Russische mariniers

In de eerste jaren van het bewind van Vladimir V. Poetin als leider van Rusland was het leger van het land een uitgeholde, maar met kernwapens uitgeruste huls. Het had moeite om onderzeeërs drijvende te houden in het Noordpoolgebied en een opstand in Tsjetsjenië met weinig wapens op afstand te houden. Hoge officieren woonden soms in beschimmelde, door ratten geteisterde krotten. En in plaats van sokken wikkelden slecht getrainde soldaten hun voeten vaak in lappen stof, zoals hun Sovjet- en Tsaristische voorgangers hadden gedaan, schrijven Anton Troianovski, Michael Schwirtz en Andrew E. Kramer.

Twee decennia later is het een heel andere strijdmacht die zich heeft verzameld bij de grens met Oekraïne. Onder Poetins leiding is het leger omgevormd tot een modern, geavanceerd leger, dat snel en met dodelijk effect kan worden ingezet in conventionele conflicten, aldus militaire analisten. Het beschikt over precisiegestuurde wapens, een nieuwe gestroomlijnde commandostructuur en goed gevoede en professionele soldaten. En ze hebben nog steeds de kernwapens.

Het gemoderniseerde leger heeft zich ontpopt als een belangrijk instrument van het buitenlands beleid van Poetin: het innemen van de Krim, interventies in Syrië, het bewaren van de vrede tussen Armenië en Azerbeidzjan en, deze maand nog, het ondersteunen van een Rusland-vriendelijke leider in Kazachstan. Nu zit het midden in zijn meest ambitieuze – en meest onheilspellende – operatie tot nu toe: het gebruik van dreigementen en mogelijk, zo vrezen velen, geweld om Oekraïne terug te brengen in de invloedssfeer van Moskou.

“De mobiliteit van het leger, zijn paraatheid en zijn uitrusting stellen Rusland in staat Oekraïne en het Westen onder druk te zetten,” zegt Pavel Luzin, een Russische veiligheidsanalist. “Nucleaire wapens zijn niet genoeg.

Zonder een schot te lossen heeft Poetin de Biden-regering gedwongen andere prioriteiten van het buitenlands beleid opzij te schuiven en de grieven van het Kremlin aan te pakken die het Witte Huis lange tijd heeft verworpen – in het bijzonder het terugdraaien van de westwaartse koers van Oekraïne in de post-Sovjetperiode.

Het is Poetins grootste inzet van het leger om Rusland weer de relevantie in de wereld te geven die het met het einde van de Koude Oorlog is kwijtgeraakt. Poetin heeft die doctrine in 2018 uiteengezet, toen hij zijn jaarlijkse state-of-the-nation toespraak gebruikte om nieuwe kernwapens te onthullen die 20 keer zo snel kunnen vliegen als het geluid.

“Niemand luisterde naar ons,” zei Poetin in zijn toespraak, die een videosimulatie bevatte waarop een Russische raket te zien was die op weg was naar de Verenigde Staten. “Luister nu naar ons.”

Vandaag is het de revisie van de conventionele strijdkrachten die voor hefboomwerking heeft gezorgd in de Oekraïne-crisis.

De T-72B3 tanks aan de Oekraïense grens hebben een nieuw thermisch optisch systeem voor nachtelijke gevechten en geleide raketten met een bereik dat twee keer zo groot is als dat van andere tanks, volgens Robert Lee, veteraan bij het Amerikaanse Korps Mariniers en promovendus aan het King’s College in Londen, die een Russische militaire expert is. Kalibr kruisraketten op schepen en onderzeeërs in de Zwarte Zee en Iskander-M raketten langs de grens kunnen doelen raken waar dan ook in Oekraïne, zei Lee.

  De autoriteiten van Kiev hebben een nieuwe medaille ingesteld "Voor de Verdediging van Oekraïne" met een gestileerd hakenkruis

In de afgelopen tien jaar heeft de Russische luchtmacht meer dan 1000 nieuwe vliegtuigen aangeschaft, volgens een artikel in 2020 van Aleksei Krivoruchko, een onderminister van defensie. Daartoe behoren de meest geavanceerde gevechtsvliegtuigen van het land, de SU-35S; een eskader daarvan is naar Wit-Rusland gezonden met het oog op gezamenlijke militaire oefeningen volgende maand.

De nieuwe capaciteiten kwamen duidelijk naar voren bij de Russische interventie in Syrië in 2015. Ze waren niet alleen effectief, maar verrasten sommigen in het Amerikaanse leger ook.

“Ik schaam me om toe te geven, dat ik een paar jaar geleden verbaasd was toen Kalibr-raketten uit de Kaspische Zee kwamen vliegen en doelen in Syrië raakten,” zei Lt. Gen. Ben Hodges, de voormalige commandant van het Amerikaanse leger in Europa. “Dat was een verrassing voor mij, niet alleen het vermogen, maar ik wist niet eens dat ze er waren.”

