Waarschijnlijk niet, maar anderen wel. Rusland en China hebben een voorraad goud aangelegd. Als de economie instort, verlies je waarschijnlijk de toegang tot krediet, de banken zouden sluiten. De vraag zou het aanbod van voedsel, brandstof en andere benodigdheden overstijgen. Als de ineenstorting lokale overheden en nutsbedrijven zou treffen, dan zouden water en elektriciteit misschien niet meer beschikbaar zijn.

Een Amerikaanse ineenstorting zou wereldwijde paniek veroorzaken. Nationale schatkisten zullen instorten en de rentetarieven zouden omhoogschieten. Investeerders zouden zich naar andere valuta’s haasten. Het zou niet alleen leiden tot inflatie, maar tot hyperinflatie, omdat de dollar (of de euro) waarde verliest ten opzichte van andere valuta, schrijft Michael Walsh op The ethnic European.

Als je wilt begrijpen hoe het leven is tijdens een crash, denk dan terug aan de Grote Depressie. De beurs crashte op Zwarte Donderdag. Tegen de volgende dinsdag was het 25% gedaald. Veel beleggers verloren dat weekend hun spaargeld.

Het gebeurde allemaal voor jouw tijd? Correctie, tientallen landen hebben de afgelopen 30 jaar een economische ineenstorting doorgemaakt. De meest verwoestende was de ineenstorting van de USSR, die in heel Centraal-Europa soortgelijke ineenstortingen veroorzaakte. Mijn vrouw, nog steeds in de veertig, heeft drie economische ineenstortingen overleefd.

Zet je schrap voor een op de vier werklozen. Lonen dalen voor degenen die nog steeds een baan hebben. Het bruto binnenlands product is gehalveerd. Tienduizenden gaan op zoek naar werk.

Wat extra voedsel en water is over het algemeen een goed idee, vooral als je in een gebied woont waar slecht weer je dagelijks leven kan beïnvloeden. Om je voor te bereiden op een economische ineenstorting heb je echter voor maandenlang rantsoenen nodig. Zorg voor voldoende voedsel, op zijn minst om een seizoen te overleven zonder zelfgekweekte producten. Sla voldoende water op voor meerdere maanden gebruik en zorg dat je meerdere manieren hebt om toekomstige watervoorraden te zuiveren.

  Kunst van het bedriegen

Zorg voor voldoende medische voorraden, want na een grote instorting kan het zijn dat er een tekort is aan medische voorraden. Een ander ding dat mogelijk schaars wordt, is elektriciteit. Zorg voor alle benodigdheden voor een stroomstoring, inclusief manieren om voedsel te koken en warm te houden (of om af te koelen als het zomer is).

U zult waarschijnlijk niet in staat zijn om veel voedsel voor u en uw dierbaren op te slaan. Een meer duurzame optie is om uw eigen voedsel te verbouwen. Het kweken van je eigen voedsel kost nogal wat vallen en opstaan om het punt te bereiken waarop je kunt leven van je eigen producten, wat een reden te meer is om eerder vroeger dan later te beginnen.

Hoe meer je afhankelijk bent van elektriciteit om je dagelijkse taken uit te voeren, hoe meer je achterloopt als de stroom uitvalt. Los dit probleem op door zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten zonder elektriciteit te leren doen; koop kaarsen en andere licht/verwarmingsalternatieven in.

Als de economie valt, kan je nog wat tijd uit een netelige situatie kopen voordat de inflatie toeslaat of de economie helemaal instort. Houd te allen tijde een flinke som contant geld bij de hand, zodat u een noodaankoop kunt doen. U weet nooit wanneer u er gebruik van moet maken, zeker niet als de elektriciteit uitvalt en er geen creditcardtransacties mogelijk zijn.

En in een totale ineenstorting, zult u ruilhandel items willen. Probeer een beetje van elk te hebben zodat je op elke mogelijkheid voorbereid bent. Kom zo snel mogelijk uit de schulden! Je wilt je schuldeisers niet het geld verschuldigd zijn dat je nodig hebt om te overleven.

  Google gaat u helpen rassenbewuste keuzes te maken - en vrouwelijke advocaten te vermijden

Verlaag uw rekeningen en probeer minder uit te geven in de winkel, zodat u uw geld kunt besteden aan belangrijkere dingen. De gewoonte om goed te eten en te trainen is erg belangrijk om je voor te bereiden op een overlevingssituatie. Als de economie instort, is de kans groot dat je veel meer calorieën verbrandt dan je normaal doet.

Na een economische ineenstorting zullen er een heleboel wanhopige mensen zijn die geen twee keer zullen nadenken over het inbreken in je huis en het meenemen van je voorraden zodat ze hun gezin kunnen voeden. Versterk uw deuren en ramen, stel alarmen in zodat ze u niet verrassen, zet lampen en camera’s op die op zonne-energie werken om ze af te schrikken.

