Niemand heeft ooit geld verloren door te kapitaliseren op de onbeperkte onzin die wordt uitgespuwd door het collectieve hert in de koplampen dat ook bekend staat als de westerse mainstream media – compleet met het uitreiken van prijzen voor Persoon van het Jaar aan een megalomane, door cocaïne gevoede waardeloze acteur die zich voordoet als krijgsheer, schrijft Pepe Escobar.

De non-stop prullerige parade van westerse militaire analisten “schat” nu in dat de eerste doelen van een inkomende, gezamenlijke Russisch-Wit-Russische aanval op het 404 zwarte gat dat vroeger bekend stond als Oekraïne, Lviv, Lutsk, Rivne, Zhytomyr zullen zijn, en waarom gooien we Kiev niet in de mix rechtstreeks uit een tweede as.

De Russische generale staf houdt alle acties nauwlettend in de gaten en zal misschien zelfs het advies van dergelijke “analisten” opvolgen.

En dan is er regelrechte paniek, want het ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat de Strategic Missile Forces twee Yars ICBM’s in de daarvoor bestemde silo’s hebben geladen. Een wijdverbreid geschreeuw van afschuw in de trant van “Rusland bereidt nucleaire raket voor die diep in de VS kan inslaan”.

Sommige feiten veranderen echter nooit. Nummer één is de NAVO als een verzinsel van de collectieve verbeelding van het Westen. Als het er ooit op aan zou komen – zoals Straussische/neo-conische leunstoelstrijders hopen en bidden – kan Rusland gemakkelijk de hele NAVO verslaan, want er is nauwelijks iets “daar”.

Dat zou natuurlijk een massale Russische mobilisatie vereisen. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan Rusland in een aantal kringen zwak overkomen, aangezien het op zijn best 200.000 troepen heeft geactiveerd tegen mogelijk 1 miljoen Oekraïense troepen. Het is alsof Moskou zich niet bepaald heeft laten verleiden door het idee van “winnen” – wat misschien wel het geval is, op een nogal verwrongen manier.

Zelfs nu heeft Moskou nog niet genoeg troepen gemobiliseerd om Oekraïne te bezetten – wat in theorie noodzakelijk zou zijn om de Kievse troepenmacht volledig te “denazificeren”. Het sleutelwoord is echter “in theorie”. Moskou is namelijk bezig een geheel nieuwe theorie te demonstreren – los van het feit dat enkele verheven zielen hebben beweerd dat Poetin moet worden vervangen door Alexander Bortnikov van de FSB.

  Generaal Surovikin is op dreef: Kiev overrompeld door 'Kamikaze-drone' aanvallen

“Van de vijand blijft niets over”

Met zijn reeks hypersonische raketten kan Rusland in een paar uur tijd alle NAVO-bruggen, havens, luchthavens en elektriciteitscentrales, olie- en aardgasopslaginstallaties in Rotterdam uitschakelen. Alle energieproductieapparatuur in heel NAVOstan zou worden vernietigd. Europa zou worden afgesloten van natuurlijke hulpbronnen. Een verdwaasd en verward Imperium zou niet in staat zijn om troepen, welke dan ook, naar Europa te verplaatsen.

En nog steeds gaan de provocaties onverminderd door. De recente aanval van Tu-141 Oekraïense drones op de Engels-2 luchtmachtbasis werd door Moskou toegeschreven aan Kiev – dat voorspelbaar alle verantwoordelijkheid ontkende. Maar wat er echt toe deed, was de strategische boodschap van Moskou aan de VS/NAVO, waarbij Poetin flirtte met het idee dat de reactie vroeg of laat wel eens ernstig zou kunnen zijn als aan Kiev geleverde VS/NAVO-wapens worden gebruikt om diep in gevoelig grondgebied van de Russische Federatie toe te slaan.

Volgens de huidige Russische doctrine kan Moskou zelfs reageren met nucleaire aanvallen; de luchtmachtbasis Engels-2 herbergt immers bommenwerpers met nucleaire capaciteit, strategische activa bij uitstek.

De drones werden zeker gelanceerd door geïnfiltreerde agenten op Russisch grondgebied. Als ze van buiten Rusland afkomstig waren, en geïnterpreteerd werden als kernraketten, had dat de lancering van honderden Russische kernraketten tegen NAVOstan kunnen uitlokken.

Poetin zelf maakte dit – onheilspellend – heel duidelijk tijdens de top van de Euraziatische Economische Raad in Bishkek, Kirgizië, een week geleden:

“Ik verzeker u dat, nadat het systeem voor vroegtijdige waarschuwing een signaal van een raketaanval heeft ontvangen, honderden van onze raketten in de lucht zijn (…) Het is onmogelijk om ze tegen te houden (…) Er zal niets van de vijand overblijven, want het is onmogelijk om honderd raketten te onderscheppen. Dit is natuurlijk een afschrikmiddel – een ernstig afschrikmiddel.”

Niet, natuurlijk, voor de door domheid gecorrodeerde Straussian-neocon bende die feitelijk het Amerikaanse buitenlandse “beleid” voert.

