Foto: EU parlement Strasbourg © Diliff / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Nieuwe EU-regels zullen de IT-giganten dwingen kritiek op de machthebbers, het immigratiebeleid en de covid-beperkingen van de EU-landen van het internet te halen. Het wordt echter allemaal gelanceerd als een wet tegen “haatzaaiende taal en desinformatie”, schrijft Usnews.com.

Het wetgevingspakket, dat de Digital Services Act (DSA) wordt genoemd, werd vannacht goedgekeurd na een akkoord tussen de Commissie en het Europees Parlement, meldt Sverigesradio.se.

Het pakket bouwt voort op een rapport van 2020 over de bestrijding van “desinformatie” en “propaganda”, d.w.z. kritiek op de regeringen van de EU en hun beleid, wanneer die in de digitale media verschijnt.

Volgens het verslag vormt de combinatie van alternatieve media en sociale media een bedreiging voor de grondrechten van de burgers van de EU.

“De massale verspreiding van nieuws uit verschillende moeilijk te verifiëren bronnen en de steeds grotere rol van sociale media en berichtendiensten hebben een negatieve invloed op de grondrechten van de EU-burgers,” schrijft het Europees Parlement in het verslag, bericht Friatider.se.

In het verslag staat ook dat “het Europees Parlement samenzweringstheorieën” veroordeelt die erop gericht zijn de EU en haar activiteiten in diskrediet te brengen, en dat bijvoorbeeld kritische journalistiek over de covid-beperkingen van de EU-landen uiteindelijk zou kunnen leiden tot rechts-extremisme en racisme:

“Het Parlement onderstreept, in de context van de Covid-19 crisis, dat verkeerde informatie en sensatiebeluste berichten in de media over de pandemie ook door extreem-rechtse en populistische groepen en politici zijn gebruikt om minderheidsgroepen aan te vallen en bij te dragen tot anti-immigratie retoriek, wat heeft geleid tot meer gevallen van racistische en xenofobe haatzaaiende taal en discriminatie.”

  De psychologische tactieken die de media gebruiken om af te dwingen het Covid-19 'vaccin' te nemen

Er zijn nu plannen voor een betere bescherming van de machthebbers en voor strengere eisen aan de grote IT-giganten om de verspreiding van alternatieve journalistiek te beperken. Dat is het idee achter de nieuwe “spelregels” voor het internet waarover het Europees Parlement en de EU-landen het gisteravond eens zijn geworden.

De regels zijn bedoeld om wat zij “haatzaaiende taal” en “desinformatie” noemen van het internet te verwijderen, d.w.z. informatie die op verschillende manieren de machtsuitoefening in de EU in twijfel trekt, en met name op het gebied van immigratie en corruptie. De bescherming van vrouwen aan de macht wordt bijzonder belangrijk geacht.

“Vrouwen in openbare functies, waaronder politici, journalisten en activisten die strijden voor de rechten van vrouwen en seksuele minderheden, worden steeds meer een primair doelwit van cyberpesten en onlinegeweld,” aldus onder meer het rapport.

Om de lidstaten te helpen bij de handhaving van de nieuwe wetgeving heeft de EU een nieuw orgaan opgericht, het “Europees Waarnemingscentrum voor de digitale media”, dat de autoriteiten en beleidsmakers in de lidstaten moet helpen bij het opsporen van “desinformatie” en “haatzaaiende taal”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Geheim plan: EU lanceert grootschalig vestigingsprogramma voor miljoenen Afrikanen

Vorig artikelOekraïne Update: Steeds meer deelstaatjes sluiten zich bij Rusland aan (Video’s)
Volgend artikelRusland anticipeert op valse vlag NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

54 REACTIES

 1. einde vrijheid van meningsuiting en daarme ook vrijheid van politiek keuze. De EU dictatuur heeft bijna haar net gesloten. Meneer Putin, mogen we een kernbommetje op Brussel alstublieft?
  Revolutie in Frankrijk morgen misschien…..

