder dan een week tijd 70 mijl in betwist terrein zijn opgerukt en zich in de buitenwijken van de hoofdstad bevinden. Dit is geen teken van een ongeorganiseerd, slecht in elkaar gezet, en mislukt offensief.

De zuidwaartse opmars van Wit-Rusland naar Kiev wordt gesteund door een andere Russische colonne, die vanuit het oosten in de omgeving van Koersk gelanceerd is. Indien deze colonne zich bij de Russische troepen in de buurt van Kiev kan aansluiten, zal zij de Oekraïense troepen in het grootste deel van de provincies Tsjernihiv en Sumy omsingelen, waardoor het Oekraïense leger van de broodnodige soldaten en het elders benodigde oorlogsmateriaal wordt beroofd, en de regering van twee noordelijke provincies wordt afgesneden.

  Amerikaanse hegemonie bedreigt de wereld niet langer

Verder naar het oosten hebben de Russische strijdkrachten een breed offensief gelanceerd tegen Kharkiv, de op één na grootste stad van Oekraïne, die nu belegerd wordt. In het zuiden zijn Russische troepen, gesteund door amfibische aanvallen vanuit de Zwarte Zee en de Zee van Azov, vanuit de Krim Oekraïne binnengestroomd.

Aan dit front hebben de Russische troepen zich langs twee hoofdassen vertakt, een noordwestelijke langs de rivier Pivdennyi Buh, en een andere noordoostelijke langs de kust en landinwaarts naar de regio Donbas, die Rusland kort voor de invasie heeft geannexeerd.

Indien Russische colonnes van een van beide zuidelijke fronten zich kunnen aansluiten bij troepen verder naar het noorden, zouden zij veel Oekraïense troepen van versterking afsnijden – een van de twee colonnes is al ruwweg 160 mijl opgeschoten.

De Russische generaals hebben er vaak voor gekozen om steden en dorpen die zich verzetten te omzeilen en ze te isoleren om ze later aan te pakken.

Op het ogenblik zijn de artillerie- en raketaanvallen daar beperkt gebleven, misschien om de burgers een boodschap te sturen als waarschuwing voor wat komen kan. Poetin schijnt Oekraïne ongeschonden te willen innemen, maar zal niet aarzelen om de intensiteit van de aanvallen op te voeren als dat nodig is.

Het systematische karakter van de Russische aanval staat haaks op de speculaties dat Poetin de controle over zijn zinnen verloren heeft. Niemand weet het zeker, maar het optreden van Poetin lijkt dat van een koude en berekenende tegenstander te zijn. Zijn besluit om Oekraïne binnen te vallen afdoen als een vorm van waanzin is in feite een excuus om Poetins waarschijnlijke beweegredenen en toekomstige daden te negeren.

Strategisch gezien begon Poetins opmars naar Oekraïne ruim tien jaar geleden, toen hij Georgië binnenviel en op de Balkan zette door de marionettenregimes van het Kremlin in de regio’s Abchazië en Zuid-Ossetië te erkennen. In 2014 bezette en annexeerde Poetin de strategische Oekraïense regio de Krim, die als lanceerplatform diende voor de huidige invasie.

  Navalny werd vermoord door het Covid mRNA "vaccin"

Poetin betaalde voor beide acties weinig prijs.

De Verenigde Staten en Europa legden beperkte sancties op, maar bleven met hem in gesprek over de Iraanse nucleaire overeenkomst en andere topkwesties. Vandaag heeft Poetin berekend dat het innemen van Oekraïne met geweld in zijn belang en dat van Rusland is.

Hij heeft er ongetwijfeld op gerekend dat het Westen diplomatieke en economische sancties zou opleggen, waarmee de leiders van de V.S. en Europa van tevoren hadden gedreigd. Poetin heeft misschien de Oekraïense weerstand en de intensiteit van het verzet van het Westen verkeerd ingeschat, maar dat betekent niet dat hij gek is of de mogelijkheden niet overwogen heeft en ervoor gekozen heeft om toch binnen te vallen.

Het valt nog te bezien of Poetins plan zal slagen of mislukken, maar wat duidelijk is, is dat er een plan was om Oekraïne met geweld binnen te vallen, en dat plan is vanaf de eerste dag uitgevoerd.

