Darya Dugina, de dochter van de Russische filosoof en professor Alexander Dugin, is zaterdagavond vermoord toen de jeep waarin zij reed op een Moskouse snelweg ontplofte door wat volgens de onderzoekers een bom was die er eerder in was geplaatst. Er heerst ook een vermoeden dat haar vader het beoogde doelwit was, nadat bronnen hadden onthuld dat hij ook in het voertuig had moeten zitten, maar op het allerlaatste moment besloot op een andere manier naar huis terug te keren van het familiefestival “Traditie en Geschiedenis”. Hoewel er nog geen verwant bewijsmateriaal openbaar is gemaakt, beginnen velen te geloven dat Kiev achter deze afschuwelijke terroristische aanslag zat, schrijft Andrew Korybko.

Professor Dugin is misschien wel de op één na “beruchtste” Rus achter president Poetin in de westerse verbeelding, nadat hij er ten onrechte van beschuldigd werd verwant te zijn aan een moderne versie van “Raspoetin”. Volgens dit kunstmatig gefabriceerde informatieoorlogsnarratief, dat al meer dan een half decennium wordt gesponnen, zouden de vroegere werken van die filosoof de Russische leider ervan overtuigd hebben de invloed van zijn voormalige supermacht op de landen die vroeger de Sovjet-Unie vormden, te herstellen. De werkelijkheid is echter dat deze geostrategische tendens het natuurlijke gevolg was van het feit dat de grote mogendheid zich geleidelijk herstelde van haar ineenstorting na de Sovjet-Unie en met meer vertrouwen de rode lijnen van haar nationale veiligheid in Eurazië verdedigde.

Niettemin dient het de narratieve belangen van de Westerse perceptiebeheerders om een dramatische samenzweringstheorie te verzinnen, om hun doelpubliek gemakkelijker te kunnen manipuleren. Deze valse interpretatie van geostrategische gebeurtenissen bleef echter niet beperkt tot de media, maar had uiteindelijk dodelijke gevolgen, in die zin dat het neonazi-regime in Kiev er met succes van overtuigd werd dat professor Dugin een zogenaamde “bedreiging” vormde, die volgens hen hoe dan ook geëlimineerd moest worden, ergo de moordaanslag op hem, waarbij uiteindelijk zijn dochter om het leven kwam. Deze opeenvolging van gebeurtenissen leidt tot verschillende zeer belangrijke conclusies.

Ten eerste kunnen ongefundeerde beschuldigingen, zoals die tegen professor Dugin, zich als een lopend vuurtje verspreiden, als zij op creatieve wijze tot de verbeelding van hun doelpubliek spreken. Ten tweede kan dit nepnieuws zeer reële gevolgen hebben, als het de mensen ertoe aanzet gewelddaden te plegen tegen de persoon die besmeurd wordt. Ten derde zijn burgers zoals hij en zijn dochter, die hun dagelijkse leven leiden, zogenaamde “zachte doelwitten”, die gemakkelijker kunnen worden getroffen dan regeringsfiguren, omdat zij geen full-time veiligheidsdiensten hebben om hen te beschermen. Ten vierde waren de Oekraïense inlichtingendiensten klaarblijkelijk bezig hun bewegingen te volgen, in hun kringen binnen te dringen, en zo voorbereidingen te treffen om op een later tijdstip toe te slaan.

  Er komt geen graanovereenkomst - Zelensky heeft de regels overtreden!

En ten vijfde zijn professor Dugin en zijn dochter publieke figuren die dienovereenkomstig hun agenda’s van evenementen op de sociale media delen, wat achteraf gezien heeft bijgedragen tot dit zogenaamde “gelegenheidsmisdrijf” dat gepland was om op indirecte wijze gepleegd te worden, via de autobom die uiteindelijk gebruikt werd als onderdeel van dit moordcomplot. Daaruit kan gespeculeerd worden dat de dader ofwel het apparaat heeft geplaatst terwijl die twee op het festival van zaterdag waren, ofwel ergens daarvoor, waarbij het onduidelijk is of het tot ontploffing is gebracht via een timer die niet gestopt kon worden (vandaar dat het ontplofte ondanks dat de filosoof op het laatste moment zijn plannen veranderde), of dat het met de hand is gedaan om zijn dochter opzettelijk te doden.

