(Fair use)

Ursula von Der Leyen deed gisteren het ondenkbare – ze vertelde de waarheid. Tijdens een toespraak waarin ze Rusland veroordeelde voor het plegen van oorlogsmisdaden, merkte ze terloops op dat sinds het begin van de SMO 100.000 Oekraïense “officieren” (sic) zijn gedood, schrijft Larry Johnson.

Oekraïne was niet blij:

Oekraïne heeft teruggeslagen op een bewering van de voorzitter van de Europese Commissie dat sinds de invasie van Rusland in februari 100.000 Oekraïense troepen zijn gedood.

Ursula von der Leyen gebruikte het getal in een videotoespraak, waarop de strijdkrachten van Kiev verklaarden dat het dodental “geheime informatie” was. Beelden van haar toespraak zijn sindsdien bewerkt om de verwijzing te schrappen. – https://www.newsweek.com/ukraine-russia-von-der-leyen-death-toll-1763553

De Europese Unie heeft domweg geprobeerd dit terug te draaien door von der Leyen’s bewering van het internet te verwijderen. Die “walk back” is mislukt. Wat de vraag doet rijzen – wie is een betere Moon Walker? Von der Leyen of Michael Jackson?

Ik weet het. Michael Jackson natuurlijk. Ik geloof niet dat Von der Leyen een fout heeft gemaakt of het getal heeft verzonnen. Als het echt een feitelijke vergissing was, hoefde ze alleen maar een verklaring van die strekking af te leggen, bijvoorbeeld: “Mea culpa, ik wilde zeggen 10.000 en niet 100.000.” Dat deed ze niet. Ze deed alsof ze nooit gezegd had wat ze zei.

Als het getal van 100.000 doden klopt, dan betekent dit dat het totale aantal slachtoffers van Oekraïne – d.w.z. doden en gewonden – ongeveer 400.000 bedraagt. Met andere woorden, Oekraïne heeft sinds het begin van de gevechten bijna 40% slachtoffers geleden. In de 20e eeuw waren er bij dit soort moderne oorlogsvoering normaal gesproken 3 gewonde soldaten voor elke gedode man. Met die verhouding krijgen we het getal van 400.000 slachtoffers.

Oekraïne eist Russische valutareserves te krijgen

Toen de oorlog in februari begon, beschikte Oekraïne over 1.125.000 man aan grondtroepen:

Volgens het International Institute for Strategic Studies (IISS) heeft Oekraïne 196.600 actieve militairen.

Dat zijn 125.600 grondtroepen, 35.000 vliegeniers en 15.000 marinemensen.

Het land kan ook rekenen op 900.000 reservisten, hoewel, zoals recente beelden van burgers met houten geweren suggereren, niet al deze troepen noodzakelijkerwijs goed zijn uitgerust. – https://ukrainewar.info/russian-ukrainian-war-how-big-is-the-ukrainian-army-size-of-the-armed-forces-compared-to-russia-uk-usa-and-nato/

De noodtoestand in Oekraïne is nog steeds van kracht en de reservisten zijn opgeroepen om dienst te nemen. In feite heeft Oekraïne zijn normale reservesterkte overschreden en is het gedwongen mannen van middelbare leeftijd in dienst te nemen. Dit zijn de “territoriale verdedigingstroepen”.

Is het aantal van 100.000 doden geloofwaardig? Ja. Als u bedenkt dat er 275 dagen zijn verstreken sinds het begin van Ruslands speciale militaire operatie op 24 februari 2022, moeten er gemiddeld 364 KIA (Killed In Action) zijn gevallen om het cijfer van 100.000 doden te bereiken. Als u de dagelijkse briefings van het Russische ministerie van Defensie hebt gevolgd, zou u beseffen dat dit een accuraat getal is. Hier is het rapport van vandaag, dat ongeveer 190 KIA meldt:

In de richting Donetsk zijn als gevolg van offensieve acties van Russische troepen, bij Belogorovka en Pershe Travnya … tot 50 Oekraïense militairen, 4 gepantserde gevechtsvoertuigen, 3 gemotoriseerde artillerie-eenheden en 6 motorvoertuigen uitgeschakeld.

