Nadat Rusland de gasstroom heeft afgesneden, zouden complete Duitse industriesectoren gedwongen kunnen worden voor een lange periode stil te liggen. Dat zegt de links-groene Duitse minister van Handel en Industrie Robert Habeck tegen Der Spiegel.

De Russische staatsgasgigant Gazprom beweert dat het te wijten is aan technische problemen ten gevolge van Westerse sancties. Duitse politici menen echter dat het gas werd afgesloten ten gevolge van een politieke beslissing van het Kremlin.

In ieder geval is Duitsland nu getroffen door een acuut gastekort dat verregaande economische gevolgen voor het industrieland zou kunnen hebben.

De Duitse minister van Milieu Robert Habeck zegt tegen Der Spiegel dat het Poetin’s bedoeling is “onzekerheid en angst aan te wakkeren” bij de Duitse bevolking. Dit schept “de perfecte voedingsbodem voor een populisme waarvan hij hoopt dat het onze liberale democratie van binnenuit zal vernietigen.”

Het gastekort heeft in Duitsland tot een ongekende situatie geleid, merkt de minister op.

“Als er niet genoeg gas is, zullen sommige industriegebieden die van aardgas afhankelijk zijn, moeten worden stilgelegd. Als Minister van Economische Zaken is het onmogelijk om in een dergelijke zaak een goed besluit te nemen – het minst slechte besluit is het beste scenario. Alle markteconomische processen zouden dan onderbroken worden. Voor sommige industrieën zou het catastrofaal zijn. Wij hebben het niet over een paar dagen of weken, maar over een langere periode. Wij hebben het over mensen die hun baan zouden verliezen, over regio’s die hele industriecomplexen zouden verliezen,” zegt Robert Habeck.

Habeck houdt echter vol dat dit offers zijn die de Duitsers bereid zijn te brengen om Rusland te straffen voor zijn invasie in Oekraïne.

  Zal de VS Rusland in Oekraïne tot de laatste NAVO-soldaat bestrijden?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitse minister: Opheffing sancties tegen Rusland ondenkbaar ook al sterft een deel van onze bevolking de hongerdoodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTot 80 Poolse huurlingen gedood door hoge-precisiewapens van de Russische strijdmacht in Konstantinovka
Volgend artikelBreaking: Rusland wint de Slag om Severodonetsk – Gevechten begonnen in Lisichansk (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

45 REACTIES

 1. Dar zijn de groenen die in de regering zitten. Heel absurdistisch allemaal. De enige echt oppositie is de AfD en die wordt steeds weggehoond. Worden ook niet in de MSM gehoord of in discussie panels erbij gehaald. Maar dat is in Oostenrijk gelijk zo. Daar is de FPÖ in de oppositie (ook keihard tegen vaccinatie plicht) en als je hun statements tegen de zittende regering ziet…..de kanselier is vaak weg en de rest schaamt zich en weet zich geen houding te geven. Herbert Kickl is een meesterlijk redenaar en is zeer amusant naar te luisteren als ie de regering er van langs geeft.

  • En het heropstarten van kolencentrales. Het in de (alternatieve) media brengen van tegenstrijde berichten is een vorm van gaslichting waardoor mensen niet meer in staat zijn een coherent geheel van de situatie te maken. Dat zag en zie je ook met de pandemiehoax.

   • Idd.Verdeel (met tegentrijdige info) en heers.
    Daarnaast: het verhaal van het peerd dat van honger stierf, tussen twee balen hooi. Kon niet kiezen.

   • Precies. Dat is het. Het zijn narcisten die mensen voortdurend op het verkeerde been zetten om er zelf beter van te worden.

 2. Habeck zei ook, zelfs als duizenden mensen dood gaan van de honger hij de sancties tegen Rusland nooit zal stoppen. Adolf Hitler is niet dood.

  • Duitsers waren nazi’s. Denk je dat een gedwongen handtekening in 1945 daar iets aan veranderde????
   Het zijn nog steeds nazi’s met de droom van het Vierte Reich. Leyten is er een schoolvoorbeeld van; de botox hobbit is een levend kreng, dat zichzelf al als Kaiserin ziet.

   En idd: AFD is de enige partij in DE die wat rationeels inbrengt.
   De groenen zijn duidelijk een slap aftreksel van de nazipartij; lullen stom, doen niks constructiefs, willen oorlog.

 3. Als die Duitsers nou ff uitzoomen, dan zien ze dat het énige probleem die groene gekken zijn. Hup, tegen de muur met die lui en daarna Duitsland weer gewoon voortzetten. En o ja, nog ff een paar miljoen islamieten er van overtuigen, goedschiks of kwaadschiks dat het duitse klimaat niet goed voor ze is en dan is Duitsland in no time weer de motor van Europa.

  • In Polen hebben ze nog duitse hotel en vakantie oorden die daar geschikt voor zijn; even de installaties repareren en het is een passend definitief verblijf voor de groenen.

   Wat vreemde tekst boven de deur: Arbeit macht frei”.

