Verder geen problemen? De Oekraïense president Zelensky fantaseert over een kernoorlog en het wereldkampioenschap voetbal.

Crack? LSD? Cocaïne? Crystal meth? Al het voorafgaande? Als waarnemer van de huidige politieke gebeurtenissen vraagt men zich al enige tijd af welke roesmiddelen de Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, van zijn lijfarts voorgeschreven krijgt. In ieder geval kunnen zijn verwarde en onsamenhangende verklaringen niet meer vanuit een rationeel standpunt worden samengevat, schrijft Daniel Matissek.

Wat een vreemde verdedigingsoorlog die inmiddels alleen mogelijk wordt gemaakt door de bondgenoten van de aangevallene, die woedt in de uiterste oostelijke randen van Oekraïne en steeds meer verandert in een aanvalsoorlog: leiders van de slachtofferstaat werpen zich op als verdedigers van de vrije wereld en zorgen er collectief voor dat het Westen elke maand meer miljarden en meer geavanceerde wapens stuurt; nu doen ze er zelfs al het mogelijke aan om Amerika aanvallen op Rusland of zelfs preventieve oftewel, bijna term-identieke, “first-strike” nucleaire aanvallen te laten ondernemen – en niemand in onze regering lijkt enige twijfel te hebben over het vergalopperen van deze historisch ongekende alliantie. Tegelijkertijd komt het ongelooflijke maar ware nieuws dat Oekraïne, samen met Spanje en Portugal, serieus aanbiedt om het WK van 2030 te organiseren. Het is slechts een van de ontelbare eigenaardigheden van dit conflict, waarin de “democratische vrijheidswaarden van het vrije Westen” door het leiderschap in Kiev voor de gek wordt gehouden, ongeacht de Russische aanval.

Het was “de droom van miljoenen Oekraïense fans”, verklaarde de voorzitter van de Oekraïense voetbalbond, Andrij Pavelko, bijna op een satirische manier – alsof het een volkomen normaal proces is dat een land dat midden in een oorlog zit, waarvan het einde momenteel in de verste verte niet te voorzien is (ook vanwege de eigen onverzettelijkheid en obsessie met de eindoverwinning met zijn westerse bondgenoten), zich aanbiedt om een groot sportevenement te organiseren dat slechts acht jaar verwijderd is. Droomt de bevolking van een land in oorlog, waarvan miljoenen in ballingschap zijn gevlucht, echt van een WK? Verder geen problemen?

  Europa en de Verenigde Staten gaan voor Thelma en Louise

Een brandend verlangen naar sportinfrastructuur?

Pawelko zei verder dat de Europese voetbalfamilie “eensgezind als nooit tevoren” was opgetreden en bedankte “alle bevriende verenigingen namens duizenden kleine spelers – meisjes en jongens uit Mariupol, Kharkiv, Kherson, Irpin, Butscha en vele andere steden die het slachtoffer zijn van barbaarse militaire agressie”. Zelf gelooft hij blijkbaar niet dat juist deze bevolkingsgroepen andere zorgen hebben dan een WK. Internationale financiers zouden op dit punt achterdochtig moeten worden, als een land dat zichzelf voortdurend overtreft met nieuwe verzoeken om geld voor zijn wederopbouw (onlangs werd 350 miljard euro gevraagd) al van plan is enorme bedragen te investeren in voetbalstadions en andere sportinfrastructuur.

In het solidariteitsdronken Westen, met wiens activering en “morele ontketening” de door en door corrupte Oekraïense leiding de grote prijs heeft gewonnen, ja zelfs de jackpot van de eindeloze hoorn des overvloed, denkt men geen seconde na over dergelijke inconsistenties. De Spaanse voetbalbond, gesteund door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, zei dat Oekraïne uiteraard zou worden opgenomen om “bruggen te slaan en een boodschap van eenheid, solidariteit en vrijgevigheid van het hele Europese voetbal te verspreiden”. De Portugese federatie, die iets terughoudender was, zei dat ze te zijner tijd de voorwaarden voor toetreding van Oekraïne zou bespreken en vaststellen.

