Op 12 mei lanceerden Oekraïense troepen offensieve operaties langs de hele contactlijn (meer dan 95 km) in het gebied van de stad Soledar. Volgens het Russische ministerie van Defensie lanceerden de AFU-eenheden 26 aanvallen, waarbij meer dan duizend militairen en tot 40 tanks betrokken waren, bericht Southfront.

Alle aanvallen van de AFU-eenheden zijn afgeslagen. De verdediging van de Russische troepen is niet doorbroken, – aldus het Russische ministerie van Defensie.

Op 13 mei werden de berichten bevestigd door Russische militaire verslaggevers, die een belangrijk detail onthulden, verstrekt door hun bronnen van de militaire eenheden die aan deze frontlinies zijn ingezet.

Oekraïense infanterie viel Russische stellingen aan met ondersteuning van pantservoertuigen. Ook Duitse Leopard-tanks namen deel aan dit offensief. In de buurt van het dorp Zaliznyanskoye werd een van de Leopards opgeblazen door een antitankmijn, die eerder was geïnstalleerd door de strijders van de Wagner PMC. Als gevolg van de explosie werd de rupsband van de Duitse tank beschadigd en werd hij geïmmobiliseerd.

De bemanning van een van de Oekraïense gevechtsvoertuigen probeerde de tank weg te trekken en de bemanning van de beschadigde tank te dekken, maar strijders van de Russische vrijwilligersdetachementen “Nevski” en “Veterans” hebben hen naar verluidt samen met de tank in brand gestoken met een draagbaar antitankwapen.

Alle Oekraïense aanvallen in de richting van Soledar werden afgeslagen.

De berichten uit de Soledar-frontlinies moeten nog worden bevestigd door Russische militaire functionarissen of beelden uit het gebied. Eerder hebben het Russische ministerie van Defensie, enkele Russische maatschappelijke organisaties en krijgsliedengilden diverse beloningen uitgeloofd voor Russische militairen die de Duitse Leopard-tanks vernietigen. LINK

  Waarom sluit België kerncentrales midden in een energiecrisis en een naderende winter zonder gas?

De eerste Leopard werd eerder beschadigd door Oekraïense bemanning. LINK


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leopard 2 – Het nieuwe Oekraïense Wunderwaffe?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse regering roept “Bevolking Noodtoestand” uit: Duizenden gevaccineerde Britten sterven op onverklaarbare wijze
Volgend artikelSituatierapport 13/05/23: Paniek! Oekraïne lanceert tegenaanval
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Hoezo? Ik ben van mening dat er 3 Leopard tanks vernietigd zijn. Eentje in Polen bij oefeningen, eentje dat Russische soldaten met een eenvoudige bazooka vernietigde en nu deze.

  2. Interessant dat er dus landmijnen geplaatst zijn. Dat betekent mogelijk dat de Oekrainers niet zo snel kunnen oprukken als het Westen zal.denken. zodra zo’n Blitzkrieg aanval tot stilstand komt worden ze het slachtoffer van grote salvo’s artillerie en kunnen ze ook niet terugtrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in