  Het belang van uniformiteit nu Oekraïne een offensief overweegt

Het is geen wonder dat betrouwbare Russische informatiebronnen hebben vastgesteld dat de raketten die Engels-2 raakten, lokaal werden afgevuurd, hoewel het regime in Kiev anders wilde doen geloven.

En dat maakt de hele poppenkast tot een dadaïstische klucht – met een verdwaasd en verward Imperium dat nog steeds gebonden is aan een maniak in Kiev die nog steeds gelooft dat de Oekraïense S-300 die Polen raakte, uit Rusland kwam. De hele wereld – en niet alleen Washington – als gijzelaar van een “Persoon van het Jaar” maniak met de – virtuele – macht om een wereldwijde nucleaire oorlog uit te lokken.

Rode Napoleon da house

Ondertussen is Rusland op de grond overgestapt op de strategie van Deep Operations, en wel op grote schaal. Op verschillende plaatsen langs de uitgestrekte frontlijn vallen zij de punten aan die de meeste kans bieden om de arme Oekraïense reserves, die zich in de tweede verdedigingslinie verschuilen, naar buiten te lokken. Als de reserves door barre, modderige gronden en verschrikkelijke wegen naar buiten komen om frontlijneenheden te redden, worden hele bataljons afgeslacht.

De Russen gaan nooit diep in de derde linie – waar zich misschien het commando en de controle bevinden. Het gaat om een uitputtingsslag onder de strategie van diepe operaties, rechtstreeks uit het draaiboek van de legendarische “Rode Napoleon”, veldmaarschalk Mikhail Tukhachevsky.

Rusland spaart soldaten, personeel en uitrusting. Het geheel doet wonderen in moeilijk terrein waar voertuigen op regenachtige modderwegen vastlopen. Deze spoel- en herhalingstactiek, dag in dag uit, maandenlang, heeft geleid tot (minstens) 400.000 Oekraïense slachtoffers. Noem het de belichaming van Attritional Warfare.

Historici zullen met genoegen vaststellen dat het hele scenario lijkt op de Slag bij Agincourt – waar golf na golf van Franse ridders (die de rol spelen van de huidige Oekraïners, en Poolse/NAVO-huurlingen) bergop bleven rennen tegen Engelse boogschutters en ridders die gewoon stil bleven staan en hen lieten komen, en de tweede linie keer op keer raakten.

  Hoe de oorlog de nieuwe houding van Rusland bepaalt

Het verschil is natuurlijk dat de Russen nu zes maanden lang dag in dag uit oorlogstactieken toepassen, terwijl Agincourt slechts één slag op één dag was. Tegen de tijd dat deze gehaktmolen voorbij is, zal een hele generatie Oekraïners en Polen naar hun schepper zijn gegaan.

De collectieve westerse mythe van een Oekraïense “overwinning” tegen de Russische uitputtingsslag is niet eens een kosmisch waanidee. Het is een waardeloze, dodelijke grap. De enige uitweg zou zijn om nu aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, voordat de hamer (het volgende Russische offensief) op het aambeeld (de bestaande frontlijn) valt.

Maar de NAVO doet natuurlijk niet aan onderhandelingen, zoals Stoltenberg de wereld er steeds aan herinnert.

Wat in zekere zin een zegen kan zijn, want de NAVO kan uiteindelijk in talloze stukken uiteenvallen, totaal vernederd op het terrein, ondanks al haar uitgebreide oorlogszuchtige plannen.

Andrei Martjanov heeft als geen ander de volledige economische, morele, intellectuele – en vooral militaire – degradatie van het collectieve Westen gevolgd, alles doordrenkt met leugens, belabberde P.R. wendingen en “verbijsterende incompetentie over de hele linie.” (Zie Frontnieuws Daar gaan we weer!)

Dit alles terwijl Rusland zich voorbereidt “op weer een nieuwe ‘nederlaag’, zoals het heroveren van heel Donbass en dan… Wie weet wat dan. Een snelle overwinning voor Rusland zou een verlies zijn omdat de NAVO dan nog bestaat. Nee, Rusland moet het tempo zo opvoeren dat het de NAVO in de gehaktmolen zuigt.”

Ergens in haar privé pantheon geniet Pallas Athena, Godin van de Geopolitiek, enorm van de show. Oh, wacht; ze is eigenlijk gereïncarneerd, en haar naam is Maria Zakharova.

Bonus:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeze nieuwe regel inzake klimaatverandering is uiterst Orwelliaans
Volgend artikelIk had het niet beter kunnen zeggen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Zolang de NAVO de illusie behoudt dat zij uiteindelijk kunnen winnen, blijven zij aanvallen. Zij kijken niet naar het aantal slachtoffers of verloren materieel. Veroverde grondgebieden telt enkel bij hen. De rest is bijzaak. Zo blijven de NAVO kanonnen voer aanslepen tegen de Russen. Oorlogshavikken zijn niet tot reden vatbaar, zij zijn overtuigd van hun gelijk. Ook al handelen zij tegen alle logische en tactische strategieën in. Zij willen kosten wat het kost hun zin door drijven. Iedereen die hen er op wijzen dat het een zelfmoord strategie is, doet niet ter zake. Hun wil is wet en iedereen die er niet mee eens is, wordt geëlimineerd. Dat zien we al op het slagveld bij het Oekraïense leger, dat zij weigeraars doodschieten bij kamikaze operaties.

