© Sodacan (BY-SA 4.0)

Een van de grootste bommen van het hele jaar is zojuist gevallen, maar nu is het bijna helemaal uit de nieuwscyclus verdwenen. NBC News meldt dat de Chinese president Xi Jinping tijdens hun recente topontmoeting in San Francisco Joe Biden recht in zijn gezicht heeft gezegd dat er een besluit is genomen om Taiwan op de een of andere manier “met China te herenigen“. Normaal gesproken houden de Chinezen hun kaarten heel dicht bij de borst, dus dit was een zeer ongebruikelijke zet. Ik denk dat de Chinezen wilden zien hoe Biden zou reageren op zo’n directe uitspraak. Xi Jinping heeft gezegd dat hij Taiwan zo mogelijk vreedzaam wil overnemen, maar we weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren. Er komt dus oorlog, en het enige waar nu over beslist moet worden is de timing… schrijft Michael Snyder.

De Chinese president Xi Jinping vertelde president Joe Biden tijdens hun recente top in San Francisco botweg dat Beijing Taiwan zal herenigen met het Chinese vasteland, maar dat de timing nog niet is bepaald, volgens drie huidige en voormalige Amerikaanse functionarissen.

Xi vertelde Biden in een groepsbijeenkomst die werd bijgewoond door een dozijn Amerikaanse en Chinese functionarissen dat China’s voorkeur uitgaat naar een vreedzame inname van Taiwan, niet met geweld, aldus de functionarissen.

De Chinese leider verwees ook naar publieke voorspellingen van Amerikaanse militaire leiders die zeggen dat Xi van plan is Taiwan in 2025 of 2027 in te nemen, en vertelde Biden dat ze het mis hadden omdat hij geen tijdschema heeft vastgesteld, volgens de twee huidige en een voormalige functionaris die op de hoogte waren van de vergadering.

Ik had eigenlijk verwacht dat het Witte Huis zou ontkennen dat deze uitwisseling heeft plaatsgevonden, maar dat is niet gebeurd

Het Witte Huis ontkende de uitwisseling niet, die plaatsvond tijdens een topontmoeting op 15 november buiten San Francisco die werd bijgewoond door een dozijn Amerikaanse en Chinese functionarissen.

“Ik ga niet in op de details van de discussie tussen de twee leiders,” vertelde John Kirby, woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, aan verslaggevers op Air Force One op weg naar Milwaukee.

Wow.

  De oorlog volgens Hamas

Waarom heeft niet iedereen in Amerika het hierover?

Waarom is dit al bijna helemaal uit het nieuws verdwenen?

Dit is een van de grootste verhalen van het jaar.

Er komt oorlog met China en de Chinezen hebben zich daar koortsachtig op voorbereid.

De Chinezen hebben bijvoorbeeld net exportcontroles ingesteld op technologie voor de verwerking van zeldzame aardmetalen…

Na de ontmoeting tussen president Joe Biden en president Xi Jinping op het evenement Asia-Pacific Economic Cooperation in San Francisco vorige maand, lijkt de hoop op een de-escalatie in de Chinees-Amerikaanse betrekkingen te zijn vervlogen nadat China exportcontroles op zeldzame aardmetaaltechnologieën aankondigde.

China is ’s werelds grootste verwerker van zeldzame aardmetalen en heeft een exportverbod ingesteld op technologie om zeldzame aardmetalen te winnen en te scheiden, aldus Bloomberg, dat zich beroept op een document van het ministerie van Handel.

De stap komt op een moment dat Washington en zijn bondgenoten proberen minder afhankelijk te worden van China’s wurggreep op de wereldmarkt voor zeldzame aardmetalen. Er zijn 17 zeldzame aardmetalen en Beijing controleert ongeveer 85% van de wereldwijde raffinagecapaciteit. Deze metalen zijn te vinden in van alles en nog wat, van elektrische voertuigen tot windturbines en militaire hardware.

Verwacht de komende maanden meer dramatische economische stappen van de Chinezen.

China werkt ook aan een hele reeks nieuwe wapensystemen.

Naar verluidt omvat dit ook wapens die gebruik maken van “advanced brain warfare technology“…

China werkt aan advanced brain warfare technology die apparaten zou bevatten die vijanden in slaap kunnen brengen en hun gedachten kunnen controleren, zo blijkt uit een onthuld rapport.

Onderzoekers hebben twee recente onderzoeken van het Chinese Volksbevrijdingsleger gevonden waaruit blijkt dat het leger zijn ‘hard power’ wapens uitbreidt met nieuwe technologie om oorlogen te winnen zonder conventionele wapens.

De biologische wapens zijn ontworpen om slaap te veroorzaken, cognitie en alertheid aan te tasten en de besluitvorming te beïnvloeden, zo meldt The Washington Times.

Bovendien hebben Chinese hackers koortsachtig “kritieke Amerikaanse infrastructuur” gehackt in afwachting van het komende conflict…

  De dood van Navalny: Standpunten van Russische media

De regering van president Joe Biden waarschuwde dat Chinese hackers zich hebben gepositioneerd binnen kritieke Amerikaanse infrastructuur om van binnenuit “maatschappelijke chaos” te veroorzaken mocht er oorlog uitbreken.

