De steun voor Oekraïne brokkelt niet alleen onder de bevolking af. Ook de steuntoezeggingen van de Europese landen lopen snel terug. Het Instituut heeft zijn eigen instrument ontwikkeld om de steun van de westerse landen aan Oekraïne te meten. De Ukraine Support Tracker is een gegevensbank die de financiële, militaire en humanitaire hulp aan Oekraïne bijhoudt, bericht Freewestmedia.com.

Uit de tracker bleek dat voor de maand juli de steun aan Oekraïne aan het afbrokkelen was. Er werden vrijwel geen nieuwe steuntoezeggingen meer gedaan.

De tracker registreert de hulpverlening van in totaal 40 landen. Zij maakt een onderscheid in drie categorieën: militaire, humanitaire en financiële steun. Zij maakt ook onderscheid tussen beloofde hulp en daadwerkelijk verleende hulp. Naast de EU, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn ook gegevens van Turkije, Australië, Noorwegen, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, China, India, Taiwan en Zwitserland opgenomen.

Uit de gegevens voor juli blijkt dat de zes grootste Europese landen geen verdere toezeggingen aan Oekraïne hebben gedaan. Alleen Noorwegen heeft Oekraïne verdere steun toegezegd in de vorm van financiële hulp van een miljard euro.

De daling ligt echter in de lijn van de tendens: in juni waren de toegezegde steunbedragen al aanzienlijk gedaald. Anderzijds blijkt uit de gegevens ook dat de daadwerkelijk verleende steun licht toeneemt. Dit betekent dat de kloof tussen de beloofde steun en de werkelijk verleende steun iets kleiner is geworden.

Christoph Trebesch, hoofd van het team dat de Ukraine Support Tracker samenstelt, wees erop dat Duitsland bijvoorbeeld in juli geen nieuwe wapens heeft toegezegd, maar in die maand wel enkele van de wapens heeft geleverd die het eerder had toegezegd.

  De Karelsprijs voor hypocrisie en massamoord

Tot nu toe zijn, volgens de gegevens, vooral de VS en Groot-Brittannië zeer betrouwbare supporters van Oekraïne gebleken. Duitsland staat op de derde plaats met Canada en Polen. Dit komt ook overeen met de stelling dat vooral de VS belang hebben bij een oorlog die zo lang mogelijk duurt.

Het Kiel Instituut merkt op dat de Commissie van de EU regelmatig mondeling grote steunpakketten steunt. Maar dan zijn er vaak vertragingen op het niveau van de staten. Deze onbetrouwbaarheid is problematisch voor Oekraïne. Het zegt niets over de vraag of de afnemende steuntoezeggingen er ook op wijzen dat het Westen verwacht dat de oorlog snel afgelopen zal zijn, of er misschien zelfs aan werkt om te proberen er een eind aan te maken.

In juli hebben de zes grootste EU-landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, helemaal geen nieuwe toezeggingen aan Kiev gedaan. Het is de eerste keer sinds het begin van de speciale operatie dat een dergelijke situatie zich voordoet, aldus Politico. Vorige week besloten de westerse bondgenoten in Kopenhagen om Kiev 1,5 miljard dollar te geven. Maar, zoals in het artikel stond, is dit een “klein” bedrag vergeleken met wat eerder aan Oekraïne beloofd was.

Volgens gegevens van het Kiel Instituut vertoont de omvang van de militaire hulp van Europese landen aan Oekraïne sinds april een dalende tendens.

Het Kiel Instituut voor de Wereldeconomie (Institut für Weltwirtschaft, of IfW) is een onafhankelijk economisch onderzoeksinstituut en denktank zonder winstoogmerk, gevestigd in Kiel, Duitsland. In 2017 werd het gerangschikt in de top 50 van de invloedrijkste denktanks ter wereld en het stond ook in de top 15 van de wereld voor specifiek economisch beleid. De Duitse zakenkrant Handelsblatt noemde het instituut “de invloedrijkste economische denktank van Duitsland”, terwijl Die Welt verklaarde: “De beste economen ter wereld zitten in Kiel”.

