President Of Ukraine from Україн / Wikimedia (CC0 1.0 DEED)

De president van Oekraïne, Zelensky, werd door zijn generaals ingelicht over de rampzalige ontwikkelingen in Zaporizhzhya, Donbass en Kharkiv, regio Kupiansk-Lyman. De generaals informeerden hem over de verliezen aan personeel en wapensystemen in verband met de toename van de gevechtskracht van de Russische strijdkrachten, bericht WarNews24/7.

Verslagen zeggen dat Zelensky psychologisch instortte en onder het gewicht van de ongunstige ontwikkelingen opdracht gaf tot een volledige terugtrekking en het creëren van nieuwe verdedigingslinies van Donbass naar West-Oekraïne naar het model van de “Surovikinlinie”!

Kiev vreest nu dat het ergste scenario werkelijkheid wordt: de Russische legers zullen een tegenoffensief lanceren dat de Oekraïense troepen helemaal naar de Dnjepr en Odessa zal voeren!

Daarom heeft Kiev besloten om te redden wat er te redden valt van het Oekraïense leger tot – indien mogelijk – de reorganisatie ervan.

Het beeld van Zelensky en de generaals op het moment van de briefing is een onweerlegbare getuige van wat er is gebeurd.

Bekijk de video

Zelensky kondigde de overgang van het Oekraïense leger naar defensie aan

Zelensky kondigde de afronding aan van het tegenoffensief van het Oekraïense leger en de overgang van de Oekraïense strijdkrachten naar defensie. De Oekraïense president riep op tot de bouw van nieuwe defensieve versterkingen langs de hele frontlinie.

In Kiev werd besloten om te beginnen met de bouw van een nieuwe verdedigingslinie naar het voorbeeld van de Russische “Surovikin-linie”.

De Generale Staf, onder leiding van Zaluzhnyi, nam deze beslissing ondanks het feit dat het kabinet van de president er categorisch tegen was, omdat het de facto een erkenning was van het falen van de ‘offensieve’ lijn. Zelensky’s strategie voor toegang tot de grens in 1991 is jammerlijk mislukt. Nu is Oekraïne officieel in het defensief, het offensief is voorbij.

  Stoltenberg: Meer wapens naar Oekraïne is de weg naar vrede

Bouw van vestingwerken van Donbass tot West-Oekraïne

“De oorlogsraad besprak de bouw van nieuwe meerlaagse forten op de belangrijkste verdedigingslinies. Dit zijn de Avdiivka, Marinka, Kupiansk, Port, in de regio’s Zaporizhzhya en Kherson en in de grensgebieden met Rusland en Wit-Rusland.

De juiste indeling van de verdedigingslinies moet een prioriteit worden, inclusief de frontliniegebieden.

We bespraken het aantrekken van middelen, stimulansen voor particuliere bedrijven in dit project, financiering… We bespraken ook de behoeften waaraan we met partners zullen werken om onze verdedigingslinies te versterken,” zei Zelenski in zijn toespraak.

Het is de bedoeling om drie verdedigingslinies te bouwen. Om de acties te coördineren zal een speciaal team worden opgericht bij het ministerie van Defensie van Oekraïne, onder leiding van minister van Defensie Rustem Umerov en het hoofd van het ministerie van Digitale Ontwikkeling Michail Fedorov.

Zij zullen een operationeel hoofdkwartier opzetten dat de interactie tussen lokale autoriteiten en het leger zal monitoren. De belangrijkste inspanningen om nieuwe verdedigingslinies te bouwen zullen worden geleverd door de autoriteiten van de regio’s op wiens grondgebied dezelfde verdedigingsstructuren zullen worden gebouwd.

In het algemeen zal de eerste verdedigingslinie door het leger worden gebouwd en langs de bestaande frontlinie lopen. De rest zal worden gebouwd door het Oekraïense Staatsbureau voor Wederopbouw en Infrastructuurontwikkeling, waarbij particuliere aannemers worden aangetrokken. De nieuwe operationele strategie zal fondsen toewijzen voor de uitvoering ervan.

