De Hongaarse minister van Gezinszaken Katalin Novák schrijft op Twitter het nieuws over hoe het Hongaarse gezinsbeleid zijn vruchten begint af te werpen. Vrijdagochtend vertelde ze dat het aantal geboorten en huwelijken sterk is toegenomen, terwijl het aantal abortussen met meer dan een derde is gedaald.

In februari 2019 presenteerde premier Viktor Orban een zevenpuntenplan om de gezinnen van het land te beschermen in reactie op het demografische probleem van de afnemende bevolking. Het plan omvatte gunstige leningen voor vrouwen onder de 40 jaar die zijn getrouwd, leningen om een woning te kopen, belastingvoordelen en als de vrouw vier kinderen of meer opvoedt – vrijstelling van de levenslange inkomstenbelasting.

Zij boden ook het equivalent van ongeveer 30.000 euro aan, aan paren die drie of meer kinderen krijgen.

Links bekritiseert

Het Hongaarse beleid om zijn eigen bevolking te vergroten, in tegenstelling tot de westerse landen die de voorkeur geven aan massale immigratie uit Afrika en het Midden-Oosten, is juist vanuit de westerse landen bekritiseerd, waar het onder andere nazi-politiek wordt genoemd.

Hongarije’s Corona-plan: Stop het virus EN de immigratie

Orbán over West-Europa: "Weet niet of ik moet lachen of huilen"

2 REACTIES

  1. Zo kan het dus ook, daar hebben we geen mensen uit vreemde culturen voor nodig…het voordeel is dat met eigen mensen de beschaving en tradities behouden blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here