In ieder geval betekent de moord op Darya een overschrijding van de rode lijn in het Oekraïense conflict, waarbij Kiev zijn terreuraanslagen heeft laten escaleren tot het punt dat zij de familieleden van burgers tot doelwit heeft gemaakt, van wie zij door nepnieuws ten onrechte dachten dat zij officieus zeer invloedrijke beleidsmakers waren, zoals zij schijnen te hebben geloofd dat haar vader dat is. Het feit dat zij toch gedood werd, ondanks het feit dat hun vermoedelijk beoogde doelwit onverwachts besloot in een ander voertuig naar huis te gaan, wijst erop dat de daders toch besloten hebben hun complot door te zetten om hem en Moskou in ruimere zin op zijn minst een boodschap te sturen dat zij besloten hebben hun door de VS gesteunde hybride oorlog tegen Rusland te laten escaleren.

  In je huis verstoppen als er een Russische kernbom ontploft is minder dan zinloos - Het is gewoon dom

Deze gerichte moord die ontegenzeggelijk beïnvloed is door een half decennium aan nepnieuws over die filosoof, toont de dodelijke gevolgen van Amerika’s campagne voor informatieoorlogvoering. Zij bevestigt ook dat de afnemende unipolaire hegemon’s proxies in Kiev werkelijk staatssponsors van terrorisme zijn, die dienovereenkomstig door de internationale gemeenschap als zodanig behandeld moeten worden. Deze afschuwelijke terroristische aanslag vormt een bedreiging voor de legitieme, op regels gebaseerde orde die in het Handvest van de Verenigde Naties is vastgelegd en bevestigt dus dat de VS opzettelijk het zaad van de chaos zaaien in een wanhopige laatste poging om het Russische moreel aan te tasten na de langzame maar gestage opmars van hun troepen gedurende het afgelopen half jaar van hun speciale militaire operatie.

Tientallen miljarden dollars aan door de VS geleide Westerse militaire uitrusting naar Kiev zijn er niet in geslaagd de loop van het conflict te vormen, dat blijft neigen in de richting van een onvermijdelijke Russische overwinning, ondanks de onzekerheid over het precieze moment waarop die uitslag officieel door de tegenstanders zal worden erkend. Alleen de verliezende partij zou haar toevlucht nemen tot dergelijke terreurdaden, omdat zij duidelijk niet over de conventionele mogelijkheden beschikt om de gebeurtenissen op het terrein in haar voordeel te veranderen. Objectieve waarnemers kunnen dus concluderen dat de door de VS geleide proxy-oorlog van de NAVO tegen Rusland via Oekraïne er niet in geslaagd is zijn grote strategische doel te bereiken, namelijk die grote mogendheid lam te leggen, en dus misschien in zijn laatste conventionele fase zit.

Update:

Na terroristische dood van Poetin-adviseur Dugins dochter: Russen willen wraak

Dit was te vrezen: Russische social mediakanalen worden overspoeld met woeste eisen om wraak tegen Oekraïne – duizenden gebruikers denken dat Kiev en de NAVO-landen de terreuraanslag op Darya Dugin (29), de dochter van Poetin-adviseur Alexander Dugin, gepland hebben.

Deze reacties waren te verwachten in Rusland: de bomaanslag op de journaliste en Poetin-propagandiste Darya Dugina (29) in de buurt van Moskou veroorzaakt een enorme golf van verontwaardiging onder de Russische gebruikers van social media – velen van hen roepen op tot “onmiddellijke vergeldingsacties” van de Russische strijdkrachten tegen Oekraïne.

  Het vermoorden van zijn eigen krijgsgevangenen door het Kievse regime is normaal voor deze door de NAVO gesteunde gangsterstaat

Zo bericht een Telegram-pagina van de Russische propaganda enkele uren nadat de bom ’s nachts ontplofte: “Dit is een terroristische aanslag die niet onbeantwoord mag blijven.” Een andere Russische Telegrampagina publiceert een screenshot van een social media pagina van een Oekraïense tv-zender: daar schieten de aantallen likes en “duimen omhoog” van Oekraïense gebruikers onder het bericht over de dood van Darya Dugina door het dak.

“De terreuraanslag mag niet onbeantwoord blijven,” eisen Russische reaguurders.

Zal het Kremlin nu de wraakstemming voor meer massale militaire aanvallen gebruiken?

Deze dramatische toename van agressie onder het grote publiek tegen Oekraïne zou het Kremlin niet geheel ongelegen moeten komen: de plannenmakers van de moord op de dochter van de rechtspopulist Alexander Dugin bereikten met deze moord een opschudding van de interne kring van de president van de Russische Federatie, maar zij bereikten nu ook een verdere eenwording van de Russische bevolking achter Poetin. De president zou deze stemming misschien kunnen gebruiken voor veel grotere militaire aanvallen dan in de afgelopen zes maanden – tot nu toe is slechts een klein deel van de Russische luchtmacht ingezet, Kiev bijvoorbeeld is gespaard gebleven voor werkelijk massale lucht- en raketaanvallen.