  • Dat is ook mijn gedachte…..
   Ik hoop dat Poetin al die etterbakken die dus niets anders dan leugens en desinformatie verspreiden, een lesje zal leren. Ik vind Poetin een lankmoedigheid mens met engelengeduld.

   • Absoluut, hij heeft enorm veel geduld en dat sterk karakter om niet reageren op alle leugens, afspraken niet nakoming, beschuldigen, zijn worden omdraaien ezv. En hoe zit het met vaccins affaire van 80 biljard euro’s door van der leyen? Zij moet gevangenis in maar niet herkozen. En haar collega ook van parlement, ze had 30blrd euro’s zap zarap gedaan

  • Verwacht niets maar dan ook niets van de Fransen.
   Ik ben dagelijks in chock dat 70/80% vd bevolking nu vrijwillig met het SSwaosbabbertje om de muil loopt. In winkels, centra en in auto’s.
   Dit wefknechtje heeft de bevolking al langer dictatoriaal bestuurd.
   Totalitaire politiestaat, extreme bureaucratie, openlijke corruptie en een bevolking die “weet” dat je niet mag denken) of niet meer kan denken.
   Het is hier eng (komende weken zal ik geweld moeten gebruiken, want hier komt geen afgedwongen Linky (die afluister/totale controle electra”meter”)).

   De andere landen zijn te zien aan het totale gebrek aan verzet heel snel ook afgegleden naar de totalitaire politiestaat.

   We zijn van elkaar afgesneden en binnenkort zelfs niet meer mogelijk van elkaar te vernemen of verenigen op dit amerikaanse militaire netwerk.

  • Van de Fransen kan je helaas weinig meer verwachten, hier is nog amper nog een fatsoenlijk geluid te horen want bijna alternatieve media’s zijn al flink geruimt en onze zoon kent al iemand die naar Zwitserland is gevlucht omdat hij een grote kring tegengeluid van de overheid had verzamelt met zijn site en rond een miljoen vogers had hierdoor. Zinds hij gevlucht is, is die kracht weg van deze groep. Mensen willen zich verzetten maar die groepen worden gewoon van buitenaf kapot gemaakt.

   • Precies, we hebben nooit vrijheid van politiek keuze gehad, als onze stem belangrijk was, zouden ze het ons niet laten doen.

    Degenen die zeggen dat er in de politiek geen moraal is, slaan de spijker op zijn kop.

    Politiek: de kunst om eufemismen, leugens, emotionaliteit en angst te gebruiken om de doorsnee mens te doen geloven in het accepteren of zelfs eisen van zijn eigen slavernij.

 2. Je vraagtje zo onderhand toch af wie ons blanke reet zo haat en wie er nu eigenlijk aan de touwtjes trekt. Het is wel duidelijk dat kutrutte een jood is, want wie anders verraad zijn volk.
  Als ze maar iet de ken dat ze er mee wegkomen.

  • Beetje gemakkelijk he Greet, om de jood weer de schuld te geven. Afleidingsmanoeuvres. Wijzen naar de verkeerde zodat de ware schuldigen niet bekend worden.

   • Gerrit, Neem deze persoon niets kwalijk want de Khazaren/zionisten/elite hebben een jood jasje aan en vandaar dat het voor vele een grote verwarring is en door deze verwarring zijn vele echte joden ook om gelegd in WO ll. Door dat joods jasje die de smeerlappen aantrekken krijgen de gewone joden vaak de schuld helaas.

   • Artikel Dagblad Trouw. De meeste joden zijn bekeerde Joden en stammen af van lokale bevolkingen in EU, India etc. etc. Is er een pure bloedlijn die van Israel afstamt? En ja helaas vele racisten die alles en iedereen over 1 kam scheren. Aan de andere kant zijn er de Palestijnen die al ruim 70 jaar in vluchtelingenkampen verblijven, gedeporteerd zijn, hun eigendommen gestolen zijn.

   • Jules van Rooyen.De khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a.de cabal,deepstate,illuminati.Deze satanische globalistische elite zijn met nog wat families de werkelijke machthebbers op aarde.