Het Kremlin is ook anders gaan denken over de omvang van de strijdkrachten. Het leger rekent minder op een slinkend aantal dienstplichtigen en meer op een afgeslankte, goed opgeleide kern van ruwweg 400.000 contractmilitairen.

Deze soldaten krijgen een betere behandeling. Tijdens zijn bezoek aan het ministerie van Defensie in december pochte Poetin dat de gemiddelde luitenant nu iets meer dan het equivalent van 1000 dollar per maand verdiende, beter dan het gemiddelde salaris in andere sectoren. De federale regering, zo voegde hij eraan toe, geeft ongeveer 1,5 miljard dollar uit aan de subsidiëring van particuliere huisvesting voor dienstleden.

En alle Russische soldaten zijn nu verplicht om uitgezonden te worden met dikke, door het leger verstrekte sokken.

Wat nieuw is, is niet alleen de verbeterde Russische uitrusting, maar ook de evoluerende theorie over hoe het Kremlin die gebruikt. Het leger heeft een aanpak ontwikkeld die Dmitry Adamsky, een wetenschapper op het gebied van internationale veiligheid aan de Reichman Universiteit in Israël, “gebiedsoverschrijdende dwang” noemt – een combinatie van het reële of dreigende gebruik van geweld met diplomatie, cyberaanvallen en propaganda om politieke doelen te bereiken.

Die gemengde strategie speelt in de huidige crisis rond Oekraïne. Rusland dringt aan op onmiddellijke verregaande concessies van het Westen. Russische troepenbewegingen naar het geallieerde Wit-Rusland brengen een potentiële invasiemacht binnen 100 mijl van Kiev, de Oekraïense hoofdstad. De Russische staatsmedia waarschuwen dat het de Oekraïense strijdkrachten zijn die agressie voorbereiden.

En op 14 januari haalden hackers tientallen Oekraïense regeringswebsites neer en plaatsten op een ervan een bericht met de tekst: “Wees bang en verwacht het ergste.”

“Je ziet wat cyber, je ziet diplomatie, je ziet militaire oefeningen,” zei Adamsky. “Ze zijn allemaal gerelateerd door ontwerp.”

Niet alle troepen die langs de Oekraïense grens staan opgesteld zijn de meest geavanceerde van Rusland. De troepen in het noorden hebben oudere wapens en zijn er vooral om te intimideren en de Oekraïense middelen te stretchen, aldus Oleksiy Arestovych, een voormalig officier van de Oekraïense militaire inlichtingendienst die nu politiek en militair analist is.

De beter uitgeruste en gemoderniseerde eenheden, zei hij, zijn verhuisd naar het gebied in de buurt van twee afgescheiden provincies in het oosten van Oekraïne, waar Rusland in 2014 een separatistische oorlog heeft ontketend die nog steeds voortduurt.

  Oekraïense propaganda kan catastrofale verliezen niet langer verbergen - burgers praten erover

De militaire modernisering van Rusland is in toenemende mate ook bedoeld om de Verenigde Staten een boodschap te sturen en macht te projecteren buiten Oost-Europa, wat Amerikaanse functionarissen frustreert en soms verrast.

Zo hadden de Russische militaire transportvliegtuigen slechts enkele uren nodig om ongeveer 2.000 Russische vredestroepen, samen met zware pantsers, naar de zuidelijke Kaukasus te brengen nadat Poetin een einde had gemaakt aan de oorlog tussen Azerbeidzjan en Armenië in 2020.

In Syrië, waar Rusland in 2015 tussenbeide kwam met verwoestende luchtaanvallen en beperkte grondtroepen om president Bashar al-Assad te beschermen, toonden de vorderingen van Rusland aan dat het effectief precisiewapens kon inzetten, voorsprong die westerse strijdkrachten lang op Rusland hadden gehad.

Deskundigen zeggen dat Rusland de oorlog in Syrië heeft gebruikt als een laboratorium om tactieken en wapens te verfijnen en om voor een groot deel van zijn strijdkrachten gevechtservaring op te doen. Er werd meer verantwoordelijkheid gedelegeerd naar lagere officieren, een mate van autonomie die in contrast staat met de civiele regeringsstructuur in het Poetin-tijdperk. Minister van Defensie Sergej K. Shoigu zei vorige maand dat alle commandanten van de grondtroepen, 92 procent van de luchtmachtpiloten en 62 procent van de marine gevechtservaring hadden.

“Ze hebben zichzelf en de hele wereld laten zien dat ze in staat zijn grootschalige operaties uit te voeren met precisiewapens, langeafstandswapens en inlichtingencapaciteit ter ondersteuning,” zei Adamsky, de deskundige die in Israël woont.