Landen die een economische ineenstorting ervaren, zien doorgaans ook een piek in ontvoeringen. Het ontvoeren van een rijk persoon en het eisen van losgeld is een manier voor wanhopige mensen om geld te verwerven wanneer er geen andere middelen beschikbaar zijn om geld te verkrijgen. Het zijn niet alleen de rijken die in gevaar zijn, want wanhopige ontvoerders nemen iedereen mee in de hoop dat iemand het losgeld zal betalen.

Zelfs als u het zich kunt veroorloven om uw huisdieren te blijven voeden tijdens een economische ineenstorting, is er nog steeds geen garantie dat ze veilig zullen zijn. Gedomesticeerde dieren zorgen voor veel gemakkelijker doelwitten als men honger heeft.

Als mensen wanhopig en boos zijn, beginnen ze vaak met rellen. Mensen maken gebruik van de chaos om weg te komen met allerlei soorten misdaden, van beroving tot vandalisme tot moord. Als je in een rel verzeild raakt, is het essentieel dat je zo snel mogelijk naar een minder druk gebied of naar binnen gaat.

  Bill Gates over zijn aanstaande Covid-19 vaccinatie: "Je hebt geen keuze" - en kan nauwelijks zijn lachen inhouden

In wanhopige tijden is het beroven van iemand in auto doorgaans veiliger dan het beroven van iemand in huis, omdat de persoon die wordt beroofd veel minder vaak gewapend is in zijn of haar voertuig dan in zijn of haar huis.

Als gevolg van factoren zoals geen vuilniswagens, onrein drinkwater, de verspreiding van ziekten, het onvermogen om zich medicijnen te verschaffen en een piek in gewelddadige misdaden, hebben mensen de neiging om tijdens een economische ineenstorting ziekenhuizen veel vaker te bezoeken. Dit leidt ertoe dat ziekenhuizen overbevolkt raken en niet meer in staat zijn om voor iedereen te zorgen die door de deur loopt.

Naar het tankstation gaan om te tanken is misschien geen mogelijkheid. Voertuigbrandstof zal waarschijnlijk worden gerantsoeneerd, als het zelfs in uw omgeving beschikbaar is. Zonder benzine wordt het natuurlijk veel moeilijker om te ontsnappen aan een gevaarlijke locatie of situatie.

Steeds meer mensen wenden zich tijdens een economische ineenstorting tot criminele activiteiten. Naast de wanhoop, is een andere factor die de bendeactiviteit voedt in tijden van economische neergang, het feit dat bendes weten dat de stad minder middelen beschikbaar zal hebben om hun activiteiten te bestrijden.

In een poging om een deel van het geweld en de chaos die na een economische ineenstorting ontstaat te beteugelen, zal de regering waarschijnlijk de staat van beleg afkondigen en het bestuur van de burgers aan de politie en het leger overdragen. In sommige opzichten zou dit het leven in extreem wanhopige tijden veiliger kunnen maken. Maar op andere manieren zou het u beroven van uw meest fundamentele rechten en een machtsgreep creëren waar de regering misschien nooit meer van terugkomt.

Franse islamprofessor: Europa is op weg naar een burgeroorlog

Vorig artikelNieuwe EU-verordening: Vanaf 2020 zal het brandstofverbruik van elke bestuurder worden gemonitord
Volgend artikelTrump classificeert Antifa als een terroristische organisatie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Eigen voedsel verbouwen is niet eens zo ingewikkeld, maar je moet er wel wat moeite voor doen.
    Lees je in en experimenteer een beetje. Ik heb nu (aangezien ik in een bergachtig gebied met rotsgrond in de VS woon) ‘raised beds’.Mits men goed weet te plannen heb je helemaal niet veel ruimte nodig.
    Eigen voedsel heeft ook als voordeel dat je exact weet wat er in zit en dus niet met allerlei toevoegingen rekening hoeft te houden.
    Wij hebben 5 van die bedden, totaal 5 x 64ft2 (320ft2 is ruwweg 30m2) en produceren meer dan voldoende voor 3 personen voor een jaar. Daar staat dan wel tegenover dat we iedere week ruwweg 8 uur aan de tuin besteden. Door zelf in te maken en een deel te drogen en in een kelder op te slaan betekent het echter ook dat we in principe volledig onafhankelijk zijn van voedsel wat betreft groente, mais en aardappelen.

    Minstens zo belangrijk: zorg voor een soort van bewapening. Hier in de VS redelijk eenvoudig, maar in Nederland kun je nog steeds kruisbogen kopen, een stuk beter dan niets. Evenals machetes. Want je hebt niets aan voorraden als de eerste de beste barbaar je deur intrapt en alles jat nadat hij je heeft lamgeslagen en je vrouw en dochter heeft verkracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in