Bekijk de video met Zelensky’s uitspraken

Besluit van de VS om de verdedigingslinie te bouwen – Ongekend wegcijferen van Zelenksky

Betrouwbare Oekraïense bronnen melden dat Zelensky een scherp meningsverschil had met Zaluzhnyi over het voorstel van laatstgenoemde om te beginnen met de bouw van defensieve vestingwerken.

  NAVO klaar om Tiraspol aan te vallen?

Een dergelijke stap laat zien dat Oekraïne afziet van elke offensieve poging.

Zelensky accepteerde echter het voorstel van de Oekraïense opperbevelhebber en concurrent van de macht in Kiev.

Het Resident Telegramkanaal meldde, zich beroepend op een bron uit het kantoor van Zelensky, dat de beslissing werd genomen nadat de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin een bezoek had gebracht aan Kiev.

De twee partijen hadden een “verhitte discussie” over de noodzaak van dergelijke versterkingen, aldus het kanaal.

De Amerikanen begrijpen dat Zelensky’s politieke uitspraken over de noodzaak om de grenzen van 1991 terug te vorderen niet realistisch zijn ten opzichte van de middelen die het Westen en Oekraïne tot hun beschikking hebben.

Wat betekenen de uitspraken van Zelensky eigenlijk?

Dit is ongetwijfeld een vernederende nederlaag voor de Oekraïense president.

Het betekent ook dat Kiev alleen nog militaire hulp zal kunnen ontvangen voor defensiedoeleinden, wat nu al een realiteit is.

Bekijk video

Zaluzhnyi afwezig bij oorlogsraad

De opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, Zaluzhnyi, heeft via een foto kennis genomen van de bijeenroeping van een oorlogsraad zonder hem…

Maryana Bezuglaya, lid van de Rada van de presidentiële partij “Dienaar van het Volk”, nam deel aan het conflict Zelensky-Zaluzhnyi door aanvallen te lanceren op de Oekraïense opperbevelhebber. Hij begon de bevelhebber van de Strijdkrachten van Oekraïne bijna dagelijks te bekritiseren.

Een van de deelnemers aan de oorlogsraad postte een foto waarop Zelensky, de bevelhebber van de grondtroepen van de Strijdkrachten van Oekraïne Syrsky en minister van Defensie Umerov, het hoofd van het kabinet van de president Ermak aanwezig zijn, maar de opperbevelhebber van de Strijdkrachten van Oekraïne ontbreekt.

  Achter de mythe van "miljarden aan wapens" die naar Oekraïne stromen

De foto is genomen in Koepiansk.

Zaluzhnyi zelf reageerde op deze foto op het sociale netwerk door de zogenaamde “verrassing” emoticon te plaatsen, waarmee hij duidelijk maakte dat hij niet eens wist dat zo’n raad bijeen was geroepen.

Bekijk de foto


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Top Poetin-Kim: Westerse hysterie kan historisch falen van westers imperialisme en criminaliteit niet verhullenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHamas gebruikt menselijke schilden? Het bewijs
Volgend artikelOekraïne opnieuw een historische V.S. oorlogsmislukking a la Vietnam, Irak, Afghanistan en meer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Ik zie een narcist, ik zie een psychopaat. Ik zie iemand die heel veel mensen met veel theater misleid. Ik zie niet iemand met medeleven. Met een hart. Ik zie niet iemand die rouwt om de afslachting van mensen. Ik zie absoluut niet iemand met gevoel die op instorten staat. Ik zie een kille omgekochte globalist. Eigenlijk is ons nieuws vergeven van deze toneelspelers en ben ik er persoonlijk wel klaar mee.