Ondanks alle vooruitgang van de laatste jaren heeft het Russische leger nog steeds een zwak punt van zijn Sovjetvoorganger: de civiele kant van de economie van het land, die bijna verstoken is van high-tech productie en bedrijfsinvesteringen in onderzoek en ontwikkeling. De uitgaven van het leger bedragen een veel hoger percentage van het bruto binnenlands product dan in de meeste Europese landen, waardoor andere sectoren worden uitgehongerd.

Toen het Oekraïense leger bijvoorbeeld Russische verkenningsdrones neerschoot, ontdekte het elektronica en motoren die waren gekocht bij hobby-dronefirma’s in West-Europa, volgens een in november gepubliceerd rapport van Conflict Armament Research, een in Groot-Brittannië gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het traceren van wapentuig.

Rusland bezit weinig nieuwe wapensystemen die volledig vanaf de grond zijn opgebouwd, zeggen analisten. Veel van de modernisering bestaat uit het opknappen van ouder materieel.

Maar individuele wapensystemen zijn minder belangrijk dan het innovatieve gebruik dat het leger maakt van de kennis die is opgedaan in elk van de gevechten tijdens de ambtstermijn van Poetin, zei generaal Philip M. Breedlove, die NAVO-commandant was toen in 2014 de oorlog uitbrak in Oekraïne.

“Het compliment dat we Rusland moeten geven is dat ze een lerende en adaptieve macht zijn,” zei generaal Breedlove. “Elke keer dat we ze in een conflict zien, worden ze een beetje bij beetje beter.”

Poetin was nog maar een paar maanden in zijn eerste presidentiële ambtstermijn toen hij met een militaire catastrofe werd geconfronteerd. Op 12 augustus 2000 ontplofte een torpedo in de kernonderzeeër Koersk, die met 118 matrozen op de bodem van de Barentszee belandde. De mislukte reddingsoperatie van de Russische marine, die leidde tot de dood van alle opvarenden en een ongewoon mea culpa van de Poetin, onderstreepte de onbekwaamheid van het leger.

  Ruslands wederzijdse defensiepact met Noord-Korea is een geopolitieke game-changer

Het zinken van het schip en de wrede en bloedige oorlog in Tsjetsjenië, waar het Russische leger jarenlang worstelde om een islamitische opstand de kop in te drukken, werden kenmerkend voor de eerste termijn van Poetin.

Een belangrijk keerpunt kwam in 2008 toen een lang sluimerend conflict over betwiste gebieden in de Republiek Georgië in een oorlog ontplofte.

De Russische strijdkrachten overrompelden snel hun veel kleinere Georgische buren, maar de oorlog bracht diepe tekortkomingen in het Russische leger aan het licht. De grondtroepen hadden geen radiocontact met de luchtmacht, wat leidde tot verschillende ernstige friendly fire aanvallen. De communicatie was zo slecht dat sommige officieren hun persoonlijke mobiele telefoons moesten gebruiken. Tanks en pantserwagens gingen vaak stuk.

De mislukkingen leidden tot een massale reorganisatie van de Russische strijdkrachten. Het Sovjetleger werd nieuw leven ingeblazen in de oorlogsvoering te land, met verbeteringen zoals vernieuwde artillerietechnologie, volgens Mathieu Boulègue, onderzoeker in het Rusland en Eurazië programma van het Chatham House in Londen.

Iets meer dan tien jaar later zijn de Russische elektronische oorlogsvoeringsinstrumenten, waarmee vijandelijke communicatie kan worden onderschept of gestoord en drones uit koers en uit de lucht kunnen worden geslagen, veel beter dan die van het Amerikaanse leger, aldus analisten.

“We zijn nu bezig met een inhaalslag,” zei generaal Hodges. “De afgelopen 20 jaar waren wij gericht op iPhones of mobiele telefoons en terroristische netwerken, terwijl zij doorgingen met het ontwikkelen van substantiële, krachtige storings- en onderscheppingsmogelijkheden.”

Er zijn enkele tegenslagen geweest voor Moskou, waaronder verontrustende wapenfiasco’s. In 2019 ontplofte een prototype van een kruisraket met nucleaire aandrijving – door Poetin bejubeld als het middelpunt van een nieuwe wapenwedloop met de Verenigde Staten – tijdens een test, waarbij ten minste zeven mensen om het leven kwamen en de straling kilometers ver werd gespuwd.

Maar terwijl de retoriek van het Kremlin Rusland steeds meer als verwikkeld in een existentieel conflict met het Westen afschilderde, werden weinig kosten gespaard. De investeringen in het leger gingen gepaard met een militarisering van de Russische samenleving onder Poetin, waardoor het concept van een moederland omringd door vijanden en de mogelijkheid van een komende oorlog werd verankerd.