De Oekraïense troepen leveren een strijd onder moeilijke omstandigheden en tegen grote tegenstand. Rusland heeft de meeste, zo niet alle voordelen. Het kan Oekraïne vanuit drie verschillende richtingen aanvallen, en heeft dat ook gedaan. Het Russische leger heeft een beslissend voordeel in mankracht, en in lucht-, zee- en pantsersuperioriteit. Het heeft enorme middelen om uit te putten. Terwijl Oekraïne de steun heeft van een groot deel van de internationale gemeenschap, die wapens levert, vecht Oekraïne alleen.

Geloven dat de aanval van Rusland slecht verloopt, geeft het Westen misschien een beter gevoel, maar is in strijd met de feiten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMoskou waarschuwt – WO III zal nucleair zijn
Volgend artikelDe Oekraïense komiek geeft niet om zijn volk – Hij heeft liever dat zij hun leven opofferen voor zijn arrogantie en waanideeën
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. https://www.niburu.co/het-complot/17185-en-plotseling-is-daar-een-europa

  Last but least
  https://www.niburu.co/het-complot/17188-rothschild-man-macron-wint-op-alle-fronten

  Vandaag in een winkel klein kind huilde .
  Kreeg ineens een rot gevoel .. Kleintje je hebt geen toekomst !!
  Neil Yong album Harvest

  Old man, look at my life
  Twenty-four, and there’s so much more
  Live alone in a paradise
  That makes me think of two
  Love lost, such a cost
  Give me things that don’t get lost
  Like a coin that won’t get tossed
  Rolling home to you

  Old man, take a look at my life
  I’m a lot like you
  I need someone to love me
  The whole day through
  Ah, one look in my eyes
  And you can tell that’s true

  Lullabies, look in your eyes
  Run around the same old town
  Doesn’t mean that much to me
  To mean that much to you
  I’ve been first and last
  Look at how the time goes past
  But I’m all alone at last
  Rolling home to you

  FUCK !

 2. Hallo FrontNieuws redactie,
  Voor wie zijn jullie? Voor een standvastig Europa of voor een Rusland die bestuurd wordt door een labiele leider, die alle rechten en wetten overtreedt? En zijn politieke tegenstanders in de gevangenis dondert. En zover durft te gaan om met atoomwapens de gehele vrije wereld te bedreigen en ze zelfs te gebruiken en zo de wereld om zeep te helpen, zelfs zijn eigen bevolking!! Wat een slimheid van deze man!!

  • Hoe eenzijdig kun je denken als je daadwerkelijk niet ziet hoe europa ALLE wetten overtreedt, inclusief grondrechten en de neurenberg code? Overal maar oorlogen begint, al dan voor olie of om een technocratisch totalitair bestel in te voeren waarvan jij straks een slaaf bent.

   Europese leiders bestaan uit corrupte pedofielen die genocide plegen.

   Jij bent niet de goede in dit verhaal.

  • Hoezo standvastig Europa???
   Wij Europeanen worden belazerd en afgeknepen door onze ‘regering’ of is je dat de afgelopen twee jaar ontgaan???
   Ga eens wat minder af op de desinformatie van de mainstream media!

   • Ik ben ook behoorlijk geschokt door de reacties. Tijdens die revolutie lukte het mij nog om met heel veel moeite echte info te vinden, met vids en fotos. Sindsdien censureert Google het internet dermate dat ik niet eens een poging waagt. Het Ukrainse leger heeft gruwelijke oorlogsmisdaden gepleegd in die oostelijke provincies. Die vanaf het begin duidelijk waren niet bij het westers georienteerde Ukraine te willen horen maar aangesloten te willen blijven bij Rusland. Putin beloofde ze te verdedigen indien nodig. Nogal hypocriet van het Westen na al die illegale oorlogen om deze man in MSM zo aan te vallen en zijn zaken te bevriezen. Biden is nb wegens corruptie in de Ukraine in meerdere rechtszaken veroordeeld. Of is dat waar het om gaat. Internationaal arrestatie bevel. Na de veroordeling van Bush jr in Maleisie tekende de USA een executive order met een aanval van Nederland plan, mocht het Internationaal Hof het wagen die zaak aan te nemen. Amerikaanse kruisraketten in NL gericht op Rusland. Wij het volk wilden ze niet. Lubbers beloofde ze weg te halen maar deed dat nooit. Misschien valt hier strak een preemptive nucleaire bom. Om zo de wereldbevolking te reduceren, nu Covid mislukt is. Ik ben zo klaar met zij die in onze wereld aan de touwtjes trekken.

