Tromgeroffel van hoop in Duitsland: rechtbank vernietigt mondkapjes- en testplicht op scholen

1
© Freepik

Na de uitspraak in Wenen, waarbij het hele Coronabeleid van de Oostenrijkse Volkspartij-Groenen regering vrijwel teniet werd gedaan en de omstreden PCR- en antigeentests ongeschikt voor gebruik werden verklaard, is nu een soortgelijke uitspraak gevolgd in Duitsland. Daar moest de arrondissementsrechtbank van Weimar zich buigen over de vraag of de verplichting tot het gebruik van mondkapjes en tests op scholen wettelijk geoorloofd was.

De rechtbank heeft het onwettig verklaard, zoals zovele maatregelen daarvoor. Met onmiddellijke ingang mogen verschillende scholen in Weimar hun leerlingen niet langer verplichten mondkapjes te dragen, afstand te houden en aan sneltesten deel te nemen. Maar dat alleen is niet de moeite waard om op te merken. Want in zijn redenering bevestigt de rechtbank meermaals op indrukwekkende wijze de standpunten van de critici.

PCR-tests ongeschikt voor diagnostiek, mondkapjes nutteloos

Zo schaadt de eis van afstand- en mondkapjesdwang de kinderen “lichamelijk, psychologisch, pedagogisch en in hun psychosociale ontwikkeling, zonder dat er meer dan een marginaal voordeel is voor de kinderen zelf of voor derden”. Dit geldt vooral in het licht van het feit dat scholen “geen rol van betekenis spelen bij de ‘pandemie'”.

Wat de tests betreft, merkt het Hof op dat de “gebruikte PCR-tests en de zogenoemde sneltesten […] op zichzelf en voor benadering niet geschikt zijn” om besmetting met het SARS-Cov-2-virus vast te stellen. In het bijzonder stelt het de rechtbank in zijn argumentatie dat deze tests een enorm foutenpercentage kennen. Een verplichting tot “het massaal testen van asymptomatische, d.w.z. gezonde personen zonder enige reden” kon niet worden opgelegd wegens gebrek aan evenredigheid.

  Dr. McCullough: mRNA-vaccins injecteren "vreemde genetische code" in mensen

Wettelijk recht om deel te nemen aan het onderwijs in de klas

In de motivering van zijn beslissing wierp de rechtbank ook een blik op Oostenrijk. In Oostenrijk was aangetoond dat 100.000 leerlingen van lagere scholen een week lang alle neveneffecten van het dragen van mondkapjes zouden moeten verdragen om één infectie per week te voorkomen. De deelstaatwetgever in Thüringen was dus “in een afstand van de feiten geraakt die historische proporties had aangenomen”.

Bovendien was het ontzeggen aan kinderen van de toegang tot lessen op grond van het feit dat zij niet aan dergelijke dwangmaatregelen hadden deelgenomen ontoelaatbaar; de kinderen hadden wettelijk recht op toegankelijk onderwijs. De rechtbank is ervan overtuigd dat, gelet op de huidige stand van het onderzoek, haar beschikking ook in het hoofdgeding zal worden gehandhaafd. Wegens het naderende einde van de paasvakantie moest echter onmiddellijk actie worden ondernomen.

Tweede moedige vonnis van de districtsrechtbank in Weimar

Het is overigens niet de eerste keer dat moedige rechters van de arrondissementsrechtbank van Weimar zich tegen de maatregelen van de autoriteiten verzetten. Reeds in januari oordeelde de rechtbank in de zaak van een man die een proces had aangespannen tegen zijn straf wegens zijn deelname aan een verjaardagsfeestje, dat het contactverbod van verschillende verordeningen de onschendbare menselijke waardigheid volgens de grondwet schendt.

Ook in andere opzichten heeft de rechter destijds geconcludeerd dat er op het betrokken tijdstip geen sprake was van een “epidemische situatie van nationale betekenis”. Bovendien waren de paniekscenario’s die in het voorjaar van vorig jaar van invloed waren op het besluit tot lockdown, gebaseerd op “onjuiste veronderstellingen over de dodelijkheid” van het virus. Volgens de laatste studie van de gerenommeerde Amerikaanse epidemioloog John P. Ioannidis is dit 0,15 procent.

  Pas op voor Vaxzevria - het schandaalvaccin van AstraZeneca verandert van naam

Juristen Beneder en Schiffmann benadrukken de enorme gevolgen

Deskundigen die sympathiseren met de verzetsbeweging tegen de maatregelen hebben zich positief uitgelaten over het vonnis nadat het bekend was geworden. Jurist Gerold Beneder (Advocaten voor Verlichting) sprak in zijn Telegramkanaal van een “mokerbesluit” in 178 bladzijden. Voorts deelde hij de mening van Dr. Bodo Schiffmann, die eveneens positief staat tegenover de beslissing van de rechter. Dit was “explosief”, de rechters hadden “alles uit elkaar” gehaald.

Zij hadden naar de deskundigen geluisterd, wat de critici voortdurend eisen. De implicaties zijn enorm: “Als dit ding niet ontploft als een bom, weet ik niet wat wel”. Het is een “echt superoordeel”, dat zelfs dat van Oostenrijk overtreft. Nu was het duidelijk dat men werd “gegijzeld door propaganda”. Het “einde van de politiek van leugens” was ingeluid. Vele andere rechtbanken zouden dit voorbeeld volgen.

Walgelijke moord in Wenen: asielzoekers blokkeren reddingsoperatie – patiënt sterft

Vorig artikelCoronazi’s: Duitse spoorwegen leggen treinverbod op aan mondkapjesweigeraars
Volgend artikelDr. Naomi Wolf legt uit “Waarom vaccinpaspoorten gelijk staan aan slavernij voor altijd”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Is dit ook allemaal “spielerei” omdat ze toch wel in hoger beroep gaan tegen deze uitspraak? Tenminste, lijkt me wel. Ik hoop van niet. En ik wacht op het vervolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in