© Freepik

De Coronamaatregelen worden steeds absurder. Zoals voorheen in Saksen, is er nu ook in Berlijn een mondkapjesplicht in de auto. Maar Düsseldorf spant nu de kroon: in de oude binnenstad geldt nu een “staverbod“.

Etalages kijken of het aanschouwen van de architectonische juweeltjes van de oude binnenstad van Düsseldorf zijn nu verleden tijd. Want wie stopt, gaat zitten of zelfs maar liggen op het gras aan de oever van de Rijn, is voortaan strafbaar en moet een boete verwachten. Reden voor de verordening: tienduizenden mensen hebben afgelopen weekend van de zon geprofiteerd en door de oude binnenstad en langs de Rijnpromenades gewandeld of gezeten om van het weer te genieten. Volgens de stad werd herhaaldelijk vastgesteld dat de minimumafstand niet in acht werd genomen.

300 verbodsborden

Opdat de burgers ook weten welke nieuwe regels vanaf vrijdag 15.00 uur in Düsseldorf zullen gelden, heeft de stad 300 rode borden ophangen met het opschrift “Verweilverbotszone: Bitte gehen Sie weiter” (“Staverbodzone: Blijf alstublieft lopen”). Voorlopig geldt het “staverbod” tot 14 maart. En opdat er echt niets kan gebeuren, moet men in de toekomst op de promenade een mondkapje dragen. Zo is het dan ook met het “frisse lucht snuiven” verleden tijd. Het stadsbestuur toont echter enige genade – voor winkels, geldautomaten en andere voorzieningen mag je nog steeds in de rij staan, dit is uitdrukkelijk uitgesloten van het verbod.

Mondkapjefetisj in de auto en tijdens het joggen

Maar ook in andere Duitse deelstaten wordt momenteel veel vernuft aan de dag gelegd in de strijd tegen Corona. In Saksen moeten mondkapjes nu ook in de auto worden gedragen als een persoon uit een ander huishouden meereist – een regel die de opstelster ervan, de Saksische minister van Volksgezondheid Petra Köpping (SPD), kort na de inwerkingtreding ook al heeft overtreden. Hetzelfde geldt voor autoritten in de hoofdstad van de Bondsrepubliek. Maar ook in Hamburg probeert men het verblijf in de frisse lucht voor de burgers zo onaangenaam mogelijk te maken. Zo zijn mondkapjes nu verplicht voor volwassenen in speeltuinen en moet ook bij de Elbe, in het stadspark en bij de Alster een mondkapje worden gedragen – zelfs joggers zijn niet vrijgesteld.

Meer dan 400 moslims bij clanbegrafenis in Duitsland: Corona-restricties zijn niet van toepassing op migranten

"Worden we allemaal Afrikanen?" Toen de Duitse krant Bild nog "structureel racistisch" was

2 REACTIES

  1. Wordt moeilijk bij stoplichten,parkeren en oversteken en laden en lossen wordt ook leuk…..enne…wachten op de bus?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here