Al deze ontwikkelingen, zeggen analisten, maken het voor het Westen moeilijk om Poetin ervan te weerhouden Oekraïne aan te vallen, als hij vastbesloten is.

“Er is maar weinig dat we kunnen doen om te voorkomen dat Rusland nog meer oorlog tegen Oekraïne voert,” zei Boulègue. “We kunnen een wereldbeeld niet afschrikken.”


Copyright © vertaling 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe een oorlog met Rusland eruit zou zienVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDubbel gevaccineerd 20-jarig model ontwikkelt Myocarditis, krijgt hartaanval en beide benen zijn geamputeerd
Volgend artikelWe naderen het Covid-19 “Kritische Massa Kantelmoment”: Is Neurenberg 2 het volgende?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

47 REACTIES

   • Ik weet er niet voldoende van. Maar als Rusland de Ukraine had willen annexeren, lijkt mij, hadden ze dat al lang gedaan. Ik vrees dat de VS aka hun zio-mafia bewind het lontje willen zijn, en ze hopen dat Rusland de Ukraine gaat pakken. Ik kan er helemaal naast zitten. Maar het is mijn indruk dat Poetin et al behoorlijk beheersd zijn, vergeleken met het gebler vanuit Ziomerica. Maar wie weet… uiteindelijk zijn het allemaal psychopaten. Vergeet dat nooit, en denk ook nooit dat er een “redder” zal zijn. Zolang er jongens met pistooltjes rond lopen, gaat het altijd fout, en blijft het fout gaan. Wat is jouw opinie over Rusland? Ik hoor het graag, ik weet er weinig van af.

 1. Rusland treiteren is wat de NATO tientallen jaren lang gedaan heeft want de Koude Oorlog mocht nooit overgaan. Het militair-industrieel complex moest immers geld verdienen. Ik raad ze aan om geen gekke dingen te doen. Poetin provoceren is Russisch Roulette spelen.

 2. Degenen die deze verhalen vertellen. Zowel aan Russische en Amerikaanse zijde, zullen echt de waarheid niet vertellen.
  Het Oekraïense leger is niet te onderschatten, denk ik.

  • Hoi jantje,

   Eens dat de Russiche en Amerikaanse legers niet het achterste van hun tong laten zen. Maar het leger van Oekraine kan niet genoeg onderschat worden. Dat leger kon niet eens opstandige provincieen (twee, Lugansk en Donbass) de kop in drukken. Dat leger stelt niets maar dan ook helemaal niets voor.

   Groeten,
   Hugo

 3. Rusland Afghanistan was op gezet om Rusland zwak te maken
  We hebben vier jaar Trump/ Putin gehad en overal was het rustig
  Dit is agenda 20/30
  Omvolking van het menselijk ras
  Mensen zijn vergeten dat de benzine prijs bij Trump laag was en bij Obama en biden
  Vul zelf in hoe jullie den

 4. Laat je niet gek maken!. Biden en Putin zijn gewoon WEF vriendjes. Gaan echt géén oorlog starten. Bangmakerij dus dat nodig is voor een volgende angstpsychose bij het volk. Een false flag dus. Zij willen een “One World Order”. Dit moet voorkomen worden!. Hoe? Ik weet het niet.

  • Hoi Hornet,

   Ik snap niet waarom jij denkt dat Putin deel is van de ”one world order” en wil zijn. Zo ver ik het kan zien is hij juist anti. Eens dat er in Rusland genoeg WEF vriendjes zijn maar Putin heeft er voor gezorgd (en de bevolking) dat de QR er niet komt. De burgemeester van Moskow probeerde het…. Echt, ooit lid van het WEF betekend niet loyaal.

   Of denk je dat Rusland, dat zoveel problemen veroorzaakt voor de globalistische agenda hoor ik graag hoe. Ik zie Rusland een beschermer voor zelfs onze vrijheden.

