Het Amerikaanse Establishment geeft hem wat wel eens zijn laatste kans zou kunnen zijn om het podium te verlaten zonder zijn leven te verliezen, maar zijn messiaanse waanideeën van maximale overwinning zouden hem wel eens blind kunnen maken voor deze kans, in welk geval het bevel zou kunnen worden gegeven om hem te verwijderen, schrijft Andrew Korybko.

Het Amerikaanse Establishment heeft zojuist zijn duidelijkste signaal afgegeven dat het klaar is met Zelensky na de eis van Adrian Karatnycky, senior fellow bij de Atlantische Raad, in zijn laatste artikel voor Politico dat “Oekraïne een regering van nationale eenheid nodig heeft“. Kort samengevat oordeelde hij dat de leugens van Kiev over het mislukte tegenoffensief, het gedwongen dienstplichtbeleid, de dreigende sociale bezuinigingen, de toenemende teruggetrokkenheid van Zelensky en zijn nieuwe politieke rivaliteit “bijdragen aan de gerechtvaardigde woede van het publiek tegenover de autoriteiten.”

NAVO’s proxyoorlog tegen Rusland via Oekraïne lijkt af te nemen” en “Westerse beleidsmakers raken in paniek omdat er geen plan B was als het tegenoffensief zou mislukken“. De oorlogsstokers zouden een valse vlag aanval kunnen uitvoeren op Wit-Rusland, zoals de voorzitter van het Staatsveiligheidscomité onlangs waarschuwde, dat wordt overwogen uit wanhoop om het conflict gaande te houden, terwijl de pragmatici genoegen zullen nemen met een ‘land-voor-vrede’ deal. Op dit moment is er nog geen beslissing genomen, maar dat zal snel gebeuren.

Het eerste scenario houdt het risico in van een groter conflict door misrekening, terwijl het tweede neerkomt op een onmiskenbare nederlaag van het Westen. Zelensky is voorstander van het eerste scenario omdat het tweede scenario het einde van zijn politieke carrière zou betekenen, vandaar dat hij tot nu toe de Westerse druk om de vredesbesprekingen met Rusland te hervatten heeft afgewezen. In plaats daarvan zet hij zich schrap voor een mogelijk offensief door het hele front te versterken, maar zowel de oostelijke als de zuidelijke richtingen vertonen tekenen van een opkomende muiterij, zoals hier wordt uitgelegd.

  Ongelooflijk! Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil een atoomoorlog niet "helemaal uitsluiten" en "de risico's duidelijk maken"

Terwijl “Naryshkin’s scenario over het Westen dat Zelensky vervangt niet moet worden bespot“, zou in het geval van een militaire coup door zijn toprivaal Valery Zaluzhny, de VS wettelijk verplicht zijn om de militaire hulp stop te zetten, tenzij er een ontheffing wordt gegeven op basis van het feit dat nationale veiligheidsbelangen dit vereisen. Dat is gezien de context zo goed als zeker, maar het zou uiterst gênant zijn voor de VS en de retoriek over dit conflict dat zogenaamd wordt uitgevochten over ‘democratie’ volledig ondermijnen.

Met deze reputatierisico’s in het achterhoofd fungeert Karatnycky’s eis voor een “regering van nationale eenheid” in wezen als de eerste stap in een scenario van een “gefaseerde leiderschapstransitie”, die de chaos over het eerder genoemde dilemma doorbreekt. Weinigen hebben ooit van hem gehoord, maar zijn werkgever is een denktank die berucht is als een van de meest invloedrijke van de Beltway, zozeer zelfs dat het vier en een half jaar geleden in Rusland werd verboden omdat het een bedreiging vormde voor de nationale veiligheid.

Politico, de Mainstream Media outlet die hij (of waarschijnlijk zijn handlangers) uitkoos om deze vraag in het discours te introduceren, wordt zwaar vertrouwd door beleidsmakers en werd daarom begrijpelijkerwijs gekozen om maximale bekendheid te garanderen onder degenen die er het meest toe doen. De combinatie van deze twee samen maakt de bewering geloofwaardiger dat zijn artikel het duidelijkste signaal tot nu toe was van het Amerikaanse Establishment dat het afgelopen is met Zelensky.

Karatnycky legt uit dat “door de regering op deze manier open te stellen voor oppositieleiders en leiders uit het maatschappelijk middenveld, het leiderschapsteam onmiddellijk legitimiteit krijgt, de kritiek van de oppositie afneemt en de kring van stemmen die het oor van de president hebben, groter wordt”. In de praktijk zou dit voor hem het ‘gezichtsreddende’ voorwendsel zijn om de vredesbesprekingen te hervatten over een ‘land-voor-vrede’-deal in de trant van het voorstel van voormalig NAVO opperbevelhebber admiraal James Stavridis van begin november dat hij deelde met Bloomberg.

  Hongarije is iets op het spoor: Zelensky's geestelijke toestand zou wel eens megalomanie kunnen zijn

Het zou ook zijn vervanging door Zaluzhny op een ‘democratische’ manier kunnen vergemakkelijken, zodat de opperbevelhebber geen staatsgreep hoeft uit te voeren met Westerse goedkeuring om diezelfde besprekingen weer op te starten. Als Zelensky hier niet in meegaat, dan zou dat bovengenoemde scenario werkelijkheid kunnen worden om te voorkomen dat hard verdiende terreinwinst verloren gaat in het aangezicht van een aanstaand Russisch offensief of om een groter conflict door misrekening te riskeren als dat gebeurt en de NAVO formeel ingrijpt om een ‘rode lijn’ te trekken.

