De manier waarop president Vladimir Poetin de situatie rond de Wagner-rebellie heeft aangepakt, bewijst eens te meer dat hij een van de grootste leiders van de eeuw is. Niet alleen was hij de Westerse leiders te slim af, maar hij draaide ook de rollen om. De Westerse leiders dachten dat de opstand Poetin en Rusland zal verzwakken, en dat de situatie het tegenoffensief van Oekraïne zal helpen. Er lijkt echter precies het tegenovergestelde te gebeuren. Poetin is als overwinnaar uit de strijd gekomen en hij heeft opnieuw laten zien dat hij een zeer bekwaam leider is die met de moeilijkste en meest uitdagende situaties kan omgaan. Het lijkt erop dat Poetin een zeer moeilijke test moest afleggen en hij is daar met vlag en wimpel voor geslaagd en is er zelfs sterker uitgekomen dan voorheen, schrijft Sawraj Singh.

Rusland is meer verenigd en samenhangend geworden onder het leiderschap van Poetin. Westerse landen probeerden Rusland verlammende economische sancties op te leggen. Rusland is er echter economisch sterker uitgekomen, terwijl de landen die sancties oplegden enorm lijden. Westerse media probeerden Rusland te isoleren. Het Westen staat echter meer geïsoleerd dan ooit tevoren. Poetins status als leider lijkt, in vergelijking met westerse leiders, op een reus tussen pygmeeën.

Wat er gebeurd is, is precies het tegenovergestelde van wat de westerse media voorspelden. Westerse media zeiden dat Poetin aanzienlijk verzwakt was, dat Rusland verwikkeld zou raken in een bloedige burgeroorlog die Rusland zodanig zou verzwakken dat het geen belangrijke speler meer zou zijn in de wereld. Er lijkt echter precies het tegenovergestelde te gebeuren. Poetin heeft steun gekregen van de leiders van veel landen, waaronder India, Zuid-Afrika en Venezuela.

  De Verenigde Staten en Rusland zijn in oorlog. Je beseft toch wel hoe dit gaat aflopen?

Slechts een paar dagen na de Wagner-couppoging lijkt Frankrijk er een stuk slechter aan toe dan Rusland er op dat moment uitzag. Kapitalistische hebzucht heeft geleid tot grootschalige immigratie uit derdewereldlanden. Dit leidt tot verscherping van de tegenstellingen tussen immigranten en de lokale bevolking, die vreest haar manier van leven te verliezen. In veel kapitalistische landen neemt het anti-immigrantensentiment toe. Wat we in Frankrijk zien, is slechts een filmtrailer. Er kan nog veel meer geweld losbarsten in westerse kapitalistische landen. Ze zullen er veel instabieler uitzien dan Rusland. Niet alleen de raciale factor speelt een rol, maar ook de religieuze factor maakt het erger. Veel immigranten komen uit Afrika en de Arabische landen, en zijn ook nog eens moslim. In veel Europese landen neemt het anti-moslimgevoel toe. Het verbranden van de Koran in Zweden kan daar een uiting van zijn. Terwijl de islamitische landen hierdoor erg ontevreden zijn over de westerse landen, zien veel van hen in Poetin een oprecht respect voor hun religie en geloofssysteem. Dit zal Poetin nog populairder maken in de derdewereldlanden, aangezien veel van deze landen islamitische landen zijn.

Niet alleen in de islamitische landen, Poetin wordt ook populair in een land met een hindoe-meerderheid, India, en in Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen die christelijk zijn. Zelfs in westerse kapitalistische landen beginnen veel mensen Poetin te bewonderen omdat ze steeds gefrustreerder raken over hun eigen leiders. Ze zien de hypocrisie en dubbele standaarden van hun leiders. Ze beschuldigen Poetin van misdaden tegen de mensheid in Oekraïne. Hun eigen staat van dienst is echter veel slechter op dit gebied. De Westerse landen plunderden en onderwierpen de bevolking van de landen die zij koloniseerden aan de meest wrede en barbaarse behandeling. Miljoenen mensen werden afgeslacht of stierven van de honger. Zelfs in de twintigste en eenentwintigste eeuw hebben deze westerse landen miljoenen mensen afgeslacht en de gruwelijkste verwoestingen aangericht in de landen die het slachtoffer werden van hun agressie, maar geen van deze westerse leiders moest voor het Internationaal Strafhof verschijnen.

