Foto: Corona-bericht op een ICE (via dts nieuwsagentschap)

Het wordt menens met de Coronazi’s: de Duitse spoorwegen, Deutsche Bahn (DB), heeft voor het eerst in het hele land treinverboden uitgevaardigd tegen mondkapjesweigeraars. “DB heeft momenteel een laag dubbelcijferig aantal rijtuiguitsluitingen of huisverboden bevolen”, vertelde een DB-woordvoerster aan “Welt am Sonntag”. Eind vorig jaar kondigde de Deutsche Bahn aan dat zij dergelijke uitsluitingen zou uitvaardigen indien passagiers herhaaldelijk zonder mondkapje in de trein werden aangetroffen.

Het nu ingestelde treinverbod geldt voor zes maanden en houdt in dat degenen die weigeren mondkapjes te dragen gedurende die tijd niet per spoor op regionale of lange-afstandsdiensten mogen reizen of een station mogen betreden. Een dergelijke uitsluiting is moeilijk dagelijks te controleren, maar als zij ondanks het verbod toch op een trein worden betrapt, kunnen de spoorwegen een aanklacht wegens onbevoegd gebruik indienen. De mondkapjesweigeraars worden dan naast een boete strafrechtelijk vervolgd.

Tot dusver zegt Deutsche Bahn geen overtredingen van het reisverbod te hebben vastgesteld. Volgens Jouwatch werden de treinverboden opgelegd in bijzonder drastische gevallen van overtredingen van de mondkapjesplicht. Sommige van de getroffenen behoorden eind december tot een groep “Corona-ontkenners” die zichzelf filmden in een regionale expres in de buurt van Dresden om andere passagiers zonder mondkapjes te confronteren.

Vervolgens plaatsten zij de video op internet, waardoor Deutsche Bahn over het nodige bewijs beschikte om hen uit de trein te weren.

En nu zijn ze allemaal onder algemene verdenking geplaatst en mogen ze het station niet meer in. Dat klinkt als goedkope willekeur. Worden passagiers binnenkort uit de trein gegooid omdat ze hoesten of een broodje eten?

Duitse minister van Volksgezondheid roept op tot onmiddellijke gedwongen vaccinatie van de hele bevolking

Deze pandemie voert de Duitsers terug naar het Derde Rijk – ook omdat er te veel “ambtenaren” zijn die tot de laatste druppel bloed van hun pas verworven macht genieten. Schaam je, Deutsche Bahn!

Duitsland 1970: Zelfs bij een griepepidemie met 55.000 doden geen lockdown

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here