Joe Biden’s neiging om over zijn voeten te struikelen – en verbaal – had niet op een ongelukkiger moment kunnen gebeuren. Het bespotten van de Chinese president als een “dictator” net op het moment dat zijn regering een poging deed tot een grote reset in de betrekkingen tussen de VS en China, moet wel een van de onhandigste blunders van Biden genoemd worden.

Een dag nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken China had bezocht in een opvallende poging om de gerafelde relaties te herstellen, zette Biden die inspanningen op de kop door tegen een menigte in Californië te zeggen dat de Chinese president Xi een dictator was, schrijft Finian Cunningham.

Beijing reageerde woedend en hekelde het “extreme” gebrek aan respect en etiquette van de Amerikaanse president. China’s woede is ongetwijfeld versterkt omdat het land grootmoedig was door Blinken te ontvangen en hem een diplomatieke ontmoeting op topniveau met president Xi Jinping te gunnen.

De laatste blunder van Biden is des te absurder omdat hij verwees naar het incident met een Chinese weerballon die in februari boven Amerikaans grondgebied was afgedwaald, waartoe Biden een F-16 straaljager opdracht gaf om hem neer te schieten met een sidewinder-raket. Biden beweert nog steeds dat het een Chinese spionageballon was, ook al had de Washington Post eerder gemeld dat het een uit koers geraakt meteorologisch luchtvaartuig was waarvan de dwalende koers over de Stille Oceaan in realtime door de Amerikanen werd gevolgd.

Die botte overreactie van Biden, die zijn toevlucht nam tot een militaire aanval op een ballon, deed de betrekkingen tussen de VS en China verder ontsporen. Blinken annuleerde een bezoek aan Peking in februari in wat een goedkope proteststunt was tegen een vermeende Chinese schending van de Amerikaanse nationale veiligheid. Zijn reis van afgelopen weekend was bedoeld om een nieuwe reset in de betrekkingen in te luiden. Tijdens het bezoek van de Amerikaanse diplomaat werd er veel gesproken over het verbeteren van de communicatie tussen Washington en Peking om een militaire confrontatie te voorkomen.

  Kiev's tegenaanval waarschijnlijk niet succesvol door groot aantal slachtoffers

Toen kwam de crash, bang, dreun van Biden’s vreemde uitbarsting waarin hij zijn Chinese tegenhanger beledigde.

Tijdens het fondsenwervingsexpeditie in Californië deze week beweerde Biden dat Xi niets wist over de “spionageballon”, waarmee hij suggereerde dat hij in het ongewisse werd gehouden door Chinese inlichtingenambtenaren, zoals het een ongelukkige “dictator” betaamt.

In werkelijkheid lijkt het erop dat Biden degene is die hopeloos bijziend is. Het bevel geven om een verdwaalde ballon neer te schieten met luchtdoelraketten van miljoenen dollars en dan blijven volhouden dat het een spionagevoertuig was, getuigt van een verachtelijk gebrek aan inzicht. Zou iemand een opperbevelhebber kunnen vertrouwen die ballonnen afschiet en toegang heeft tot de nucleaire sleutel? Dit is het schemerwerk van Doctor Strangelove. En des te angstaanjagender omdat het om het echte leven gaat en niet om een film.

Maar daar komt nog bij dat Biden vervolgens de Chinese leider nodeloos beledigt.

Biden’s losse tong en benen zijn in dit fragiele stadium van zijn halve eeuw durende politieke carrière niet meer te vergelijken met een parodie. Vallen op de trappen van Air Force One en struikelen over podia is een gênant routineschouwspel voor deze president.

Zijn aangeboren slechte manieren om naar Russische en Chinese leiders te verwijzen als “schurken”, “moordenaars” en “dictators” laten de lage klasse van Biden als persoon zien, evenals de extreme hypocrisie voor een politicus die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van miljoenen doden door het promoten van criminele oorlogen van de VS door de decennia heen.

Een goede zaak is echter de onberispelijke duidelijkheid die dit alles verschaft (als dat nog nodig was).