Volgens rapporten heeft het leger van de Communistische Partij van China zich het afgelopen jaar ingegraven in meer dan 20 grote nutsbedrijven, waaronder een waterleidingbedrijf in Hawaï, een grote haven aan de westkust en minstens één olie- en gaspijpleiding. Naar verluidt hebben ze ook uitgebreide cyberbeveiligingssystemen omzeild door wachtwoorden en log-ins te onderscheppen die niet werden bewaakt door jonge werknemers.

Dit project dat ze uitvoeren terwijl de spanning over Taiwan toeneemt, kreeg de codenaam Volt Typhoon. Analisten merkten op dat dit de inspanningen van de VS om hun belangen in de Zuid-Chinese Zee te beschermen zou kunnen verstoren. “Het is heel duidelijk dat Chinese pogingen om kritieke infrastructuur te compromitteren deels bedoeld zijn om zich voor te bereiden op het verstoren of vernietigen van die kritieke infrastructuur in het geval van een conflict”, aldus Brandon Wales van het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Department of Homeland Security (DHS).

Ondertussen lijkt het erop dat de oorlog in het Midden-Oosten binnenkort naar het volgende niveau kan gaan.

Volgens de Wall Street Journal is de “bufferzone verplaatst naar het zuiden van de grens, en wordt de IDF dagelijks geconfronteerd met mortieraanvallen van Hezbollah”.

En Newsweek vertelt ons dat “Israël dichter bij een totale oorlog met de Libanese Hezbollah-beweging is gekomen”…

Israël is dichter bij een totale oorlog gekomen met de Libanese Hezbollah-beweging in een verslechterende ronde van vijandelijkheden die zich afspelen terwijl de Israel Defense Forces (IDF) al verwikkeld is in zijn meest intensieve conflict tot nu toe in de Gazastrook, heeft een IDF-functionaris gezegd.

IDF-woordvoerder luitenant-kolonel Jonathan Conricus vertelde verslaggevers maandag dat Hezbollah “meer dan 1.000 verschillende soorten munitie, raketten, raketten, drones, mortieren en andere heeft afgevuurd in de richting van Israël” sinds 8 oktober, de dag nadat de Palestijnse Hamas-beweging vanuit Gaza een ongekende verrassingsaanval op Israël uitvoerde.

Conricus waarschuwde dat “Hezbollah, die zoals iedereen weet een proxy is van Iran, Libanon op gevaarlijke wijze meesleept in een onnodige oorlog die mogelijk verwoestende gevolgen kan hebben voor de staat Libanon en voor de bevolking van Libanon.”

Hoewel ik de laatste tijd niet veel over de oorlog in het Midden-Oosten heb geschreven, is het slechts een kwestie van tijd voordat deze absoluut explodeert.

  Operatie Z - Wiens moeras? Elke dag brengt Europa dichter bij een koude en hongerige winter

De Israëlische regering heeft besloten om Hezbollah voorbij de Litani rivier te duwen, en Hezbollah zal dat nooit vrijwillig laten gebeuren…

Israël is van plan Libanon binnen te vallen om Hezbollah terug te dringen van de noordelijke grens, volgens berichten, te midden van een spervuur van raketaanvallen sinds het uitbreken van de oorlog in Gaza en de vrees dat de terreurgroep ‘erger is dan Hamas’.

Na weken van grensoverschrijdend vuur zou de Israel Defence Forces (IDF) graag een grondoffensief willen lanceren in Zuid-Libanon om de terreurgroep noordwaarts voorbij de Litani-rivier te duwen.

Elders vallen de Russen op “zes fronten” aan in Oekraïne en Kim Jong Un heeft zojuist de Verenigde Staten gedreigd met een nucleaire oorlog

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un heeft Pyongyang gewaarschuwd dat hij niet zal aarzelen om een nucleaire aanval op de VS uit te voeren als hij ‘geprovoceerd wordt met kernwapens’, aldus staatsmedia donderdag.

Kims waarschuwing volgt op een ontmoeting tussen Zuid-Korea en de Verenigde Staten vorige week in Washington, waar ze nucleaire afschrikking bespraken in het geval van een conflict met het Noorden.

Zonder twijfel leven we in een tijd van oorlogen en geruchten over oorlogen, en ik verwacht dat 2024 een jaar van oorlog wordt.

Dus ik zou jullie allemaal willen aanmoedigen om je voor te bereiden op de chaos die in het verschiet ligt, want de wereldwijde gebeurtenissen zullen binnenkort volledig uit de hand lopen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

 


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHamas onthult lokaal gemaakt ‘Al-Ghoul’ sluipschuttersgeweer, deelt gevechtsbeelden
Volgend artikelOntleding van de Israëlische media
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Waar willen wij ons op voorbereiden men kan nergens heen men is door de decennia heen ontwapend door onze fijne linkse achterlijke regering met hun schapenvolgers, dan blijft er niet veel meer over dan verstoppen en vluchten en afwachten.
  En mochten er kernwapens gebruikt worden dan kan men zich wel bedenken dat deze in Brussel , Denhaag en niet te vergeten het militaire navo hoofdkwartier te Brunssum.