 3. Eigenlijk is dit allemaal een bewijs van onvermogen en angst.
  Zonder de media zijn ze nergens, dus moet de controle daar over nu veilig gesteld worden. Ze zien de controle ontglippen omdat meer en meer media inzien dat ze op het verkeerde paard gewet hebben.

 4. Volgens mij knijpen de EU/NATO/VS hem als een oude dief, zij zien de bui al hangen. Het ongekozen zich “elite” noemende stelletje ratten doen hun best de touwtjes strakker aan te trekken maar het helpt hen niet. De burger proberen mond dood te maken door propaganda, desinformatie en haat zaaierij, iets waar zij anderen van beschuldigen.

  Dat hele WEF gedoe, niets hebben en gelukkig zijn, mag door henzelf, de ongekozen misleiders ten uitvoer gebracht worden en al hun bezittingen zal onder de geplaagde bevolking verdeeld worden. Van Putin mogen zij van mij een schop na krijgen. Nexit en weg met de EU.

  • Het begint weer met een Franse revolutie die de wereld gaat veranderen in een totale vrij staat dat was ook toen de Franse koning werd afgezet en er een president gekozen werd…. na Macron er dan een burgelijke wacht die waakt over het land van Marianne Maar de wereld zal nooit verbeteren als de rijksten der aarde het blijven voor te vertellen hebben. Ook nu in Nederland is Max de held van de bevolking die Rutte gebruikt om het schapenvolk weer te misleiden!!

 5. De enigste die zich schuldig aan dit soort praktijken is de overheid zelf .
  Het wordt hoog tijd dat deze criminelen opgepakt en berecht worden .
  En het hoeft niet eens moeilijk te zijn , want als jij je schuldig maakt aan genocide wat ook nog bewijsbaar is kunnen ze net als criminele organisaties worden aan gepakt en al hun illegaal verkregen geld worden af gepakt.
  En dat is alleen gebaseerd op de covid leugen.

 6. Als je weet dat George Soros achter de migratie zit en een aantal NGO’s in de Middelandse zee heeft om ze naar Europa te transporteren. Als je weet dat George Soros 65% van de niet-verkozen EU politiekers in zijn achterzak heeft zitten, om van zijn “gekochte” rechters en advocaten nog maar te zwijgen. De ganse pers en media zijn al omgekocht en hebben zakken met geld toegesmeten gekregen. En ja hoor, George Soros zit ook in de Big Pharma, hij investeerde zwaar in Gilead, die maken Remdesivir dat ze op de ICU toedienen en je op 9 dagen doet sterven.

  Putin vraagt al jaren om de vervolging en uitlevering van Soros aan Rusland.

  Ik hoop in alle stilte dat aan Soros een einde wordt gemaakt, desnoods met een Russische Nuke.
  Het zal veel verdere ellende in deze wereld doen ophouden.

  • Dan word er weer een ander poppetje neergezet om zijn stokje over te nemen. Vele echte machtige (dat is Soros niet want die ouwe zak word ook maar gewoon gebruikt) wonen in Parijs en Nostradamus heeft voorspeld dat Parijs tot de grond toe word afgebroken. Ik heb de popcorn er al voor in huis gehaald.

 7. Er was , is en zal altijd wel een manier van ALTERNATIEVE informatie /-media zijn. DIT bewijst dus HOE bang de zelfbenoemde “elite” zijn. Nog even volhouden mensen…. En dan is het AFGELOPEN , met die zgn zelfbenoemde elite. Weldra zullen ze het onderspit delven . Hun einde is nabij .

 8. Je zet wifi en locatie uit en gebruik VPN India
  Je krijgt alle Russische media weer die hier verboden is
  Maar we hebben inderdaad met Sadisten te maken in Europa

 9. Het “Europees Waarnemingscentrum voor de digitale media” is de door de EU bedachte benaming voor ‘Het Ministerie van Waarheid’ uit het boek ‘1984’ van George Orwell.