  Frontnieuws filmpscoop - Creepy minidrone-aanval & MaxxPros branden prachtig in Zaporozhye

China – en Rusland – weten nu zonder twijfel dat Washington niet te vertrouwen is in alles wat het zegt. Biden is slechts de aftandse belichaming van de verraderlijke en dubbelhartige politiek die inherent is aan Washington. Het is verblind en bedwelmd, niet in staat tot een zinvolle dialoog vanwege de onuitstaanbare waanideeën van Washington, zijn arrogantie, overmoed en zelfingenomen propaganda. En haar totale verslaving aan oorlog om haar kapitalistische bedrijfseconomie te repareren.

De Amerikaanse topdiplomaat Antony Blinken ging op een missie om China te sussen met ogenschijnlijke verklaringen dat hij de betrekkingen wilde normaliseren, confrontaties wilde vermijden en beweerde vast te houden aan het één-China-beleid met betrekking tot het afzweren van de onafhankelijkheid van Taiwan en het erkennen van het eilandgebied als zijnde onder de soevereine controle van China. Met andere woorden, het internationaal recht respecteren.

Het Chinese leiderschap schudde Blinken voorzichtig de hand en leek hem het voordeel van de twijfel te geven voor een openbare reset in de bilaterale betrekkingen met de VS.

Biden’s daaropvolgende brain rush en zijn onbesuisde, lompe woorden tonen aan dat Washington niet in staat is om zich te houden aan decorum, fatsoen en diplomatie, of wat dan ook, afgezien van een leuning op een trap. En zelfs die is onbetrouwbaar.

Na Blinkens armzalige bezoek aan China kunnen we er zeker van zijn dat er de komende weken meer provocerende Amerikaanse zeemanoeuvres in de Straat van Taiwan zullen plaatsvinden; dat er meer provocerende Amerikaanse wapenverkopen van miljarden dollars aan Taiwan zullen plaatsvinden; en dat er meer provocerende Amerikaanse politieke delegaties ostentatief naar Taipei zullen reizen om instabiliteit en het aanstootgevende idee van onafhankelijkheid van China aan te wakkeren.

Het is dus al met al beter dat Peking geen tijd verspilt door Washington te engageren met zijn onoprechte diplomatie. Vergeet melige, bloemrijke retoriek over het verbeteren van de betrekkingen en glimlachende handdrukken. Het enige bewijs dat nodig is, zijn daden en de praktische naleving van reeds bestaande wettelijke verdragen.

  Oekraïense oorlogsuitgaven en de moeilijke situatie aan de frontlinies 

Washington zegt dat het het één-China-beleid en drie juridisch bindende verdragen respecteert die het sinds 1979 daarover met Peking heeft ondertekend. Dat zou moeten betekenen dat de Verenigde Staten zich niet meer bemoeien met de soevereiniteit van China. Geen wapenverkopen meer aan Taiwan en geen “vrijheid van navigatie”-manoeuvres meer door Amerikaanse oorlogsschepen in de Straat van Taiwan.

Het is een vrij duidelijke verplichting die dubbelzinnigheid en twijfel vermijdt. Het is bijna ongelofelijk dat dit nog moet worden uitgesproken, wat aantoont hoe schurkachtig de Verenigde Staten zijn.

Moskou kan dezelfde argumenten en conclusies aanvoeren met betrekking tot de door de VS geleide NAVO-uitbreiding tot aan zijn grenzen en de infiltratie van neonazi-gezanten in Oekraïne.

Maar hier wringt de schoen: de Verenigde Staten zijn niet in staat om tot een overeenkomst te komen, zoals de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov bijtend heeft opgemerkt. De Russische president Vladimir Poetin heeft onlangs ook zijn beklag gedaan over het totale gebrek aan Amerikaanse politieke integriteit, althans in de afgelopen paar generaties.

Joe Biden die figuurlijk van de trap viel tijdens de reset-pogingen tussen de VS en China, is de meest recente bevestiging dat Amerikaanse gespleten tong politici moeten worden afgewezen totdat Washington zich echt begint te gedragen als een rechtsgetrouwe entiteit.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Greepy: Biden loert op baby in de hoop een snuifje te krijgen – begeleiders trekken hem weg (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Over mierikswortel & nucleaire oorlog
Volgend artikelVreemde dagen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

24 REACTIES

 1. Ze hebben hem daar zelf neergezet middels fraude, leugens, bedrog, een verkapte staatsgreep.
  Niet zeuren dus over de collateral damage van deze gemankeerde demente corrupte pedo-imbeciel met z’n duivelse pedo-crackhead zoontje.