  • Misschien toch wat meer moeite doen om echt nieuws bij te houden. Nucleaire wapens werden door het Westen al in Syrie gebruikt, waarvan fotos. En google Fallujah and birthdefects, illegaal gebruik wapens door US militairen. Verder nog alles wat we niet weten. Google censureert heftig. De revolutie zag ik echt nieuws wat totaal niet correspondeerde met MSM hier. Een groot deel van Ukraine wil niet bij het Westen horen en sterke banden blijven houden met Rusland. Ik heb de beelden van gruwelijke oorlogsmisdaden van het westerse Ukrainse leger in de provincies in het oosten gezien. Dit keer worden er beelden getoond die ook in 2015 op het internet te vinden waren. Een inwoner verteld dat alles voor burgers in Kiev normaal is en Rusland geen voor burgers essentiele doelen heeft aangevallen. Een andere inwoner deelt dat het Oekrainse leger zelf gebouwen verwoest. Een volgende heeft het over een oorlog voeren voor de NWO. Biden heeft verscheidene rechtszaken aan zijn broek gehad in de Oekraine wegens corruptie en is veroordeeld. Iets waar MSM hier het ook niet over heeft..En wat een hypocrisie. Na alle illegale oorlogen van het westen in AFghanistan, Irak, Syrie, Libie nu ineens moralistisch gaan doen over Putin die burgers in de Krim en de provincies in het OOsten van Oekraine beloofd heeft te beschermen. Is Putin te vertrouwen? Ik weet het niet. Hij heeft vaak een goed verhaal. Maar uiteindelijk zijn het allemaal Vrij Metselaars en is deze oorlog ms bedoeld om met nucleaire wapens de wereldpopulatie te verminderen. NL heeft de Amerikaanse kruisraketten nooit weggehaald en recent zijn die vernieuwd. Richting Rusland. Is die dreiging al genoeg om hier een nucleaire bom te droppen. Persoonlijk ben ik net als velen klaar met al dit gezeik en denk ik gooi maar. Dit is geen leven zoals leven bedoeld is. Maar ik heb kleinkinderen.

 3. kijkend naar kaartje van (gister( is er nu waarchijnlijk in het oosten een omsingelig van zestigduizend oekrainese troepen en is ten zuiden van kiev en ten noorden va de krim het gat bijna gedicht waardoor heel oost oekraine en nog een beetje onder russische controle is.

  dit is niet op nctv msm tv te zien in nederland

  • Taal is een krachtig middel. Was en is Rusland uit op controle over die provincies in het Oosten of komt Putin zijn belofte na hen te beschermen.
   Meerdere rechtszaken tegen Biden in de Oekraine wegens corruptie daar. Veroordeeld. Maar daar heeft MSM het niet over. Maar voor hetzelfde geld is Covid mislukt en proberen ze nu met nucleaire wapens de wereldbevolking te reduceren. Met Amerikaanse kruisraketten gericht op Rusland in NL lijkt het mij logisch dat Putin daar preventief een nucleaire bom op gooit. Mocht hij dat beslissen dan zijn wij allemaal toast.

 4. Laten we het rijtje labiele leiders eens samenvatten.
  –de idioot die graag in zijn blote kont met zijn vriendjes op video danst–de USA puppet in Oekraine;
  –Trudeau, de gestoorde hoerenzoon van Fideltje;
  –Adolfina merkel die het Stasi zwijn dat keizerin van de wereld wil worden
  –macron, die het blanke ras wil uitroeien, de Notre Dame in de fik zette , en oude wijven neukt
  –Rutte de gereformeerde ondermaatse flikker

  Typisch, dat deze “stabielen”voor de NWO, WEF, Great Reset, Kalergi zijn en dat willen bereiken door uitroeing van alle blanken en in totaal 5 milliard anderen….

  Putin labiel????????? Hij is de enige stabiele leider in deze waanzinnigheid; en zijn motivatie van deze oorlog is terecht.

  Maar het laten vermoorden van de puppet president aldaar voordat de invasie begon, was een betere oplossing geweest. Ook goedkoper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in