Wolken in het aureool

De Oekraïense president Volodymyr Selensky, die zich met steeds meer aandrang in de stijl van een krijgsheer hult, verklaarde woensdag in zijn dagelijkse kaki videotoespraak dat hij “optimistisch” was over de slaagkansen van het WK. Het zal “zeer symbolisch zijn als drie landen van de Europese Unie – Spanje, Portugal en Oekraïne – samen het WK kunnen organiseren”, zei hij, ervan uitgaande dat Oekraïne over acht jaar volwaardig lid van de EU zou zijn. Hoe nonchalant het aangename hier wordt gecombineerd met het zogenaamd nuttige, liet hij vervolgens meteen weer zien door, vrijwel in één adem met de euforische visie op de sportieve toekomst van zijn land, verdere leveranties van zware wapens uit Europa te eisen – ditmaal zogenaamd om te voorkomen dat “Russische tanks naar Warschau of Praag rijden”.

Daarbij raakt het aureool van het Kievse leiderschap steeds meer vertroebeld: inmiddels gaan zelfs de VS zelf ervan uit dat ten minste delen van de Oekraïense regering achter de moordaanslag op de dochter van de Russische schrijver Alexander Dugin op 20 augustus zitten. Morele blindgangers zullen dit waarschijnlijk ook zien als een energieke daad ter verdediging van de westerse en democratische vrijheidswaarden. Blijkbaar kan alles worden gerechtvaardigd met het aureool van een oorlogsslachtoffer. Deze zaak en de voortdurende verontrustende bewijzen van Oekraïense oorlogsmisdaden hebben echter geen merkbare invloed op de westerse bereidheid Oekraïne te steunen, die geen politieke, economische of morele grenzen lijkt te hebben.

  Dag drie: Het opzetten van een hamer en aambeeld

Cynische berekening

Ondanks alle bezwaren tegen militaire invasies en annexaties, die in de 21e eeuw gewoonweg onaanvaardbare instrumenten zijn, en ongeacht de afkeuring van Russische inmenging in complexe etnische conflicten in de buurlanden, rijst de vraag: kan een aangevallen land wegkomen met alles, of beter gezegd, in hoeverre willen wij ons laten gebruiken om verwerpelijke en uiteindelijk zelfbeschadigende doelen te helpen realiseren die veel verder gaan dan het eigenlijke doel van het beëindigen van de vijandelijkheden en het vestigen van een duurzame naoorlogse orde?

Meer en meer groeit de indruk dat Oekraïne hier zelf een cynische berekening uitvoert en de oorlog niet alleen gebruikt om zich te bewapenen met de modernste wapens, maar ook om een ongekende internationale opwaardering te ervaren, waardoor het in recordtijd (en zonder zelfs maar aan de eisen te voldoen) uitzicht heeft gekregen op EU-lidmaatschap en mogelijk toelating tot de NAVO – successen op het gebied van buitenlands beleid die zonder deze oorlog nooit mogelijk zouden zijn geweest voor deze grotendeels mislukte staat en dit corrupte, kleptocratisch vervallen land en zijn dubieuze regering. Nu wordt het interessant om te zien of dit Oekraïne daadwerkelijk zal worden beloond met het organiseren van een van de grootste sportevenementen ter wereld. Als er tegen die tijd nog WK’s zijn en Europa geen onbewoonbare nucleaire fall-outzone is geworden, waar de inscriptie op de grafsteen van onze beschaving is versierd: “Ze hebben tot de laatste snik gevochten voor de westerse waarden – tegen Rusland, voor Oekraïne”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerika drijft Europa in een nucleaire oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Zelensky vertelt de Amerikanen dat zijn land belangrijker voor hen moet zijn dan hun eigen land

Lees meer over:

Vorig artikel700 miljoen mensen zullen sterven door COVID-injecties, zegt Dr. David Martin
Volgend artikelRussisch aardgas: In de EU wordt alleen nog aan Hongarije geleverd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Kunnen zij een voetbalwedstrijd organiseren tussen Oekraine en Rusland, ipv de oorlog voort te zetten?
  De cup heet dan; Vrede op heel de wereld ongeacht wie zou winnen!