 2. WAT een klucht . En Wat een getob met die fake president . Man man man …., en de wereld word geacht “ dit” serieus te nemen !? . Eh eh eh 🤤

  • Er zijn veel mensen die in sprookjes geloven, doen ze denken aan hun kindertijd.
   Luisteren met de duim in de mond…. en nu lief gaan slapen.

   • De sprookjes van Grimm zijn bekend. Echter loopt deze grimmig af. De Chinese wolf laat zicht niet dichtnaaien met wat stenen in de buik.

 3. Biden is een absolute ramp voor de USA en de mensheid. Volgens mij is de derde wereldoorlog onvermijdelijk. De poppenspelers (deep state) kunnen geen verkiezingen riskeren. In de eerste plaats heb je het probleem Trump. De kans is groot dat als je alles op zijn beloop laat hij de Republikeinse kandidaat wordt en gehakt maakt van Biden. In de tweede plaats is er het gevaar RFK jr. Die heeft wel kans tegen Trump of welke Republikeinse kandidaat dan ook maar dat ze raken dan wel de controle kwijt over het Witte Huis. Dus die moet uitkijken dat hij niet zijn beroemde oom achterna gaat. Biden zelf is zelf zo verschrikkelijk over de houdbaarheidsdatum heen dat als hij een kaas was geweest je drie weken stoned kon worden van de paddo’s die erop groeiden.

 4. Niet verkeer om de troep van de consumptie in de VS naar beneden te duwen. Wie wil de troep cultuur van de VS kopiëren?

 5. Vergeet Biden.
  Het zijn de mensen achter de schermen die aan de touwtjes trekken.
  Biden is te ver heen om zelf zijn luier te verschonen.
  Hij zal ieder papier ondertekenen di men hem voor schuift.
  Of die Biden nu echt is of een acteur, is om het even.

  Wat zijn die mensen achter de schermen van plan met hun drijfveren?
  De-populatie?
  Als de halve wereld besmet is met radioactiviteit kan men uiteindelijk de groene agenda verwezenlijken en de natuur zijn gang laten gaan.

  Wat betreft Poetin, die zal waarschijnlijk proberen om burgers te sparen, in zowel Rusland als ook in de rest van de wereld en waarschijnlijk iets anders gaan doen i.p.v. nucleair te gaan.
  Zijn uitspraken waren dan ook dat hij geen problemen heeft met de burgers in het westen maar met hun leiders.
  Hij doet immers zijn best om alle naties en volkeren hun soevereiniteit te laten houden/stimuleren.
  Dat staat haaks op de verdenking dat hij atoombommen zou gaan gebruiken.

  Naar mijn mening gaat Poetin anders reageren dan men zou vermoeden.
  Het zouden best EMP bommen kunnen worden die alle elektra plat gooit zonder dat het honderden tot duizenden jaren van nucleaire besmetting geeft.

  Natuurlijk gaat dat ook een enorme chaos geven in diverse landen, maar zodra dat achter de rug is zullen we de wereld opnieuw vorm kunnen geven met respect voor iedereen. Met menselijke normen en waarden.
  ( behalve dan voor diegene die de aanleiding hebben gegeven en heel veel op hun kerfstok hebben )

  • Volgens een Twitter-peiling vanmorgen, 44% van de lezers wenste dat Poetin het Westen zou bevrijden van het satanistische (maçonnieke) joodse tirannie. Ongeveer 27% geeft de voorkeur aan Trump of RFKJr.

   Denk dat Poetin Europa uitlaat branden en dan kijken wat voor bruikbaars er nog te halen valt, Nederland staat hoog op de lijst van de meest onvriendelijke landen tegen Rusland.

 6. Gezien de reacties op de MSN kanalen is er nog een heleboel zendingswerk te verrichten wbt de oorlog in Oekraïne.
  Denk niet links,denk niet rechts ,maar zelf eens ,geef ik meestal aan .

