The Presidential Office of Ukraine / President.gov.ua / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

President Zelensky van Oekraïne heeft waarschijnlijk niet veel Kerstmis of Nieuwjaar gevierd. Wat valt er te vieren? Nadat hij een paar weken eerder uit Washington was teruggekomen met een cheque van slechts 200 miljoen dollar, in plaats van de 50 miljard waar hij op hoopte, moet hij tijdens de kerstperiode hard hebben nagedacht. Hoe lang heeft hij nog als president? Hoe lang kan hij nog volhouden dat Oekraïne een echte kanshebber is in de oorlog en een redelijke kans maakt om te winnen? In Oekraïne zelf geloven maar weinigen dat de oorlog gewonnen kan worden onder de huidige omstandigheden van een wanhopig tekort aan zowel militaire uitrusting als soldaten. Zelfs zijn eigen opperbevelhebber is vaak wanhopig over de situatie en bekritiseert zijn baas, met een aantal inmiddels ex-adviseurs die Zelensky graag onderuit halen. “Misleid” is het woord dat steeds terugkomt. Ze beweren dat hij de enige is die nu gelooft dat de oorlog nog steeds een haalbare kaart is en dat een overwinning nog steeds iets is waarnaar gestreefd kan worden, schrijft Martin Jay.

En dus is het geen verrassing dat hij zich tot zijn enige overgebleven vrienden in de wereld wendt om hem te helpen: de westerse media. Dit perspakket heeft zoveel geïnvesteerd in een narratief dat Oekraïne steunt en Rusland demoniseert zonder ook maar een blik op de feiten te werpen, dat het geen verrassing had moeten zijn dat The Economist – het hoogstaande economietijdschrift dat zo pro-EU is dat Brussel het gebruikt als spreekbuis voor zijn eigen mislukte beleid – het voortouw nam. En dan was er nog het vervolginterview van het Britse roddelblad The Sun, waarvan de journalist niet teleurstelde met zoveel NAVO-praatjes in zijn kopij dat je ten onrechte zou kunnen geloven dat het was geschreven door NAVO’s eigen persmensen. Waar vinden ze in godsnaam journalisten als Jerome Starkey, die waarschijnlijk gelooft dat er 600.000 mensen zijn omgekomen in Oekraïne, “waarvan de meesten Russische soldaten waren.” Hilarisch.

  De sobere stilte voor de winter

Maar het stuk in Economist, waarin Zelensky het thema van Poetin als een wrede leider kon voortzetten die, rood op tanden en klauwen, een gek was die Europese landen zou binnenvallen en al onze kinderen zou opeten, was moeilijk serieus te nemen. Afgezien van al het andere, botst het met Joe Biden’s eigen lijn dat Poetin aan lager wal is geraakt en de Oekraïense oorlog heeft “verloren.” Kunnen ze het van twee kanten hebben? Suggereert dit dat Zelensky’s mediateam niet eens meer communiceert met het Witte Huis?

In veel opzichten maakte het Economist stuk Zelensky steeds belachelijker, met zijn scheldwoorden over Poetin (“beest”), de Oekraïense president alleen maar af als een dead man walking. Poetin heeft nooit enige interesse getoond om West-Europa binnen te vallen of aan te vallen, maar dat weerhoudt Zelensky er niet van om deze valse bewering levend te houden en te herhalen in het interview met The Sun. Noch de NAVO, noch haar slaafse westerse callcenterjournalisten hoeven zich druk te maken over feiten wanneer ze zich overgeven aan deze kleuterschoolfantasieën.

De realiteit voor Zelensky is dat de oorlog nooit gewonnen kan worden door zijn eigen leger en dat hij nu moet kijken naar manieren om de partij in leven te houden, om zo mogelijk nog een jaar aan de macht te blijven. We kijken niet langer naar een leider in oorlogstijd die vanaf het front leidt, maar eerder naar een corrupte despoot die nu geobsedeerd zal zijn door zijn nieuwe uitdaging: politiek overleven. Het langverwachte hulppakket waarop in januari wordt gehoopt, zal, als het er komt, een pleister zijn op de gapende wond. In werkelijkheid is zijn enige hoop om te overleven het goed gevoed houden van zijn cabal met de rijkdommen die ze kunnen aftroggelen van de oorlogszwendel. Als deze bedragen in de loop van de tijd afnemen, zal de realiteit dat ze besluiten om de hoeveelheid militaire uitrusting die ze naar Libië sturen voor fast cash, de ondergang van Zelensky alleen maar versnellen, of hem sneller in de richting van een vredesakkoord met Poetin duwen, zodat de nieuwe koe die gemolken moet worden niet langer westerse wapens is, maar herstructureringshulp van de EU. Maar het nieuwe hulppakket dat Biden probeert veilig te stellen zal naar verwachting niet lijken op de 50 miljard die werd geblokkeerd door Amerikaanse senatoren die vastbesloten waren om de grenzen van Amerika te beveiligen. Het is moeilijk in te schatten hoe Zelensky deze klucht gaande kan houden, maar we kunnen er zeker van zijn dat het westerse journalisten zullen zijn die hem zullen helpen met zijn eigen snode PR-campagne en de leugens die hij uitpoept tegenover een goedgelovig westers publiek dat waarschijnlijk graag artikelen over de oorlog leest waarin alleen wordt verwezen naar de Russische verliezen, maar waarin die van Oekraïne niet worden genoemd.