   Groeten,
   Hugo

   • Beste Hugo,
    Het klopt dat Poetin bij het WEF zit ( of gezeten heeft) Maar…..
    Poetin is echter een schaakgrootmeester.
    Wellicht is dat om dicht bij de werkelijke bron te zitten van de NWO zodat hij de juiste interne informatie heeft om zodoende daar op in te spelen.
    Een oud gezegde luid; “ken uw vijand”
    Verder nog dit;
    Edgar Cayce heeft eind jaren 30 van de vorige eeuw voorspeld dat de hoop voor de mensen uit Rusland zou komen maar dat het de nodige tijd zou vergen voordat zich zou uit kristalliseren.
    Hij vertelde dat met die hoop uit Rusland ieder mens de andere mens net zo belangrijk zou zien als zichzelf.
    Ik heb zelf het vermoeden dat het wel eens zou kunnen gaan kloppen.
    Heel subtiel zie je al dat zijn normen en waarden gebaseerd zijn op die van ons tientallen jaren geleden maar die het westen te grabbel heeft gegooid met oorlogszuchtige handelingen, gay parade, gendergedoe, enz.
    Er zijn erg weinig mensen die hun Rusland/Poetin bashen kunnen onderbouwen. Ze hebben het allemaal van horen zeggen.
    Het gaat te ver in deze reactie om uitgebreider hier op in te gaan, doch slechts een tipje van de sluier;
    Honderden jaren geleden zat in een deel van het oude Rusland een groep/volk die zich schuldig maakten aan allerlei misdrijven tot zelfs rituele moorden op o.a. kinderen.
    Deze groep mensen waren de Khazaren die vervolgens uiteindelijk door De russen verjaagd werden omdat ze ondanks herhaalde waarschuwingen niet stopten met hun praktijken.
    De Russen confisqueerden alles wat deze Khazaren bezaten.
    Deze groep zijn gevlucht om zich vervolgens onder het jodendom te verschuilen. nep joden dus, ook genoemd als Crypto joden.
    Vandaag de dag bekend als Zionisten.
    Deze groep hebben na de verbanning uit Rusland eeuwige wraak gezworen tegen Rusland, tot op de dag van vandaag.
    Zij stuurden o.a. ook de Bolsjewieken aan om de Russische tsarenfamilie te vermoorden en een revolutie te starten.
    Momenteel hebben deze Crypto joden inmiddels zowat alle banken in bezit en zijn ze geïnfiltreerd in de hoogste kringen zowel bij links als rechts.
    Wellicht dat er iets nuance moet worden betracht in bovenstaande, echter, er is info genoeg te vinden dat e.e.a perfect klopt.
    Er zijn veel bekende mensen die “joods’ zijn doch in werkelijkheid zionisten. Het zijn dus geen echte joden als zijnde God’s volk
    PS. niet zoeken naar info op Google Dat is van hetzelfde slag.

    • Bedankt voor de uitleg. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. En ik hoop met jou dat Rusland een positieve invloed kan uitoefenen op de globale situatie.

      • Dit is echt zo, het gros der mensen heeft geen weet van die Khazaren zooi. Maar ik denk dat het ze ook geen biet uitmaakt. Zolang ze die spuit maar kunnen krijgen en er “bij horen”. Ik ben begonnen met Artur Firstenberg “The Invisible Rainbow” over electriciteit, en het werd snel duidelijk dat mensen als gekken achter deze “vloeistof” aangingen om zich en anderen te electrificeren op feestjes en soirees, en noem maar op. Het werd een hele hype, deze electriciteit en iedereen die iemand wilde zijn deed er aan mee. Zo gaat het ook met de 5G, de gifspuit, de microchip en de ruimtevaart, en de Khazaren bende maakt er vies misbruik van om zich te verrijken en globale macht te verwerven. Hier zijn ze al eeuwen mee bezig en het houdt maar niet op. Obv een genetische marker kunnen ze uitgeroeid worden.

    • >>> Er zijn veel bekende mensen die “joods’ zijn doch in werkelijkheid zionisten. Het zijn dus geen echte joden als zijnde God’s volk <<<

     Met een 'mooi' woord: 'Ashkenazi joden' (de joden in oa de media die beweren van joodse komaf te zijn)

     de 'duck' gebruiken ipv KoeGOL biedt meestal wel uitkomst 😉

    • Hoi Tigron,

     Bedankt voor je uiteenzetting (ook in de posts hieronder). Ik zou de rol van de Katholieke kerk graag ook willen benoemen. Ruim duizend jaar geleden was er een harde scheiding en splitste een flink deel zich af en werd de Orthodoxe kerk.

     Dat betekende een tweede grote klap na het verlies van Rome. De katholieke kerk is erg rijk en erg machtig en hebben dat het Slavische (voornamelijk) volk nooit vergeven en zworen wraak. Dat kan je duidelijk zien door de eeuwen heen.

     Groeten,
     Hugo

   • Positief geluid. Bedankt. (Het begint een zeer infantiele, maar zeer griezelige bende te worden met al die jongens die maar willen schieten, en die lesbo baas-dames die maar ziek thuis zitten.)

   • Helemaal mee eens. Hoewel ik totaal geen inzicht heb in oorlogvoering zegt mijn gezond verstand dat Poetin al lang had kunnen ingrijpen maar toch steeds via onderhandelingen de vrede wilde bewaren. Dit werd onmogelijk gemaakt door respectloze handelingen door Europa en VN. Ik heb veel meer vertrouwen in Poetin dan in Biden of Rutte of welke marionet van Schwab dan ook. Oorlog is zinloos en kent alleen verliezers!