***

  Britse huurling "CossackGundi" geeft zich over aan de Russische strijdkrachten in Mariupol Oekraïne - Betekent waarschijnlijk levenslange gevangenisstraf in Rusland of Syrië

Oekraïne maakt het ontvangen of verdelen van Russische humanitaire hulp in “bezette gebieden” een misdaad

Het Zelensky-regime heeft het voor hun eigen burgers strafbaar gesteld om “Russische humanitaire hulp te ontvangen of te verdelen” in Russische “bezette gebieden,” meldt de Kyiv Independent.

“Het ontvangen, verdelen van Russische humanitaire hulp in bezette gebieden wordt beschouwd als collaborisme,” meldde de door het Westen gesteunde, pro-Oekraïense Kyiv Independent dinsdag. “De wet op het collaboratisme is op 16 augustus in werking getreden. Volgens deze wet zullen daden van collaborisme bestraft worden met maximaal 15 jaar gevangenisstraf.”

“Volgens de woordvoerster van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Alyona Matveeva, kan iemand veroordeeld worden voor het aansporen van mensen om het Russische leger te steunen, het aannemen of verspreiden van Russische humanitaire hulp, of het aan Rusland verstrekken van informatie over het Oekraïense leger.”

Matveeva zei dat straffen voor “collaboratie per geval” bepaald zouden worden.

“Als iemand bijvoorbeeld oproept om het leger van de Russische Federatie te steunen of wat informatie verstrekt, humanitaire hulp (van de Russen – red.) aanneemt of uitdeelt – dat is één strafeis,” zei Matveeva. “Gaat het om ernstiger daden van een persoon, bijvoorbeeld wanneer iemands collaborerende activiteit zo’n impact had dat iemand daardoor overleed – dan kan de straf in dit geval ernstiger zijn, zelfs tot levenslange gevangenisstraf.”

Mensen straffen en met gevangenisstraf dreigen omdat zij humanitaire hulp ontvangen is echt een nieuw dieptepunt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Europese Unie is dicht bij een ineenstorting – Het hele systeem is tot in de kern verrot


Volg Frontnieuws op Telegram

  De NAVO - verslagen door een kok en een groep veroordeelden

Lees meer over:

Vorig artikelDe moordaanslag op de dochter van Alexander Dugin, Darya, was een laaghartige terroristische aanslag – UPDATE: Russen willen wraak!
Volgend artikelDe MSM leugens van augustus, niet de Idus van maart
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Oekraine-vlaggetjes verdwijnen meer en meer van Twitter.
  Dat onnozele laffe pestvolk zal ook eens een hulpactie opzetten voor diegenen uit Oekraïne die wél door de oorlog zijn getroffen.

  Vieze vuile teletubbies…..
  Nooit vergeten dat zulk volk in de bron schuldig was aan ontploffen oorlog.
  Met hun domme gedrag…..met hun domme denken.

 2. Zelenski heeft Rusland gewaarschuwd, dat zij hen niet mogen bombarderen tijdens de independence day-viering van Ukronazië, omdat de gevolgen afschuwelijk zouden kunnen zijn…

  Ik ruik, een valse vlag-aanval.

 3. “Oekraïne maakt het ontvangen of verdelen van Russische humanitaire hulp in “bezette gebieden” een misdaad.”

  En dat is dan gewoon een oorlogsmisdrijf.
  Verder wouden ze blijkbaar zeker weten dat ze nooit ook maar één vierkante meter van het door de Russen bevrijde Oekraïne terug gaan krijgen…

 4. “humanitaire hulp”aan Oekraine= een verpleegster, die eerst ammo geeft aan het executie peleton, en daarna pleisters doet op de wonden van de doden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in