Russische soldaten in ruïnes

In het centrum van Soledar vinden hevige straatgevechten plaats van gebouw tot gebouw. PMC-troepen van Wagner ontruimen nu de gebouwen van het stadsbestuur en het stadhuis van Soledar, bericht WarNews24/7.

Volgens Russische militaire bronnen wordt de Russische vlag binnenkort gehesen op het stadhuis van Soledar en de bestuursgebouwen.

De stad is praktisch gevallen. Het is niet overdreven te stellen dat de Russen nu de hele vestiging controleren, behalve de zoutmijnen, zoals de eerste kaart in de tekst laat zien.

Volgens Rybar vallen Russische troepen de kruising aan die toegang geeft tot de hoofdingang van de zoutmijnen. In het gebied wordt hevig gevochten.

De Russen hebben het over een massale terugtrekking van Oekraïense soldaten uit Soledar. WarNews247 meldde twee dagen geleden dat de geleidelijke terugtrekking van Oekraïense troepen was begonnen.

Nu beginnen de dominostenen van de ineenstorting van het oostfront voor de Oekraïners.

Video

Video: Oekraïense soldaat spreekt over 30 gewonden op een locatie tussen Soledar en Bakhmut. Blijkbaar waren dit troepen die zich terugtrokken.

Het Russische leger kondigde de inname van Bakhmutskoye aan

“Het dorp Bakhmutskoye, ten zuidoosten van Soledar (DPR), is bevrijd door Russische troepen.

Het hele grondgebied van het dorp wordt gecontroleerd door de strijdkrachten van de Russische Federatie, wat de toch al niet benijdenswaardige positie van de Oekraïense strijdkrachten in Soledar bijna hopeloos maakt”, aldus bronnen van het Russische leger.

Frontnieuws bericht al 3 dagen over de inname van Bakhmutskoye.

Russische penetratie van Soledar binnen 3 dagen: De blikseminslag van Wagner

Tweede golf: Massa’s Russische troepen dringen Khreshchenivka en Noord-Soledar binnen – Ze controleren 80% van de stad – Meer dan 1000 Oekraïners dood (Harde beelden)

  De volgende fase in de westerse escalatie

Soledar einde voor Kiev: Oekraïners geven zich massaal over – Russische officier: “We zullen ze in de mijnen ‘cementeren’ als ze er niet uitkomen” (Video’s)

Het verlies van Soledar zou een domino-effect kunnen veroorzaken en leiden tot het verlies van andere “regio’s”.

Video: Wagner-troepen in het centrum van Soledar

Video: Oekraïense troepen

Bestuur van Luhansk: Oekraïners trekken zich massaal terug

De 61e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten probeert Soledar uit te sluipen, zei een woordvoerder van de strijdkrachten van Lugansk.

Volgens Ivan Filiponenko, een woordvoerder van de Luhansk-militie, wordt momenteel een massale terugtrekking van Oekraïense strijdkrachten uit de stedelijke gebieden in Soledar geregistreerd.

“De 61e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense Strijdkrachten trekt zich terug uit Soledar en probeert dit zelfs voor hun bondgenoten te verbergen,” zei Ivan Filiponenko, een woordvoerder van de Luhansk Volksmilitie.

Op het televisiekanaal Russia-24 zei hij dat de Oekraïense troepen de stedelijke gebieden van Soledar massaal verlaten.

“De basis van de verdediging van de Oekraïense troepen in dit gebied was de 61ste Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade. En volgens onze informatie vroeg de commandant van de brigade met de roepnaam ‘Skier’ ’s avonds aan de bataljonscommandanten om de terugtrekking van hun troepen uit de stad te organiseren,” aldus de militair.

“Op dezelfde plaats, in Soledar, werden eenheden van Poolse huurlingen achtergelaten,” merkte Filiponenko op, en benadrukte dat de eenheden van de 61e Brigade niet onopgemerkt bleven bij andere Oekraïense eenheden.

Volgens Filiponenko hebben de Oekraïners het werk van sabotage- en verkenningsteams opgevoerd, hoewel – zo stelt hij – dankzij de effectieve verdedigingslinie en bewakingsapparatuur alle mogelijke aanvallen zijn voorkomen.

  Duitsland wijst clusterbommen voor Oekraïne af terwijl een filmpje opduikt van de regering Biden die ze eerder een 'oorlogsmisdaad' noemde

In feite benadrukt de functionaris dat Kiev probeert de terugtrekking van het Oekraïense leger uit Soledar, die samen met Bakhmut worden beschouwd als sleutelpunten voor de ontwikkeling van militaire operaties, te verbergen.