 2. Beeld je in wat voor wereld we zouden leven als deze figuren allemaal voor de mensheid zouden werken om alles beter en fijner te maken voor elk levend wezen op aarde ipv dat ze al onze energie gebruiken om wapens en strijd te maken.

  We worden geregeerd door totale losers die alleen maar aan zichzelf ipv de aarde en hun medemensen denken. Goddeloze egoïsten hebben de wereld goddeloos en egoïstisch gemaakt… liefdeloze mensen gijzelen de aarde en ze hebben de liefde vermoord.

  • Ja, John Lennon zong er ook over.
   Deze wereld wordt bestuurd door Satan, de vader van de leugens.
   Satan is meester psycholoog met duizenden jaren ervaring, hij bespeelt de psyche en laat mensen denken dat hij niet bestaat.
   Daarom lukt het mensen niet om het goed te krijgen.

 3. Amerika heeft de wereld willen veroveren, maar zijn blijven steken bij Europa.
  De BRICS ontwikkelt zich in een nieuwe wereld, met een MULTIPOLAIR politiek systeem.
  Met echte waarde, niet alleen in GOUD gedekt GELD, maar ook in menselijk levens perspectief.
  Amerika en Europa, worstelen met hen eigen ENORME problemen:
  Derivaten, schuldpapier, waardeloze Obligaties.
  De dollarisering, Euro deflatie, Engels Pond verval, dit is de echte oorlog wat nu speelt,
  ze noemen dit de WERELD ECONOMISCHE OORLOG, wie heeft straks de MACHT.!
  Amerikaanse, Europese en Engelse banken failliet, Wallstreet in gestort, en het Londons financieel centrum leeggelopen, (ALS OF HET EEN BALLON WAS), en dat was het ook.
  EINDE WESTEN..!!
  Ik heb alles klaar staan om te verhuizen, naar een BRICS Land, naar een TOEKOMST..!!

   • Rusland, heelveel ruimte en vrijheid.!, ik ken het land, ik heb met ze gewerkt.
    Heel vriendelijk vrij volk, en een land dat zich op dit moment zeer snel economische vooruitgang boekt.
    Alleen buiten de grote steden, is het moeilijk zonder de taal te kennen contacten te leggen.
    Maar op alle basisscholen wordt al Engelse les gegeven.
    Een toekomst land.!

    • Ook ik ken de Russen als een zeer vriendelijk volk.
     Wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.
     – Rusland laat maar heel beperkt immigranten toe, anders dan het westen
     – voor emigratie naar Rusland is de kennis van Russisch vereist
     – Zeker buiten de grote steden een stuk minder luxe dan in het westen, iets waar je aan zult moeten wennen
     – de Russische bevolking is veel traditioneler dan de westerse. De verwijfde ‘kerels’ uit het westen lachen ze uit, je moet je waar maken om hun respect te winnen
     – buitenlanders kunnen GEEN grond kopen in Rusland totdat ze het Russisch staatsburgerschap verkrijgen. Daartegenover staat echter dat er wel programma’s zijn waar je land kunt huren/leasen voor lange periodes. Wil je in de agrarische sector aan de slag dan is daar zeker de mogelijkheid toe.

     En hoewel ik van mijn Amerikaanse vrouw houd heb ik nu toch spijt dat ik niet naar Rusland ben vertrokken, ook al zit ik nu lekker achteraf.

  • Oprecht december 22, 2023 Bij 10:23

   Amerika heeft de wereld willen veroveren, maar zijn blijven steken bij Europa.
   De BRICS ontwikkelt zich in een nieuwe wereld, met een MULTIPOLAIR politiek systeem.

   Juist en de door de joden gecontroleerde smeerlappen geven vooralsnog niet op, jammer genoeg, de hele wereld kotst Amerika uit, dat dan weer wel.

  • Je denkt toch niet dat ze met een ontvangstcomité op u staan te wachten? infiltratie van die westerlingen. Misschien zitten er joden tussen.

  • Valt mee. Waar ze niet op zitten te wachten is de woke-brigade.
   Mensen die bereid zijn om Russisch te leren, zich aan de Russische cultuur aan te passen, hard te werken zijn welkom.
   En met hard werken bedoel ik wat anders dan wat veel westerlingen lijken te bedoelen. Je hoeft in Rusland niet te gaan zoeken naar een 32-uur per week baantje waar je nog eens belachelijk veel pauze krijgt ook en toch een redelijk salaris krijgt.

   En er heerst nog veel meer een cultuur van ‘daden, geen woorden’. Dus ze zullen eerst vrij afwachtend zijn, maar als je laat zien dat je een goede werker bent en je aan de Russische cultuur aanpast dan is het een geweldig volk dat je welkom zal heten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in