Joe Biden houdt de leiding in Georgia na de hertelling – Trump’s jurist: “Betekent niets”

0
707

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden’s smalle winstmarge over president Donald Trump in de staat Georgia blijft staan nadat alle stemmen handmatig zijn herberekend. Maar Trump, die beweert dat er verkiezingsfraude is gepleegd, kan een nieuwe herberekening eisen.

De herberekening die nu is afgerond, heeft niet plaatsgevonden op verzoek van een van de kandidaten. In plaats daarvan was het een regel die werd geactiveerd doordat de marge tussen Trump en Biden zo klein was, slechts 0,3 procent, dat er een verplichte controle herberekening moest worden gemaakt.

Niet getelde stemmen werden gevonden

In verband met de herberekening werden ongeveer 5.800 stemmen gevonden die niet waren geteld, de meerderheid waren Trump-stemmen. Dat was echter niet genoeg om de overwinning in het voordeel van de zittende president te doen doorslaan. Ambtenaren verwijzen naar de menselijke factor, terwijl de Trump-campagne denkt dat dit duidt op verkiezingsfraude en dat wat nu is gevonden het topje van de ijsberg kan zijn.

Kan een nog andere herberekening vragen

De marge is nu nog kleiner dan na het oorspronkelijke stemmen tellen en de Trump-campagne kan binnen 48 uur om een ​​verdere herberekening vragen, wat dan wel machinaal zal gebeuren. Voordat een dergelijk verzoek kan worden ingediend, moet het herberekende resultaat worden gecertificeerd door de nationale verkiezingsautoriteit, die naar verwachting ergens op vrijdag zal plaatsvinden.

Eerste democratische overwinning sinds 1992

In 2016 won Trump Georgia met een geruststellende marge over Democraat Hillary Clinton en geen enkele Democraat heeft daar sinds 1992 gewonnen toen haar man Bill Clinton de overwinning in 1992 mee naar huis nam. Tijdens de huidige termijn, hebben de Democraten linkse activistische groepen gemobiliseerd om meer zwarten in de staat te overtuigen om te stemmen.

Links guillotineerde Trump-pop buiten het Witte Huis

Dit wordt verondersteld de belangrijkste reden voor het succes van Biden te zijn. Maar de Republikeinse staatssecretaris Brad Raffensperger zegt dat Trump in zijn eigen voet kan hebben geschoten door kiezers aan te sporen niet per post te stemmen. Dit, gelooft Raffensperger, kan in thuisblijvers geresulteerd hebben wat Trump harder dan Biden heeft getroffen en hem de deelstaat-overwinning kostte.

In een persconferentie op donderdag haalde de advocaat Rudy Giuliani van Trump de vermeende fraude in de verkiezing van Georgia aan en verkondigde dat een rechtsproces in de deelstaat aanstaande was. Giuliani maakte ook bezwaar tegen de hertelling, met name vanwege de bezorgdheid over het vergelijken van de handtekeningen op de enveloppen. “De hertelling die wordt gedaan in Georgia zal ons niets vertellen, omdat deze frauduleuze stembiljetten gewoon weer worden geteld, omdat ze niet de handtekeningen verstrekken om de stembiljetten te matchen. Dus het betekent niets”, zei Giuliani.

George Soros’ Twitter-account overspoeld met miljoenen mensen die zijn arrestatie wegens ‘verraad’ eisen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here