“De militair-politieke leiding van Oekraïne probeert de Oekraïense soldaten ervan te overtuigen dat het niet gaat om een terugtrekking, maar om een herschikking van troepen, hun vervanging door nieuwe troepen.

Dit is hun praktijk, namelijk om hun leger ervan te overtuigen dat ze niet omsingeld zijn, dat ze zich niet terugtrekken.

En uiteindelijk blijkt dat ze omsingeld zijn en zich ofwel moeten overgeven ofwel volledig worden geëlimineerd,” aldus Filiponenko.

Kolonel Vitaly Kiselev (roepnaam “Communist”) benadrukte van zijn kant:

“Muzikanten” (PMC “Wagner”) zetten hun operaties voort en consolideren hun succes, de vijand blijft vluchten en verlaat zijn posities. Onze troepen bestormen en vechten op de straten in Soledar, Podgorodny, Krasnaya Gora, Krasnopolye, Blagodatny, Razdolovka, Vesely, en zijn ook begonnen met het bestormen van het station van Sol.

Ik denk dat in de nabije toekomst – als het nog niet is gebeurd – de vijand Soledar en de omliggende dorpen zal verlaten, verschillende bronnen bevestigen dat de Oekraïense strijdkrachten het bevel hebben gekregen zich terug te trekken. Ik wil ook opmerken dat deze operatie het eerste grote succes zal zijn na de as van de nederzetting Lisichansk-Severodonetsk”.

Video: Het centrum van Soledar

Video: Terugtrekking van de Oekraïense troepen uit Podgorodnoye en Krasnaya Gora

Kaarten: De voortgang van het Russische leger in het centrum van Soledar
Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Amerikaanse neonazi die in het Azov-regiment vocht, bekent de misdaden van zijn Oekraïense “collega’s”Volg Frontnieuws op Telegram

  'Jullie vampierenbal is voorbij' - Poetin tegen westerse elites - UPDATE: Volledige interview-video (Engels)

Lees meer over:

Vorig artikelCovid-prik geïnduceerde AIDS: Ziekte en dood zullen toenemen naarmate mRNA-beschadigde immuunsystemen bezwijken aan elke nieuwe ziekte
Volgend artikelHet “vaccineren” van de voedselvoorziening is hoe Bill Gates en andere globalisten van plan zijn om zelfs de ongevaccineerden te dwingen zich te laten vaccineren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het westen gilt en liegt alles aan elkaar (WEF kartel ) Covid, Rusland is opeens Oekraine binnen gevallen opeens in februari 2022 … In 2020 werd geprobeerd om de Wit Russische president Aleksander Lukashenko af te zetten helaas is deze coupe mislukt voor het westen. ( Ik woon zelf in Rusland voor alle duidelijkheid)

  Ik kan door mijn contacten in de Donbas zeggen dat zij helemaal niets meer van Kiev willen weten en het westen krankzinnig gestoorde oorlogshitsende propaganda is. Let wel wat hebben ze in het westen gezegd over de Donbaskinderen die vermoord zijn dankzij het westen en Kiev regime en de orgaanhandel daaraan gerelateerd. Berichtte het westen over dagelijkse beschietingen door het Kiev regime op hun eigen toen nog Oekraine burgers… (genocide)… Laat staan het fake proces over de MH 17. En het opzettelijk niet naleven MINSK II akkoord. Mijn contacten hebben allemaal voor hereniging met Rusland gestemd. Ook mijn contacten op de Krim gingen hen voor in 2014. Ja 2014 zolang duurt dit conflict al. Met Guy Verhofstadt en Hans van Baalen voorop de Maidan schreeuwerds op bhet Maidan plein in Kiev.

  Ik hoop dat wat er in Brazilie is gebeurd snel in Nederland gaat plaatsvinden en dat wat de Gele Hesjes doen in Frankrijk.

  NEDERLAND KOM IN ACTIE!!!!!!

 2. Guy verafstoot het nageboortelijk monster van B elgie , hij heeft belgie helemaal uitverkocht en is dan met de stille trom naar de EU gegaan waar hij zijn misdaden verder zet. Het meest corrupte schepsel dat het westelijk halfrond ooit heeft voortgebracht. Baaaaaah walgelijk individue.

  • Guy Verhofstadt heeft in 2009 de Bilderberg-conferentie bezocht in het Griekse Vouliagmeni met o.a. landgenoot burggraaf & Deep Stater Etienne Davignon.

 3. Guy is een zwaar gestoorde randdebiel. Hij en Timmermans: als ze de pijp uitgaan is dat een zegen voor de mensheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in