  What is the Ministry of Truth in 1984?
  The Ministry of Truth (Newspeak: Minitrue) is the ministry of propaganda. As with the other ministries in the novel, the name Ministry of Truth is a misnomer because in reality it serves the opposite: it is responsible for any necessary falsification of historical events.

 10. Een bedreiging voor “de grondrechten van de EU burgers”… wat een grap. De goyim wordt van alle kanten “beschermd”.

 11. Hopelijk beginnen ze dan met het opruimen van de stupide haatzaaiende desinformatie cartoons die USnews.com in hun artikel laat zien.

 12. Het is toch echt tijd om de wapens op te pakken mensen. Dit tuig moet met pek en veren de straten doorgetrokken worden. Weg ermee. Dit is toch gvd niet normaal? Grondrechten… m’n re*t. Het moet anders, het kan anders. Weg met rutte en z’n gore kliek psychopatenmonsters.

 13. In de dertiger jaren bestond in Duitsland een instelling genaamd Die Reichskulturkammer. Deze oefende ’toezicht’ uit op de media van destijds. Het ziet er naar uit dat oude tijden herleven.

  Binnenkort zullen beelden van de Dokwerker en Hannie Schaft verwijderd worden. Te opruiend en bedreigend tav EU bestuur. Het beeld De verwoeste stad in Rotterdam zal kwetsend voor Duitsland worden verklaard.
  Besef welke richting de EU kiest. Oude wijn in nieuwe zakken.

 14. Nou ik ben niet de slimste uit de klas maar dit is geen goed teken,

  En de echte vraag is… hoe ver gaan ze nog?

  Onze vrijheid word steeds op achter grond beperkt…

  En terwijl de media alleen maar over de covid hadden ons daarmee bezig hielden en nu is covid oppeens verdwenen….

  dan gelijk volle aandacht aan conflict tussen de Russen en Ukraine.

  Alsof zij de slapende burgers bezig houden met dit soort nonsens..

  Wat de leiders willen is een kudde die geen tegen spraak doet en alles ja zegt en dat hebben zij deels gedaan met de covid en vooral met vacinaties want dat zorgt voor cognitieve klachten zoals

  vergeetachtigheid, concentratieproblemen en overprikkeling. Je hersenen krimpen en je word letterlijk dommer van.

  Maar goed kan nog uren zo door gaan maar gaat ieder geval niet de goede kant op

 15. En belanden we met de hele wereld hier: Wij zijn niet zijn niet uw kinderen. Wij zijn de zonen en de dochters van het verlangen van het leven naar zichzelf. Ze komen niet van u, maar ze zijn ook niet van u. En al zijn ze bij u, toch behoren ze u niet toe. U mag ze uw liefde geven, maar niet uw gedachten. Want ze hebben hun eigen gedachten. U mag hun lichaam onderdak bieden, maar niet hun ziel. Want hun ziel verblijft in het huis van morgen, dat u niet kunt bezoeken; zelfs niet in uw dromen. U mag er naar strèven aan hen gelijk te worden, maar niet proberen om hen aan u gelijk te maken. Want het leven stroomt altijd voorwaarts, en blijft niet talmen bij gisteren.
  En waar willen we heen is: terug naar oorsprong, authenticiteit, respect voor het individu en moeder aarde en verplaatsen we van begeerte naar intelligentie.

  “We geloven niet langer blind in de overheid, onze ouders of beroemdheden, maar meer in onszelf.”

  https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/het-watermantijdperk-gaat-in-en-zal-ruim-2000-jaar-duren-wat-kan-je-volgens-astrologen-verwachten?referrer=https%3A%2F

  https://www.stopworldcontrol.com/downloads/GrandJurySummary1.pdf

  https://www.europeansunited.eu Is United we stand together en afscheid nemen van wat niet meer dient en komen we uit op eigen wil nastreven. Geluk zit in ons is zijn wie je wil zijn