Op de Russische Telegrampagina’s wordt niet gewacht op het resultaat van het onderzoek: voor bijna alle gebruikers staat het vast dat Oekraïne en Westerse inlichtingendiensten achter de bomaanslag zitten die in de nacht van vandaag de zevenpersoons “Toyota Prado” SUV van Darya Dugin aan flarden heeft geblazen. Bijzonder tragisch: Alexander Dugin, de vader van de journaliste, reed met zijn auto slechts enkele meters achter haar – hij moest toezien hoe zijn dochter in de vlammen verbrandde.

Te vinden op Russische Telegrampagina’s: de posting van een Oekraïense tv-zender met duizenden “likes” voor de dood van de Russische journaliste.

 


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zou u voor uw land vechten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet eindspel is nu in aantocht: Radioactieve lek in Oekrainse kerncentrale zal “Artikel 5 van de NAVO in werking stellen”
Volgend artikelEuropese hulp aan Oekraïne komt tot stilstand & Oekraïne maakt het ontvangen of verdelen van Russische humanitaire hulp in “bezette gebieden” een misdaad
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

  • Zeg dat wel, op nu.nl werd de vader een rechts extremistische nazi genoemd. Wat een riool “jounalistiek” ik plaatste als comment een nuance, die kwam uiteraard niet door de keuringscommissie.

 1. Ik moet wel zeggen dat als jij deze twee (vader en dochter) hun uitspraken en standpunten opzoekt, dat dit niet echt iets is om over naar huis te schrijven is. Maar daar word hier dan geen woord over gerept.

  Extreme standpunten kunnen extreme reactie uitlokken. Is geen goedpraten, slechts een feit.

   • Waar haal je dat nou weer uit Durachuk? Ik stel slechts dat van de ideologische standpunten van deze twee geen licht op geworpen word in dit stuk, wat een beweegreden kan geweest zijn voor wat nu voorgevallen is. Besef wel dat het vermoedelijke doel de meneer zelf is geweest en niet zijn dochter.

    Dat jij dit hier uithaalde en er zelfs een tip van maakt om een ander om te brengen baat mij uiterst zorgen over jouw vermogen van logisch redeneren en concluderen.

   • Maar dat zegt-ie niet he… hij heeft het over standpunten en barbaarse reacties, als feit. Niet over het recht om te moorden. (Ik ga trouwens wel effe kijken naar de standpunten van die filosoof nu.)

   • tim pietersen.Hoi nazi,de wereld wordt geregeerd door nepjoden de khazariaanse mafia a.k.a.de cabal,deepstate,illuminati.Dat had jij ook kunnen weten als jij jou huiswerk had gedaan.

 2. Deze aanslag zal alleen niet wereldwijd veroordeeld worden vrees ik. Nee, want het waren immers ‘extremisten’ en die mag je blijkbaar naar de andere wereld helpen van de linkse deugmensen en de MSM! Dan doen ze net of ze massamoordenaars waren, bij wijze van spreken. Correctie: ZIJ is degene die vermoord is en als het aan hun tegenstanders ligt HIJ later ook!

 3. Als ik Rusland was dan ging ik alvast kijken waar de kruisraketten in VK en US en Duitsland moeten vallen .
  En Kiev veegde ik helemaal van de kaart samen met Lviv

  • Wat hebben de burgers in Kiev en Lviv gedaan dat ze van de kaart moeten worden geveegd? Buiten dat ligt er veel Russische geschiedenis is Kiev, dus dat zullen de Russen nooit doen. Ook zijn ze niet zo dom en medogenloos. Lviv zal straks weer bij Polen horen, waar het ook ooit deel van uit maakte.

 4. Net zoals Oekraïne of Westen aanhangers buiten de controle van enig regime of regering aanslagen en sabotage acties kunnen plegen en dat nu al doen, zo kunnen ook Russen en Rusland aanhangers buiten het weten van het Kremlin om hetzelfde doen. Zo wordt dit almaar verder escalerende conflict geëxporteerd. Binnenkort ook in uw eigen woonplaats?