 4. je kunt eerste instantie de aanhang en de politici van de groenen totaal van het gas afsluiten. Volgens de officiële verkiezingsuitslagen was dat 15% van de inwoners. Want met Anna Bearbock die zo bejubelt werd met de gas afsluiting van de Nordstream pijpleidingen. Dan kunnen zij als vast wennen, aan het geen gas meer te hebben. Zo ook voor de achterban en de politici van de SPD en de CDU/CSU want die stonden gewoon mee te jubelen. Dan praten we al gauw over ruim 50%. Dan is het probleem toch eigenlijk zo goed als opgelost.

 5. Het is altijd gemakkelijk in de naam van anderen te verklaren dat die bereid zouden zijn om offers te brengen.
  Aan het feit dat het domme kiesvee blijft verder stemmen op zijn partij, kan afgeleid worden dat hij misschien wel ergens gelijk heeft.
  Hij zelf en zijn politieke achterban moeten dus maar de meeste offers brengen en mogen voor mijn part zelfs met een ‘one way ticket’ op de trein gezet worden naar Oekraïne om zich daar te gaan opofferen.

 6. Clownwereld, daar zitten we in, helaas, hoef er verder geen woorden aan vuil te maken. Krankzinnig, dit woord kun je ook gebruiken.

 7. Brussel heeft ons dat opgezadelt.Het kiesvee is niet zo snugger en vertrouwt altijd zijn Führer.
  Dus mensen,daar moet je zijn.
  Ze gaven je Covid
  Ze prikken je lek
  Ze liegen dat het barst
  Ze zuigen je financieel leeg
  Ze geven je honger
  Ze geven je kou
  Ze geven je een gratis one way ticket.

  De oplossing is niet zo ver weg…

  • Bedoel je geweld, moord, brand, afslachten, vernietigen, vermassacreren van die lafaards ? Neen, dat mag je hier niet schrijven. Gelukkig!! Maar ik hoop dat die dag komt dat ik het allemaal vanop de eerste rij mag meemaken 😁

 8. Goedzo, geen Duitse auto’s meer. China op voorsprong in de EV’s. EU net zo vervuilend als voorheen. En een nivellatie op Europees niveau die dit keer geen transfer van noord naar zuid vooraan staat. U zal spoedig ontwaken in de Verenigde Staten van Europa. En het is de schuld van Putin! Foei stoute Putin.

 9. Als oppositie hoop je dat je de verliezingen niet wint… de puinhopen die.achterblijven zijn zonder keiharde maatregelen niet meer op te ruimen. Dat betekent op ramkoers met de VS en hun organisaties (IMF, WHO, etc…), terwijl die organisaties veel beter afgebroken worden door de incompetenten van links

 10. “de perfecte voedingsbodem voor een populisme waarvan hij hoopt dat het onze liberale democratie van binnenuit zal vernietigen.”

  DEMOCRATIE?… Laat me niet lachen!

 11. Ach, alles is betrekkelijk. Goed om te weten dat de klimaatgekken binnenkort een koekje van eigen deeg krijgen, en dan is het gedaan met alle ‘plannen’ die de cabalisten met ONS voorhebben.
  Ik amuseer me al met de gedachte dat alles wat ZIJ ons willen aandoen, recht in HUN gore smoelen uit elkaar gaat knallen.
  It’s gonna be fun on earth…

 12. Mijn grootvader heeft samen met mijn vader in de 2e wereldoorlog gevangen gezeten in moffenland. Als kind hoorde ik zijn opmerking ‘de Russen zijn vergeten heel Duitsland te asfalteren’. Nu decennia later heb ik meer dan begrip voor zijn opmerking. Beiden zijn later nooit door Duitsland heen gereisd op vakantie naar bv Italie.

 13. Het is duidelijk de moffen gaan weer voorop in het fascisme.
  En het gros van de bevolking tuint er weer in. Ben benieuwd hoeveel NSB-ers Nederland nog herbergt.

 14. Natuurlijk zijn ze het eens TOTDAT HET 20 GRADEN VRIEST en de kachel koud blijft
  Je bord leeg is net als je maag
  En dan eens kijken hoeveel mensen nog achter zo een man staan ????? IK denk dat je \ ze op niet een hand meer kan tellen want de vingers zijn afgevroren, en er valt dan niet meer te tellen Honger en kou doen de ogen open gaan Bezint eer gij begint…… een ding zal voor vele wel fijn zijn ZE ZULLEN LEKKERSLANK WORDEN

 15. Straks niet vergeten je spaarcenten op te wisselen voor BRICS! of zilver voordat dit zinkend schip E.U. ten onder gaat.
  Of je wil je kamer straks misschien behangen met 50Eur biljetten (goedkoper dan behangpapier) en kleurt ook wel lekker.

 16. Wie kan mij vertellen hoe onze politiekers zich gaan verwarmen en eten,mischien kunnen we allemaal gezellig bij hun gaan eten en onze reten gaan verwarmen,knusjes gezellig allemaal samen bij hun thuis met 17 miljoen en 11 miljoen in belgie in het europese parlement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in