Russische soldaat © Russisch MvD

Soledar, einde voor Kiev. De ineenstorting van de Oekraïense verdedigingswerken in Soledar is compleet en onomkeerbaar, zoals de eerste bewijzen aantonen. Wagner-troepen beheersen de hele centrale sector van de stad, waarbij de Oekraïners naar de noordelijke buitenwijken zijn verdreven, bericht WarNews24/7.

Op video’s, vrij grimmig, verkregen door WarNews24/7, is te zien hoe Oekraïense troepen zich massaal overgeven aan het Russische leger. De verliezen zijn zeer zwaar voor het Oekraïense leger.

Helaas voor Kiev en het Oekraïense opperbevel is Soledar voorbij. De strijd is verloren.

Niemand begreep waarom de Russen weliswaar een staakt-het-vuren van 36 uur aanboden, maar het Oekraïense opperbevel dit niet accepteerde om honderden soldaten te redden en uit de stad te krijgen. Een grote fout. Ik denk dat de Russen wisten wat er ging gebeuren en hen een reddingslijn gaven. Maar ze maakten er geen gebruik van.

Vandaag bewogen de Russische en geallieerde troepen een afstand van 2,5 km in Soledar vanaf het station Dekonskaya tot aan de eerste ingangen van de zoutmijnen.

Russische militaire bronnen schatten dat Soledar binnen een week volledig ontruimd zal zijn en dat Bakhmut binnen een maand zal vallen.

Russische functionarissen bevelen het commando aan om de in- en uitgangen van de mijnen af te sluiten met cement en 24 uur per dag te bewaken met drones en soldaten totdat de gevangen Oekraïense troepen zich overgeven.

Dat is ongeveer wat er in Azovstal is gebeurd, zodat er geen kostbare tijd wordt verspild aan zinloze gevechten.

Soledar is een strategisch belangrijke stad. Het heeft een ondergronds fort, de mijnen van de onderneming Artyomsol.

  Hongarije is iets op het spoor: Zelensky's geestelijke toestand zou wel eens megalomanie kunnen zijn

Deze fabriek heeft vijf mijnen die met elkaar verbonden zijn door tunnels, spoorwegen en wegen. De mijnen bereiken een diepte tot 280 meter, en op sommige plaatsen bereikt de breedte van de gangen 17 meter.

Na het begin van de oorlog in 2014 hebben de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten het ondergrondse communicatiesysteem gemoderniseerd. Ze maakten van de mijnen een waar echt fort: ze richtten magazijnen, barakken en zelfs platforms voor materieel in. Bovendien plaatsten ze boobytraps in de tunnels met explosieven en mijnen.

Tegelijkertijd maken de diepte en de vertakkingen van de mijnen het praktisch onmogelijk om ze vanaf de oppervlakte te vernietigen.

Video van het centrum van Soledar

Video: Oekraïense soldaat in Soledar: “De situatie is erg moeilijk. De stad valt heel snel, we moeten er levend uit zien te komen.”

Russische opmars aan het front

“Het Russische leger concentreert zijn inspanningen op het offensief in de richting van Artemovsk en stopt niet met offensieve operaties langs de gehele frontlijn”, aldus het rapport van de generale staf van de Oekraïnse strijdkrachten:

– Op de laatste dag voerden Russische troepen offensieve operaties uit in de gebieden van de nederzettingen Stelmahovka en Ploschanka in Lugansk, Belogorovka, Soledar, Krasnaya Gora, Vyemka, Podgorodnoye, Artemovsk, Kurdyumovka, Mayorsk, Severny, Vodyanoye, Krasnogoerov, Maryinka en Pobeda in Donetsk.

– In de richtingen Novopavlovsk, Zaporizhzhya en Kherson blijven zij zich actief verdedigen door de posities van de Oekraïense strijdkrachten langs de conflictlijn te beschieten.

– In de richtingen Kupyansky en Limansky hebben de Russische strijdkrachten verliezen toegebracht aan de Oekraïense strijdkrachten in het gebied van 20 nederzettingen. Daaronder zijn Ivanovka, Kupyansk, Dvurechnaya, Olshanka, Kislovka, Kotlyarovka en Starch in de regio Kharkiv, Makeevka, Ploschanka en Dibrova in Lugansk.

  "Sporen leiden naar Oekraïne": Een "Nord Stream show" van de Amerikaanse regering?

– In de richtingen Artjomovsk en Avdejevsk heeft het Russische leger op meer dan 40 nederzettingen het vuur geopend op Oekraïense troepen. Dit zijn met name Verkhnekamenskoye, Belogorovka, Artemovsk, Belaya Gora, Dyleevka, Avdeevka, Nevelskoye, Krasnogorovka, Maryinka en Novomikhailovka in Donetsk.