 5. De neonazistische klimaatfascistische politieke pharma maffia boevenbende is springlevend in Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg natuurlijk gesteund door de gewetenloze satanische boevenbende uit de VS van Amerika!!Ook Nederland wordt aantoonbaar door een schaamteloze nietsontziende gewetenloze klimaatfascistische pharma maffia boevenbende geregeerd!!!
  Deze gewetenloze satanische boevenbende geven niets om hun bevolkingen!!Het zou goed zijn om alle medeplichtige deelnemers aan deze goedgeorganiseerde geïnstitutionaliseerde gewetenloze satanische pharma maffia vaccinazi’s de doodstraf in het vooruitzicht te stellen!!

  https://commonsensetv.nl/in-19-maanden-bijna-600-meer-sterfgevallen-gemeld-voor-een-enkel-vaccin/

  Het moet onze oorlog zijn om de huidige nazistisch politieke klimaatfascistische pharma maffia
  misleiders te stoppen in Europa !!!

 6. Ik denk dat de gedachte dat de westerse bevolking de politieke leiders moet afzetten, op eender welke manier dan ook, om zowel vrijheid te behouden als oorlog te voorkomen mogelijk wel de meest wijze handeling is…..

  Er is vaak geroepen dat Hitler had moeten worden vermoord, wel, misschien was dat zo, misschien ook niet. Wat ik wel zie is dat de oorlogshitsers in het westen wonen, meestal een enorm volgevreten lijf hebben en compleet van de pot zijn gerukt.

  Moeten wij dit blijven aanzien?

 7. Moge de wraak heel hard en pijnlijk zijn!

  P.s.: een manier om oorlog te bekorten: carpetbombing met die super brandbommen; net zolang, totdat er overgave is.
  Niet overdag, maar ’s nachts.

 8. Dit soort aanslagen gebeurde ook al door hen in de Donbass tegen de Russisch sprekende, 14.000 doden, nu doden zij misschien in Rusland zelf, Rusland dood natuurlijk ook mensen in een buurland dat Oekraïne heet, vrede is ver weg en dat is alleen maar een groot menselijk drama, nu lijken de Westerse media te juichen (walgelijk) omdat die vriend van Poetin zijn dochter verliest bij die aanslag, wat een media, hoe selectief zijn ze, zal er NOOIT aan wennen, mensenleed is niet om te lachen.

 9. Het opblazen van Darya Platonova, de dochter van Aleksandr Dugin kon wel eens hele grote gevolgen hebben.

  Dugin is de belangrijkste adviseur van Poetin en tevens iemand die geen blad voor de mond neemt bij het ontmaskeren van ‘the usual suspects’. http://www.niburu.co/

 10. Graag wat onderbouwing. Wat klopt er niet? Wat zijn volgens jou dan de feiten? Voor het geval je ZELF nuttig zou willen zijn i.p.v. knuppels in hoenderhokken aan ’t gooien.

 11. Alexander Doegin heeft een verklaring afgelegd over de dood van zijn dochter

  Zakenman Konstantin Malofeev publiceerde op verzoek van Alexander Dugin zijn verklaring – dit is de eerste verklaring van een filosoof en publieke figuur na de dood van zijn dochter Daria.

  “Zoals jullie allemaal weten, werd mijn dochter Daria Dugina op 20 augustus, toen ze terugkeerde van het Traditiefestival in de buurt van Moskou, op brute wijze gedood door een explosie voor mijn ogen als gevolg van een terroristische aanslag door het nazi-Oekraïense regime.

  Ze was een mooi orthodox meisje, een patriot, een militaire correspondent, een expert op het gebied van centrale zenders en een filosoof. Haar toespraken en verslaggeving zijn altijd diepgaand, gefundeerd en ingetogen geweest. Ze riep nooit op tot geweld en oorlog.

  Ze was een rijzende ster aan het begin van haar reis.

  Vijanden van Rusland hebben haar gemeen, heimelijk vermoord. Maar wij, onze mensen, kunnen zelfs door zulke ondraaglijke slagen niet worden gebroken. Ze wilden onze wil verpletteren met bloedige terreur tegen de beste en meest kwetsbaren van ons. Maar ze zullen het niet krijgen. Ons hart verlangt naar meer dan alleen wraak of vergelding

  Het is te klein, niet in het Russisch. We hebben alleen onze Overwinning nodig. Mijn dochter legde haar meisjesleven op haar altaar. Dus winnen, alsjeblieft! We wilden haar opvoeden tot slim en een held. Zelfs nu inspireert ze de zonen van ons moederland tot een prestatie’, zei Alexander Dugin.

  Zoals Russkaya Vesna meldde , heeft de FSB vandaag de onthulling van de moord op Daria aangekondigd .

  Bron: https://rusvesna.su/news/1661173077

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in