© EFF.org

Zonder het de getroffen gebruikers te vertellen, heeft Google stilletjes een nieuwe gerichte reclametechniek geïntroduceerd in de Chrome-browser. De nieuwe praktijk wordt zwaar bekritiseerd.

Een week geleden werd Federated Learning of Cohorts, of FLoC, geïmplementeerd in miljoenen browsers die hun gebruikers nu in groepen zullen sorteren op basis van gedrag en vervolgens hun groepslabels zullen delen met trackers en adverteerders van derden. Degenen die onder de regeling vallen, zijn willekeurig geselecteerd en kunnen zich alleen afmelden door cookies van derden in Chrome uit te schakelen.

De Electronic Frontier Foundation (EFF) is zeer kritisch en stelt dat FLoC een slecht idee is en dat het een concrete schending inhoudt van het vertrouwen van de gebruiker in een technologie die niet zou mogen bestaan.

Dubbel volgen

Volgens de EFF zal FLoC adverteerders helpen gerichte reclame te maken wanneer cookies van derden verdwijnen, maar tijdens de strenge tests die momenteel worden uitgevoerd, zal de nieuwe technologie parallel werken. Dit betekent dat trackers die het onlinegedrag van gebruikers volgen, voortaan ook hun FLoC-ID’s verzamelen.

In dit stadium is de test naar verluidt uitgevoerd met gebruikers in sommige regio’s, maar niet in Europese landen. Momenteel gaat het naar verluidt om 0,5% van de gebruikers in de betrokken regio’s, maar het FLoC-team heeft naar verluidt gevraagd het percentage te verhogen tot 5%, wat zou neerkomen op tientallen of honderden miljoenen.

Kick Chrome van je computer, Google is de vijand, net zoals Facebook en Twitter, leg je lot niet in handen van de vijand, gebruik Brave (“Browse 3x faster than Chrome”), of Dissidenter (“Meet the Free Speech Web Browser”) en Telegram.

De Google Chrome browser is zo traag als dikke stront

  Hoger dan verwachte boetes voor censurerende internetgiganten in Polen - 11 miljoen euro per keer
Vorig artikelBLM monument heeft de eerste dag in Boedapest niet overleefd – “Een anti-Europees en anti-blank symbool”
Volgend artikelHarvard vaccinexpert legt uit waarom COVID-vaccin NIET nodig is voor veel mensen, en “daagt” andere deskundigen uit om het tegendeel te bewijzen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Ik ben blij dat ik al lang van chrome afgestapt ben. Gebruik nu Brave, zelfde look & feel als chrome maar dan zonder advertenties, trackers etc. Je hoeft daarvoor niet eens extensies te installeren, zit allemaal ingebouwd. Is daardoor ook supersnel.

  2. Ik was ook al een paar jaar van chrome afgestapt, vanwege hun foute zaken en meer.
    Momenteel op duck duck go, maar zojuist een test gedaan in duck duck en brave, waar brave wel minder foto’s oprakelt, echter veel meer passende op je zoekopdracht, duck duck geeft heel veel wat niet aansluit op je zoek opdracht… dus… ik ga vandaag over naar Brave, meer doelgericht = minder tijd kwijt aan wat je niet zoekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in