In Europa wordt de roep om een vreedzame regeling van het conflict in Oekraïne steeds luider, maar er is niet geëist dat Oekraïne onmiddellijk onderhandelingen met Rusland begint. Men is nog steeds op het niveau van de voorstellen.

In Duitsland wordt voorgesteld een soort “contactgroep” op te richten die zich zou kunnen bezighouden met de kwestie van een vreedzame regeling in Oekraïne. Dit voorstel is gedaan door het voormalige hoofd van de München Conferentie, Wolfgang Ischinger. Volgens hem is het noodzakelijk om een vredesproces op gang te brengen, en verschillende landen die deel uitmaken van deze groep zouden dit kunnen doen. Als belangrijkste stelt hij de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk voor, die de “kern” zouden moeten vormen, en de rest van de deelnemers kan later worden aangeworven, bericht TopWar.

De taak van deze groep is te bemiddelen bij de onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland, en bij het sluiten van een vredesverdrag. In feite stelt Ischinger voor om Kiev niet zonder toezicht te laten en alleen te onderhandelen in aanwezigheid van westerse adviseurs, die Zelensky van overhaaste stappen zouden moeten afhouden, maar in werkelijkheid zijn belangen moeten beschermen of ergens over moeten onderhandelen.

Tegelijkertijd wordt benadrukt dat het niet nodig is onmiddellijke onderhandelingen van Oekraïne te eisen, omdat dit neerkomt op capitulatie van Kiev.

Eerder verklaarden de leiders van sommige EU-landen, met name Duitsland en Frankrijk, dat inmenging in mogelijke onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland ontoelaatbaar is. Dezelfde Scholz benadrukte dat Kiev zelfstandig moet beslissen hoe het vredesverdrag eruit komt te zien en hoe het conflict moet worden beëindigd. Zelensky zou als onafhankelijke figuur in de onderhandelingen moeten optreden, en niet als westerse marionet.

  Rusland keert zich af van het Westen

Tegelijkertijd zijn de Verenigde Staten noch Europa het eens met vredesbesprekingen op de voorwaarden van Rusland, en zijn daarom voorstander van voortzetting van de vijandelijkheden, in de hoop dat de Oekraïense strijdkrachten het Russische leger zullen verslaan, en daarmee Oekraïne, en dus het Westen, de kans geven hun voorwaarden aan Moskou op te leggen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zoenen, knuffelen en een jeukende neus: Zelensky op tournee terwijl mensen stervenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet is geen Stalingrad, het is geen Verdun, het is Bakhmut
Volgend artikelAmerikaanse pers: De Verenigde Staten leveren afgeschreven wapens aan Oekraïne om kosten te besparen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Alleen maar tijd rekken maar daar zullen de Russen geen genoegen mee nemen na het belazeren van Rusland met Minsk en Minsk2.

  De Russen vertrouwen het westen niet meer en geef ze eens ongelijk.
  Ik verwacht dat Rusland verder op zal rukken en de overgave af gaan dwingen.

 2. Alleen maar tijd rekken maar daar zullen de Russen geen genoegen mee nemen na het belazeren van Rusland met Minsk en Minsk2.

  De Russen vertrouwen het westen niet meer en geef ze eens ongelijk.
  Ik verwacht dat Rusland verder op zal rukken en de overgave af gaan dwingen.

 3. Rusland moet doorgaan . En nu ff een paar wonderwapens afschieten . En alles weer annexeren . De us en europa vegen dr reet af met het minsk akkoord. Mooi mag putin weer alles innemen . En gelijk aan alle grenzen weer zn atoomwapens opstellen.

 4. Poetin heeft niet het doel de Oekraïnse bevolking uit te roeien. Oekraïne en Rusland hebben samen een geschiedenis.
  Ik denk dat als Bakmut is ingenomen en versterkt is. Dat Rusland met tussenpozen de belangrijke infrastructuur zal blijven bestoken zodat nieuwe aanvoer onmogelijk wordt.
  Ik verwacht dat Poetin in afwachting is op grote demonstraties van het Oekraïnse volk die oproepen tot vrede.

 5. Rusland moet het westen niet vertrouwen ze liegen als de pest ,eerst ukraine innemen en alles oppakken wat nazi,s betrefd en de usa eu navo zich laten overgeven en het volk laten weten dat ze het verkeerd hebben ook de globelisten oppakken en DOOR DE RUSSEN LATEN BERECHTEN voor al de oorlog imbesielen maar het belangrijkste het WESTEN NIET GELOVEN

 6. Rusland moet nu doorgaan met het kwaad te vernietigen, anders rijst het kwaad daarna weer te snel op.
  go Russia, go, eradicate Evil (people/governments/multinationals/WEF/WHO/UN/NATO/Foundations/and so on.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in