  • Antonius,
   Wat jij schrijft doet mij denken aan hoe ik nu in de wereld sta, vroeger stond ik echt voor het progressieve geluid maar als ik hen nu beluister dan heb ik daar afkeer van, partijen zeggen mij niks meer en ga ik voor zover ik het kan beoordelen voor personen, Omtzigt,Leijten of Azarkan vanwege de toeslagenaffaires heb ik wel sympathie voor, een Baudet als hij zijn mond opendoet over de corona of de Kievse oorlog begonnen door de VS, 4 personen die zeer verschillend zijn, maar ik zoek het vooral nu in de onafhankelijke media, daar zitten ook weer personen bij die ik niks vind net als in de gewone media maar ook vermoedelijk integere personen, dat vind ik nu veel belangrijker dan als zij links of rechts zijn, zo bezie ik de wereld, door die pandemie en de Kievse oorlog, die 2 dingen hebben mijn overtuiging erg doen veranderen, groet aan u van mij!

 7. Het is onmacht, radeloosheid. Schrijver heeft het over de VS en China. Ja, die staan op de bühne. Maar wat denken beleidsmakers en strategen in Saudi-Arabië, India, Argentinië, Maleisië … ? De reputatieschade die daar alom wordt opgelopen. Het aanzien van de wereld tegenover het standhouden van Rusland tegen de Navo heeft een tegengesteld effect. Nu is het zich schrap zetten voor de economische schokgolf die ons zal treffen, keihard.

  • Zalig de simpelen van geest die het allemaal over zich laten gaan en zich bezig houden met Wimpelton, hetr sjotten en de Tour de France…

 8. Dus Ziomerica gaat nu zitten porren in China. Oekriestan is een beetje een zooitje geworden. De vraag is wat denken ze te bereiken door China te gaan porren? Dat Rusland gaat bijten in Ziomerica? Of moet EU de oorlog met China gaan bekostigen? Blinken zal wel verkozen worden, om het China fest in stand te houden.

 9. Within the globalist plan for the great reset, there is no place for a strong America, and so, America must be destroyed. “They” are succeeding. Biden wasn’t “wrong” when he called Xi a dictator. China has become a 100% totalitarian state with ZERO freedom for its citizens. Shows you what we can expect here, unless we stop the globalist elite.

 10. Zowel de VS als China en Rusland geloven in de kracht van de gewone man, die in zijn debiliteit verpakt is in een dichte mist van illusie, en vooruitkomt met stoere ideeën van onrecht dat hij zo wel opknapt. Daarom spreken de media in de puur ambtelijke sfeer altijd van woede, en frustratie en allerlei emotionele toestanden die alleen de arme sloeber, slachtoffer van eigen fysieke glamour definiëren. Al die waan die een leider wordt toegekend om in de smaak te vallen, is vanwege het electoraat in het Westen veel erger. De gewone burger is niet meer dan een snotaap die zich met een boombox als wereldartiest ziet, met alle vervelende intimidatie en misbruik van dien.

 11. Het is idd zo zwaar gestoord geworden in westerse landen, dat we moeten wensen, dat Poetin ons komt bevrijden van de grootschalig toegeslagen gekte.

  We habben gestoorden aan het roer
  –Nl Rutte; eenhomo en WEF hoer
  –FR: macron een gerontofiel en WEF hoer
  –CA: Trudeau: een crossdresser en een WEF hoer
  –USA: Biden: een pedofiel en seniel en een WEF hoer
  –NATO: Stoltenberg: een oorlog zoekende gek, die niets van moderne wapens weet
  –DE Adolfina Leyen: wil het Vierte Reich en wef hoer. (wie anders wil haar?)
  –NL “koning”Willempie: een oplichter; zie grondwet.

 12. Is Biden niet de perfecte personificatie van de Verenigde Staten? Een demente, onbehouwen, gevaarlijke, criminele cowboy die zichtbaar high wordt als hij aan kindertjes snuift.

  “If you don’t stand for anything, you will fall for everything” maakt hij letterlijk.

 13. “Joe Biden die figuurlijk van de trap viel tijdens de reset-pogingen tussen de VS en China, is de meest recente bevestiging dat Amerikaanse gespleten tong politici moeten worden afgewezen totdat Washington zich echt begint te gedragen als een rechtsgetrouwe entiteit.”

  Utopie. De corruptie zit heel diep daar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in