 5. Over het algemeen een goed stuk maar met absurditeiten. Dit is de grootste;

  ”Rusland bezit weinig nieuwe wapensystemen die volledig vanaf de grond zijn opgebouwd, zeggen analisten. Veel van de modernisering bestaat uit het opknappen van ouder materieel.”

  Dit is totaal absurd. Rusland bezit hypersonische wapens. Het Westen niet. Russische (nieuwe) subs worden ”black holes” genooemd want niet te vinden. Russische jets zijn veel beter dan de zogenaamde ”flying blrick” (F35).

  Rusland weet dat het het ”Hitler prbleem” heeft, superieure wapens maar veel minder mensen. ongveer 150 miljoen Russen vs een kleine miljard in het Westen.

  Groeten,
  Hugo

  • Beste Hugo,
   Een goede strateeg laat nooit op voorhand het achterste van zijn tong zien.
   De VS en de NAVO roepen en dreigen met allerlei sancties en gedragen zich als bully’s.
   De VS beseffen niet dat hun imperium aan het instorten is ( of willen dat niet accepteren)
   Ik denk dat het een van de twee kante op kan gaan;
   Of de VS en NAVO halen bakzijl met hun bedreigingen, of ze krijgen zo ongenadig op hun flikker dat de honden er geen brood van lusten.
   China heeft al uitgesproken dat ze achter de visie van Rusland staan.
   Lijkt mij een goed plan om alvast wat extra te preppen, :))

   • Hoi Tigron,

    Eens dat nu extra preppen heel verstandig is.

    Mijn idee is dat het Westen (niet alleen de VS) dat hun imperium aan het instorten is. Zo is Frankrijk net uit Mali gekickt (waar veel van hun uranium vandaan komt). Het is een bier dat zwaar gewond is / aan het sterven is. Die zijn het meest gevaarlijk.

    Als het Westen geen bakzijl haalt zijn we echt de sjaak. Helemaal eens. Soms kan het voor een strateeg wel handig zijn om bijna het achterste van zijn tong te laten zien. In dit geval oorlog te voorkomen. Het risico bestaat nl op nucleaire oorlog waar die dan ook zwaar de dupe van is. Dus kan je maar beter openlijk zeggen;
    – Wij geven jullie (West Europa) betaalbare energie. Val je aan, einde oefening en heb je niet te eten
    – Wij hebben hypersonische wapens en jullie carrier fleets, command centra etc zijn in no time weggevaagd
    – Wij hebben betere EW (electronic warfare)
    – Daar bovenop hebben wij betere jets
    – Tot slot hebben wij betere luchtverdediging
    – Oh, en als je toch nucleair wil gaan, daar zijn wij ook beter in.

    Wij willen niet vechten want zwaar klote voor iedereen maar veel minder klote voor ons. Trouwens, nu jullie dit weten (en jullie bevolking ook en hebben wat speldenprikjes gevoeld) wil je echt vechten? Bring it on. Zo niet, dit zijn onze eisen.

    Best logische strategie wat mij betreft.

    Heb je ooit ”the art of war” gelezen? Echt geweldig om te lezen. Bewijst dat in de basis er in ruim 2500 jaar niets veranderd is in de basis.

    Groeten,
    Hugo

 6. Ondertussen kunnen de Europese strijdkrachten nog geen deuk in een pakje boter schieten.
  Pang pang roepen met kartonnen helmpjes op en elkaar schoenen moeten delen onder leiding van een lesbische vrouw die het grootste deel van haar ambts periode ziek thuis zit en nog nooit iets van de grond gekregen heeft. (Nederland) En ook de Duitse strijdkrachten zitten met soortgelijke problemen.
  Zit je dan als stoere soldaat diversiteits cursussen te volgen…
  Ik zie het al voor me: Joehoooooe!!! Lekkere jongens! Wij komen eraaaaaaan!

 7. Amerika is al heel lang de loopjongen van het zionistisch bewind. Jaren geleden was het al bekend dat er een schaduwregering heerst in de USA (die al die griezels steeds maar uit de hoed tovert – zoals Obama, Trump, en nu Biden), maar het werd uiteraard nooit benoemd in de media. Een jaar of tien, twaalf geleden stonden de news channels nog bijna elke avond op een neer te springen dat “Europa vernield zou worden.” Zo gek waren ze. Ze stonden gewoon te jubelen alsof het vernielen van EU een hemels feest zou zijn. De Amerikanen leven min of meer in een vacuum, en hebben weinig tijd. Rusland en Putin worden constant gelasterd, maar niemand vraagt zich af wat de waarheid is. Als de zionistische schaduwregering in de VS de honden los laat, dan zou het me niet verbazen als Rusland echt heel hard terugbijt. En waarom ook niet.