Simpel gezegd, de muren sluiten zich om Zelensky terwijl het Amerikaanse Establishment hem misschien wel zijn laatste kans geeft om het podium te verlaten zonder zijn leven te verliezen, maar de messiaanse waan van maximale overwinning die hij volgens Time Magazine heeft per een niet nader genoemde senior assistent zou hem wel eens kunnen verblinden voor die kans. In dat geval zou de ‘Maidan 3’ die hij vorige maand wanhopig probeerde preventief in diskrediet te brengen, begin volgend jaar werkelijkheid kunnen worden, wat direct tot zijn afzetting zou kunnen leiden of een militaire coup daartoe zou kunnen uitlokken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video: Zelensky stortte in tijdens de oorlogsraad – Hij beval een terugtocht en de bouw van defensieve vestingwerken in het hele land – Om te redden wat er over is…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBrief aan de Amnestie-eisers: Waarom we nooit zullen vergeten – en jullie ook niet zullen laten vergeten
Volgend artikelWEF roept op tot eliminatie van ‘nutteloze klasse’ mensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Voor een regering van nationale eenheid is het te laat. Deze eenheid is vakkundig vernietigd door een Angelsaksische ideologie die bereid was de oorlog tot de laatste Oekraïner te strijden om de RF te verzwakken en uiteindelijk te vernietigen en uit te buiten. Het Russische volk zal deze schijnoplossing niet toestaan om haar doelen voor de speciale militaire ingreep te verwezenlijken zodat een herhaling wordt uitgesloten. Het enige wat Ukraine kan redden om haar identiteit te zuiveren van elke vorm van sluipend gif dat haar door het Westen werd opgedrongen is om tot een vergelijk te komen met moeder Rusland waarbij haar immuniteit tegen een expansionistische Atlantisme wordt gegarandeerd.

   • Onlangs heb ik gelezen ‘Koningin Fabiola een meisje van 80’ een niemendalletje uit 2008. Op de omslag maakt Fabiola met haar rechterhand het satanische 666-symbool en dit verwijst naar Openbaringen 13:18. Haar vader don Gonzalo Mora (1887 – 1957) was ridder van de ultrageheime orde van het heilig graf van Jeruzalem, uiteraard gelieerd aan het Vaticaan en het koninklijk paar van België is ook lid van deze obscure club.

 2. “een regering van nationale eenheid”? hoe nobel het begrip ook is, na de moorden en verkrachtingen van de volkenrechten in Oekraïne de laatste TIEN jaar moet ge behoorlijk dwaas zijn om zulk een idee in uw brein te laten tot stand komen. Of een Minsk 3, een Minsk 4, …? Dit is een klask die de volgende dertig jaar desastreuze gevolgen heef voor Europa.

 3. Lachwekkend dit artikel, Rusland zijn ogen en oren zijn inmiddels na alles wat gebeurd is helemaal geopend, droom lekker verder, ik zou erg verbaast zijn als Rusland niet voor de complete overgave gaat van het Naziregime in Kiev, ik kan mij vergissen maar het is allemaal te laat voor Rusland dus helemaal door de knietjes zullen ze gaan, no mercy, gelijk hebben de Russen, wie niet horen wilt moet maar voelen!

 4. Het is toch idioot om te denken dat je nu pas overgaat tot vredebesprekingen nadat misschien wel miljoenen mensen ontheemd zijn en dat er honderdduizenden mannen gesneuveld zijn voor helemaal niets!!!! Veel kapot geschoten is en de vernieling van wooneenheden waar de gevluchte mensen terug kunnen gaan naar hun vaderland, waar ze in bittere armoede gaan leven! Dus ook zij gaan niet meer terug naar hun verlaten woningen die vernield zijn door Ruslands waanzin dat zij vanuit de Oekraine bestookt konden worden door het nog grotere debiele waan van de Navo en USA/EU Kinderen wees geworden zijn en dus in die landen blijven waar ze zijn opgenomen Het westen heeft dus uiteindelijk een dubbele nederlaag geleden en de oorlogsindustrie nog machtiger is geworden…. De nieuwe oorlog heeft zich nu al reeds verplaatst naar Israel/Palestina waar weer veel materieel van oorlogstuig naar toe gaat omdat het geld in de Oekraine op is!!!!!

  • Wat is het d o e l van de Amerikanen? Het échte doel? Als het conflict niet kan leiden tot een regimewissel in Moskou, zijn zij dan nog bereid honderden miljarden, in schijven 60 miljard, aan Oekraïne te schenken? Voor wie/wat? voor Zelensky? voor de Oekraïners? voor Europa? En dan Israël? En de tankers in de Perzische Golf? En de Zuid-Chinese Zee? En Noord-Korea? “Fuck Europe!”.

  • Beste marcel,
   “woningen die vernield zijn door Ruslands waanzin dat zij vanuit de Oekraine bestookt konden worden”.

   Volgens mij ben je niet goed geïnformeerd over de oorsprong van het hele gebeuren.
   Het kan ook zijn dat je vooringenomen bent t.a.v. Rusland
   ( en dat is nog maar heel voorzichtig uitgedrukt)

  • Inderdaad, Marcel schijnt geen benul te hebben waarom Rusland hoog nodig de staatsgreep-junta in Kiev een draai om de oren moest geven, en niet te weten dat de Navo er enkel op uit is om vlak onder de neus van Rusland kernraketten te komen plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in