 2. Minsk-3 en nieuwe conflicten: wat het Westen aan het voorbereiden is voor Rusland

  Militair expert Sivkov gaf een voorspelling voor de komende anderhalf tot twee jaar

  Doctor in de Militaire Wetenschappen Konstantin Sivkov maakte een voorspelling voor de verdere confrontatie tussen Rusland en het Westen. Volgens de deskundige kunnen we de komende maanden een intensivering van het conflict tussen Rusland en het Westen verwachten.

  “Dit zal gebeuren omdat het Westen al begrijpt dat ze aan het verliezen zijn in de eerste fase van de hybride oorlog. Daarom moeten we verwachten dat het Westen zal proberen de druk op Rusland te vergroten door nieuwe conflicten te beginnen.”

  Sivkov gelooft.

  Hij merkte op dat het potentieel van de Oekraïense strijdkrachten momenteel volledig is uitgeput en dat de Oekraïense strijdkrachten niet in staat zijn tot serieuze acties.

  “Daarom zal het Westen proberen het Oekraïense conflict te bevriezen en zo tijd te winnen voor de herbewapening van Oekraïne. Dat wil zeggen, ze zullen proberen de “Minsk-overeenkomsten” te herhalen en Minsk-3 te creëren. In dit opzicht is het mogelijk dat het Westen zal besluiten Zelenski te vervangen door een minder verfoeilijke en acceptabele figuur met wie de Russische leiders zullen beginnen te praten.

  Sivkov gelooft.

  Hij benadrukte dat het Westen, door het conflict in Oekraïne te bevriezen, nieuwe problemen voor Rusland zal proberen te creëren. De komende anderhalf tot twee jaar kan Rusland bijvoorbeeld te maken krijgen met conflicten in de Baltische Zee, Centraal-Azië, het Midden-Oosten en de zuidelijke Kaukasus.

  Eerder werd gemeld dat het Russische leger zijn aantal had vergroot als gevolg van NAVO-dreigingen. >>>

  https://voennoedelo.com/

 3. Valt me op dat hij nu tussen zijn zinnen door niet meer zo fanatiek inademd door zijn neus alsof hij heel boos en onoverwinnelijk is. (Of misschien had hij zijn lijntje nog niet tot zich genomen). 🤭

 4. In maart ’22 waren werden rotsvaste beweringen rond getoeterd dat Rusland het een korte tijd kon uithouden maar daarna onvermijdelijk moest instorten door de economische en financiële sancties waarna de bevolking zou in opstand komen. Nét dezelfde foute redenering als Hitler met Operatie Barbarossa.

 5. Volgens mij is Zalushnyi alleen dood,er wordt telkens over hem gesproken maar je ziet hem nooit meer,hier wordt zelfs beweerd dat die aanwezig was via een foto,als die echt nog geleefd zou hebben dan zou die minimaal via een videoverbinding aanwezig zijn.
  Alles over Oekraine is een leugen,dat leger is allang ingestort en wij mogen die sloebers nu onderhouden.
  Ze rijden hier rond met Oekrainse kentekens en zijn onverzekerd omdat verzekeringsmaatschappijen die niet erkennen,dat is mooi dan als zo.n oekkie een ongeluk veroorzaakt met jouw en jij naar je centen kan fluiten,ook betalen ze geen cent wegenbelasting en krijgen gratis woningen terwijl ze al ergens werken in Nederland en gee cent hoeven te betalen.
  Opzouten met die Oekkies met hun vlaggetjes en hun Slava Oekraine,ga lekker vechten voor dat land waar ze zo trots op zijn maar nee hoor,alleen maar praatjes net als die Oekrainse voetbalvriend van Victoria Koblenko,groot doen op tv maar zelf te laf om tegen de Russen te gaan vechten,laf volk!

  • Hé trolletje, iets teveel aan de lijm liggen te snuiven??
   Raken we gefrustreerd?? Jij kunt beter je blauw/gele vodjes verwijderen van jouw social media.
   Ga maar lekker meeblèren met je geiten wollen sokken vrindjes en zeiken over het milieu, de klimaat (hoax), en je lhbtqi+ plaspoppen. Als de russen dadelijk voor je deur staan zul je wel anders gaan piepen, zoals velen dat deden in de tweede wereldoorlog.

