Dode Oekraïners na Russisch bombardement

De tweede fase van de Russische operatie is begonnen, deze keer vanuit het noorden van Soledar. Russische luchtlandingstroepen kwamen binnen en veroverden de eerste gebouwen, meldt WarNews24/7.

De Russische troepen namen de hoogbouw in het noordelijke deel van het centrum van Soledar volledig onder controle en ontruimden het noordwestelijke deel van de straten Karpinsky en Nosov.

Het Oekraïense opperbevel verplaatste in allerijl eenheden van de 46e Brigade naar Soledar om het front in evenwicht te brengen en te houden, maar het mocht niet baten.

De gebeurtenissen in Soledar verlopen veel sneller dan men had verwacht.

Binnen 3 dagen controleerden de Russische en hun geallieerde troepen 80% van de stad, wat kan wijzen op de aanzienlijke vermoeidheid van het Oekraïense leger in dit gebied. Wij hebben er gisteren op gewezen dat de situatie voor de Oekraïners nu onomkeerbaar is:

Frontnieuws: Soledar einde voor Kiev: Oekraïners geven zich massaal over – Russische officier: “We zullen ze in de mijnen ‘cementeren’ als ze er niet uitkomen” (Video’s)

Gedurende de nacht lanceerden de PMC “Wagner” troepen aanvallen op de gehele perimeter van het Oekraïense leger in de stad en slaagden er op veel plaatsen in de Oekraïners uit hun posities te verdrijven.

Om de situatie te stabiliseren trok het Oekraïense commando in allerijl reserves naar de stad. De reserves slaagden erin de hoofdverdediging te behouden, maar konden hun “flanken” niet beschermen.

Alle wegen staan onder controle van de artillerie van het Russische leger. In het zuiden controleren de artilleriesystemen Giatsint-B en Giatsint-S een deel van de route tussen de nederzetting Blahodatne en de NW-voorstad Soledar bij de Sovetskaya-straat.

  Oekraïne Situatie Rapport - Meer raketten, aanvalsplannen, artillerie treft moreel

Hierdoor kunnen versterkingen van de 17e Oekraïense Pantserbrigade Soledar niet bereiken.

Video: Bombardement op Oekraïense posities in BA Bakhmut

De Russen trokken Khreshchenivka binnen

De Russen lanceerden eergisteren een algemene aanval op Khreshchenivka

vanuit het zuiden, oosten en noorden. Militaire bronnen melden vandaag de intocht van Russische troepen in het dorp. In de eerste huizen wordt hevig gevochten.

Als de Oekraïners Kleshcheevka verliezen samen met Krasnaya Gora en Pidhorodne, dan wordt de situatie in Bakhmut wanhopig. Ze trekken zich terug of geven zich over.

Andere bronnen melden dat Oekraïense troepen die zich uit Soledar terugtrekken naar Paraskoveevka gaan, waar met spoed een verdedigingslinie wordt opgebouwd.

Het is een wonder hoe de Russische troepen zo snel door mijnenvelden en loopgraven in het noordelijke deel van Soledar konden komen.

Hebben de Oekraïners geen munitie meer? Ze lijden zware verliezen.

Video: Een groep Oekraïners in een woonwijk in Soledar

Video: Harde gevechten in Soledar

Meer dan 1.000 Oekraïners gedood bij gevechten

Russische bronnen melden dat het 1e, 2e, 30e en 4e Bataljon van de 46e luchtlandingsbrigade zeer zware verliezen heeft geleden. Eind december werd deze formatie versterkt met gemobiliseerde soldaten uit de regio’s Kirovograd, Sumy en Ternopil.

Door het gebrek aan gevechtstraining stierf meer dan de helft van de rekruten zes dagen na aankomst aan het front.

Vanwege een groot aantal onherstelbare slachtoffers stuurde de COMM Brigade op 3 januari een stralings-, biologische en chemische beschermingscompagnie naar de frontlinie.

24 uur nadat de eenheid naar de frontlinie was gestuurd, stopte de eenheid met communiceren en wordt momenteel vermist.

  Oekraïne Dag 13: De val van Mariupol gaat dicht nu Rusland naar het oosten begint te trekken

Tegelijkertijd heeft de 61e Oekraïense Brigade de hoogste verliezen aan pantservoertuigen en tanks.

Een video van de Oekraïense strijdkrachten toont de ingang van een flatgebouw bezaaid met hun lijken.

Video: Harde beelden van Soledar, gevechten om elk huis.

Dode Oekraïners na Russisch bombardement

Dode Oekraïners na Russisch bombardement

Zie kaarten: De Russische aanval vanuit het noorden en de omsingeling van SoledarCopyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Commandant, er zijn veel lijken”: Bloedbad van Poolse troepen in Marinka – Russen: “Het is een regulier leger – geen huurlingen” (Video’s)
Volgend artikelTop Oekraïense en VS-functionarissen zijn in paniek dat 100 miljard dollar aan hulp niet genoeg is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ondertussen heeft mijn Zoon eindelijk het licht gezien, met Kerstmis heeft hij nog in Polen gevierd…maar hij is Helemaal omgetoverd hij heeft de Haat gezien en gevoeld…en gaat er Nooit meer terug…ipv te werken willen ze redelijk veel geld verdienen door tegen de Russen te vechten…en misschien te Plunderen…na een paar dagen is hij terug gekomen met zijn (Belgische) Vrouw…. Nooit Meer.. zeggen ze beiden… zelfs hun Familie haten ook de westerse Belgen…zo zeggen ze dat daar ❗❗❗

  • Zodra bekend wordt hoe weinig Polen levend terugkeren.. Des te minder gretig zullen ze worden. Bovendien… Misschien kan niet elke soldaat vechten en is straks inderdaad het materiaal op.