Het lijkt erop dat de westerse kapitalistische landen hun laatste strijd in Oekraïne voeren. Rusland vecht niet alleen tegen Oekraïne; het vecht tegen alle westerse kapitalistische landen. Tot nu toe lijkt het erop dat Rusland tegen hen allemaal aan het winnen is. Het tegenoffensief dat Oekraïne ongeveer een maand geleden begon, lijkt te mislukken.

Oekraïne lijdt zware verliezen aan mankracht en materieel. Hoe wanhopiger Oekraïne wordt, hoe meer het verliest. Oekraïne lijkt gevangen te zitten in deze vicieuze cirkel. Westerse landen zetten Oekraïne aan tot dit tegenoffensief, zelfs als Oekraïne weet dat het weinig kans van slagen heeft. Westerse landen offeren Oekraïne en zijn bevolking op voor hun eigen overleving. De oorlog zal echter waarschijnlijk niet alleen eindigen in een nederlaag voor Oekraïne, maar ook voor de westerse kapitalistische landen zelf. Een nederlaag in de oorlog zal leiden tot een nieuwe wereldorde, een multipolaire wereld.

  Bewoners van Donbas getuigen van Oekraïense bombardementen

We zien dat de instellingen die een unipolaire wereldorde vertegenwoordigen in verval zijn, terwijl de instellingen die een multipolaire wereldorde vertegenwoordigen in opkomst zijn. BRICS heeft de G7-landen ingehaald wat betreft het percentage van de wereldbevolking, het aandeel in de wereldeconomie (GDP) en het aandeel in de wereldhandel. We zien de de-dollarisatietrend opkomen. De landen staan in de rij om lid te worden van BRICS en SCO. In feite is Iran net lid geworden van de SCO.

Voor zover ik weet, ben ik de eerste geweest die de term multipolaire wereld gebruikte in mijn geschriften, zowel in het Engels als in Punjabi (Bahu Dhruvi Sansar). Ik heb echter altijd uitgelegd dat een multipolaire wereld een concept is dat gebaseerd is op de leer van Goeroe Nanak, de eerste Goeroe van de Sikhs, die een groot voorstander was van pluralisme en diversiteit. Poetin is de wereldleider die de belangrijkste rol heeft gespeeld bij de implementatie van het concept van een multipolaire wereld. De geschiedenis zal zich president Vladimir Poetin herinneren als de leider die de grootste rol heeft gespeeld bij de transformatie van een unipolaire wereld naar een multipolaire wereld.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De laatste dwaasheid van de westerse wereld – Poetin 9 mei speechVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelC-19 vaccin gerelateerd nieuws: De Covid pantomime-act wordt dun
Volgend artikelVerkeerd gegokt? Mark Rutte provoceerde het faillissement van zijn regering en werd doorzien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Hieronder een stuk uit bovenstaande artikel❤️🫡

  “Dit zal Poetin nog populairder maken in de derdewereldlanden, aangezien veel van deze landen islamitische landen zijn.

  Niet alleen in de islamitische landen, Poetin wordt ook populair in een land met een hindoe-meerderheid, India, en in Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen die christelijk zijn. Zelfs in westerse kapitalistische landen beginnen veel mensen Poetin te bewonderen omdat ze steeds gefrustreerder raken over hun eigen leiders. Ze zien de hypocrisie en dubbele standaarden van hun leiders. Ze beschuldigen Poetin van misdaden tegen de mensheid in Oekraïne. Hun eigen staat van dienst is echter veel slechter op dit gebied. De Westerse landen plunderden en onderwierpen de bevolking van de landen die zij koloniseerden aan de meest wrede en barbaarse behandeling. Miljoenen mensen werden afgeslacht of stierven van de honger. Zelfs in de twintigste en eenentwintigste eeuw hebben deze westerse landen miljoenen mensen afgeslacht en de gruwelijkste verwoestingen aangericht in de landen die het slachtoffer werden van hun agressie, maar geen van deze westerse leiders moest voor het Internationaal Strafhof verschijnen.“

 2. Putin is een groot strateeg. ‼️‼️ Ik heb dit hier al vaker gezegd!
  Dit niet alleen op het gebied van oorlogs voering maar juist vooral in inzichten in het ontstaan van oorlogs voering, en ook juist op het gebied van POLITIEKE VERHOUDINGEN❗️ Die tot oorlog kunnen leiden…….