In de richting van Kupyansk … heeft de operatie van Firepower geresulteerd in het stoppen en terugdrijven van de vijand naar aanvankelijke posities. Tot 50 Oekraïense militairen, 10 tanks, 1 infanteriegevechtsvoertuig, 2 pantserwagens, 1 gemotoriseerde artillerie-eenheid en 1 motorvoertuig zijn uitgeschakeld.

In de richting van Krasniy Liman probeerden drie tactische groepen van AFU-compagnieën, versterkt met tanks, zonder succes Russische posities aan te vallen in de richting van Ploshchanka, Chervonopopovka en Zhytlovka (Volksrepubliek Lugansk)… Als gevolg van de beschietingen liepen de vijandelijke verliezen in deze richting op tot meer dan 40 Oekraïense militairen, 1 tank, 4 infanteriegevechtsvoertuigen en 1 munitievoertuig.

In de richting van Zuid-Donetsk probeerden drie tactische groepen AFU-compagnieën een tegenaanval uit te voeren op Russische posities bij Novomikhaylovka, Novodonetskoye en Novosyolka (Volksrepubliek Donetsk). De tegenaanvallen zijn afgeslagen als gevolg van geweervuur en actieve acties van Russische eenheden… Meer dan 50 Oekraïense militairen, 2 infanteriegevechtsvoertuigen, 2 gepantserde personeelsdragers, 1 MT-LB, 1 gepantserd motorvoertuig en 4 motorvoertuigen zijn uitgeschakeld.

Zoals ik al eerder heb besproken, volgt de huidige militaire leiding van Rusland niet de tactiek die de Sovjetgeneraals in WO II toepasten (d.w.z. massale troepenaanvallen). Rusland heeft vooral vertrouwd op massale artillerie- en raketaanvallen alvorens een grondoffensief te beginnen. De snelheid van de Russische artilleriebeschietingen is ongekend. Nog belangrijker is dat de nauwkeurigheid van de artillerie wordt vergroot door het gebruik van drones en satellieten om het vuur bij te sturen, met bijgewerkte coördinaten die in realtime worden doorgegeven aan de artillerie-eenheden.

Bent u voorbereid op voedseltekorten? FBI geeft waarschuwing af

Een andere factor die bijdraagt aan de verschrikkelijke verliezen van Oekraïne is het gebrek aan luchtmacht en effectieve luchtverdedigingssystemen om Russische batterijen tegen te houden. Als Oekraïense troepen proberen een Russische vaste positie aan te vallen, is hun verplaatsing te voet of per voertuig onbeschermd en kwetsbaar voor Russische artillerie of luchtmacht.

Het lijkt erop dat sommige westerse analisten, die eerder de Russische tactiek afkeurden, eindelijk beginnen te beseffen dat Rusland Oekraïne serieus wil demilitariseren via methodische, slijpende tactieken. Er komt een moment dat Oekraïne geen manschappen meer heeft en geen effectieve strijdkrachten meer kan inzetten. Het lijkt erop dat die dag nadert.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Nederlander Ronald Vogelaar samen met drie andere buitenlandse huurlingen omgebracht door Russisch legerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky: Groot risico! Verplaatst alle beschikbare reserves naar Bakhmut – Russisch offensief begint richting Chasiv Yar en Toretsk (Video’s)
Volgend artikelAls het vieren van beroemdheden met COVID vaccinletsel fout is, wil ik niet goed zijn
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Rusland, alsjeblieft neem dat God vergeten land Oekranazïe helemaal in, lijf het terug in bij moeder Rusland.
  Zodat wij hier in het bezette westen ruimte hebben en ons allemaal kunnen gooien op het vernietigen van de satanisten.
  Alvast bedankt en tot morgen als alles weer goed is.

  • Aangezien de Europese Unie bij monde van de Duitse Ursula gilt om herstelbetalingen zullen ze zoals ze al zeggen doorgaan tot het bittere end (inclusief veroveren van de Krim!)… dat betekent dat WIJ voor Ursula en Kajsa uiteindelijk naar het front moeten als er geen Polen of Oekrainerds meer over zijn. Geen idee hoeveel (ex-)beroeps de Westerse EU landen kunnen leveren in de vorm van “huurlingen”. Misschien zullen ze mobilisatie overwegen.