  Oekraïne Situatierapport: Slechte demografie - Einde van de steun

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Journalist die de luxe villa van Zelensky in Egypte onthulde, werd vermoord – verslagVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDnjepr verandert in rivier des doods voor Oekraïense militairen (Video’s 18+)
Volgend artikelOekraïense post mortems beginnen te verschijnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Martin armstrong had op zijn blog staan dat de werkelijke doden in oekraine rond de 1 miljoen lag en dat zelensky nog net genoeg geld had om alle personeel te betalen tot in maart , daarna zal denk ik, met lieverlee de gemeentewerkers weglopen als ze op het einde van de maand april hun salaris niet hebben gehad. Tenzij hij weer miljarden krijgt. Zoniet dan denk ik dat eind april begin mei een leegloop gaat worden, dat burgemeesters wethouders politie brandweer en al wie een ambtenaarsjob heeft weg zal lopen van hun taken en ander werk zal zoeken. Dat is het meest logische , en dat dan in mei oekraine alleen nog maar door een wilde cocaine snuivende zot word geregeerd.

 2. Als ik zo de geschiedenis bekijk, Heeft Zelensky Biden bij de ballen i.v.m. info over de beide Bidens (Burisma enz.)
  Biden zal dan ook van alles proberen om Zelensky tegemoet te komen in wat hij wil hebben tezamen met de Cabal vanwege die graag Rusland kapot wil hebben.
  Helaas werkt het congres niet mee en blokkeert de miljarden.
  Zoals mijn verwachtingen zijn zal de CIA het plan gaan uitvoeren om Zelensky te laten ‘zelfmoorden’.
  Er staan belangen op het spel van diverse kanten die elkaar tegen werken waaruit moeilijk iets te maken valt.
  Poetin verstoord de plannen die er gemaakt zijn door de Cabal waartussen Biden gemangeld wordt.
  En Zelensky? die heeft zijn laatste kerst gehad.
  Er is een groot verschil tussen acteur op TV en acteur in real life.
  Het script bepalen echter anderen.

  • Volgens mij begrijp je niet waar deze oorlog om gaat . Het gaat niet om Oekraïne. En ook niet om Rusland . Het gaat om het westen . Het gaat om de Great reset . Het westen moet failliet gaan om de derde wereld oorlog te starten . Het gaat om een multiculturele wereld oorlog die zal beginnen met de vernietiging van Israël . Om die oorlog te starten moet Amerika failliet gaan . Na de derde wereld oorlog zal de antichrist door de elite naar voren geschroven worden als de grote verlosser . Die de macht grijpt over de hele aarde , dus ook Rusland .

   • beetje gek zijn doet géén pijn, dat is Ara ten voeten uit…effe herhalen wat 2 artikelen geleden op onze FN stond te lezen, het is soms storend, enfin een rake typering van een Zelensky typetje…🤮

   • Ara januari 7, 2024 Bij 14:58
    Ik vind het wel griezelig wat je schrijft… omdat het heel goed zo zou kunnen zijn. Dat betekent dat we er nog lang niet zijn en dat het nog veel slechter gaat worden. Maar waarom moet het westen plus de VS eerst failliet gaan? Iaw, waarom niet gewoon die oorlog in elkaar hameren? Wat heeft failliet zijn voor nut om een wereld oorlog te beginnen, en wie begint hem? Kun je je uitspraken wat nader uitleggen, bvd.

    • Amerika en het Westen moeten kapot omdat er een nieuwe wereldorde komt en daarom moet het Westen kapot,Claus Schwab heeft dat al eerder aangegeven,de Rothchilds en andere elite hebben er helemaal geen probleem mee als ze vanuit een nieuwe wereldorde zullen regeren.
     Wereldrijken vergaan en nieuwe komen op maar de echte elite zal altijd door regeren,dat deden ze al in het oude Egypte,in het oude Rome,in het oude Babylon en dusook in het Amerika van vandaag en zullen ook in de nieuwe wereldorde regeren en of dat nou China of Rusland is dat maakt ze niet zoveel uit maar het kan ook zijn dat ze vanuit het nieuwe Israel zullen regeren,wel wordt er vaak gezegd dat Israel eerst vernietigt moet worden alvorens de nieuwe Messiach zal verschijnen,we zullen het gaan meemaken.