  • Zonder soldaten geen oorlog !!!

   Zolang mensen dom blijven en zich willen laten misbruiken als kanonnen voer zullen oorlogen blijven bestaan.

   Waar haalt die criminele Roverheid de gore moed vandaan om jou op te roepen om te sterven voor een ander land !

   De elite kinderen uit Oekraïne zijn gevlucht naar Monaco … die komen terug als de oorlog voorbij is om verder te gaan met hun corrupte verdienste .

   Mensen ga eens wakker worden en kom op voor jezelf, je partner en kinderen.

 2. Prachtig dat Twitterfilmpje.
  Ik zie zoiets voor me, maar dan met andere personages.
  Nee, ik ga ze niet benoemen, dat mag iedereen voor zichzelf doen.

 3. Ik hoop dat Rusland gehakt maakt van die moordende NATO .

  Overal waar NATO bij betrokken is vermoorden ze onschuldige burgers en vernietigen complete landen : Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Libië, Syrië, Jemen en nu weer Oekraïne.

 4. Het geheel past natuurlijk heel mooi in het Great Reset en ontvolkingplaatje, als je het breder bekijkt. In die zin vertrouw ik Poetin en zijn medewerkers ook voor geen meter, al probeert hij wel zijn eigen troepen te sparen.

 5. Mooi zéér Mooi die laatste zinnen…🤗 Toch zou het niet slecht zijn om eens iets Keihard te doen.. ergens in het Westen..al is het een verlaten eiland…of Brussel.. met die Blauwe vlaggen..🤔🤔💥💥💥💥

 6. Tja…zoveel items/sites/ zoveel blogs…en wat is nu in feite de realiteit?
  De russen hakken de oekrinazi,s in de gehakmolenpan…
  Er gaan er duizenden per week door de goot.
  Goed nieuws..echter de zwijnen boven deze oekrinazi,s feesten lekker door elk weekend.,ff funshoppen in Paris?
  Deze mongolenkliek regering/1ste en 2de slaapkamer alsmede de hoge raad zit vol met dezelfde oekrinazi,s….gif voor ons volk.
  Dus heel graag in maart het voorstel van FARMER DEFENCE FORCE om dit soort satanisch gif/stront/gajes te elimineren….OPVOLGEN..laten we ons land weer hernieuwen….vrij van wef/who/vn/navo/bilderberg/tuig schorum/politiek afval…..

  • >>> echter de zwijnen boven deze oekrinazi,s feesten lekker door elk weekend.,ff funshoppen in Paris? <<<

   Wellicht een BOM of wat op Tel Aviv..

 7. Agincourt….ben wer ooit geweest…de keuze van plaats voor het gevecht was doorslaggevend….een helling bemand met Engelse long bow schutters….vanaf kindsaan geoefend met boog…..met onderaan de helling drassig land* en aan weerszijden dichte bossages…. niet geschikt voor ridders te paard…( * in een film over onafhankelijk Schotland en de gevechten met Engelse soldaten en ridders te paard is dit gegeven van drassig land ook verwerkt….Agincourt was veel eerder…..ripoff)

  De Engelse versie van FUCK YOU met de twee vingers is een erfenis van Agincourt….de Franse koning had laten rondgaan dat de wijsvingers en de middelvingers van iedere Engelse boogschutter zouden worden afgehak na hun nederlaag….dus toen de Engelse boogschutters hun gevangen Franse ridders zag lieten ze zien dat ze nog steeds de twee vingers hadden….

  Geschiedenis is vol mooie dingen….

 8. Waar ik behoorlijk van schrok, (niet verbaasd), is het feit dat wanneer Rusland die raketten ‘gezien’ zou hebben, wij in de as zouden hebben gelegen.
  Onze ‘leiders’ geven geen ene f*ck om onze levens. Dit zou toch een eye-opener moeten zijn.

  • Onze Leiders hebben NOOIT een fuck om onze levens gegeven en zullen dat ook NOOIT doen. Op dit moment zijn ze de Europese bevolking en met name die in Nederland systematisch kapot aan het maken. Nederland het beste (DOMME) jongetje van de klas, ook wel bruikbare idioten genoemd staat weer eens fijn bovenaan de lijsten, hoogste belastingen (die per januari nog hoger worden), hoogste gasprijs (let maar op…..de prijs van elektriciteit gaat dadelijk ook met een kutsmoes flink omhoog. Ik kan nog wel meer opnoemen maar het zou makkelijker zijn om iets te noemen wat goedkoper zou worden of op zijn minst gelijk zou blijven in prijs. En dat alles met dank aan de E.U. in Brussel, sancties opleggen tegen Rusland die alleen een uitwerking hebben op Europa. HaHaHa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in