 2. Winnen. Daar gaat het vaak om. Ik weet niet welke partijen uiteindelijk gaan winnen,
  maar wat ik wel weet is dat deze hele oorlogskwestie gaat over grondgebied/wereldbevolking-verdeling.
  Dat gigantische Rusland zwaar onderbevolkt. Daar ook wel geisers voor aardwarmte etc.

  Geeft mij weer te denken dat het werkelijk gaat om de ‘buitenaarde’ op horizontaal plateau. Dat er via Russisch grondgebied, daar veel meer makkelijkere toegangswegen naar toe gaan. Meer via het vaste land in plaats van over de oceanen of via luchtvaart/ruimtevaart.

  Volgens mij vind het Kremlin en die bepaalde Joodse macht het maar al te mooi, dat problemen in de buurt van Midden-Oosten blijven. Al die EXTRA ellende om centraal Israël.

  • Het is een mooi moment om tot bezinning te komen nu velen in een halve winterslaap zijn.
   Als alle Nederlanders en Europeanen gewoon een maand lang helemaal ‘niets’ zouden doen.
   Alleen de ziekenhuizen en bronvoeding-sector ophouden.

   Nederlanders…..jullie hebben geen idee wat er dan gaat gebeuren.
   Denk niet aan anarchie-chaos of zombie-aanval.
   Test het maar eens. Steek elkaar aan het ‘niets doen’. Velen doen dat sowieso wel. Ik zelf ook wel.

   Vanuit dit dingen gaan eisen. Openheid over de zinvolheid van het leven, zoals dat sowieso voor 50% wordt opgedragen voor bijna allen, van hogerhand.

   Wie is er zo stoer??

   • Alle ellende (nog steeds) op deze aarde heeft te maken met de ‘buiten-aarde’ zaak.
    Wie er benieuwd naar? Het ligt veel dichter in de buurt dan de miljoenen kilometers van NASA/ESA….echt.
    Bedank daarvoor maar al die wappies met hun alternatieve kanalen en info’s.
    Alles wijst in deze richting.

 3. Ja hoor het spijt me dat te zeggen..maar zonder Cadeau’s Spuwen ze op de grond voor U… behalve degene die goed ontwikkeld zijn School en thuis…is de rest hoogst Onaangenaam..Helaas..ik kwam er vroeger ook graag..Oude mensen hebben me toen verwittigd dat toen het Westen binnenkwam…alles Zoveel duurder werd..dat een woning Appartement met veel plaats verwarming en goed en goedkoop gezond voedsel voorbij zal zijn…ik heb de eerste Mc Donald gezien in Swupska..(100.000 inwoners) die waren er niet blij mee de jeugd wel als je het kon betalen..en eigenlijk Zoveel meer….

  • De Poolse regering had geen buitenlandse schuld na de bevrijding van het communisme. Nu zitten ze in de situatie die Perkin beschreef in Confessions of an economic hitman … Een superrijke elite en hoge middenklasse die voor Westerse bedrijven werkt en verder zelf niets meer. Een Poolse taxi-chauffeur in Warschau zei tegen me: ” Vroeger tijdens communisme had je geld en kon je niets kopen (tekorten), nu zijn de winkels gevuld, maar heb je geen geld”
   Daarom is de hogere middenklasse die voor Westerse bedrijven werkt zo blij. Met hen gaat het (nu nog) goed. Overigens diverse goedkope service centra, zoals FSSC van Air France KLM in Boedapest zijn alweer deels naar nog goedkopere landen (zoals India) gegaan

 4. Bedankt precies wat ik bedoelde…de gewone mens wordt nu UITGEBUIT..tot elk deel van het gezin.. alweer de Westerse wereld..US/UK/EU/NATO/………………CORRUPTIE..

 5. Toen ik in begin jaren 90 in Polen werkte, was 85% van wat in de winkels lag zwart.
  De Oekies: iedere dag tienduizenden met alles wat los en vast zat, gejat van de Russen, maar ook super goedkoop eten in blik.

  Maar errug slim waren deOekies niet; als je een bepaald ding kocht, vroegen ze “25”maar als je er 20 stuks van wilde hebben.,vroegen ze “40”per stuk, want je had er belangstelling voor….

 6. Hopelijk bij de volgende foto’s straks veel meer rode cirkels, heelveel meer en vooral luisteren naar de NATO en de US 🤮, top Rusland ( Barry Stefens) vooral zo door gaan. Er is maar 1 goede soldaat van de NATO en USA en dat is een.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in