    • Dit is hoe ik het zie . Iran heeft een klok dat zegt dat Israël binnen 17 jaar vernietigt moet worden . Zal Iran nu Israël vernietigen en het antwoord is nee . Iran verandert dan in een kraterland schap door Amerika . Maar Als Amerika failliet gaat moet Amerika zijn 800 militaire basissen sluiten en komt de wereld in een machts vacuüm .hierdoor ruikt de islam bloed . De islam krijgt vlak voor de 3e wo een profeet die zwakheid van het westen ziet en roept dan de shihat uit om hele de wereld te veroveren uit naam van de islam . Dit
     staat in de Koran . Alleen de oorlog zal geen winnaar krijgen waar
     miljarden mensen door honger en oorlog zullen doodgaan . De
     antichrist moet dan de verlosser zijn en zo krijgen de elites de
     macht over de hele wereld . De antichrist gaat dan de NWO stichten
     Vandaar dat onze lijders alles doen om onze economie te slopen.de 3e wo is een script . Een westers script

     • Dominic januari 7, 2024 Bij 17:29
      Ara januari 7, 2024 Bij 19:29
      Vandaar dat de ratten zich nergens wat van aan trekken. Ze doen gewoon mee, boeit ze niks. En zo blijven die Inteelters aan de macht, al eeuwen. Pas te stoppen als de goyim wakker worden en opstaan. Ik vrees dat jullie gelijk hebben, ook al is het nog zo mooi om Rusland welvarend te zien worden, als voorbeeld voor de rest van de wereld.

 3. De tijd zal het iedereen snel genoeg leren wie er wel of niet gelijhk heeft… Men zou via een tijdlijn kunnen zien wie er wellicht gelijk heeft. Wat Ara zegt zou dan wat meer gewicht in de schaal kunnen werpen. Buiten dat, het gezegde ORDO AB CHAO is niet gisteren uitgevonden. Het WEF (met zijn immer vooruit ziende blik met Hariri als adviseur/waarzegger) wind er ook geen doekjes om. En als dat niet genoeg is om de ogen te kunnen openen dan hebben we nog de wereldwijde mandaten die na de uitbreek van CV-19 die voor velen de nek omdraaiden (en nog) en dan die 5G die ‘wonder boven wonder’ gedurende diezelfde periode met neck breaking speed (althans zo is dat in China het geval) https://www.technocracy.news/chinas-plan-to-build-global-technocracy-using-artificial-intelligence/ uitgerolt wordt… met het ‘voordeel’ dat we hier met zijn allen sneller TIK-TOK (in de hel) kunnen bekijken. Ene (mijn naam is) HAAS wist overlaatst te vertellen dat de Chinese bevolking in de naaste toekomst zo’n beetje gehalveerd zou gaan worden dus als het een beetje meezit dan zou die HAAS best wel eens gelijk kunnen krijgen. (and what about the rest?)

  DIGITAL CURRENCIE ANYBODY?
  “you will own nothing and be happy” by 2030 is only six years away…
  https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica2/sociopol_greatreset256.htm

 4. De tijd zal het iedereen snel genoeg leren wie er wel of niet gelijk heeft… Men zou via een tijdlijn kunnen zien wie er wellicht gelijk heeft. Wat Ara zegt zou dan wat meer gewicht in de schaal kunnen werpen. Buiten dat, het gezegde ORDO AB CHAO is niet gisteren uitgevonden. Het WEF (met zijn immer vooruit ziende blik met Hariri als adviseur/waarzegger) wind er ook geen doekjes om. En als dat niet genoeg is om de ogen te kunnen openen dan hebben we nog de wereldwijde mandaten die na de uitbreek van CV-19 die voor velen de nek omdraaiden (en nog) en dan die 5G die ‘wonder boven wonder’ gedurende diezelfde periode met neck breaking speed (althans zo is dat in China het geval) https://www.technocracy.news/chinas-plan-to-build-global-technocracy-using-artificial-intelligence/ uitgerolt wordt… met het ‘voordeel’ dat we hier met zijn allen sneller TIK-TOK (in de hel) kunnen bekijken. Ene (mijn naam is) HAAS wist overlaatst te vertellen dat de Chinese bevolking in de naaste toekomst zo’n beetje gehalveerd zou gaan worden dus als het een beetje meezit dan zou die HAAS best wel eens gelijk kunnen krijgen. (and what about the rest?)

  DIGITAL CURRENCIE ANYBODY?
  “you will own nothing and be happy” by 2030 is only six years away…
  https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica2/sociopol_greatreset256.htm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in