  Dus, als we de jongens met de pistooltjes niet aan de ketting leggen, wordt het een vieze, gore bende en de VS trekt aan het kortste touw. Vraagt niemand zich ooit af waarom het allemaal jongens zijn die zich bezig houden met het constante vechten en oorlog voeren?

 8. VS van A INC. is een papieren tijger!
  Weet zeker dat Russen korte metten maken met NAVO-cohorts MOCHT het tot een confrontatie komen. Iets dat ik sterk betwijfel.

  • Ligt de VS nu te stuiptrekken met de bloedklonters, tot het langzaam afsterft..? Het lijkt er soms wel op dat het op zijn laatste pootjes loopt.

 9. Rusland wil geen oorlog.
  Oekraïne wil geen oorlog.
  Alleen de regeringen van Engeland en de VS willen oorlog.
  Met andere woorden: het zijn, zoals altijd, weer de internationale samenzwerende duivelaanbidders die keihard aansturen op een oorlog, om onze mensen elkaar zinloos te laten afslachten.

  Luister naar Dr David Duke, Patrick Slattery en Kato praten over de kwestie:

  http://renseradioarchives.com/archives/dduke/012422.mp3

  Archief van Dr David Duke podcasts:

  http://www.renseradioarchives.com/dduke/

  • Kijk naar David Duke’s aanbidding van die gedevolueerde blowfish Trump. Als je denkt dat Trump zo’n goeie gast is, let op. Ook hij stond/staat volledig achter de zio-mafia regering en AIPAC, net zoals zijn voorganger zwijnen:

   TRUMP: Good evening. Thank you very much.
   I speak to you today as a lifelong supporter and true friend of Israel. (CHEERS, APPLAUSE)
   I am a newcomer to politics, but not to backing the Jewish state.
   (APPLAUSE)

   https://www.youtube.com/watch?v=2ZGgMJ3QDAQ

   Fuck Trump. And fuck that Jared Kushner with his Sahara desert deal.

   • Dr David Duke heeft inderdaad opgeroepen om te gaan stemmen voor Trump, niet omdat hij geloofde dat Trump het land ging redden, maar omdat hij stemmen voor “the lesser of two evils” (de minst slechte van de twee) beter vond dan helemaal niet gaan stemmen.

 10. Dit artikel staat zo vol met nonsens en total bullshit veelal in de vorm van de bekende westerse propaganda tegen de Russische Federatie dat het niet de moeite van het lezen waard is. Valt me tegen van Frontnieuws om niet beter te controleren op feitelijkheid.

  Voorbeeldje: In werkelijkheid heeft de bevolking van de Krim heeft meteen na het opbreken van de Soviet Unie tweemaal om autonomie verzocht (zelfbeschikkingsrecht) wat door de Oekraïne beide keren met geweld de kop ingedrukt is. Toen na de door de E.U. en de VS georganiseerde opstand in Kiev (2013/2014) de macht werd overgenomen van Yanukovich, werden de russophonen in dat land door het nieuwe regime bedreigd met strenge tegen deze bevolkingsgroep gerichte illegale en onmenselijke maatregelen.

  Demonstranten in Odessa tegen deze plannen hebben dat met de dood moeten bekopen. Dood door verminking, verkrachting, en uiteindelijk verbranding, onvoorstelbaar! Na dit misdadige gebeuren besloten de bevolkingen van de Donbass en de Krim een zelfde lot niet te accepteren. In de Donbass begon een gewapende opstand.

  Op de Krim werd voor de derde maal een volkstelling georganiseerd waarbij met meer dan 90% voor een meer veilige oplossing dan autonomie werd gekozen: Aansluiting bij de Russische Federatie. De Russische soldaten (de “beleefde groene mannetjes”) die daarbij gezorgd hebben voor een machtsovername zonder een schot te lossen en zonder slachtoffers, kwamen van de Russische basis op de Krim, waarvoor Rusland juist de lease voor jaren had verlengd. Dus geen inval, geen aggressie, geen coup d’état zoals in Kiev (daar georganiseerd voornamelijk door de CIA, met een totaal kostenplaatje van 5 miljard dollar).

  Ik kan in dit artikel nog zo’n 20 gaten schieten maar vraag me af of het de moeite waard is.

  • p.s. de 3 schrijvers van het artikel zijn natuurlijk wel de schoothondjes van de NY Times, ingefluisterd door Sulzberger. Dus geen waarheidsgetrouwe bronnen.

  • Hoi Cas,

   Voor je het gemist hebt. Nu Rusland de duimschroeven wat heeft aangedraaid spreken ze mid februari om Donesk en Luansk als autonome gebieden te erkennen. Als ze dat doen gaan ze die officieel verdedigen. Bluff has been called and the stakes have been raised.