 2. Laat die zelensky nou maar lullen.Die gaat dat WK echt niet krijgen daar trapt de FIFA echt niet in.
  DE schuld van Oekraine is zo gigantisch groot en zal nooit afbetaald gaan worden het zijn slechts verwarrende woorden van een drugsverslaafde. Niet serieus nemen dat is mijn advies.

  • Wel toepasselijk dan dat Los Angeles de O.S. van 2028 organiseert.
   Toch benieuwd ook hoeveel atleten er in 2024 dood neer zullen vallen in Parijs, mochten er in die stad dan nog mensen leven.

 3. Noem deze achterlijke idioot toch niet steeds maar weer president……hij is een idioot, een stuk vlees op poten…..kijk even bij Makov op de site zie link….

  https://www.henrymakow.com/

  En ze wrijven het ons ook nog flink even erin want…..”Eu Parliament has nominated Zelinsky, right, for Nobel Peace Prize”………..

  Dit is toch bij God niet meer serieus te nemen of zie ik dat nu verkeerd……!!??

  En ik merkte hier al eerder op dat van die ZOGENAAMDE oorlog in Oekraïne geen ene flikker klopt…..

  De gehele LUCHTMACHT van Oekraïne is total loss………..en Rusland heeft het beste van het beste………welke met 1 rondje over dat land te vliegen alles maar dan ook alles en wel met zeer grote nauwkeurigheid ook total loss maakt maar nee…….moeilijk moeilijk……gebiedje veroveren hier, een “tactisch” terugtrekkingetje daar en zo gaan we naar de maand erop…….man man man…..dit begint toch de allergrootste malloot nog op te vallen of zie ik nu spoken!?

  Nogmaals……hier stinkt iets heel erg naar stront, hier klopt geen ene sodemieter van……

  De Duitsers kwamen in 1940 ff overvliegen, richting Rotterdam………en NL capituleerde vrijwel meteen!

  Zo doe je dat en zeer zeker als de complete luchtmacht van de tegenpartij geen luchtmacht meer is maar gedegradeerd is tot schroot!

  Denk hier eens over na aub!

  Fijne zondag gewenst verder…..

  Gladiator
  ps…..en die brug in de Krim…..is al net zo snel weer in bedrijf als de Nordstream gasleidingen……..want bubbels laten zien op EEN plek terwijl er 3 tot 4 EXPLOSIES hebben plaatsgevonden….mmmmmmm…..ook dat stinkt als de ziekte!! We worden genaaid waar we bij staan…..en als ik het mis heb dan vertel me maar waarom!

 4. Het is simpel.
  Zelensky is een marionet van USA voornamelijk en van WEF/EU.

  De functie eis was een IQ niet hogerdan 50.
  Aanvullende arbeids omstandigheden: hoog loon, mag veel wapens zwart verkopen, mag veel stelen, veel soldaten en burgers afmaken; en veel dope –iedere dag.

  En bij die dope zit het probleem.
  De mini Snuiver had al niet veel levende hersencellen, maar de dope vermoord er steevast nog een zoodje van.
  Veel is er niet van over.

  Binnenkort zal ie wel aan zijn kuierlatten trekken; zo gauw als RU met het grote offensief begint.

  Waar ik nieuwsgierig voor ben:
  –waarom heeft de opvolger van de kGB die waanzinnige niet afgemaakt? Zijn dood=einde oorlog.
  –waarom niet met een leger actie?
  –waarom hebben de USA hem niet afgemaakt? Hij is een embarresment voor USA–en weet veel namen.

  Ik hoop dat RU snel een groot offensief opent; in de stijl van 1944/45: artillerie, afstands wapens.Geen soldaten riskeren.
  Een rus is meer waard dan 100 Oekie nazi’s.

 5. Zelensky is een dikbetaalde acteur die aan deze oorlog de kans ziet om nog meer te verdienen en hij slaagt er in koopt dure villa’s over heel de wereld , niet zomaar een kotje maar een van mindstens 20.000.000 € dat maakt voor de EU en VS niet uit ze weten dat wat ze geven toch verloren is.
  ze profiteren van de goedheid van Poutin die zo min mogelijk slachtoffers wil maken , maar hij zal een hardere aanpak moeten maken indien oekieland door de NAVO wordt erkend zal RU het ganse land tot zich nemen om een neutrale zone te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in