  Putin “DOORZIET” DE WERELD.
  Hij speelt als het ware “ een spelletje schaak “ met de wereld en hun leiders…..
  Hij weet wat er in de wereld ( buiten Rusland ) aan de hand is, hij ziet de verschillen tussen “ het westen “ en de rest van de wereld.❗️ Vooral de westerse hypocrisie ❗️
  Hij ziet het liegen en bedriegen van de westerse landen, de onvervulde beloften die westerse landen niet nakomen, de uitbuiting van landen zonder er iets tegenover te stellen, de “ fluwelen revoluties” met “ gouden beloftes” die door het westen gepleegd worden om er vervolgens zelf beter van te worden.

  Dit alles ziet en doorziet Putin. ❗️
  En hij weet dat dit gedrag van het westen grote onvrede in de betreffende landen met zich mee brengt.
  En in het geval van Ukraine had hij er genoeg van…. Hij greep in……. Nadat er al 15.000 etnische Russisch burgers die daar al jaren woonden, ter dood waren gebracht door de “ geïnstalleerde Junta” van Washinton, Victoria Nuland…… en anderen……. en nadat de Minsk accoorden een farce bleken te zijn……. Putin was het zat.❗️
  En Putin wist ook dat hij ANDERE LANDEN VOOR ZIJN GROTE STATEGIESCHE PLAN KON MOBILISEREN…..❗️
  Dit deed hij meteen met China en Saudie Arabië!!!! en dit lijkt hem nu verder met meerdere landen te gaan lukken.

  Landen met enig besef voor rechtvaardigheid zien het gelieg en het bedrog van de westerse landen heel goed……. En daarom keren zij zich af van het westen en kiezen nu de kant van Putin/ Rusland.❗️

  Dit zal nog een lange nasleep gaan krijgen want het hele wereldwijde economische systeem wordt betrokken in deze “ OMWENTELING” Amerika zal in ernstig verval geraken evenals Europa, omdat wij in Europa niet op “ eigen benen “ durven te gaan staan……en slaafs afhankelijk zullen blijven van de USA
  Hierdoor zal Amerika waarschijnlijk uit rancune “ Europa UITHOLLEN” hier is ze al mee begonnen door de gas pijpleiding van Rusland naar Duitsland op te blazen. ( als wij ten onder gaan dan jullie ook ) zulke kinderachtige motieven hebben we van de USA al vaker gezien….
  Europa moet volgens de haviken in de USA mee verdwijnen.

  Zelensky kan voor de korte termijn voor een oplossing zorgen maar dat wil hij niet….. de OPLOSSING IS PRATEN…… over een WAPENSTILSTAND……
  .. het gevolg van NIET PRATEN kan nog steeds een NUCLEAIRE OOROG ZIJN.❗️

  Zelensky bijt degene die hem voed,….. flink in de hand….. hij eist en gebied en verordineerd wat aan wapens hij moet ontvangen, hoe Lang zal het ZWAKKE EUROPA EN DE USA DIT NOG van Zelensky ACCEPTEREN. ❓❓❓
  Want tegen Putin zijn Strategie is op dit moment NIEMAND OPGEWASSEN ‼️‼️‼️‼️
  ( wordt vervolgd omdat……… de NAVO zo ijdel is, en grote haat heeft tegen Putin en Zelensky niet op zijn verantwoordelijkheid wijst.)

  • Beste Anna,
   Ivm Zelensky lijk je het nog steeds niet begrepen te hebben.
   Zelensky beslist niets. Hij kan niets. Hij voert alleen de orders uit van de VS.
   En dit is het enige dat hij mag doen, en dat is de reden waarom hij president van Oekraïne mocht worden, en in ruil daarvoor wordt hij rijkelijk betaald.

   • Klopt. Maar ik vraag me af of de man niet enige trots, karakter, twijfel of enige voeling met zijn volk heeft. Er zijn toch momenten, ook voor hem, al is het maar de minuten van de wc gang dat je je naar binnen keert. Maar daarvoor moet je normaal menselijk zijn.
    Slechts angst voor eigen bestaan ben ik bang.
    Hij had zich onsterfelijk kunnen maken maar dat had waarschijnlijk ook zijn einde betekent.

