stevenunderhill / Pixabay

De Russen hebben ons keer op keer gewaarschuwd dat ze kernwapens zullen gebruiken als ze gedwongen worden tot een directe oorlog met westerse machten. Waarom nemen de meeste westerse leiders die dreigementen dan niet serieus? Oekraïne is het niet waard om een nucleaire oorlog om te voeren. Beide partijen zouden er verstandig aan doen om een vreedzame oplossing te zoeken nu het nog kan. Maar in plaats daarvan blijven we escalatie na escalatie zien. Met name de regering Biden lijkt vastbesloten om te kijken hoe dichtbij het kan komen zonder de zaak volledig op de spits te drijven. Dit is heel dom, want de Russen zijn heel serieus over het voeren van een nucleaire oorlog als ze te ver worden gedreven, schrijft Michael Snyder.

Deze week bericht Newsweek dat middelbare scholieren in Rusland getraind zullen worden in wat ze moeten doen als er een nucleaire oorlog uitbreekt “als onderdeel van het nationale lesprogramma“…

Russische middelbare scholieren zullen worden getraind hoe ze zichzelf moeten beschermen in een mogelijke nucleaire oorlog als onderdeel van het nationale lesprogramma, zo meldt een lokale publicatie.

Leerlingen zullen leren over “de gevechtseigenschappen en schadelijke effecten van massavernietigingswapens en de methoden om zich ertegen te beschermen”. Het zal deel uitmaken van een vak dat op middelbare scholen in Rusland wordt uitgerold onder de naam ” Grondbeginselen van Veiligheid en Verdediging van het Moederland”, meldde de krant Kommersant dinsdag, zich beroepend op een document van het Ministerie van Onderwijs.

Russische functionarissen, waaronder voormalig president Dmitri Medvedev, hebben meerdere malen gewaarschuwd dat er een kernoorlog zou kunnen uitbreken tijdens het conflict in Oekraïne. De Russische president Vladimir Poetin zei in september 2022 dat Moskou bereid was om kernwapens te gebruiken om zijn “territoriale integriteit” te verdedigen en het onderwerp wordt regelmatig besproken op de Russische staatstelevisie.

  Derde van wereldbevolking wordt gedood in volgende oorlogscyclus

Hier in de Verenigde Staten praten we zelden over de mogelijkheid van een kernoorlog en elke politicus die suggereerde dat we onze studenten zouden moeten leren wat ze moeten doen als er een kernoorlog uitbreekt, zou meedogenloos worden bespot.

Maar in Rusland is dat heel anders.

Zoals ik in mijn nieuwste boek bespreek, bereiden de Russen zich koortsachtig voor op een kernoorlog en zo’n scenario wordt voortdurend besproken op de Russische televisie.

Op woensdag waarschuwde de man die Vladimir Poetin ooit zou kunnen vervangen publiekelijk dat een oorlog met de NAVO zou leiden tot een “apocalyps” en “het einde van alles”…

De NAVO is een enorm militair blok, de totale bevolking van de lidstaten van het bondgenootschap bedraagt ongeveer 1 miljard mensen en hun gecombineerde militaire budget kan oplopen tot 1,5 biljoen dollar.

Omdat onze militaire capaciteiten dus onvergelijkbaar zijn, zullen we simpelweg geen keus hebben. De reactie zal asymmetrisch zijn. Om de territoriale integriteit van ons land te verdedigen, zullen ballistische en kruisraketten met speciale kernkoppen worden ingezet. Dit is gebaseerd op onze militaire doctrinedocumenten en is bij iedereen bekend. En dit is precies die Apocalyps. Het einde van alles.

Daarom moeten Westerse politici de bittere waarheid vertellen aan hun kiezers en hen niet langer voor hersenloze idioten aanzien; om hen uit te leggen wat er echt gaat gebeuren en niet steeds opnieuw de valse mantra te spelen dat ze zich klaarmaken voor een oorlog tegen Rusland.