– In de afgelopen dag hebben de Russische strijdkrachten drie raketaanvallen en 13 luchtaanvallen uitgevoerd en 68 MLRS-aanvallen uitgevoerd, onder meer op de kritieke infrastructuur van Artemovsk, Konstantinovka en Koerachovo in Donetsk.

Video: Tsjetsjeense “Ahmat”-strijdkrachten in Soledar

Video: Russische aanval op de loopgraven van de Oekraïners

Massale Russische aanvallen in 102 regio’s – 200 doden

De afgelopen dag hebben de operationeel-tactische luchtmacht, de rakettroepen en de artillerie van het Russische leger 65 Oekraïense artillerie-eenheden aangevallen op Oekraïense vuurposities, personeel en militaire uitrusting van de Oekraïense strijdkrachten in 102 gebieden.

– De strijdkrachten van de Russische Federatie hebben meer dan 200 soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne gedood en een offensief ingezet aan het front in Donetsk.

– Het hoofdkwartier van de 95e Luchtaanvalsbrigade van de Oekraïense strijdkrachten is getroffen in de buurt van het dorp Krasny Lyman (Donetsk).

– In de districten Novomikhailovka en Chasov Yar van de Volksrepubliek Donetsk en Otradokamenka in de regio Kherson zijn drie munitiedepots voor de artillerie van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd.

In de districten Avdiivka en Rai-Aleksandrivka werden een artilleriebatterij en een radar van het Oekraïense S-300 luchtafweersysteem vernietigd.

– Tijdens het artilleriegevecht in de regio Pobeda van de Volksrepubliek Donetsk is een D-20 artilleriesysteem in vuurpositie vernietigd.

– Een door de Verenigde Staten gebouwd M-777 artilleriesysteem is vernietigd nabij de stad Orekhov, regio Zaporozhye.

  De kunst van misleiding in het tijdperk van Inlichtingen, Observatie en Verkenning

Bovendien werden in de gebieden van het dorp Vasiltsovka, regio Kharkiv, en Ivano-Daryevka, Volksrepubliek Donetsk, AN/TPQ-36 en AN/TPQ-50 luchtafweerradars van Amerikaanse makelij geraakt.

– Russische luchtmacht-gevechtsvliegtuig in de regio Marivka (DPR) heeft een Su-25 vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten.

– Vijf Oekraïense onbemande luchtvaartuigen zijn in de loop van de dag neergeschoten in de regio’s Novokrasnyanka, Kremennaya en Zavodovka.

Bovendien werden acht HIMARS-raketten onderschept in de districten Kopani, Sladkaya Balka en Ternovatoe in de regio Zaporizja.

Video bekijken

Video: Een grote Oekraïense groep probeert Kremennaya aan te vallen. De Russen zien hen en lanceren een aanval met MLRS Grad.

Video: De Russen hebben een Oekraïense groep in Vladimirovka getroffen met een 9M133-raket van een Kornet-systeem.

Bekijk kaarten van de mijnen en hun tunnels

Het centrum van Soledar waar de Wagner-krachten zich bevinden


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin slaat het woke Westen om de oren met ongemakkelijke waarheden – “Maak uw eigen huis schoon… de schuldigen voor de crisis zijn in uw eigen omgeving te vinden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAanstaande zondag zal het Israëlische ministerie van Volksgezondheid toegeven dat het COVID-vaccin veel gevaarlijker is dan ze iedereen hebben verteld. MIS DIT NIET
Volgend artikelEen op de vier Europeanen heeft moeite zijn huis te verwarmen – enquête
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De Neocons en de oorlogsstokers van de NAVO zijn geobsedeerd door het afpakken van de Krim van de Russen. Dat zijn ze al sinds het begin van de oorlog. Ze willen dat de Zwarte Zee een Amerikaans meer wordt – dat is hun echte doel. Wat gebeurt er met de rest van Oekraïne? Of het Oekraïense volk? Het kon ze niet schelen

 2. Als je Artyomsol salt mines googled krijg je een beeld van hoe immens groot deze mijnen zijn. Nu de Oekraïnse soldaten dit logistieke bevoorradingspunt kwijt zijn, is het logistiek afgelopen. De hele regio zal instorten.
  Geen wonder dat de Nato officieren er alles tegenaan hebben gegooid om dit te behouden
  (het is azovstal in super kwadraat)

 3. Om tunnelratten aan te vallen zijn een heleboel opties; van buitenaf bunkerbusters, gas, aanval.
  Maar ze zitten er niet omdat ze zo dapper zijn of omdat ze een kans zien om te winnen.

  het wijste wat ze kunnen doen is zich overgeven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in