 16. Zo kunnen ze ook kritiekloos Climateflation blaten vanuit hun overheids Tesla’s in Bloemendaal. Denken ze ook aan minderheden bij de stijgende voedselprijzen? Of hebben de vaccins weer prioriteit?? Het bureau van de waarheid zal de term climateflation wel van een heilig keurmerk voorzien. Climateflation, klimaatvluchtelingen.. en straks dit hele instituut (te vestigen in Kiev?) Bevolkt door jonge ambitieuze Volt aanhangers, want die zijn zo rijp

 17. Toch altijd wel weer knap hoe die criminelen het zo mooi kunnen omschrijven alsof is voor ons welzijn is. Dat wij arme zielen beschermd moeten worden tegen die stoute waarheid verspreiders, voor de “veiligheid”, het meest misbruikt woord door alle overheden.

 18. Het allerbeste voor onze vrijheid is als de WEF en andere politieke ratten en EU schoften met naam en adres openlijk op internet staan. Dan komt de macht terug bij de bevolking en stopt deze waanzin.

  Foto, naam en adres. All you need for peace aqnd understanding, de onderste schoft boven….

 19. Een foto zegt meer dan duizend woorden. De foto wordt in dit schandaal vervangen door het stilzwijgen van de zogenaamde vrije pers en het totaal ontbreken van enig protest, dat meer zegt dan duizend woorden.
  De linkse ‘EUSSR’ politici die nu deze censuurwet stemmen om zo rechtse dissidente stemmen te muilkorven, beseffen blijkbaar niet dat hun censuurwet zich op een mooie dag tegen hen zelf zou kunnen keren.

 20. Een foto zegt meer dan duizend woorden. De foto wordt in dit schandaal echter vervangen door het stilzwijgen van de zogenaamde vrije pers en het totaal ontbreken van enig protest, dat meer zegt dan duizend woorden.
  De linkse ‘EUSSR’ politici die nu deze censuurwet stemmen om zo rechtse dissidente stemmen te muilkorven, beseffen blijkbaar niet dat hun censuurwet zich op een mooie dag tegen hen zelf zou kunnen keren.

 21. De E.U. is afkomstig uit de nazi agenda,de extreem linkse multimiljardair george soros die het jodendom en christendom haat,heeft jaren geleden 226 E.P. leden omgekocht.Die george soros is een zeer rijk en machtig figuur,hij is de rechterhand van de rotschilds (uitvoerder)

 22. Dat betekent dus : geen waarheidsvinding meer.
  Persvrijheid is er al sinds begin van Covid 19 hype niet meer.
  Inge

 23. Misschien is een goede vpn een optie, waar bemoeid dat tuig zich mee, het is duidelijk dat ze in paniek zijn, misschien is het volgende een optie zodat ze werkelijk een reden tot paniek hebben en wij duidelijk gaan maken wie er nu werkelijk de macht hebben:
  Als iedere Europeaan één dag, niet naar zijn werd gaat, geen boodschappen doet niet tanken, kortom massaal thuis blijven of in je tuin bezig gaan, wandelen in de natuur.Wat denk je wat dat voor financiële gevolgen gaat hebben?
  Helaas slapen er nog veel te veel mensen, maar er is een tijd geweest dat de regering bang was voor het volk, maar dat is de goede oude tijd, maar wordt het geen tijd dat we ons massaal gaan verenigen?

 24. Niet zo moeilijk. Gewoon uitwijken naar een land buiten de EU met je info en met een VPN verbinding kunnen we nog gewoon alles lezen. Denkt de EU nu echt dat ze dit nog tegen kunnen gaan. Het wordt tijd dat de nekjes van de Ursulaatjes, Klaasjes en Sigridjes aan de galg bungelen.

 25. Ze gaan steeds een stap verder tot dat er een grote groep mensen het zat zijn en bij een verzet gaan.

  Ik ben bereid om te sterven als wij geen vrijheid hebben en overal de mond gesnoerd worden.
  Daarnaast geeft dit voldoende weer dat ze ons gebrainwashed willen houden.
  Sorry voor de EU, eenmaal wakker en in de wappie community en je gaat er nooit meer weg omdat je niet meer weg kan kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in