Dmitry Medvedev blijft dit soort dingen keer op keer zeggen.

Sinds 2000 is hij de enige andere president van Rusland dan Vladimir Poetin.

En als Poetin er niet meer is, is de kans groot dat Medvedev zijn opvolger wordt.

Als dat het geval blijkt te zijn, hebben we een groot probleem.

Met Medvedev aan het roer zullen de Russen niet aarzelen om kernwapens te gebruiken als het duidelijk wordt dat een oorlog met de Verenigde Staten niet te vermijden is.

  Als zij blijven pushen voor een Derde Wereldoorlog, zouden zij die wel eens kunnen krijgen

Je zou dus kunnen bidden voor de gezondheid van Poetin.

Ja, dat meen ik echt.

Want als Medvedev Poetin vervangt, zou het risico op een kernoorlog dramatisch toenemen.

Elders nadert de oorlog in het Midden-Oosten snel het punt waarop er geen weg meer terug is.

Hezbollah heeft al meer dan duizend keer Israëlische doelen aangevallen, en de IDF zegt dat het ongeveer 3000 keer Hezbollah-doelen heeft geraakt

Het Israëlische leger heeft een nieuwe schatting uitgegeven die schat dat het aanvallen heeft uitgevoerd op ongeveer 3.000 Hezbollah locaties in Libanon in Syrië sinds het begin van de oorlog na 7 oktober. Militair woordvoerder Rear Adm. Daniel Hagari zegt dat, hoewel Israël niet streeft naar een grotere oorlog in Libanon, het “er zeker klaar voor is” en dat de verdedigingstroepen (IDF) klaar zijn om “onmiddellijk aan te vallen als ze worden geprovoceerd.”

Hezbollah slaat ook dagelijks terug, waarbij dorpen en gemeenschappen aan beide kanten van de grens worden getroffen, in sommige gevallen met burgerslachtoffers tot gevolg. Als Israël doelen in Syrië aanvalt, omschrijft het deze meestal als “gelinkt aan Iran”, waarmee vaak Hezbollah wordt bedoeld.

Het goede nieuws is dat een totale oorlog aan het noordelijke front nog niet is uitgebroken.

Maar dat zou snel kunnen veranderen.

De Israëli’s zijn absoluut vastbesloten om Hezbollah zover te krijgen dat ze hun troepen ten noorden van de Litani rivier verplaatsen, en ze zijn bereid om troepen Libanon in te sturen als Hezbollah dat niet vrijwillig wil doen…

Israël zegt nu dat de tijd voor diplomatie opraakt nu de twee partijen in een spiraal naar een grotere oorlog terechtkomen. “Israël heeft echter gezegd dat het bereid is om nog een front te openen met een militaire aanval op Zuid-Libanon als Hezbollah zich niet terugtrekt tot ongeveer 32 kilometer van de grens, volgens de voorwaarden van een al lang bestaande VN-resolutie”, aldus Bloomberg.

  Scott Ritter: Sancties tegen Rusland hebben gefaald - Ik heb het zelf gezien

Zodra de IDF Zuid-Libanon binnenvalt, is er geen weg meer terug.

Het zal niet morgen gebeuren, maar de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz waarschuwt dat de tijd dringt

Israël’s Minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz ontmoette maandag zijn Franse ambtgenoot en waarschuwde hem dat “de tijd dringt om een diplomatieke oplossing te vinden in Libanon,” en gaf aan dat zijn land bereid is ten strijde te trekken als de diplomatie faalt.

De reden is dat Hezbollah, de in Libanon gevestigde groepering die banden heeft met Iran, sinds 7 oktober honderden aanvallen heeft uitgevoerd op Israëlische doelen. Uit angst voor een toestroom van militanten die delen van het land zouden kunnen binnenvallen en veroveren, hebben zo’n 60.000 Israëli’s uit het noorden ervoor gekozen om te vertrekken en hun toevlucht te zoeken in het centrum, weg van de vijandelijkheden.