   Groeten,
   Hugo

   • Wat is jouw verwachting…? Dit is zo’n complex wespen nest, het is heel moeilijk om te zeggen wat er kan gebeuren. Ik heb er wel vertrouwen in dat Putin geen heethoofd is, maar met goed arsenaal kan er heel gericht geschoten worden, en dat zie ik dan wel gebeuren. Maar niet richting Ukraine.

   • Wat is jouw verwachting…? Dit is zo’n complex wespen nest, het is heel moeilijk om te zeggen wat er kan gebeuren. Ik heb er wel vertrouwen in dat Putin geen heethoofd is, maar met goed arsenaal kan er heel gericht geschoten worden, en dat zie ik dan wel gebeuren. Maar niet richting Ukraine. Wat denkt gij…

 11. In dit in land zijn de banken overal hun geldautomaten aan het overdragen aan geldmaat. Al het cash-verkeer in één hand….en wie stuurt dat aan?…..
  Die houders van bijna alle banken….dat nazisoort….joods of niet…..is er op uit de hele wereld te onderwerpen aan één systeem van voorwaarden, door henzelf gesteld.
  Dat hele gestoorde vaccinatie-programma, waarin straks de ongevaccineerde worden gedwongen tot het nemen van die smeerpijperij, wordt straks door geldmaat middels een nieuwe geldautomaat, waar je alleen nog geld uit kunt halen met een coronapas met qr-code…..door de strot gewrongen.
  Dat is waar dat bankenschorum op uit is…..wereldwijd……en Rusland verdomd het om daarin te participeren.
  Dat hele Rusland-bashen werd uitvergroot na het neerhalen van die MH-17. Ik heb die kist op foto’s op internet gezien, vlak na dat neerstorten…..van voor tot achter doorzeefd door kogels, keurig netjes in volgorde van opeenvolging. Die foto’s waren de volgende dag verdwenen….en toen dat ding wereldwijd via de media werd getoond, was die hele rompbeplating weg.
  Ach gussie toch.

  De onderste steen zou boven komen.

  Rutte, en de rest van die hoerenkast die voor coalitie wil doorgroeien naar een toppositie onder de veilige vleugels van het WEF…..dat Bilderberg tuig ……
  wat onder invloed van prinsje Bernard…. inmiddels in samenwerking met dat WEF alles heeft ondergebracht in politieke topposities in dat verenigd Europa….dat zootje ongeregeld kan alleen overleven als hun machtspositie totaal is.
  Dat gaat niet zonder Rusland.
  Daarom deze absolute vuiligheid.

  • Zo is dat.
   “Dat hele gestoorde vaccinatie-programma, waarin straks de ongevaccineerde worden gedwongen tot het nemen van die smeerpijperij, wordt straks door geldmaat middels een nieuwe geldautomaat, waar je alleen nog geld uit kunt halen met een coronapas met qr-code…..door de strot gewrongen.”

   En wat is de timeline hiervan? Zie hier:
   Tijdlijn
   • 27 januari
   Het overleg dat de Commissie sinds november 2020 met de lidstaten binnen het e-gezondheidsnetwerk voert, mondt uit in afspraken over een digitaal vaccinatiecertificaat.
   • 17 maart
   De Commissie komt met een wetsvoorstel voor een gemeenschappelijk kader voor een EU-certificaat.
   • 14 april
   De Raad verleent toestemming om met het Europees Parlement over het voorstel te onderhandelen.
   • 22 april
   De vertegenwoordigers van de lidstaten in het e-gezondheidsnetwerk worden het eens over de technische specificaties van het systeem, wat nodig is om dit in de hele EU te kunnen invoeren.
   • 7 mei
   De Commissie start een proef met het EU-systeem, de zogenaamde EU-gateway, waarmee de EU-certificaten kunnen worden gecontroleerd.
   • 20 mei
   Het Europees Parlement en de Raad bereiken overeenstemming over het digitaal EU-COVID-certificaat.
   • 1 juni
   De EU-gateway, de onderlinge koppeling van nationale systemen, gaat live.
   • 1-30 juni
   Aanloopfase: de lidstaten mogen het digitaal EU-COVID-certificaat invoeren als ze er klaar voor zijn om certificaten af te geven en te controleren en dit ook juridisch geregeld hebben.
   • Midden juni
   De aanbeveling van de Raad over reizen binnen de EU wordt herzien.
   • 1 juli
   Het digitaal EU-COVID-certificaat wordt in de hele EU ingevoerd.
   • 1 juli – 12 september
   Overgangsfase: is een lidstaat er nog niet klaar voor, dan mag deze nog andere formaten gebruiken die door de overige lidstaten in principe moeten worden aanvaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in