   • Wat men vergeet is dat de laatste (jongste) dienstplichtigen tegen de 50 aanlopen dus ik weet niet wat we aan reservisten hebben.
    Ikzelf 53 en YPR 765 monteur hoef me niet zo druk te maken want de beelden hier op FN volgend zijn er niet meer veel over.

    • 53 zijnde, dienst gedaan als jager in arolsen, op fbpagina van de jagers zijnde…heb ik bemerkt dat er blijkbaar redelijk wat ouderen (ouder dan ik zelfs) er rekening mee houden weer opgeroepen te worden en dat ze zich afvragen waar ze zich eventueel moeten melden…
     hoe zot kan je zijn om als oudere voor nazi’s te gaan vechten??
     mijn grootouders zouden zich omkeren in hun graf…., maar goed dat ze gecremeerd zijn

     • Nicolaas,
      Wat een leuke grap over de gecremeerde ouders, de Russen gaan all the way zoals Dave Chapelle zou zeggen, wie niet horen wil moet maar voelen zoals het spreekwoord of gezegde luidde!

 2. Dat Obersturmbannführer Ursula nog het gore rotlef heeft om over een speciaal tribunaal te praten. Zij moet zelf levenslang opgesloten worden voor haar miljardenfraude met Pfizer.

 3. De autoriteiten van Zaporozhye noemden de schatting van de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne op honderdduizend mensen onderschat

  Rogov noemde de schatting van de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne op honderdduizend mensen een sterk onderschat cijfer

  SIMFEROPOL, 30 november – RIA Novosti. Het verlies van 100.000 Oekraïense troepen sinds het begin van de speciale militaire operatie is een sterk onderschat cijfer, zei Volodymyr Rogov, voorzitter van de beweging “We are with Russia”, een lid van de hoofdraad van het bestuur van de regio Zaporozhye.
  “De verliezen zijn duidelijk, en het Westen kan dit niet verbergen voor het Oekraïense volk. De kolossale verliezen die het Zelensky- regime naar het land heeft geleid, zijn duidelijk zichtbaar in de snelle groei van begraafplaatsen in Oekraïne. Daarom besloot het Westen om de figuur te legaliseren van 100 duizend, hoewel het ook enorm wordt onderschat”, zei Rogov tegen RIA Novosti, in reactie op de opmerking van het hoofd van de Europese Commissie Ursula von der Leyen . Volgens hem vielen de verliezen van het Oekraïense leger van 100 duizend mensen aan het einde van de lente en het begin van de zomer: “Sindsdien is het aantal onherstelbare verliezen in het Zelensky-regime minstens 2,5 keer zo groot geworden.”

  “Het Westen begrijpt dat het onmogelijk is om de verliezen te verbergen, dus begint het te liegen en de echt gruwelijke statistieken te verzwijgen, en probeert zo het vertrouwen van de bevolking te behouden”, meent de politicus.

  https://ria.ru/20221130/vsu-1835331217.html?in=t

 4. Alles wijst erop dat het westen klakkeloos ervan uit ging, dat Rusland niets zou ondernemen tegen de militaire opbouw in Oekraïne aan hun grenzen. Want dan zijn ze te vroeg met het experimentele injecties begonnen, die het westen moet ontvolken. Nu de doden aantallen in Oekraïne al tot 100.000 waren in de eerste 4 maanden en nu we inmiddels 5 maanden verder zijn, kunnen we ongeveer vanuit gaan van een dubbel aantal doden aan de Oekraïense kant tellen. Dit geeft aan dat de Russische leger met zijn volkslegers uit de Donbass, zwaar onderschat werden door het westen. Zo ook dat alle sancties tegen Rusland geen resultaat hebben opgeleverd, waar men in het westen vanuit ging. Deze bittere uitkomst wil het westen helemaal niet zien of horen, want zij zijn nog steeds tegen beter weten is overtuigd dat zij het van Rusland winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in