Ik ben er volledig van overtuigd dat de oorlog in het Midden-Oosten ergens in 2024 echt uit de hand zal lopen.

En dat zal voor niemand goed nieuws zijn.

Ik geloof ook dat de oorlog in Oekraïne binnenkort een gevaarlijke nieuwe fase zal ingaan.

De Oekraïners worden steeds wanhopiger en ze zullen manieren zoeken om de westerse mogendheden bij het conflict te betrekken.

Laten we hopen dat dat niet snel gebeurt, want een direct conflict met Rusland zou gemakkelijk een nucleaire apocalyps kunnen ontketenen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Ongelooflijk! Duitse minister van Buitenlandse Zaken wil een atoomoorlog niet “helemaal uitsluiten” en “de risico’s duidelijk maken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWelke gevaren liggen in het verschiet voor Tucker Carlson?
Volgend artikelPeer-reviewed onderzoek toont aan dat Covid-vaccins 14x meer mensen doodden dan redden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Oekraïne interesseert de Bidens en Clintons niks, maar de beerput daar met de Burisma zaak onder andere is de noodzaak voor hen om koste wat het kost die deksel in Oekraïne erop te houden en hun eigen hachie te redden. Wij gaan allemaal naar een nucleaire oorlog, omdat de Demokratische partij samen met de FBI de activiteiten van Bidens zoontje onder de pet moeten houden.

 2. Een typisch kenmerk van de mens is, zelfdestructie.
  Ik ken geen wezen op aarde die dit kenmerk op deze wijze bezit.
  Wij hadden nooit de wijsheid mogen hebben, om zo vernietigend over de toekomst van deze wereld te oordelen.
  Twee keer raden wie ons deze wijsheid heeft gegeven…

 3. Keer op keer blijven wáarschuwen heeft ook geen zin. Dan lachen ze je uit. Zou ik zelf ook doen. Het wordt anders anders als je niks meer van je laat horen en dus (waarschijnlijk) ondergronds gaat, dan wordt je gevaarlijk. Blaffende honden bijten niet en tot die tijd maak ik me me geen zorgen. Het is overigens ook kleuterklas niveau ook. Ik zag een link naar RT vannacht ik dacht, die ik moet ik even lezen, was geblokkeerd. Hadden we ook nog ja. Man man man, zijn we kinderen of zo? Dat mag jij niet lezen jongetje want dat is niet goed voor jou.

   • Dag Tigron, Ik weet het niet meer. Ik was vannacht wat aan het surfen. Maar goed je kan RT nog steeds lezen dus. Ook zonder VPN.

    Sorry, maar website’s blokkeren is toch zo vreselijk triest. Die lui zijn echt knettergek met hun verboden. Zo moeten die groep eens uit elkaar halen, dan is het niks meer. Andere mensen regels opleggen…..

    Man ik kan eigenlijk verder niks meer op over zeggen dan andere mensen regels op leggen omdat je denkt dat je een autoriteit bent.. een beetje dom is. Om niet te zeggen geschift. En dat vertellen ze allemaal je in de bubbel waar je inzit, wij zijn leiders of wij zijn door god gezonden, ook al zoiets. Welke God dondert niet. Die lui zijn niet goed. in mijn optiek ook ongevaarlijk maar ze hebben ook de hele ambtenarij vervangen door robots. Dat maakt ze gevaarlijk. Vertrouw je ambtenaren nog? Ik niet! Politie? Ik niet! Militairen dan, die zijn te dom om te poepen dus sowieso alleen maar geschikt als kannonevnoer. De maatschappij moet er wat mee toch, jij het leger in. Daar is het front.

    Zit de 5 alweer in de klok, tijd voor een borrel.

    • Trouwens, belastingen ook zoiets. Ik heb er helemaal geen zin meer in. En als ik iedereen om me heen hoor staan ze er het zelfde in. Niemand wil meer werken voor de overheid. Tenzij je moet voor je schulden of om je wijf te ontvluchten of beiden. Maar iedereen wilt partime. Ik geef ze geen ongelijk.