 3. Goed artikel. Had het Westen maar zo,n leider ipv de WEF hoeren, die het volk alleen maar willen knechten, verarmen en 100% naar de WEF pijpen willen laten dansen.
  En over Europa. Als er geen verandering komt in de samenstelling van de regeringen, die dus met Rusland willen samenwerken op een faire manier, dan gaat Europa het afvoerputje in. En tevens de usa laten gaar koken in hun eigen sop. Dan is het : Dag EU, dag pleuro.
  Arm volk dat zulke incompetente lijers heeft. Want het volk is altijd de pineut. Altijd!
  En dat putje geldt ook voor de usa met hun waanideeën over hun overheersing van de hele wereld.

 4. Wat er ook over hem is gezegd, ik heb nooit getwijfeld aan Poetin. Ik vermoedde al langer dat we hier met een bijzondere wereldleider te maken hebben die als enige in staat is om met zijn team het kwaad te bestrijden, en de mensheid op het goede ‘spoor’ te zetten.

 5. Hier een historische kaart gebaseerd op de ware verliezen in de oorlog van een beroemde Corsicaan vergezeld van soldaten uit heel Europa.

  Met 422.000 soldaten de rivier de Niemen over richting Moskou, en met slechts 10.000 soldaten de rivier weer over op de weg terug. Deze kaart laat zien wat er nu met de NAVO zal gebeuren als de RF olv Poetin de Russische gehaktmolen op alsmaar efficientere wijze laten doormalen.

  https://i.pinimg.com/originals/f5/44/d2/f544d2ac0ff70fb4cdea2683606f5aa7.png

 6. Mij benieuwe wanneer ik mijn aandelen Sberbank en Gaprom weer kan verhandelen.
  Waren voor de militaire operatie al goede aandelen en zijn het nog steeds!
  Kan toch niet zo lang meer duren?

 7. Ik vind dit artikel ook wel tegenstrijdig m.b.t. Moslims, immigranten, de situatie van die Wagner groep was natuurlijk toch een gedoe waar Putin helemaal niet op zat te wachten, bovendien is het gevecht nog niet gedaan, alhoewel de vooruitzichten voor Rusland rooskleuriger zijn dan voor de Europese Unie, de VS kan ik niet echt beoordelen in hun binnenland, wel met hun dollar zal er een enorme val komen, geloof zeker dat er een groot gedeelte van landen wel richting de BRICS willen denken, er is echter ook moed nodig om de stap te maken en die VS is natuurlijk nog steeds een enorme despoot waar velen nog steeds bang voor zijn.
  Karel van Wolferen die van gezond verstand is o.a. en een oud NRC journalist noemt Putin wel een geweldige moderne leider die iedereen te slim af is, ben heel nieuwsgierig hoe Rusland gaat reageren op Erdogan want die plantte toch een dolk in de rug van Rusland, Zweden in de Navo en Kiev moet er ook bij komen + drones verkopen aan de Azovjes van Zelenski, ik zie zeker een groot man in Putin, hoe groot als leider weet ik niet, hoop dat de bevolking in Rusland hem ook steunt want deze oorlog gaat om hun soevereiniteit, het voortbestaan van de Russische Federatie, verliezen is onmogelijk en dat hoop ik, lang leve de BRICS en Rusland, lang leve soeverein denkendheid en onafhankelijkheid en voor een einde van de despoot van de VS en hun dollar, mogen zij branden in de hel, mooier kan ik het niet maken!

  • Je mag je niet blindstaren op zulke momentjes als deze die waarschijnlijk opzettelijk op het verkeerde ben zetten. Vergeet niet dat Poetin Erdogan overeind gehouden heeft toen Turkije een door The City & Washington gecreëerde monsterinflatie kende door het kelderen van de Turkse munt. Die mannen spelen een voor ons ondoorgrondelijk spel.

   • Luc,
    Ik hoop dat Erdogan straks Putin niet in de rug heeft aangevallen, tot nu toe kan ik het nog niet anders beoordelen dan dat dit wel zo is.

  • Dat geval met die azov gekken was een afleiding om onder die graandeal uit te komen .Die werd toch maar gebruikt om wapens te leveren en graan werd voor 90 % aan rijke landen geleverd.

 8. Eerlijk gezegd zijn er heel veel mensen die kunnen doorgronden hoe de hazen lopen in de wereld, zoals Putin dat kan. Helaas krijgen deze mensen geen gehoor bij het gewone volk. Het gewone volk wil ook niet luisteren naar mensen die juist het beste met de mensheid voor heeft. Het is de kracht van Putin dat men hem wel serieus neemt en dat kan afdwingen als het moet. Geen fan van Putin, wel respect i.t.t. tot Rutte en Kaag die aleen maar hebben afgebroken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in