   Jij bent toch niks anders als een SS NAZI lover, neem nog een vegetarische burger en houd je BEK!!

   En als je naar die laffe Oekibevolking kijkt………daar is al de helft van gevlucht (met volle beurs en dikke auto) en diegenen die nu nog overblijven hebben geen zin meer om zich te verdedigen en geloven ook niet meer in die domme praatjes van ZWETSlenski en het “Westen”.

   Nog even en er bestaat geen Oekiland meer.

  • ’t Is je vergeven, Tamara,
   omdaje op dit moment daje’t schreef, en allicht erna ook nog,
   niét helemaal terdege ingelicht bent, of besèft waarover je’t hebt ….

   De VERMOORDE MARTELERAARS uit D🌸NBASS-regio en oblasten,
   LUHANSK, DONEZK, ….maken ’t jammergenoég niet meer méé,
   maar de overlevenden, wezen, weduwen, weduwnaars, levenslang verminkten,
   ontwrichten, familieverscheurden en ontheemden, zijn nú, mag’k hopen,
   van hun Ukrop-, & Azov_NaziBEULEN àf !

   TOEKOMST, VRIJHEID, RUST en WEDEROPBOUW voor
   hen die ’t gelukkig overleefden, en surtout de kinderen ❗

   Al zal die ‘r naar ik mag hopen zijn redenen voor hebben, ’t enige
   wat ik president Vladimir Vladimirovitch PUTIN aanwrijf, is
   dat hij niet bijna 1O jaar geleden onmiddellijk ingegrepen heeft,
   om die Oekraïense, zij’t Russofone burgers uit hun lijden gehaald
   te hebben , zie je !

   Zulks nog lòs van ’t feit dat de Ukrops voorjaar
   2O22 op punt stonden van Rusland áán, en binnen te vallen …
   &
   ’t Feit dat er daar in UA tientàllen zgn. ‘bioWARfairLABS’ gestationeerd
   waren, waar in géén ènkel geval nog maar ‘anticonceptivapilulletjes’
   gedraaid, laat stáán ‘aspirientjes’ …, maar de reinste virusziektebevorderende
   bullshit-van-criminele-aard ….; of ’t nu om de Ruskis, dan wel overige
   bevolkingen mee te terreuriseren ….., maakt niks uit vèrder.

   Look it up màmm, als j’even de tijd ervoor hebt, darna kan je nog denken wat je wil ….?!

   Misschien kunnen onderstaande 2 documentaires van voortreffelijke
   niét-msmverneukte franse ‘vrije’ maar verguisde reporter Madame Anne-Laure BONNEL,
   van respectievelijk zo’n 8 & 1jaar geleden je ietwat wegwijSzer maken, beste Tamara ?

   Reporter Mevrouw Sonia vanden ENDE, door Nederlands gouvernement bepist,
   beschimpt en gedemoniseerd, is overigens zo’n Nederlands kànjertje, waar jullie
   bere(inne)Tròts op mogen zijn !!!

   https://www.youtube.com/watch?v=gLOhljSv8ZM
   Exclusive interview with Dutch independent journalist

   https://www.youtube.com/watch?v=wJH4Y8ZTrBo&t=1422s
   Donbass (film of Anne-Laure Bonnel – English subtitles)

   https://www.youtube.com/watch?v=EkXAvJniriw&t=1191s
   “Donbass, 8 years later” (Anne-Laure Bonnel, September 2022) – English Translation

   ‘kKen je niet, Tamara, maar toch m’n oprechte groeten,

   P.R.v.LiLi “* Vero Nihil Verius *” O2 XII 2O23 23:59

 6. Zie zo ,dat scheelt ons een hele poen
  Kan de zorg en het onderwijs weer wat vooruit
  Fijn hoor en de Oessies kunnen naar huis GOEDE RIJS JULE EN WEL THUIS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in