 4. heb ik al Zoveel herhaald tegen zoveel Idioten hier in Antwerpen…bid ervoor dat Poetin heel én gezond blijft..want wat in de plaats komt is een triest einde…♥️🇷🇺🌹

  • Nee hoor, een eventuele opvolger in geval van plotseling overlijden wordt vermoedelijk Patrushev, net zo slim als Putin, die net zo diplomatiek kan zijn maar met iets scherpere kantjes. Komt allemaal wel goed, Raphael.

 5. Hoe zou zoiets Rusland raken? Gaan ze mee ten onder in de menselijke zelfvernietiging? Zouden ze er toe in staat zijn? Op welk punt worden ze gedwongen de katalysator te worden?

 6. En vice versa. Vernietiging van alles inclusief Rusland zou het gevolg zijn. Het globale zuiden mag zich dan opmaken voor de ergste hongersnood uit de hele geschiedenis.
  Het één-tweetje Poetin-Medvedev wordt stilaan een klassieker: good cop Poetin – bad cop Medvedev. Elke keer opnieuw.
  Hoedanook moet een eventuele aanval tegen Rusland in februari of maart beginnen, want zoals Frankrijk en Duitsland al moesten ervaren is het anders te laat. Je moet Moskou en Petersburg bezetten en consolideren vooraleer de winter aanbreekt. Wie zoals Napoleon of Hitler in de zomer Rusland aanvalt wordt door de winter overvallen en verliest.
  We zullen het weldra weten, en indien niet dan blijft het in Oekraïene een sluimerende oorlog die nog vele jaren lang opflakkeringen zal blijven kennen.
  De defensie industrie in zowel Rusland als het Westen varen daar wel bij, en ik vermoed dat beide partijen zo nog wel even zullen doorgaan. Op onze kosten en dan zie ik de Russische burgers ook als wij of ons.

  • We zullen het weldra weten, en indien niet dan blijft het in Oekraïene een sluimerende oorlog die nog vele jaren lang opflakkeringen zal blijven kennen.
   De defensie industrie in zowel Rusland als het Westen varen daar wel bij, en ik vermoed dat beide partijen zo nog wel even zullen doorgaan. Op onze kosten en dan zie ik de Russische burgers ook als wij of ons.

   Daar zal het wel op aflopen. Helemaal mee eens. We weten het in ieder geval snel. Misschien keert de rust weer terug. Misschien zijn de onderliggende problemen te groot en moeten we ons uit de crisis vechten. Niet mijn oorlog in ieder geval.

 7. De kernoorlog gaat er gewoon komen, met of zonder Poetin of Biden.
  Die wapens gaan een keer gebruikt worden en wel binnenkort. Daar zijn ze voor gemaakt en in grote aantallen.
  Afschrikking?
  Aan me hoela. Dat is er niet meer.
  De controle is nu al bijna nul. De gemoederen lopen steeds verder op plus de escalatie gaat gestaag verder.
  Mijn scenario:
  De USA wordt grotendeels door atoombommen vernietigd, Rusland is groter en dunner bevolkt en zal er beter afkomen.
  Totaal komen er bijna 2 miljard mensen om, direct door de atoomwapens.

 8. “De man die Poetin zou kunnen vervangen waarschuwt dat oorlog met het Westen zou leiden tot een “Apocalyps” en “Het einde van alles””

  Juist het ligt voor de hand, Medvedev heeft gelijk, wat doet men anders als moedertje Rusland omringt is door raketten die diep in het moederland kunnen bereiken, het gekmakende geduld van Poetin loopt als een rode draad door de SMO daarbij denkende dat Rusland binnen 3 dagen Oekraïne kon verslaan.

 9. Allemaal gelul in de marge, had iets beters verwacht. Kernwapens net zo’n onzin als Covid en mensen op de maan.kernwapens natuurkundig onmogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in